Connecteu-vos amb nosaltres

Àsia Central

Àsia Central i del Sud: Conferència regional de connectivitat: explorar els reptes i les oportunitats

COMPARTIR:

publicat

on

Divendres 16th El juliol, Taixkent, Uzbekistan va acollir la seva primera gran iniciativa internacional en la història de la regió: la conferència d'Àsia Central i del Sud: regional Connectivity. El president d'Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, va demanar aquesta iniciativa per fomentar una missió de col·laboració i una direcció cap a un futur més pròsper entre aquestes dues zones, que sumen una població de gairebé 2 milions d'habitants. Els càlculs mostren que hi ha un potencial inexplotat de 1.6 milions de dòlars en el comerç entre l’Àsia central i el sud, escriu Tori Macdonald.

Mirziyoyev va continuar destacant que el diàleg ja ha començat a fomentar la pau i la civilització, però ara l’altre focus principal hauria de ser millorar aquest sentit d’interconnexió mitjançant la creació i el desenvolupament de rutes de transport més fiables per accelerar el comerç i, per tant, el potencial de cooperació econòmica.

Com es va esmentar, aquesta conferència va ser la primera d'aquestes característiques que es va celebrar a la capital d'Uzbekistan i va reunir diversos caps d'Estat, inclòs el president de l'Afganistan, Ashraf Ghani, el primer ministre pakistanès, Imran Kahn, així com altres governs de primer nivell i estrangers. membres d’afers dels països de l’Àsia central i del sud i altres representants estatals internacionals, com els Estats Units, l’Aràbia Saudita, Rússia i la Xina. A més, membres d’organitzacions internacionals com les Nacions Unides.

La conferència va tenir una durada de 9 hores i va consistir en 3 sessions de reunions, així com reunions de delegacions oficials 1: 1 i rodes de premsa generals per als representants dels mitjans de comunicació assistents. Durant aquest temps, es van presentar i avaluar propostes específiques sobre com es pot procedir a la cooperació mútua en principals sectors com el transport i la logística, l’energia, el comerç i la inversió, les qüestions culturals i humanitàries.

L'Uzbekistan ja ha començat avançant demostrant l'expansió del creixement del comerç i la inversió, juntament amb l'augment de les empreses conjuntes per a la producció d'electrodomèstics, automòbils i tèxtils. Després de l’adhesió de l’Uzbekistan a l’estatus de beneficiari en la iniciativa GSP + de la UE, aquesta conferència també va donar la benvinguda a l’assistència de diversos comissaris d’alt nivell de la Unió Europea per comentar les perspectives i el potencial de la cooperació d’Àsia Central i del Sud.

Un altre punt significatiu d’aquest esdeveniment va ser el paper de l’Afganistan, ja que la seva posició demogràfica obre nous mercats i rutes de transport prometedors, especialment per a l’Uzbekistan, ja que afronten el repte de ser un estat sense litoral. L’Afganistan crea un pont entre les dues regions, motiu pel qual el projecte de construcció del ferrocarril Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar està en marxa per permetre a l’Uzbekistan i a altres països reduir significativament els costos de transport per al lliurament de mercaderies als mercats estrangers.

El tema actual de la pau a l'Afganistan va ser un punt de referència delicat però essencial per afavorir les perspectives de cooperació, amb representants del moviment talibà també convidats a participar a l'esdeveniment.

anunci
Comentaris dels caps d'Estat

El president Shavkat Mirziyoyev va pronunciar un discurs d'obertura molt càlid i gairebé poètic sobre l'esdeveniment, que va reflexionar sobre el ric passat històric i cultural que unia aquestes regions a través de la Ruta de la Seda. Va subratllar els ideals recíprocs compartits al voltant del coneixement, l’astronomia, la filosofia, les matemàtiques, la geografia, l’arquitectura, els valors religiosos i espirituals, cosa que va contribuir a haver creat comunitats ètniques tan diverses al continent. Mirziyoyev va assenyalar que la reconnexió és crucial per establir la pau i millorar aspectes humans com el nivell de vida i el benestar civil general.

Hi va haver una gran expectació sobre els comentaris fets per l'Afganistan i el Pakistan, amb l'obertura del president afganès Ashraf Ghani amb èmfasi en l'ús de la tecnologia, afirmant que "la connectivitat és necessària per créixer en els propers anys, en cas contrari, la bretxa entre les nostres regions augmentarà". ” Ghani va continuar assenyalant que estan convertint els aeroports militars de l'Afganistan en centres de comerç i connectivitat a la part oriental i nord del país. A més, destinar recursos a la millora dels mitjans de subsistència, com ara mitjançant l'educació sobre la pobresa. Sobre el tema del conflicte creixent amb els talibans, Ghani va dir que el seu govern persegueix la solució política, oferint un full de ruta per formar i mantenir la pau al govern per a la voluntat de totes les persones. També va fer una crida a l'acció col·lectiva i el suport global a través de subratllar la importància d'un estat sobirà, unit i democràtic.

El president pakistanès, Imran Khan, va afegir durant la seva declaració que "la prosperitat de les regions depèn de com cooperem amb països llunyans i avançats". A més, accentua la importància de la comprensió mútua, el diàleg freqüent i l’harmonia intercultural. Al món modern, el desenvolupament cultural i tecnològic hauria de moure’s en tàndem i la connectivitat millorada sens dubte estimularà el creixement econòmic com a resultat. Khan va acabar el seu discurs fent un gest d'agraïment cap al president Mirziyoyev, felicitant el líder uzbek per impulsar aquesta iniciativa i agraint-li el seu alt nivell d'hospitalitat per als participants de la conferència a Taixkent.

L'alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, també va participar a la conferència, remarcant que la UE vol promoure esforços complementaris de cooperació a través de les carreteres que uneixen Àsia Central i Sud. Va reflexionar sobre com la formació de la Unió Europea ha conreat el període de pau més llarg de la història d'Europa i, ara, amb el gegant obstacle mundial que és la pandèmia COVID-19, va afirmar Borrell, "ha donat més impuls per reforçar la connectivitat i les xarxes . No podem afrontar els desafiaments globals de forma aïllada. Hem de treballar junts per ser més resistents i afrontar els reptes del demà ".

Cal assenyalar que, malgrat els nombrosos avantatges de l’augment de la connectivitat, la majoria dels líders també van comentar els riscos potencials que es presenten per igual, sobretot en forma de seguretat: la destrucció d’actius públics, el narcotràfic, el terrorisme i el pillatge sistèmic per citar alguns. .

Sessions avançades

Durant les sessions de dissabte de la tarda, la primera es va centrar en la connectivitat comercial i de transport per a un creixement sostenible. Un tema tractat va ser què poden fer els països de la regió per eliminar les barreres toves, inclosos els passos fronterers i la facilitació del comerç per dur a terme tot el potencial de les iniciatives de transport. El consens va incloure, liberalitzar encara més les polítiques comercials de forma no discriminatòria, millorar els acords comercials mitjançant la digitalització de fronteres i punts de duana, adoptar sistemes de gestió de riscos i millorar els estàndards de mercaderies mitjançant mesures vehiculars i sanitàries.

En general, el tema comú per al creixement del comerç era a través de potències electròniques i innovadores. Això va ser particularment evident en el tema de la inversió en infraestructures, on els membres del grup (formats per persones de nivell MD de les principals organitzacions comercials internacionals) van acordar que els projectes empresarials reeixits dependrien d’una preparació sòlida, que és on la tecnologia pot jugar un paper en la determinació dels costos. efectivitat, avantatge comparatiu i càlcul de les mesures necessàries per a la resistència davant el canvi climàtic.

Després hi va haver una sessió sobre la reactivació dels llaços culturals per enfortir l'amistat i la confiança mútua. Es va concloure que la pau es pot aconseguir a través de cinc objectius principals, entre ells, unir iniciatives culturals i humanes per enfortir la cooperació entre les dues regions, especialment mitjançant el turisme i la preservació del patrimoni cultural. A més, l’organització de mesures pràctiques per al desenvolupament continu de la ciència i la millora de la política de joventut necessària per fomentar l’entusiasme i la millora activa dels joves mitjançant la invocació de programes i iniciatives. Es va destacar que hi ha hagut un fort compromís del govern uzbek des de les eleccions de Mirziyoyev el 2016 pel que fa al desenvolupament juvenil, que és inspirador.

Conclusions

La conclusió principal com a pas següent després d'aquesta conferència va ser la importància de la col·laboració per superar les amenaces. En particular, considerar els interessos i objectius comuns de tots els participants per cooperar eficaçment de manera beneficiosa. El mètode més sostenible per fer-ho és mantenir el diàleg freqüent entre les nacions. Si treballem junts de manera constant, es pot aconseguir l’oportunitat de millorar i millorar el creixement econòmic i social. Les tarifes unificades i la creació de corredors de transport van ser les principals mesures tangibles proposades per assolir aquest objectiu.

Com la resta del món pot contribuir a l’esforç col·lectiu és mitjançant la inversió estrangera privada. Aquí és on la tecnologia pot jugar un paper important en la creació de facilitat i eficiència en la cooperació amb països llunyans.

Amb tot, el que més importa és continuar avançant, si no, la bretxa de desenvolupament entre el centre, el sud d’Àsia i la resta del món només s’ampliarà i les conseqüències seran les futures generacions.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències