Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

Com l'Occident pot evitar un perillós i costós enfrontament amb #China

publicat

on

L’Institut d’Afers Econòmics (el nostre grup de reflexió membre britànic) n’ha publicat un nou document informatiu, escrit pel cap d'Educació de l'AIE, el doctor Stephen Davies i el professor Syed Kamall, director acadèmic i de recerca de l'AIE, que va formar part del comitè de comerç internacional del Parlament Europeu entre el 2005 i el 2019 Les principals conclusions de l'informe inclouen:

 • Els temors van augmentant perquè estem al peu d'una nova guerra freda;
 • Covid-19 està provocant una reorientació important de la nostra política exterior. En el fons d'aquesta és la nostra relació canviant amb la Xina;
 • Ens arrisquem fonamentalment a mal entendre les motivacions de la Xina perquè els nostres supòsits estan desfasats: a diferència de l’URSS Xina no busca l’hegemonia;
 • Més aviat actua per interès propi i busca convertir-se tant en una nació model que els països en desenvolupament com per emular i el que estableix les regles dominants en el sistema comercial i financer internacional;
 • L'estratègia de compromís constructiu o internacionalisme liberal ja no funciona, però un equilibri més realista de les relacions de poder amb la Xina pot ser econòmicament costós i políticament perillós;
 • Hi ha una alternativa a la simple confrontació i competència militar;
 • Haurem de frenar el comerç sensible i respondre amb fermesa a les accions del govern xinès a Xinjiang, Hong Kong i contra els veïns asiàtics;
 • Aquestes accions haurien de complementar-se amb un programa de compromís entre particulars, organitzacions i empreses de societats lliures amb els seus homòlegs a la Xina;
 • Una política d’incentivar el contacte organitzat a nivell de la societat civil podria conduir a reformes que els actuals governants hauran d’aconseguir o que siguin molt menys fàcils de gestionar.

“Trencaclosques xinès” sosté que l'Occident corre el risc de preocupar-se per una relació de confrontació política i econòmica amb la Xina.

Tanmateix, la història de la Xina –acceptar i reconèixer transformacions espontànies de baix a dalt i després animar-les a anar més enllà incrustant-les en un marc legal– i la seva cultura de “salvar la cara” o “mianzi” suggereixen que els polítics occidentals podrien ser un malentès fonamental de les motivacions de la Xina.

Si bé l’actual estratègia de l’internacionalisme liberal ja no funciona, no hauríem de veure el maneig de la Xina com una opció binària entre la contenció i l’enfrontament. L'augment de l'autoritarisme a la Xina s'ha convertit en esperances que els mercats i la prosperitat comportin més llibertat. La seva política cap a la població de Uighur i sobre l’anomenada “Iniciativa per la carretera i la carretera”, així com el seu comportament en les primeres etapes de la pandèmia de Coronavirus, han portat a molts a l’Oest a veure la Xina no com a parella sinó com una amenaça. .

No obstant això, les activitats de la Xina als seus voltants es poden explicar en part per una certa defensivitat a causa de la determinació de no poder tornar a ser dominada per potències estrangeres. El que estem veient és una cosa molt més subtil que els plans d’hegemonia global. Hi ha una competència per convertir-se en la nació model o patró que els altres semblen imitar, sobretot en els països que es desenvolupen econòmicament. La Xina també vol convertir-se en la norma dominant del sistema de comerç i finançament internacional.

Com a resposta, haurem de frenar el comerç sensible i respondre amb fermesa a les accions del govern xinès a Xinjiang, Hong Kong i contra els veïns asiàtics. Aquestes accions haurien de complementar-se amb un programa de compromís entre particulars, organitzacions i empreses de societats lliures amb els seus homòlegs a la Xina. Aquest tipus de compromís entre persones encara es pot considerar en general molt menys arriscat que un enfrontament militar a sobre i, a llarg termini, més probable que triomfi.

Una política d’incentivar el contacte organitzat a nivell de la societat civil podria conduir a reformes que els actuals governants hauran d’aconseguir o que siguin molt menys fàcils de gestionar.

El doctor Stephen Davies, cap d’educació de l’Institut d’Afers Econòmics i el professor Syed Kamall, director acadèmic i investigador de l’IEA, va dir:

“El govern xinès s’hauria de creure quan diu que no busca l’hegemonia. En canvi, els objectius del govern xinès són l'accés a les matèries primeres, la tecnologia i els mercats per a les empreses xineses.

"Això pot provocar que el govern xinès busqui establir normes i normes internacionals i posar en pràctica el mantra del bon govern de les democràcies occidentals, però a diferència de la Unió Soviètica durant la Guerra Freda no buscarà exportar la seva ideologia.

"Això suposarà un tipus de repte diferent al de la Unió Soviètica durant la Guerra Freda fins al 1989. Les democràcies liberals occidentals encara haurien de respondre amb fermesa a les agressions del govern xinès i a les violacions dels drets humans, però alhora buscar més persones a la gent. contactes per ajudar a donar forma a les reformes a la pròpia Xina.

"També és important distingir entre les accions del Partit Comunista Xinès i les persones xineses quan es plantegen preocupacions sobre les accions del govern xinès.

“Els antecedents d’això són la forma en què la transformació de l’economia xinesa des dels anys vuitanta s’ha produït tant per accions espontànies de baix a dalt reconegudes i acceptades pel PCCh com per reformes de dalt a baix. Això mostra les oportunitats que hi ha per a un compromís popular genuí com una manera de respondre al desafiament del "Camí Xinès". "

Descarregar l'informe complet

Xina

El retard en el llançament del 5G al Regne Unit posa en risc l’agenda del govern per augmentar el nivell segons Huawei

publicat

on

El propi reconeixement del govern del Regne Unit d’un probable retard en el llançament de la 5G al Regne Unit corre el risc de no obtenir completament un benefici econòmic de 108 milions de lliures esterlines i la creació de 350,000 llocs de treball a regions fora de Londres i el sud-est durant la propera dècada.

Un retard a la realització de tot el seu potencial 5G a Gran Bretanya podria condemnar algunes parts del país al carril lent digital durant els propers anys, segons un informe independent de l'Assemblea publicat el 29 d'octubre.

El nou informe, encarregat per Huawei, mostra les oportunitats per pujar de nivell. Si el 5G es lliurés a tot el país sense demora, probablement les tres quartes parts del seu benefici econòmic previst arribarien a regions fora de Londres i el sud-est amb el potencial de transformar la connectivitat en zones com el nord-est, el nord-oest i l’oest Midlands.

Risc per a llocs de treball al Regne Unit i ampliació de la bretxa digital

Com a líder mundial en 5G, el Regne Unit podria beneficiar-se de més de 600,000 possibles nous llocs de treball durant la propera dècada, amb el valor de més de 6,000 lliures per llar de mitjana per al 2030. De manera crítica, les feines en risc no són limitada al sector tecnològic o limitada als centres tecnològics, però repartida per la plantilla de coll blanc i de coll blau.

 • Al nord-oest, la regió corre el risc de no realitzar del tot un augment econòmic de 16.9 milions de lliures esterlines entre 2020-2030 i 59,000 nous llocs de treball.
 • A Londres, la regió corre el risc de no realitzar del tot un augment econòmic de 39.7 milions de lliures esterlines entre 2020-2030 i 139,000 nous llocs de treball.
 • A West Midlands, la regió corre el risc de no realitzar del tot un augment econòmic de 13 milions de lliures esterlines entre 2020-2030 i 45,500 nous llocs de treball.

Els consumidors es podrien deixar esperar

La indústria mòbil del Regne Unit ja ha avançat significativament en el llançament del 5G, ja que més de 300 ciutats ja tenen un cert grau de cobertura. Tot i això, un llançament endarrerit significaria que els consumidors de tot el país haurien d’esperar més per gaudir dels avantatges de la connectivitat de nova generació als seus dispositius, com ara la transmissió de vídeo de realitat virtual, els jocs i l’enviament de contingut a la carta.

Les indústries s’enfronten a la pèrdua de beneficis del 5G

L'informe adverteix que un retard en el llançament del 5G amenaça amb frenar els avenços en tot, des de la salut remota de nova generació i la fabricació intel·ligent, fins a la robòtica i l'escola a casa. La desacceleració dels avenços en l’aprenentatge remot i l’assistència sanitària d’alta qualitat són possibles «equiparadors socials», cosa que ajuda a solucionar l’escassetat de professors o metges de família.

Els avenços en fabricació intel·ligent i robòtica també estarien amenaçats. Un recent assaig 5G a Worcestershire va registrar un augment notable de la productivitat després d’explorar l’ús del 5G en la detecció d’errors de maquinària i l’entrenament remot.

L'analista i fundador principal de l'Assemblea, Matthew Howett, va dir: "L'espera del govern de les seves restriccions a Huawei és fins a un retard de fins a tres anys en el llançament del 5G. els seus desplegaments en centres urbans més rendibles i això significaria inevitablement que es necessita més temps per arribar i cobrir completament les zones més remotes i rurals de la Gran Bretanya amb 5G. Si això es produeix, hi ha el risc d'una divisió digital més gran ".

El vicepresident de Huawei, Victor Zhang, va dir: "El govern del Regne Unit ha establert objectius ambiciosos per millorar la connectivitat el 2025. Aquesta investigació revela com un retard de 3 anys en el llançament del 5G tindrà un impacte econòmic significatiu en totes les parts del Regne Unit i posa en relleu conseqüències de no assolir tot el potencial de Gran Bretanya. Sense el lideratge global del 5G, la Gran Bretanya s’enfronta al descens al carril lent digital, un forat negre de creació d’ocupació i una bretxa digital més àmplia ”.

Es pot descarregar una còpia de l'informe complet "Impacte regional i consumidor d'un desplegament retardat del 5G" aquí. Hi ha disponibles gràfics compatibles aquí.Dades a nivell de ciutat d'un cop d'ull

Autoritat combinada del Gran Manchester

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 6,435

Treballs potencials creats per 5G: 22,475

Cobertura 4G: 99%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Three, Vodafone

Birmingham

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 2,603

Treballs potencials creats per 5G: 9,091

Cobertura 4G: 98%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Three, Vodafone

Autoritat combinada de la regió de la ciutat de Liverpool

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 3,095

Treballs potencials creats per 5G: 10,810

Cobertura 4G: 100%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Three, Vodafone

Regió de la ciutat de Glasgow

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 3,966

Treballs potencials creats per 5G: 13,853

Cobertura 4G: 86%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Three, Vodafone

Newcastle

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 806

Treballs potencials creats per 5G: 2,814

Cobertura 4G: 100%

Disponibilitat 5G: EE, O2

Leeds

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 2,349

Treballs potencials creats per 5G: 8,203

Cobertura 4G: 97%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Three, Vodafone

Edimburg

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 2,166

Treballs potencials creats per 5G: 7,564

Cobertura 4G: 91%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Vodafone

Cardiff

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 1,058

Treballs potencials creats per 5G: 3,695

Cobertura 4G: 96%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Three, Vodafone

Bristol

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 1,301

Treballs potencials creats per 5G: 4,542

Cobertura 4G: 100%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Three, Vodafone

Regió de la ciutat de Belfast

Benefici potencial 5G 2020-2030 (£ m): 2,638

Treballs potencials creats per 5G: 9,214

Cobertura 4G: 97%

Disponibilitat 5G: EE, O2, Vodafone

Quant a l'Assemblea

Assembly és una empresa d’analistes independents que proporciona informació, anàlisi i comentaris basats en subscripcions sobre els desenvolupaments normatius, polítics i legislatius que afecten els mercats de comunicacions i l’economia digital en general.

Per més informació, feu clic aquí.

Aper Huawei

Fundada el 1987, Huawei és un proveïdor líder mundial d’infraestructures i dispositius intel·ligents en tecnologia de la informació i comunicacions (TIC). Ens comprometem a proporcionar el digital a totes les persones, llars i organitzacions per obtenir un món intel·ligent i totalment connectat. La cartera completa de productes, solucions i serveis de Huawei és competitiva i segura. Mitjançant una col·laboració oberta amb socis de l’ecosistema, creem valor durador per als nostres clients, treballant per empoderar les persones, enriquir la vida a casa i inspirar innovació en organitzacions de totes les formes i mides. A Huawei, la innovació posa el client en primer lloc. Invertim molt en recerca fonamental, concentrant-nos en avenços tecnològics que impulsin el món cap endavant. Tenim prop de 194,000 empleats i operem a més de 170 països i regions, donant servei a més de tres mil milions de persones a tot el món. Fundada el 1987, Huawei és una empresa privada propietat total dels seus empleats.

Per més informació, feu clic aquí.

Seguir llegint

Xina

Samsung Display obté llicències nord-americanes per subministrar alguns panells a Huawei

publicat

on

By

La unitat de visualització de Samsung Electronics ha rebut llicències de les autoritats nord-americanes per continuar subministrant determinats productes de panells de visualització a Huawei Technologies [HWT.UL], va informar dimarts (27 d'octubre) a Reuters una font familiaritzada amb l'assumpte.

Amb els llaços entre els Estats Units i la Xina en el pitjor moment de les últimes dècades, Washington ha estat pressionant els governs de tot el món per fer fora Huawei, argumentant que el gegant de les telecomunicacions lliuraria dades al govern xinès per espiar. Huawei nega que espiï a la Xina.

Des del 15 de setembre, les noves vores han impedit a les empreses nord-americanes subministrar o servir Huawei.

Samsung Display, que considera Samsung Electronics i Apple com a principals clients de les pantalles de visualització de díodes emissors de llum orgànics (OLED), va rebutjar comentaris.

Huawei no va estar disponible immediatament per fer comentaris.

Encara no està clar si Samsung Display podrà exportar els seus panells OLED a Huawei, ja que altres empreses de la cadena de subministrament que facin components necessaris per fabricar panells també haurien de rebre llicències nord-americanes.

El rival de la ciutat de Samsung, LG Display, va dir que ell i altres empreses, inclosa la majoria de companyies de semiconductors, necessiten obtenir llicències per reprendre el negoci amb Huawei.

El mes passat, Intel Corp va dir que havia rebut llicències de les autoritats nord-americanes per continuar subministrant determinats productes a Huawei.

Seguir llegint

Negocis

Tot i parlar de sobirania digital, Europa somnàmbuls cap al domini xinès dels drons

publicat

on

En el seu discurs sobre l'estat de la Unió Europea, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va pronunciar un document avaluació d’ulls clars de la posició de la Unió Europea dins l’economia digital mundial. Al costat de les prediccions d’una “dècada digital” europea modelada per iniciatives com GaiaX, von der Leyen va admetre que Europa havia perdut la carrera per definir els paràmetres de les dades personalitzades, deixant els europeus “dependents dels altres”, escriu Louis Auge.

Malgrat aquesta admissió directa, la qüestió continua si els líders europeus estan disposats a muntar un defensa consistent de la privadesa de dades dels seus ciutadans, tot i que accepten confiar en empreses xineses i nord-americanes. Quan es tracta de desafiar els gegants de les xarxes socials nord-americanes o el comerç electrònic com Google, Facebook i Amazon, Europa no té problemes per veure’s a si mateixa com a regulador mundial.

Enfrontar-se a la Xina, però, la posició europea sovint sembla més feble, amb els governs que només actuen per frenar la influència dels proveïdors de tecnologia xinesos com Huawei sota una intensa pressió nord-americana. De fet, en una àrea clau amb greus implicacions per a diversos sectors econòmics, la presidenta de la Comissió von der Leyen va citar en el seu discurs - vehicles aeris no tripulats, coneguts també com a drons - Europa permet a una única empresa xinesa, DJI, arraconar el mercat pràcticament sense oposició.

Una tendència accelerada per la pandèmia

Shenzhen Dajiang Innovation Technologies Co. (DJI) és el líder indiscutible d'un mercat mundial de drons es preveu que es dispararà fins als 42.8 milions de dòlars el 2025; el 2018, DJI ja controlaria 70% del mercat en drons de consum. A Europa, DJI ho ha fet fa molt de temps el proveïdor escollit de vehicles aeri no tripulats (UAV) per a clients del govern militar i civil. L'exèrcit francès utilitza "drons comercials DJI" a zones de combat com el Sahel, mentre que les forces policials britàniques utilitzen drons DJI per buscar persones desaparegudes i gestionar esdeveniments importants.

La pandèmia va iniciar aquesta tendència marxa alta. A ciutats europees, com Niça i Brussel·les, els drons DJI equipats amb altaveus van advertir els ciutadans sobre les mesures de confinament i van controlar el distanciament social. Fins i tot els representants de DJI han intentat convèncer els governs europeus d’utilitzar els seus drons per agafar temperatures corporals o transportar mostres de proves COVID-19.

Aquesta ràpida expansió en l’ús de drons DJI va en contra de les decisions que prenen els aliats clau. Als Estats Units, ho fan els departaments de defensa (el Pentàgon) i l’Interior prohibit l’ús dels drons de DJI en les seves operacions, motivats per les preocupacions seguretat de les dades descobert per primera vegada per la Marina dels Estats Units el 2017. Aleshores, diverses anàlisis han identificat defectes similars en els sistemes DJI.

Al maig, River Loop Security va analitzar els DJI Aplicació Mimo i va trobar que el programari no només no s'adheria als protocols bàsics de seguretat de dades, sinó que també enviava dades sensibles "als servidors del Gran Tallafoc de la Xina". Una altra empresa de ciberseguretat, Synacktiv, va publicar una anàlisi de l'aplicació mòbil DJI GO 4 de DJI al juliol, trobant que el programari Android de la companyia "fa ús de tècniques similars d'anàlisi com a programari maliciós", a més d'instal·lar forçadament actualitzacions o programari mentre eludeix les garanties de Google. Resultats de Synacktiv es van confirmar per GRIMM, que va concloure que DJI o Weibo (el kit de desenvolupament de programari de la qual transmetia dades d’usuari als servidors de la Xina) havien “creat un sistema d’orientació eficaç” perquè els atacants —o el govern xinès, com temen els funcionaris nord-americans— explotin.

Per fer front a l’amenaça potencial, la Unitat d’Innovació en Defensa (DIU) del Pentàgon ha introduït una petita iniciativa de Sistemes d’avions sense tripulació (SUAS) per adquirir drons de confiança Fabricants americans i aliats; France's Parrot és l'única empresa europea (i, de fet, no nord-americana) inclosa actualment. La setmana passada el Departament d’Interior ho va anunciar es reprendria compra de drons a través del programa DIU sUAS.

Els defectes de seguretat de DJI també han despertat preocupació a Austràlia. En un paper de consulta publicat el mes passat, el departament australià de transports i infraestructures va assenyalar debilitats en les defenses australianes contra "l'ús maliciós de drons", trobant que els UAV es podrien utilitzar potencialment per atacar la infraestructura del país o altres objectius sensibles, o d'una altra manera amb finalitats de "recollida d'imatges i senyals ”I altres tipus de reconeixement per part d’actors hostils.

A Europa, en canvi, ni el Comitè Europeu de Protecció de Dades (EDPB), ni el Comissari federal alemany per a la protecció de dades i la llibertat d’informació (BfDI) ni la Comissió nacional francesa d’informàtica i llibertat (CNIL) han pres accions públiques sobre els possibles perills representats per DJI, fins i tot després que els productes de la companyia es trobessin forçadament instal·lant programari i transferint dades d'usuaris europeus a servidors xinesos sense permetre als consumidors controlar ni oposar-se a aquestes accions. En canvi, l’ús de drons DJI per part de les forces militars i policials europees pot semblar oferir als consumidors un aval tàcit de la seva seguretat.

Tot i una estructura de propietat opaca, abunden els vincles amb l'estat xinès

Les sospites dels motius de DJI no s’ajuden a l’opacitat de la seva estructura de propietat. DJI Company Limited, el holding de la firma a través de l’iFlight Technology Co., amb seu a Hong Kong, té la seu a Illes Verges Britàniques, que no revela els accionistes. La ronda de recaptació de fons de DJI apunta, no obstant, a una preponderància del capital xinès, així com a vincles amb els òrgans administratius més destacats de la Xina.

In setembre 2015, per exemple, New Horizon Capital, cofundat per Wen Yunsong, fill de l'ex-primer ministre Wen Jiabao, va invertir 300 milions de dòlars en DJI. El mateix mes, New China Life Insurance, propietat parcial del Consell d'Estat de la Xina, també va invertir a la firma. El 2018, DJI pot haver augmentat fins a 1 milions de dòlars per davant d’una suposada cotització pública, tot i que la identificació d’aquests inversors continua sent un misteri.

L'estructura de lideratge de DJI també apunta a vincles amb l'establiment militar de la Xina. El cofundador Li Zexiang ha estudiat o ensenyat en diverses universitats vinculades a l'exèrcit, inclòs l'Institut de Tecnologia de Harbin, un delsSet fills de la defensa nacional ' controlat pel Ministeri d'Indústria i Tecnologies de la Informació de la Xina, així com per la Universitat Nacional de Tecnologia de la Defensa (NUDT), supervisada directament per la Comissió Militar Central (CMC). Un altre executiu, Zhu Xiaorui, va exercir de cap d’investigació i desenvolupament de DJI fins al 2013, i ara imparteix classes a la Universitat de Tecnologia de Harbin.

Aquests vincles entre el lideratge de DJI i l'exèrcit xinès semblen explicar el paper destacat de DJI en la repressió de Pequín dels grups ètnics minoritaris. El desembre de 2017, DJI va signar un acord de col·laboració estratègica amb l'Oficina de Seguretat Pública de la Regió Autònoma de Xinjiang, dotant de drones les unitats de policia xineses de Xinjiang, però també desenvolupant programari especialitzat per facilitar les missions de "preservació de l'estabilitat social". La complicitat de DJI a la campanya de “genocidi cultural”Contra la població uigur de Xinjiang va irrompre als titulars l’any passat, quan a s'ha filtrat el vídeo - disparat per un dron DJI controlat per la policia - va documentar una transferència massiva d’uigurs internats. La companyia també ha signat acords amb les autoritats del Tibet.

Una crisi inevitable?

Tot i que DJI s’ha esforçat considerablement per contrarestar les troballes dels governs i investigadors occidentals, fins i tot encarregant un estudi de la consultora FTI que promou la seguretat del seu nou "mode de dades locals" i evita els defectes existents, el control monopolístic d'aquest sector emergent per part d'una única empresa amb vincles amb l'establiment de seguretat de la Xina i la participació directa en abusos sistèmics de drets humans podria convertir-se ràpidament en un problema per als reguladors de Brussel·les i les capitals europees.

Tenint en compte com s'han convertit els drons prevalents en tota l'economia, la seguretat de les dades que capturen i transmeten és una qüestió que els líders europeus hauran d'abordar, fins i tot si prefereixen ignorar-la.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències