Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

L'economia xinesa segueix navegant de manera constant, malgrat les aigües agitades

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

"Des de principis del 2022, l'entorn internacional ha estat complex i desafiant. L'economia mundial està navegant per aigües agitades: el creixement mundial està perdent força i l'augment de la inflació no s'ha previst. En el primer semestre d'aquest any, atès tant el nacional com el reptes externs, el creixement econòmic de la Xina es va desaccelerar i les seves perspectives econòmiques han cridat una gran atenció". escriu Cao Zhongming (a la foto), ambaixador de la República Popular de la Xina al Regne de Bèlgica.

"El govern xinès, amb la confiança i la capacitat per garantir un rendiment econòmic global estable, ha adoptat un paquet de 33 mesures polítiques, que cobreixen les sis àrees de finances, monetària, inversió i consum, energia i alimentació, cadena industrial i mitjans de vida de la gent. La Xina ha publicat recentment els seus indicadors econòmics per als vuit primers mesos d'aquest any, que és seguit de prop pel món en general.

En termes generals, l'economia xinesa s'ha recuperat enmig dels reptes i ha mostrat una gran resiliència i vitalitat. La Xina continua sent l'economia principal més vibrant del món.

Els principals indicadors mostren que l'economia xinesa ha mantingut l'impuls de recuperació i desenvolupament i es troba en una etapa crucial de recuperació.

Respecte producció, l'oferta és, en general, estable i avança bé. Gràcies a polítiques efectives per estabilitzar les cadenes industrials i de subministrament i donar suport a la producció en sectors clau, la producció industrial s'ha recuperat. Pel que fa a la demanda, amb la implantació de polítiques d'estimulació del consum, el potencial de consum en sectors clau s'ha anat desbloquejant progressivament i les vendes al mercat han continuat creixent.

A l'agost, les vendes totals al detall de béns de consum van créixer un 5.4% interanual, 2.7 punts percentuals més ràpid que el mes anterior. Pel que fa a l'ocupació, amb esforços sostinguts per ajudar les empreses, estabilitzar l'ocupació i donar suport a l'ocupació, la taxa d'atur urbà enquestada va continuar baixant. A l'agost, la taxa d'atur enquestada a les zones urbanes va ser del 5.3%, 0.1 punts percentuals inferior a la del mes anterior. Pel que fa al preu, els esforços per garantir l'oferta i estabilitzar el preu han donat els seus fruits i l'IPC va créixer lleugerament.

A l'agost, l'IPC va augmentar un 2.5 per cent interanual, amb una caiguda de 0.2 punts percentuals respecte al mes anterior; L'IPC subjacent sense incloure els preus dels aliments i l'energia va augmentar un 0.8% interanual, igual que el mes anterior. Pel que fa al comerç, la multitud de polítiques per estabilitzar el comerç exterior ha ajudat a aconseguir un creixement constant del comerç. En els primers vuit mesos, el comerç total de mercaderies de la Xina va ser de 27.3 bilions de iuans, un 10.1% més que l'any anterior. Concretament, l'exportació va ser de 15.48 bilions de iuans, un 14.2% més; La importació va ser d'11.82 bilions de iuans, un 5.2% més.

anunci

Respecte inversió estrangera, el mercat xinès va continuar sent atractiu per als inversors estrangers i la inversió estrangera pagada va continuar creixent. En els primers vuit mesos, la inversió desemborsada va assolir els 892.74 milions de iuans, un 16.4% més interanual.

La trajectòria econòmica mostra que les polítiques s'estan implantant i que l'economia xinesa continuarà recuperant-se i creixent.

Els fonaments que sostenen el creixement a llarg termini i els factors que sustenten el desenvolupament d'alta qualitat de l'economia xinesa es mantenen sense canvis. A mesura que els efectes de la multitud de polítiques i els esforços sostinguts es sentiran més ràpidament, l'economia xinesa continuarà recuperant-se i creixent i es mantindrà dins d'un rang adequat.

Aquesta conclusió s'extreu per diverses raons.

En primer lloc, es continuaran fent esforços per coordinar eficaçment la resposta a la COVID i el desenvolupament econòmic i social. Això reduirà l'impacte negatiu de la COVID-19, garantirà cadenes industrials i de subministrament estables i aconseguirà un millor equilibri entre l'oferta i la demanda.

En segon lloc, la demanda interna continuarà creixent i la seguretat i el desenvolupament es garantiran millor. A mesura que s'introdueixin polítiques d'estabilització de la inversió més vigoroses, la despesa dels consumidors augmentarà gradualment.

En tercer lloc, el benefici de la reforma i l'obertura es continuarà desbloquejant. S'aprofundirà encara més la reforma de les funcions governamentals, es millorarà l'entorn empresarial i es reforçarà l'impuls de la reforma.

Totes aquestes condicions favorables faran destacar millor els punts forts del sistema industrial complet de la Xina i fomentaran nous motors de creixement.

L'orientació política mostra que l'economia xinesa s'ha integrat profundament a l'economia mundial i la porta de la Xina només s'obrirà més.

La Xina no es pot separar del món per assolir el desenvolupament, i el món també necessita la Xina per al desenvolupament.

La Xina continuarà compromesa amb un nou paradigma de desenvolupament amb circulacions tant nacionals com internacionals, aprofundir en l'obertura d'alt nivell, defensar el lliure comerç i el comerç just, fomentar un entorn empresarial de classe mundial orientat al mercat i regit per un marc legal sòlid. , i protegir la igualtat d'accés de les empreses estrangeres als sectors d'obertura d'acord amb la llei, en un intent d'aconseguir beneficis mutus mitjançant la competència justa.

El proper 20è Congrés Nacional del Partit Comunista de la Xina elaborarà el pla de desenvolupament de la Xina per als propers cinc anys o fins i tot un període més llarg, demostrant així un impuls més fort per al desenvolupament de la Xina.

La recuperació i el desenvolupament constants de l'economia xinesa i el progrés més ràpid en la construcció del nou paradigma de desenvolupament aprofitaran millor el potencial del mercat xinès, oferint més oportunitats als països europeus.

El mercat xinès segueix sent una destinació popular per a la inversió estrangera. En els primers vuit mesos, la inversió de la UE a la Xina va créixer un 123.7% interanual, cosa que indica la confiança dels inversors estrangers en el mercat xinès.

A finals d'aquest any, la Xina acollirà la cinquena Exposició Internacional d'Importacions de la Xina, la primera Exposició de Comerç Digital Global i la 132a sessió de la Fira d'Importació i Exportació de la Xina (Fira de Canton). Aquests esdeveniments ajudaran Bèlgica i altres països europeus a conèixer més sobre la Xina i crear més oportunitats de cooperació econòmica i comercial amb la Xina.

Quina és la força oculta de l'economia xinesa?

És resiliència malgrat els reptes i el gran potencial a través d'esforços constants. La Xina continuarà avançant activament en la Iniciativa de Desenvolupament Global. En aquest procés, acollim una major obertura i cooperació mútues amb els països europeus en el comerç, la inversió, la indústria i altres sectors per contribuir conjuntament a la recuperació i el desenvolupament de l'economia mundial".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències