Connecteu-vos amb nosaltres

Croàcia

La Comissió aprova el mapa d'ajuda regional 2022-2027 per a Croàcia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, el mapa de Croàcia per a la concessió d'ajuts regionals de l'1 de gener de 2022 al 31 de desembre de 2027 en el marc del Directrius d'ajuts regionals revisades ("RAG"). El RAC revisat, adoptat per la Comissió el 19 d'abril de 2021 i que va entrar en vigor l'1 de gener de 2022, permet als estats membres donar suport a les regions europees menys afavorides per posar-se al dia i reduir les disparitats en termes de benestar econòmic, ingressos i atur. objectius de cohesió que es troben al centre de la Unió. També ofereixen més possibilitats als estats membres de donar suport a les regions que s'enfronten a reptes estructurals o de transició, com ara la despoblació, per contribuir plenament a les transicions ecològiques i digitals.

Al mateix temps, el RAG revisat manté fortes salvaguardes per evitar que els estats membres utilitzin diners públics per desencadenar la deslocalització de llocs de treball d'un estat membre de la UE a un altre, que és essencial per a la competència justa al mercat únic. El mapa regional de Croàcia defineix les regions croates elegibles per a l'ajuda regional a la inversió. El mapa també estableix les intensitats màximes d'ajuda a les regions subvencionables. La intensitat de l'ajuda és l'import màxim d'ajuda estatal que es pot concedir per beneficiari, expressat com a percentatge dels costos d'inversió subvencionables. D'acord amb el RAG revisat, les regions que cobreixen tota la població de Croàcia seran elegibles per a l'ajuda regional a la inversió. Hi ha disponible una nota de premsa online.

Comparteix aquest article:

agricultura

La Comissió aprova un pla croat de 22.7 milions d'euros per donar suport al sector agrícola primari afectat pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla croat de 22.7 milions d'euros (171 milions de HRK) per donar suport a les empreses actives en determinats sectors agrícoles primaris afectats pel brot de coronavirus. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal. En el marc del règim, les ajudes tindran la forma de subvencions directes. La mesura estarà oberta als criadors de cavalls, boví, porcí i avícola així com a empreses actives en el sector oví i cabrum. El pla té com a objectiu atendre les necessitats de liquiditat dels beneficiaris i ajudar-los a continuar les seves activitats durant i després del brot. Es preveu que la mesura beneficiï més de 21,800 empreses.

La Comissió va comprovar que el règim croat s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, l'ajuda (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) s'atorgarà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per posar remei a una pertorbació greu de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b). TFUE i les condicions establertes en el marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.100417 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Bulgària

Bulgària i Romania s'allunyen de l'eurozona, mentre Croàcia s'encamina cap a la moneda única

publicat

on

L'economista búlgar, el professor Boian Durankev, va dir que l'important dèficit pressupostari impedirà que Bulgària s'incorpori a la zona euro en un futur proper. Durankev va afegir que per preparar el país, tota l'economia i la societat búlgares han de canviar, escriu Cristian Gherasim, corresponsal de Bucarest.

El govern búlgar preveu un creixement econòmic del 3.5% aquest any i una inflació del 2.5%. "La taxa d'inflació està oficialment per sobre del 2%". Va afegir que "les previsions indiquen que l'economia té potencial per a algun canvi, però el país s'encamina cap a un dèficit pressupostari important, que ens evitarà en els propers anys, almenys fins a 2025, des de l'entrada a l'eurozona", ha explicat el professor Durankev, que ha comentat que l'eurozona té avantatges innegables, entre els quals un suport més fort en cas de crisi com la pandèmia.

D'altra banda, Croàcia està molt millor. Croàcia està en camí d'adoptar l'euro l'any 2023, sempre que compleixi els criteris establerts per la Comissió Europea, va dir Valdis Dombrovskis, vicepresident executiu de la Comissió Europea. "L'euro serà un gran avantatge per a Croàcia, com ho és ara per a Europa. Aquests avenços s'han de controlar i gestionar acuradament", ha dit el responsable europeu.

Dombrovskis va advertir a Croàcia que hauria de ser prudent amb els efectes de la pandèmia sobre l'economia, especialment el baix nivell de vacunació, que podria portar les autoritats a adoptar noves restriccions, tot i que el ritme de recuperació de l'economia croata és bo.

anunci

Croàcia només podrà introduir l'euro un cop s'hagin complert tots els criteris de convergència. Si es reuneix el 2022, el Consell de la UE decidirà si l'estat s'incorporarà a l'euro l'1 de gener de 2023, va dir el vicepresident executiu de la Comissió Europea.

El governador del Banc Central de Croàcia, Boris Vujcic, també va dir recentment que Zagreb podria complir tots els criteris per unir-se a la zona euro abans del previst. La suspensió temporal del límit de dèficit dels estats membres de la UE a causa de la pandèmia de coronavirus hauria d'ajudar a Croàcia a complir, abans del previst, una condició clau per esdevenir membre de la zona euro, va dir Boris Vujcic.

Croàcia, un país que depèn molt del turisme més que qualsevol altre estat membre de la UE, s'ha vist afectada per les restriccions de viatge introduïdes arran de la pandèmia de coronavirus. "Enguany tenim una situació en què la Comissió Europea ha suspès els procediments de dèficit excessiu per a tots els estats membres. En aquest context, hem de pensar en la data d'adhesió de Croàcia a la zona de l'euro", va dir Boris Vujcic en una reunió del centre. governadors de bancs. Els països candidats a l'adhesió a la zona de l'euro han de demostrar la solidesa de les finances públiques, que la inflació està controlada i que el tipus de canvi és estable abans de poder canviar a la moneda única.

anunci

Favorabilitat i preparació de l'euro a la regió

Els romanesos encapçalen el gràfic de favorabilitat per l'euro, amb un 75% d'ells desitjant el canvi a l'euro, un augment respecte al 63% de l'any passat.

D'acord amb el flash Eurobaròmetre, els romanesos són seguits per altres nacions d'Europa oriental i central, amb un 69% dels hongaresos, un 61% dels croats i un 54% dels búlgars afavorint la moneda única.

L'enquesta s'ha realitzat als set estats membres que no han adoptat la moneda única: Bulgària, República Txeca, Croàcia, Hongria, Polònia, Romania i Suècia.

“En els set països, el 57% està a favor de la introducció de l'euro, mentre que el 40% està en contra. Hi ha una gran variació a nivell de país: tres quartes parts estan a favor de la introducció de l'euro a Romania, però a Txeca i Suècia, la majoria dels enquestats estan en contra de la idea d'introduir l'euro”, assenyala l'enquesta.

A tots els països, excepte a la República Txeca, hi ha hagut un augment de la proporció de partidaris de la introducció de l'euro respecte al 2020.

No obstant això, la majoria dels enquestats de cada país creuen que la introducció de l'euro augmentarà els preus i els preocupa la fixació abusiva de preus durant el canvi.

Si bé els romanesos lideren en termes de favorabilitat cap a l'euro, també són molt conscients de la seva falta de preparació fiscal, ja que el 69% de la població diu que el seu país no està preparat per unir-se a la zona euro.

Per formar part de la zona euro, un país ha de complir un conjunt de criteris, i Romania ja no compleix els requisits segons l'informe de la Comissió Europea de l'any passat sobre la convergència de l'euro.

Romania ha avançat i tornat en diverses fases del procés d'adhesió durant els darrers 14 anys des que va entrar a formar part de la UE, exposant plans i fixant nombrosos terminis per unir-se a la zona euro. El país es queda endarrerit en la seva disposició a adoptar la moneda única. Romania anteriorment va establir el 2024 com a data límit per unir-se a la zona euro, però les probabilitats són escasses que això passi.

Bulgària i Croàcia han estat admeses al Mecanisme de tipus de canvi (ERM II), el primer pas per unir-se a l'euro, tot i que Bulgària ara està fent marxa enrere en el seu progrés.

Suècia continua sent un dels països més preparats per canviar a l'euro. No obstant això, unir-se al Mecanisme de tipus de canvi requereix l'aprovació pública. El 14 de setembre de 2003, el 56% dels suecs van votar en contra de l'adopció de l'euro en un referèndum, i els partits polítics es van comprometre a complir el resultat del referèndum.

Tots els estats membres de la Unió Europea, excepte Dinamarca, que van negociar l'exclusió de les disposicions, estan obligats a adoptar l'euro com a moneda única un cop compleixin els criteris.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Croàcia

La secretària Mayorkas anuncia la designació de Croàcia com a nou participant en el programa Visa Waiver

publicat

on

El secretari de Seguretat Nacional dels Estats Units, Alejandro N. Mayorkas (A la foto), en coordinació amb el secretari d'Estat Antony J. Blinken, va designar Croàcia com a nou participant en el programa Visa Waiver (VWP). A partir de l’1 de desembre de 2021, el sistema electrònic d’autorització de viatges (ESTA) s’actualitzarà per permetre als ciutadans i nacionals de Croàcia sol·licitar viatjar als Estats Units per fer turisme o negocis durant un màxim de 90 dies sense obtenir un visat nord-americà. La designació de Croàcia com a participant en el VWP és un pas important cap a l'enfortiment de la cooperació econòmica i de seguretat de llarga data entre els Estats Units i Croàcia.   

"La designació d'avui de Croàcia com a nou participant en el programa Visa Waiver és un reconeixement important als interessos econòmics i de seguretat compartits dels nostres països", va dir el secretari Alejandro N. Mayorkas. "Felicito Croàcia per convertir-se en el 40è membre del VWP després d'haver complert uns requisits estrictes i espero la nostra estreta col·laboració contínua en les prioritats clau".  

El VWP és una associació de seguretat integral entre els Estats Units i països designats que facilita els viatges internacionals als Estats Units per negocis o turisme sense visat durant un màxim de 90 dies, tot protegint la seguretat nacional. Per participar en el VWP, un país ha de complir els requisits relacionats amb la lluita contra el terrorisme, l'aplicació de la llei, l'aplicació de la immigració, la seguretat documental i la gestió de fronteres de forma contínua. Aquests requisits inclouen tenir un percentatge de denegacions de visats no immigrants per sota del tres per cent, emetre documents de viatge segurs i treballar estretament amb les autoritats policials i antiterroristes dels Estats Units.  

Les autoritzacions ESTA solen tenir una vigència de dos anys. Els viatgers amb visats B1 / B2 vàlids haurien de continuar utilitzant el seu visat per viatjar als Estats Units. Per obtenir més informació sobre les aplicacions ESTA, visiteu Lloc web CBP ESTA.

anunci

Per obtenir més informació sobre el VWP, visiteu Lloc web DHS VWP.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències