Connecteu-vos amb nosaltres

Dinamarca

NextGenerationEU: avaluació preliminar positiva de la sol·licitud de Dinamarca de desemborsament de 301 milions d'euros en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha aprovat a avaluació preliminar positiva de la sol·licitud de pagament de Dinamarca de 301 milions d'euros de subvencions en virtut del Facilitat de recuperació i resiliència (RRF), l'instrument clau al cor de NextGenerationEU.

El 16 de desembre de 2022, Dinamarca va presentar a la Comissió una sol·licitud de pagament basada en l'assoliment de les 23 fites i dos objectius seleccionats al Decisió d'execució del Consell per a la primera entrega. Abarquen reformes que formen part de la reforma fiscal verda i també relacionades amb la digitalització del sistema sanitari. Diverses fites i objectius també es refereixen a mesures d'inversió importants en els camps de la transició verda de l'agricultura i el medi ambient, l'eficiència energètica, els vehicles i ferris nets i la investigació.

Amb la seva sol·licitud, les autoritats daneses van proporcionar proves detallades i exhaustives que demostraven el compliment de les 23 fites i dos objectius. La Comissió ha avaluat a fons aquesta informació abans de presentar la seva valoració preliminar positiva de la sol·licitud de pagament.

El danès pla de recuperació i resiliència inclou una àmplia gamma de mesures d'inversió i reforma en set components temàtics. El pla comptarà amb el suport d'1.43 milions d'euros en subvencions, dels quals 201 milions d'euros es van desemborsar a Dinamarca en prefinançament el 2 de setembre de 2021.

Els pagaments en virtut del RRF es basen en el rendiment i depenen de que els Estats membres implementin les inversions i les reformes descrites en els seus respectius plans de recuperació i resiliència.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Avui tinc bones notícies per a Dinamarca: el país està preparat per rebre una primera subvenció de 301 milions d'euros sota NextGenerationEU, el pla de recuperació d'Europa, un cop els països de la UE aprovin la nostra avaluació. Dinamarca ha començat. reformes i inversions significatives: un impost de matriculació reduït per als cotxes zero i de baixes emissions, per exemple, donarà incentius a les llars daneses per reduir les emissions de CO2. Dinamarca també està augmentant la resiliència del seu sector sanitari, amb mesures que garanteixen les existències de medicaments crítics i fomenten la telemedicina. Bé. fet, Dinamarca!'"

Propers passos

anunci

La Comissió ha enviat ara la seva avaluació preliminar positiva del compliment de Dinamarca de les fites i objectius requerits per a aquest pagament al Comitè Econòmic i Financer (EFC), sol·licitant el seu dictamen. L'opinió de l'EFC, que s'ha d'emetre en un termini màxim de quatre setmanes, s'ha de tenir en compte en l'avaluació de la Comissió. Després de l'opinió de l'EFC, la Comissió adoptarà la decisió final sobre el desemborsament de la contribució financera, d'acord amb el procediment d'examen, mitjançant un comitè de comitologia. Després de l'adopció de la decisió per part de la Comissió, es pot fer el desemborsament a Dinamarca.

La Comissió avaluarà les sol·licituds de pagament posteriors de Dinamarca en funció del compliment de les fites i els objectius esbossats a la Decisió d'execució del Consell, reflectint el progrés en la implementació de les inversions i les reformes.

Les quantitats desemborsades als estats membres es publiquen a la Tauler de Recuperació i Resiliència, que mostra el progrés de la implementació dels plans nacionals de recuperació i resiliència.

Més informació

Valoració preliminar

Preguntes i respostes sobre la sol·licitud de desemborsament de Dinamarca sota NextGenerationEU

Nota de premsa sobre 201 milions d'euros de prefinançament a Dinamarca

Preguntes i respostes sobre el pla de recuperació i resiliència de Dinamarca

Full informatiu sobre el pla de recuperació i resiliència de Dinamarca

Decisió d'execució del Consell

Annex a la proposta de decisió d'execució del Consell

Document de treball del personal

Instal·lació de recuperació i resiliència

Tauler de Recuperació i Resiliència

Regulació de la instal·lació de recuperació i resiliència

Preguntes i respostes sobre el Servei de Recuperació i Resiliència

UE com a lloc web prestatari

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències