Connecteu-vos amb nosaltres

França

Diàleg intercultural: una prioritat a nivell de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EU Reporter ha parlat sobre el diàleg intercultural i els seus reptes amb Élisabeth Guigou (A la foto), exministre francès d'Afers Europeus (1990-1993) a l'època anterior a la UE Mitterrand, ministre de justícia (1997-2000) i ministre d'assumptes socials (2000-2002) tots dos durant l'era Chirac. Guigou va ser membre de la 9a circumscripció electoral de l'Assemblea Nacional de Seine-Saint-Denis des de 2002-2017, i des de 2014 és presidenta de la Fundació Euromediterrània per al Diàleg entre Cultures d'Anna Lindh., escriu Federico Grandesso amb la contribució de Fajaryanto Suhardi.

Com creieu que el diàleg intercultural en el futur proper es produiria probablement després de la pandèmia tenint en compte la taxa positiva de vacunació mundial fins ara a les rodalies?

EG
La nostra fundació, la Fundació Anna Lindh (ALF), que ara representa 42 membres del país, ha continuat la seva notable tasca. Tot i la pandèmia, fins i tot abans que passés, hem tingut experiències en la realització de seminaris web. Per tant, quan la pandèmia va arribar a escala mundial seguida de la majoria de països que van tancar fronteres, vam aconseguir mantenir els nostres debats, mantenir els nostres programes i mantenir els nostres intercanvis que funcionaven de forma virtual, la qual cosa és ideal, per descomptat, en la situació de pandèmia. . Dins de la fundació, som 4,500 ONG, aproximadament i potser més, hem aconseguit mantenir la nostra feina, però, per descomptat, els seminaris web i les conferències visuals no poden substituir, naturalment, els intercanvis cara a cara.

anunci

Quin tipus de suggeriment voldríeu donar a les autoritats europees per tenir una millor comprensió entre diferents cultures, per exemple, els problemes econòmics-polítics típics entre els països europeus i mediterranis?

EG
En realitat, treballem molt estretament amb les institucions europees, el Parlament Europeu, la Comissió Europea i el Servei d’Accions Externes, que són els nostres principals socis al costat de la UNESCO, les Nacions Unides (ONU) i el Banc Mundial. I a tots els nostres socis, els diem que ens hem de concentrar en els joves, perquè són els que tenen accés a les noves tecnologies. També són les primeres víctimes de tots els problemes de la nostra societat, per exemple, els problemes d’atur i precarietat a causa dels països que tanquen fronteres. I són els que hauran d’afrontar el canvi climàtic en el futur. I hauran d’afrontar els reptes oberts per les noves tecnologies. Per tant, aconsellem centrar-nos en la joventut, que també és la nostra elecció dins de l’ALF, i mobilitzar tot el que puguem a través d’ONG, aquells joves que es neguen a estar malalts i trepitjats a la seva societat. Viouslybviament, no podrem acollir-los a tots, però després es tracta de proporcionar-los accés educatiu. Per això proposem ampliar la comunicació amb totes les universitats associades. Primer he de dir que la meva proposta personal era crear un Erasmus d’ONG perquè crec que, juntament amb el reconeixement a la possibilitat d’intercanviar estudiants o de formar part de membres de centres educatius de secundària, hi ha un espai per reconèixer la gran feina feta per les ONG. Dins d’aquestes ONG dirigides en gran mesura per aquesta gent jove, han estat especialment proactives i imaginatives i es veuen realment com una mena d’activistes al càrrec i al control. Per aquest audaç objectiu, l’ALF va aconseguir mantenir el seu programa a Líbia –fins i tot en alguns dels pitjors punts amb el caos d’aquest país–, però esperem que puguin sortir de la terrible situació després d’anys de terribles disturbis polítics i inestabilitat. Però, de totes maneres, en els darrers dos anys vam aconseguir fer-ho i he de dir que alguns d’aquests joves organitzadors provenen de Líbia i que eren dels millors. Per això, crec que (la idea d’establir) Erasmus (d’una mena d’associació) per a ONG és realment una cosa que ens podria permetre millorar les nostres accions.

Realment és una gran iniciativa i no podem deixar de preguntar-nos malgrat les inimaginables dificultats del país, com vau aconseguir iniciar el projecte a Líbia?

anunci

EG
Per descomptat, tenim un gran equip que ho va organitzar i, per sort, tenim tots els contactes i, per descomptat, vam intentar ajudar els joves a tenir accés al programa. Quan va ser possible, recordo, just abans de la pandèmia, vam aconseguir fer la llista de selecció dels joves candidats libis per anar a Nova York a la xerrada a la seu de l’ONU, un dels nostres socis de llarga data. Van preguntar al secretari general de les Nacions Unides com la joventut pot ser un actor per promoure la pau. Per tant, hem demostrat que tenim un nombre tan excepcional de joves libis brillants i experimentats; en aquest cas, hi havia dos que es van presentar a l'esdeveniment amb una senyoreta especialment distingida. El que fem bàsicament és organitzar les reunions amb personalitats d’alt rang per millorar la seva experiència i ens encarreguem de les gestions de visats. Aquest procés passa després de la selecció feta per la nostra xarxa d’àmbit nacional i, per descomptat, van fer el tall final perquè complien l’estàndard en funció dels nostres criteris específics.

Heu tingut experiències interessants en el maneig del vostre programa en altres àrees problemàtiques o potser les zones perilloses en un sentit literal?

EG
Tenim les nostres iniciatives a llocs com el Líban i Jordània que són familiars a problemes polítics extrems que normalment s’enfrontarien, sobretot ara mateix amb els problemes de migració de persones que vénen de Síria i l’Iraq. El que intentem és tenir els nostres programes que continuïn donant esperança a aquests joves. També treballem el tema de l’alfabetització mediàtica perquè creiem que necessiten saber manejar i utilitzar la informació, sobretot per permetre’ls distingir entre notícies falses i fets, i també animar-los a aprendre a expressar-se als mitjans de comunicació com és molt important perquè, quan parlem de combatre el discurs de l’odi o la radicalització. Sempre és més eficient proporcionar als joves la plataforma on els joves parlen amb altres joves que fer passar missatges oficials a través de les xarxes socials o fins i tot de qualsevol mitjà clàssic.

Per tant, en aquest sentit, va afirmar que els joves són agents de canvi per a un futur millor i positiu?

EG
Som, per descomptat, molt respectuosos amb la diversitat, però l’ALF creu que tot l’equilibri de la humanitat s’inverteix realment en l’interès de respectar els valors de la humanitat; compartim en molts sentits aquest enteniment mutu que s’ha demostrat com una eina útil de comunicació. . Per tant, el que intentem fer és empoderar homes i dones joves, perquè hem de començar les converses sobre la conscienciació sobre la igualtat de gènere, per animar-los a expressar-se, conèixer els problemes del seu entorn com a part de ciutadà global. Per tant, ja no tenen silenci ni tenen por de dir el que és important per a ells. En una retrospectiva, això és, per descomptat, una mena de forma de respecte als valors de la humanitat.

Parlant d’empoderament i emancipació femenina, quins rols i quines àrees creieu que poden complir aquestes dones joves, com sabem en llocs com Síria i Jordània, on les situacions són generalment desfavorables per a les dones?

EG
Per exemple, fa dos anys, a Amman, Jordània, vam organitzar una reunió d’ONG del sud d’Europa i de territoris del sud i est de la Mediterrània que han demostrat la seva excel·lent trajectòria en termes de ser creatius i actius en el camp de l’empoderament de les dones Va ser molt interessant perquè es trobaven amb, diguem-ne, experiències diverses i diverses, i crec que, sense que l’ALF imposés res, les experiències que tenien no només els van donar menjar per als pensaments, sinó també menjar per a les accions. Els joves participants de les ONG allí presents han estat seleccionats mitjançant una sèrie de maneres acurades. Ens va acollir el Jordan Media Institute fundat per la princesa Rym Ali, que per cert em succeirà com a cap de l’ALF, i aquest és només un exemple del treball que vam intentar realitzar sense imposar cap mena d’idees preconcebudes. Al contrari, hem lluitat per moltes qüestions a part dels estereotips de gènere i els prejudicis. A tots els països on participem activament, volem que totes les dones, especialment les joves, siguin actives al seu entorn per no renunciar mai al seu pensament crític i al seu esperit perdurable per mantenir-les conscients i estar alerta com a part important de la comunitat i nosaltres, per descomptat, els facilitem que puguin fer-ho.

Anys després de treballar en aquest projecte, realment veieu algun canvi real en aquests països mediterranis on són coneguts per manca de practicar i donar llibertat a les dones, i encara menys per empoderar-les?

EG
Bé, en realitat no vull parlar de les polítiques dels governs, ja que no és de la meva capacitat, però el que observo és que els homes i les dones joves que van participar en els nostres programes, aquells individus excepcionals, han canviat la seva actitud mental i això és absolutament obvi, ja que van optar per parlar entre ells sobre experiències que mai no havien conegut. Per exemple, sobre el tema de la igualtat de gènere, una jove de la zona sud de Cisjordània (Palestina) va parlar amb un jove del nord d’Europa i va dir que la principal preocupació del seu país és que si una dona vol separar-se o divorciar-se del seu cònjuge / marit, no se li prohibirà un) privar-se dels seus drets de tenir la part de custòdia dels fills, mentre que el jove europeu va dir que al seu país la situació és la contrària. Pràcticament aprèn alguna cosa d’aquest tipus d’intercanvi. Mostra com pensem sobre qüestions similars de maneres diferents. Per descomptat, sempre hi ha bons i dolents a la nostra societat. Per a aquestes dones i homes joves, és evident que és important ser més exigents sobretot en aquesta conversa sobre igualtat de gènere. Això és tot el que puc dir. Però, en relació amb la vostra pregunta, he estat examinant i estudiant de prop l’evolució del sistema polític d’aquests països i el que crec és que realment estem pensant com ajudar a absolver aquests joves i homes que alguns d’aquests són humans universals. drets que cal reconèixer, per tant, és impossible ignorar-los o negar-los. Com a resultat, realment mostra la qualitat i els interessos que sorgeixen d’aquests intercanvis que van permetre als joves i homes veure que poden demanar a les seves autoritats i que poden ser activistes de certs problemes que lluiten per diversos tipus de drets. . El resultat d’aquest moviment juvenil és evident en els camps de la igualtat de gènere, el canvi climàtic i l’alfabetització mediàtica. Acabem d’intentar educar-los com a part dels ciutadans del seu respectiu país perquè siguin actius i més exigents pel respecte als valors comuns que s’haurien de reconèixer a tot arreu, per molt diferent que sigui el seu sistema polític. Respectuosament no interferim en l’elaboració de lleis ni res en aquests països sobirans perquè no és feina nostra.

Pregunta final: quina és la vostra prioritat número XNUMX com a presidenta de la Fundació Anna Lindh (ALF) o potser qualsevol objectiu que no hàgiu aconseguit però que voleu assolir en aquest moment?

EG
La nostra primera prioritat hauria de ser desenvolupar el programa de veus mediterrànies joves. Crec que aquesta és una eina d’alt valor i eficiència, i aquest és el tipus de programa en què tenim una gran experiència i que està funcionant molt bé. Esperem que tinguem la possibilitat de desenvolupar bé aquest programa amb aquests joves excepcionals que participen a la nostra xarxa nacional de 42 països. Espero que puguem promoure la pau, per exemple, l'esforç de recuperació a Síria.

Però no només vinculats en aquesta àrea, potser podríem ajudar les zones conflictives o políticament inestables d’un determinat barri a dibuixar una experiència formal i a tenir el poder de parlar amb les autoritats perquè res substitueix aquest tipus d’intercanvis, ja siguin virtuals o reals. , entre els joves en la preocupació de protegir els valors comuns de la humanitat i la voluntat de trobar maneres innovadores de combatre els reptes. S'enfrontaran a problemes com el canvi climàtic o l'economia digital i les seves conseqüències en el context de solucions econòmiques i socials. També esperem trobar maneres de disminuir les conseqüències econòmiques i socials (és a dir, col·lapsaments) a causa de la pandèmia. En aquest sentit, pretenem crear treballs més útils implicant el màxim nombre de joves possibles com a ciutadans globals: no som els únics, però som els més grans.

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint

Inundació

Una persona encara desapareguda després de les inundacions al sud de França

publicat

on

By

Vent, calamarsa i pluja bufen a Rodilhan, Gard, França, el 14 de setembre de 2021, en aquesta captura de pantalla obtinguda d’un vídeo a les xarxes socials. @ YLONA91 / a través de REUTERS

Segons el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, que va visitar la zona, una persona encara va ser desapareguda dimarts (14 de setembre) després que les pluges torrencials van afectar la regió del Gard, al sud de França. escriu Dominique Vidalon i Benoit Van Overstraeten, Reuters.

S'han trobat altres persones que havien estat denunciats desapareguts, segons van informar les autoritats locals.

"Prop de 60 pobles han estat parcialment afectats", va dir Darmanin a BFM TV.

anunci

"La situació meteorològica ha millorat des de mitja tarda, però tornarà a empitjorar durant la nit", va dir el prefecte de la regió en un comunicat, que va afegir que les escoles de la zona es tancarien el dimecres (15 de setembre).

anunci
Seguir llegint

França

La Comissió aprova el pla francès de 3 milions d’euros per proporcionar deute i suport de capital a les empreses afectades pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuts estatals de la UE, els francesos preveuen crear un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute, híbrids i de renda variable en empreses afectades pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal.

Vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), responsable de la política de competència, va dir: “Aquest pla de recapitalització de 3 milions d’euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades pel brot de coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant en estreta cooperació amb els estats membres per trobar solucions viables per mitigar l'impacte econòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes de la UE ".

La mesura de suport francesa

anunci

França va notificar a la Comissió, en el marc del marc temporal, un esquema de 3 milions d’euros per proporcionar deute i suport de capital a les empreses afectades pel brot de coronavirus.

L'esquema s'implementarà a través d'un fons, que es denomina "Fons de transició per a empreses afectades pel brot de COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros. Segons el règim, l’ajut es concretarà en (i) préstecs subordinats i participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense dret de vot.

La mesura està oberta a empreses establertes a França i actives en tots els sectors (excepte el financer), que eren viables abans del brot de coronavirus i que han demostrat la sostenibilitat a llarg termini del seu model de negoci. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema.

anunci

La Comissió va trobar que les mesures s'ajusten a les condicions establertes en el marc temporal. En particular:

  • Amb respecte a ajuts en forma de mesures de recapitalització (i) el suport només està disponible per a les empreses si és necessari per mantenir les operacions, no hi ha cap altra solució adequada disponible i sigui de l'interès comú intervenir; (ii) el suport es limita a la quantitat necessària per garantir la viabilitat dels beneficiaris i restablir la seva posició de capital abans del brot de coronavirus; (iii) l’esquema proporciona una remuneració adequada per a l’Estat i incentiva els beneficiaris i / o els seus propietaris a retornar el suport el més aviat possible (inclosa la prohibició de dividends i la prohibició de pagar bonificacions a la direcció); (iv) s’han establert garanties per garantir que els beneficiaris no es beneficiïn indegudament de l’ajut de recapitalització de l’Estat en detriment de la competència lleial al mercat únic, com ara la prohibició d’adquisició per evitar una expansió comercial agressiva; i (v) l'ajut a una empresa per sobre del llindar de 250 milions d'euros s'ha de notificar per separat per a la seva avaluació individual.
  • Amb respecte a ajuts en forma de préstecs subordinats, i tenint en compte que en el marc del pla només es prestaran préstecs subordinats amb un volum que excedeixi els límits rellevants establerts en el marc temporal, l’ajut haurà de complir plenament les condicions anteriors establertes per a les mesures de recapitalització, d’acord amb el marc temporal.

El suport es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. Finalment, només les empreses que no es consideraven que tenien dificultats financeres el 31 de desembre de 2019 poden optar a l’ajut en virtut d’aquest règim.

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes al marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE.

Fons

La Comissió ha adoptat una Marc temporal permetre als estats membres utilitzar la total flexibilitat prevista en les normes d’ajuda estatal per donar suport a l’economia en el context del brot de coronavirus. El marc temporal, modificat el 3 abril, 8 Mai, 29 juny, 13 octubre 2020 i 28 January 2021, preveu els tipus següents d’ajut que poden concedir els estats membres:

(I) Ajuts directes, injeccions patrimonials, avantatges fiscals selectius i pagaments anticipats de fins a 225,000 € a una empresa activa en el sector agrícola primari, 270,000 € a una empresa activa en el sector de la pesca i l’aqüicultura i 1.8 milions d’euros a una empresa activa en la resta de sectors per atendre les seves urgents necessitats de liquiditat. Els estats membres també poden concedir, fins al valor nominal d’1.8 milions d’euros per empresa, préstecs amb interès zero o garanties en préstecs que cobreixin el 100% del risc, excepte en el sector de l’agricultura primària i en el sector de la pesca i l’aqüicultura, on els límits de S’apliquen 225,000 € i 270,000 € per empresa respectivament.

(Ii) Garanties estatals per als préstecs de les empreses per assegurar que els bancs continuïn proporcionant préstecs als clients que els necessiten. Aquestes garanties estatals poden cobrir fins a un 90% del risc dels préstecs per ajudar les empreses a cobrir les necessitats d'inversió de capital i treballs immediats.

(iii) Préstecs públics subvencionats a empreses (deute superior i subordinat) amb tipus d'interès favorables a les empreses. Aquests préstecs poden ajudar les empreses a cobrir les necessitats immediates de capital de treball i inversions.

(iv) Garanties per als bancs que orientin l'ajut estatal a l'economia real que aquesta ajuda es considera una ajuda directa als clients dels bancs, no als mateixos bancs, i dóna orientacions sobre com garantir una distorsió mínima de la competència entre bancs.

(V) Assegurança pública de crèdit a l'exportació a curt termini per a tots els països, sense la necessitat que l’estat membre en qüestió demostri que el país respectiu és “no comercialitzable”.

(Vi) Suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R + D) per fer front a l’actual crisi sanitària en forma d’ajuts directes, avenços reemborsables o avantatges fiscals. Es pot concedir un plus per a projectes de cooperació transfronterera entre els Estats membres.

(vii) Suport a la construcció i escalat d’instal·lacions de proves per desenvolupar i provar productes (incloses vacunes, ventiladors i roba de protecció) útils per combatre el brot de coronavirus fins al primer desplegament industrial. Es pot adoptar com a subvencions directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a l’atorgament de l’ajut.

(viii) Suport per a la producció de productes rellevants per afrontar el brot de coronavirus en forma d’ajuts directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a l’atorgament de l’ajut.

(ix) Suport dirigit en forma d’ajornament de pagaments d’impostos i / o suspensions de cotitzacions a la seguretat social per a aquells sectors, regions o per a tipus d’empreses que més afecten el brot.

(X) Suport dirigit en forma de subvencions salarials als empleats per a les empreses de sectors o regions que han patit la majoria de brots de coronavirus i, d’altra manera, haurien hagut d’acomiadar personal.

(xi) Ajuda de recapitalització orientada a empreses no financeres, si no hi ha cap altra solució adequada disponible. Hi ha garanties per evitar distorsions indegudes de la competència al mercat únic: condicions de la necessitat, adequació i mida de la intervenció; condicions sobre l'entrada de l'Estat al capital de les empreses i la remuneració; les condicions relatives a la sortida de l’Estat del capital de les empreses afectades; condicions relatives a la governança, inclosa la prohibició de dividends i els límits de remuneració per a la direcció; prohibició de la prohibició de subvencions i adquisicions creuades i mesures addicionals per limitar les distorsions de la competència; requisits de transparència i d'informes.

(xii) Suport per a costos fixos no coberts per a les empreses que s’enfronten a un descens de la facturació durant el període elegible d’un 30% com a mínim en comparació amb el mateix període del 2019 en el context del brot de coronavirus. El suport contribuirà a una part dels costos fixos dels beneficiaris que no estan coberts pels seus ingressos, fins a un import màxim de 10 milions d'euros per empresa.

La Comissió també permetrà als estats membres convertir fins al 31 de desembre de 2022 els instruments amortitzables (per exemple, garanties, préstecs, bestretes amortitzables) concedits en virtut del marc temporal en altres formes d’ajut, com ara subvencions directes, sempre que es compleixin les condicions del marc temporal.

El marc temporal permet als estats membres combinar entre si totes les mesures de suport, excepte els préstecs i garanties per al mateix préstec i que superen els llindars previstos pel marc temporal. També permet als estats membres combinar totes les mesures de suport concedides en virtut del marc temporal amb les possibilitats existents d’atorgar de minimis a una empresa de fins a 25,000 € en tres exercicis fiscals per a empreses que actuen al sector agrícola primari, 30,000 € en tres exercicis fiscals. empreses actives en el sector pesquer i aqüícola i 200,000 € en tres exercicis per a empreses actives en la resta de sectors. Al mateix temps, els Estats membres s'han de comprometre a evitar la acumulació indeguda de mesures de suport per a les mateixes empreses per limitar el suport per satisfer les seves necessitats reals.

A més, el Marc temporal complementa les moltes altres possibilitats que ja tenen els Estats membres per mitigar l’impacte socioeconòmic del brot de coronavirus, d’acord amb les normes d’ajut estatal de la UE. El 13 de març de 2020, la Comissió va adoptar una Comunicació sobre una resposta econòmica coordinada al brot COVID-19 establint aquestes possibilitats. Per exemple, els Estats membres poden fer canvis generalment aplicables a favor de les empreses (per exemple, ajornar impostos o subvencionar treballs de curta durada en tots els sectors), que no estan dins de les normes d’ajut estatal. També poden concedir indemnitzacions a les empreses pels danys soferts i causats directament pel brot de coronavirus.

El marc temporal estarà vigent fins a finals de desembre de 2021. Amb l'objectiu de garantir la seguretat jurídica, la Comissió avaluarà abans d'aquesta data si cal ampliar-la.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63656 registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions que la Comissió ha fet per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències