Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

El turisme grec s'enfronta a un tens "estiu de paciència"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La gent visita el turó Areios Pagos a Atenes, Grècia, el 25 de juliol de 2021. Imatge presa el 25 de juliol de 2021. REUTERS / Louiza Vradi
Els turistes es dirigeixen a Propylaia dalt de l’acròpoli d’Atenes, Grècia, el 25 de juliol de 2021. Fotografia presa el 25 de juliol de 2021. REUTERS / Louiza Vradi

Durant dues setmanes càlides al juliol, el gerent de l'hotel, George Tselios, es va atrevir a esperar que el seu malson pandèmic quedés enrere. Estava rebent 100 reserves al dia per a la seva localitat costanera de Rodes, "xifres impensables" durant l'any passat i gairebé als nivells normals, escriure Karolina Tagaris Angeliki Koutantou.

Aleshores, l'illa es va canviar a "taronja" al mapa COVID-19 de Grècia (un nivell abans que els tocs de queda i altres restriccions fortes siguin obligatòries) i les reserves es van enfonsar a uns 50 al dia.

La incertesa que havia patit el turisme des de principis del 2020 va tornar a la desesperació de Tselios i d’altres en una indústria que és l’eix econòmic de Grècia i que proporciona un de cada cinc llocs de treball.

anunci

"Només es pot veure de dues a tres setmanes per endavant, màxim", va dir Tselios, el Blue Sea Resort del qual atrau visitants d'Alemanya, Gran Bretanya i Escandinàvia. "Aquest és un estiu de transició".

Després d’un any catastròfic per als viatges mundials, les dades de juny sobre Grècia eren prometedores. Les arribades internacionals van créixer més de 13 vegades aquest mes respecte al 2020, i van alleujar els temors sobre una possible onada de fallides entre les empreses turístiques.

Però les reserves d’agost són irregulars i els responsables de la indústria diuen que és massa aviat per predir com es desenvoluparà l’estiu.

anunci

"Per primera vegada en anys, no es pot fer una previsió segura dels ingressos turístics d'aquest any", va dir la setmana passada Yannis Retsos, president de la confederació turística SETE.

"L'impuls positiu podria, en qualsevol moment, ser superat per la inseguretat i viceversa".

En un senyal d’obstacles, Grècia, que depenia en gran mesura de la promoció d’illes “lliures de COVID” per atraure els turistes, es va veure obligada a imposar una prohibició de toc de queda i música durant una setmana a la seva illa de Mykonos, després que les infeccions van augmentar aquest mes.

A Rodes, una altra illa popular, amb més de 2.5 milions de visitants el 2019, els empresaris es preocupen que el centre europeu per a la prevenció i el control de malalties pugui marcar la "regió del sud de l'Egeu meridional" i que els turistes alemanys que gastin molt de distància.

Al juny, el Banc de Grècia va dir que trigaria dos o tres anys en viatges i despeses per tornar als nivells rècord del 2019, quan Grècia va registrar més de 33 milions de turistes i 18 milions d’euros (21.3 milions de dòlars) en ingressos. Va preveure que els ingressos d’aquest any serien el 40% dels nivells del 2019.

Ioannis Hatzis, propietari de tres hotels a Rodes i membre del consell de la federació d’hotelers del país, va dir que creia que es podria assolir l’objectiu, fins i tot si la demanda va disminuir en les properes setmanes.

"És un estiu de paciència", va dir.

El sentiment es va fer ressò de Grigoris Tasios, president de la federació d’hotelers grecs.

"Estem molt millor que l'any passat", va dir.

Tanmateix, és probable que hi hagi temps financers més durs, amb el Banc de Grècia advertint que les empreses turístiques tindrien més risc quan els bancs retiressin la moratòria del préstec i l'Estat retirés el suport financer un cop finalitzi la pandèmia.

Aproximadament una quarta part dels préstecs al sector es consideren improductius, cosa que podria suposar un problema més ampli per al debilitat del sistema financer de Grècia.

Abans de la reobertura del turisme al maig, Tselios i altres empresaris entrevistats per Reuters esperaven una temporada forta. Llegeix més . Però amb les variants del coronavirus que causen estralls en la planificació governamental a Grècia i en mercats clau, ningú vol ser massa optimista.

Paris Kakas, que dirigeix ​​la companyia de transbordadors Sea Dreams a Rodes, havia dit a Reuters que la seva empresa lluitava amb milions d’euros en deute. Ara, a mitja temporada, no està més a prop de tornar els seus préstecs. Llegeix més.

"En comparació amb el que esperàvem, les coses van bé. Però no és gens lluny del que podríem fer en una bona temporada", va dir Kakas.

"El trànsit és millor que l'any passat, la venda d'entrades és millor que l'any passat, els ingressos són millors que l'any passat, però per a una empresa de la nostra mida són molt reduïdes".

($ = € 1 0.8470)

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències