Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Ajuts estatals: la Comissió aprova una ajuda hongaresa a la inversió de 89.6 milions d'euros a la planta de bateries de vehicles elèctrics de Samsung SDI

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha determinat que la mesura d'Hongria de 89.6 milions d'euros a favor de Samsung SDI s'ajusta a les normes d'ajuda estatal de la UE. L'ajuda a la inversió donarà suport a l'ampliació de la instal·lació de producció de cèl·lules de bateries de Samsung SDI per a vehicles elèctrics ('EV') a Göd. L'ajuda contribuirà al desenvolupament de la regió i a la creació d'ocupació, tot preservant la competència.

La mesura hongaresa

Samsung SDI és un dels principals actors en el mercat de ràpid creixement de les bateries d'ions de liti. El desembre de 2017, Samsung SDI va decidir invertir 1.2 milions d'euros per ampliar la capacitat de producció de les seves instal·lacions de producció de cèl·lules de bateries existents per a vehicles elèctrics a la regió de Göd.

La planta va assolir la plena capacitat de producció el gener de 2022, subministrant més de 6 milions de cèl·lules de bateries al mes a clients principalment de l'Espai Econòmic Europeu i creant 1,200 nous llocs de treball directes.

La planta de producció es troba a Göd, a la regió de Pest (Hongria Central), una zona elegible per a ajuts regionals segons l'art. 107(3)(a) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

El 2018, Hongria va notificar a la Comissió els seus plans per atorgar 108 milions d'euros de suport públic al projecte. En octubre 2019, la Comissió va obrir una investigació a fons per avaluar si la mesura era compatible amb les Directrius sobre ajudes estatals regionals per al període 2014-2021. juny 2021, la Comissió va ampliar l'abast de la seva investigació. En particular, la Comissió va intentar aclarir si:

 • l'ajuda té un "efecte incentivador", és a dir, si la decisió de Samsung SDI d'ampliar la seva capacitat de producció de bateries a Hongria va ser provocada directament pel suport públic o si s'hauria dut a terme en aquesta zona fins i tot sense l'ajuda;
 • el suport públic contribuiria al desenvolupament regional i si era adequat i proporcionat;
 • el suport públic podria comportar la deslocalització de llocs de treball d'altres estats membres de la UE a Hongria.

L'ajuda es va concedir el desembre de 2021, subjecte a l'aprovació de la Comissió.

anunci

L'avaluació de la Comissió

Durant la seva investigació en profunditat, la Comissió va rebre i analitzar els comentaris enviats per Hongria i per Samsung SDI. La investigació de la Comissió va demostrar que:

 • sense el finançament públic, el El projecte no s'hauria dut a terme a Hongria ni a cap altre país de la UE, però hauria tingut lloc en un tercer país ja que hauria estat més rendible per a Samsung SDI produir-hi cèl·lules de bateries i exportar el producte acabat a Europa; 
 • l'ajuda es limita al mínim necessari per incentivar Samsung SDI a realitzar la inversió a Hongria si no supera els 89.6 milions d'euros. Com a resultat de la investigació, la Comissió va establir que l'ajuda inicialment notificada de 108 milions d'euros superava el mínim necessari per incentivar la inversió;
 • Els ajuts regionals a la inversió contribuiran a la creació d'ocupació, així com al desenvolupament econòmic i a la competitivitat d'una regió desfavorida.

Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que els efectes positius del projecte sobre el desenvolupament regional superen clarament qualsevol distorsió de la competència provocada per l'ajuda estatal. Per tant, la Comissió va aprovar la mesura hongaresa en virtut de les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Fons

D'acord amb les Directrius sobre ajudes estatals regionals per al període 2014-2020, una mesura d'ajuda ha de complir les condicions següents per ser aprovada per la Comissió:

 • L'ajuda ha de tenir un autèntic "efecte incentivador", és a dir, ha d'animar efectivament el beneficiari a invertir en una regió concreta;
 • L'ajuda s'ha de mantenir al mínim necessari per atraure la inversió a la regió desfavorida;
 • L'ajuda no ha de tenir efectes negatius indeguts, com ara la creació d'excés de capacitat en un mercat en declivi;
 • L'ajuda no ha de superar el límit màxim d'ajuda regional aplicable a la regió en qüestió;
 • L'ajuda no ha de provocar directament el trasllat d'activitats existents o tancades des d'altres llocs de la UE a l'establiment subvencionat; i
 • L'ajuda no ha de desviar la inversió d'una altra regió de la UE, que tingui el mateix nivell de desenvolupament econòmic o inferior que la regió on es produeix la inversió subvencionada.

L'abril de 2021, després d'una avaluació de les Directrius sobre ajudes estatals regionals per al període 2014-2021 realitzada el 2019 i una àmplia consulta de totes les parts interessades sobre el projecte de text, la Comissió va adoptar Directrius d'ajuts autonòmics 2022-2027. Tot i que els elements principals de les normes es van mantenir sense canvis, les directrius revisades sobre ajudes regionals inclouen una sèrie d'ajustaments específics per simplificar i reflectir l'experiència adquirida amb l'aplicació de les normes anteriors, així com per reflectir les noves prioritats polítiques relacionades amb el pacte verd europeu i les estratègies industrials i digitals europees. En el marc de les Directrius d'ajuts regionals revisades, el 16 de setembre de 2021, va aprovar la Comissió d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE, el mapa d'Hongria per a la concessió d'ajuts regionals des de l'1 de gener de 2022 fins al 31 de desembre de 2027.

Les Directrius revisades van començar a aplicar-se a partir de l'1 de gener de 2022. No s'apliquen a les ajudes concedides abans de l'1 de gener de 2022 (com en el cas que es tracta), que, per tant, s'han avaluat d'acord amb les Directrius sobre ajudes estatals regionals 2014-2021.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas SA.48556 al Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop les qüestions de confidencialitat s'han resolt. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial es troba en el State Aid Weekly e-News.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències