Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Mohsen Rezaee emergeix com l'home d'Occident a terra

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Mentre les negociacions nuclears a Viena s’aturen, els negociadors mantenen un seguiment atent de les properes eleccions presidencials de l’Iran, el resultat de les quals podria ser clau per trencar l’impasse actual, escriu Yanis Radulović.

Amb una quarta ronda de converses que es reprendrà a Viena aquesta setmana, la pressió augmenta sobre els negociadors europeus d’alt rang per arribar a un acord que cobreixi l’abisme geopolític entre Washington i Teheran i porti l’Iran tornar a complir amb el Pla d’acció integral conjunt del 2015 (JCPOA).

Un acord històric de no proliferació i considerat àmpliament com un dels principals èxits de política exterior de l’administració Obama, la JCPOA va establir un marc per reduir el temps d’esclat nuclear de l’Iran i va establir passos formals per limitar l’enriquiment de material fissil, programant inspeccions transparents a les instal·lacions atòmiques i desmantellament de les instal·lacions de centrifugadores en excés. A canvi d'un compliment sostingut d'aquest marc, els Estats Units i altres grans potències mundials van acordar l'eliminació gradual de les sancions nuclears contra l'Iran.

anunci

Quan els Estats Units es van retirar d’aquest acord històric el 2018, els cofirmants europeus d’Alemanya, França i el Regne Unit es van intensificar per mantenir viu l’acord. No obstant això, les relacions europees a la regió es van tornar ràpidament forçades per la reactivació del "Washington"campanya de màxima pressió”Sobre l'Iran, una campanya que pretenia escanyar l'economia iraniana mitjançant sancions unilaterals i accions de represàlia escaladores.

No és sorprenent que el pivot de Washington a la màxima pressió hagi situat les grans potències europees en una doble vinculació de la política exterior. Tot i que el recent augment de les tensions entre els Estats Units i l'Iran ha tendit a la baixa des de l'elecció del president Joe Biden, l'enfocament del seu predecessor a la regió ha tingut un efecte durador sobre la bona voluntat iraniana cap a acords multilaterals com la JCPOA.

Per als cofirmants europeus, les converses nuclears a Viena ho són integrat en una estratègia més àmplia de distensió estratègica i reinserció diplomàtica entre Europa i Iran. Més enllà dels evidents avantatges de la no proliferació nuclear, Europa també té previst un futur en què l'Iran pugui esdevenir un actor de ple dret i sense sancions a l'escena internacional. Tot i tenir un percentatge estimat del 9% de les reserves mundials de petroli, l’economia iraniana amb sancions sancionades està lamentablement poc desenvolupada. Aprofiteu el potencial simulatiu dels actius congelats de l'Iran, que s'estima que valen entre 100 i 120 milions de dòlars, i és fàcil veure per què Europa veu l'Iran com un soci tan prometedor per a la inversió estrangera directa.

anunci

Amb la condició d’anonimat, un alt funcionari del Departament d’Estat dels EUA va parlar amb Reuters i aporta una mica de llum sobre la probabilitat que es signi un acord durant la quarta ronda de converses, dient: "És possible que vegem un retorn mutu al compliment en les properes setmanes o una comprensió del compliment mutu? És possible sí ".

Abbas Araqchi, el principal negociador de l'Iran, és una mica més pessimista davant les possibilitats d'un acord en el futur immediat. En declaracions a la televisió estatal, Araqchi va emfatitzar que l'Iran no s'afanyaria a un nou acord sense un marc estable de garanties.

"Quan succeirà és imprevisible i no es pot establir un termini. Iran intenta que passi el més aviat possible, però no farem res de pressa", Va dir Araqchi.

Quan les converses formals s’aturen, Els negociadors europeus estan mirant a Mohsen Rezaee, un dels tres primers candidats a les properes eleccions presidencials iranianes, per reduir la burocràcia diplomàtica i promoure una col·laboració mútuament beneficiosa amb els EUA i la UE.

A diferència dels seus companys candidats a la presidència, Rezaee no és un polític de tota la vida. No obstant això, amb una carrera que abasta el Cos de Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC) fins al Consell de Discerniment d'Expediència, Rezaee és un experimentat diplomàtic i negociador pragmàtic. Potser l’èxit més impressionant de Rezaee és el fet que en tots els seus anys de servei civil, militar i polític mai no ha estat sotmès a un escàndol de corrupció ni a una investigació criminal.

Tot i que polítics consolidats com el ministre d’Afers Exteriors, Mohammad Javad Zarif, poden ser un soci més atractiu convencionalment amb Occident, hi ha una convicció creixent a Europa que Rezaee, un candidat complet, respectat i fiable, és l’home més adequat per representar l’Iran. i la seva posició sobre les negociacions nuclears internacionals.

Un líder provat que no té por d’expressar les seves opinions, Rezaee ha demostrat reiteradament que és capaç d’ajustar les seves opinions i d’unir coalicions. Malgrat el seu paper com a representant de la "Generació de la Revolució", Rezaee ha deixat clar que no és radical. Després d’anys de servei públic, Rezaee ha trencat rangs amb moltes de les opinions dures que són habituals a l’IRGC. De fet, en una entrevista amb el Teheran Times, va arribar a desestimar una cursa d'armaments nuclear com a imprudent, remarcant: "La saviesa política requereix no perseguir armes que puguin destruir la humanitat sencera".

Amb impediments per avançar a cada torn a Viena, ha quedat clar que l'Occident necessita un home a terra a l'Iran. Mohsen Rezaee, i el moviment emergent que representa, poden ser la clau per trencar el punt mort en les negociacions i recuperar l'Iran com a actor principal de l'economia mundial.

Les opinions expressades a l’article anterior són exclusivament de l’autor i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Comissió Europea

Ajuda macrofinancera: la UE desemborsa 125 milions d’euros a Bòsnia i Hercegovina i 50 milions d’euros a la República de Moldàvia

publicat

on

La Comissió Europea, en nom de la UE, ha dut a terme una altra ronda de desemborsaments en virtut del Paquet d’assistència macrofinancera de 3 milions d’euros per a deu ampliacions asocis de barri. El programa és una demostració concreta de la solidaritat de la UE amb els seus socis per ajudar a respondre a l'impacte econòmic de la pandèmia COVID-19. La Comissió ha desemborsat 125 milions d’euros a Bòsnia i Hercegovina   50 milions d’euros a la República de Moldàvia. Aquest suport es proporciona mitjançant préstecs a taxes molt favorables. Amb aquests desemborsaments, la UE ha completat amb èxit cinc dels deu programes AMF del paquet COVID-10 de 3 milions d'euros i ha desemborsat els primers trams a tots els socis. La Comissió continua treballant estretament amb la resta dels seus socis de l'AMF en la implementació oportuna dels programes de política acordats. 

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea aprova el pla de recuperació i resiliència de Finlàndia, de 2.1 milions d’euros

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència de Finlàndia. Es tracta d’un pas important cap a la UE que desemborsarà 2.1 milions d’euros en subvencions a Finlàndia en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El finançament de la RRF donarà suport a la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Finlàndia. Tindrà un paper important a l’hora que Finlàndia pugui sortir amb més força de la pandèmia COVID-19.

L’RRF és l’instrument clau al centre de NextGenerationEU que proporcionarà fins a 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE. El pla finlandès forma part d’una resposta coordinada sense precedents de la UE a la crisi del COVID-19, per abordar reptes europeus comuns adoptant les transicions verdes i digitals, enfortir la resiliència econòmica i social i la cohesió del mercat únic.

La Comissió va avaluar el pla de Finlàndia basant-se en els criteris establerts al Reglament RRF. L'anàlisi de la Comissió va considerar, en particular, si les inversions i reformes contingudes en el pla de Finlàndia donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social.

anunci

Assegurar les transicions verdes i digitals de Finlàndia  

L'avaluació de la Comissió mostra que el pla de Finlàndia destina el 50% de l'assignació total del pla a mesures que donin suport als objectius climàtics. Finlàndia ha anunciat un objectiu ambiciós per assolir la neutralitat del carboni el 2035. Les reformes i les inversions incloses en el pla contribuiran de manera important a assolir aquest objectiu. El pla s’adreça al seu torn a cadascun dels sectors amb més emissions, és a dir, l’energia, l’habitatge, la indústria i el transport. Inclou reformes per eliminar gradualment l’ús del carbó en la producció d’energia, canvis en la fiscalitat per afavorir tecnologies més netes i una reforma de la Llei de residus amb un augment dels objectius de reciclatge i reutilització. Pel que fa a la inversió, el pla finançarà tecnologies d’energia neta i infraestructures relacionades, la descarbonització de la indústria, la substitució de calderes de petroli per sistemes de calefacció de baix o zero carboni i punts de recàrrega privats i públics per a cotxes elèctrics.

L'avaluació de la Comissió considera que el pla de Finlàndia destina el 27% de l'assignació total a mesures que donin suport a la transició digital. El pla inclou mesures per millorar la connectivitat a Internet d’alta velocitat, particularment a les zones rurals, donar suport a la digitalització de les empreses i del sector públic, millorar les habilitats digitals de la força de treball i donar suport al desenvolupament de tecnologies clau com la intel·ligència artificial, la 6G i la microelectrònica.

anunci

Reforç de la resiliència econòmica i social de Finlàndia

La Comissió considera que el pla de Finlàndia inclou un ampli conjunt de reformes i inversions que es reforcen mútuament i que contribueixen a abordar eficaçment els desafiaments econòmics i socials esbossats a les recomanacions específiques per país adreçades a Finlàndia els darrers anys.

Conté un ampli conjunt de mesures de reforma per augmentar la taxa d’ocupació i enfortir el funcionament del mercat laboral, que van des de la transformació dels serveis públics d’ocupació fins a millorar i facilitar l’accés als serveis socials i sanitaris. El pla inclou mesures específiques per donar suport a la integració de joves i persones amb capacitat de treball parcial. El pla també inclou mesures per reforçar la supervisió i l'aplicació efectives del marc contra el blanqueig de diners de Finlàndia.

El pla representa una resposta integral i equilibrada a la situació econòmica i social de Finlàndia, contribuint així de manera adequada als sis pilars a què fa referència el Reglament RRF.

Donar suport a projectes d’inversió i reforma estrella

El pla de Finlàndia proposa projectes a les set zones emblemàtiques europees. Es tracta de projectes d’inversió específics, que aborden qüestions comunes a tots els estats membres en àrees que creen llocs de treball i creixement i que són necessàries per a la transició verda i digital. Per exemple, Finlàndia ha proposat proporcionar 161 milions d'euros a inversions en noves tecnologies energètiques i 60 milions d'euros per a la descarbonització dels processos industrials per donar suport a la transició verda. Per donar suport a la transició digital, el pla invertirà 50 milions d’euros en el desplegament de serveis ràpids de banda ampla i 93 milions d’euros per donar suport al desenvolupament d’habilitats digitals com a part de l’aprenentatge continu i de les reformes del mercat laboral.

L'avaluació de la Comissió constata que cap de les mesures incloses en el pla perjudica significativament el medi ambient, d'acord amb els requisits establerts en el Reglament RRF.

La Comissió considera que els sistemes de control establerts per Finlàndia són adequats per protegir els interessos financers de la Unió. El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d'interessos, corrupció i frau relacionats amb l'ús de fons.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "Estic encantada de presentar el suport de la Comissió Europea al pla de recuperació i resiliència de Finlàndia de 2.1 milions d'euros. Estic orgullós que NextGenerationEU contribueixi de manera significativa a donar suport a l’objectiu de Finlàndia de convertir-se en carboni neutral el 2035. El pla també ajudarà a reforçar la reputació d’excel·lència en innovació de Finlàndia amb el suport al desenvolupament de noves tecnologies en àrees com la intel·ligència artificial, 6G i microelectrònica. Mantindrem una col·laboració amb Finlàndia durant tota la implementació del pla per garantir que les reformes i les inversions que conté es completin completament. "

El vicepresident executiu d'Economia que funciona per a les persones, Valdis Dombrovskis, va dir: "La Comissió ha donat llum verda al pla de recuperació i resiliència de Finlàndia, que posarà el país en un camí més ecològic i digital a mesura que es recuperi de la crisi. Aquest pla ajudarà Finlàndia a assolir el seu ambiciós objectiu de neutralitat del carboni el 2035, amb reformes i inversions que reduiran les emissions de carboni de la producció d’energia, l’habitatge, la indústria i el transport. Acollim amb beneplàcit el seu enfocament en la connectivitat d'alta velocitat, especialment en zones poc poblades per ajudar a mantenir la seva activitat econòmica, i en la digitalització de les empreses més petites i del sector públic. Amb reformes per impulsar l'ocupació i enfortir el mercat laboral, el pla de Finlàndia promourà un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu una vegada que es posi en vigor ".

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "El pla de recuperació i resiliència de Finlàndia de 2.1 milions d'euros està fortament centrat en la transició verda. No menys del 50% de la seva assignació total s’estableix per donar suport als objectius climàtics, ajudant a accelerar el país cap al seu ambiciós objectiu de neutralitat del carboni el 2035. El pla també conté una sèrie de mesures per impulsar la ja forta competitivitat digital de Finlàndia. Saludo especialment els forts elements socials del pla finlandès, amb mesures per augmentar la taxa d’ocupació, combatre l’atur juvenil i facilitar l’accés als serveis socials i sanitaris ”.

Propers passos

La Comissió ha adoptat avui una proposta de decisió de proporcionar 2.1 milions d’euros en subvencions a Finlàndia en virtut de l’RRF. Ara el Consell disposarà, per regla general, de quatre setmanes per adoptar la proposta de la Comissió.

L'aprovació del pla pel Consell permetria desemborsar 271 milions d'euros a Finlàndia en prefinançament. Això representa el 13% de l'import total assignat a Finlàndia.

La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius descrits en el pla de recuperació i resistència, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i les reformes. 

Més informació

Preguntes i respostes: la Comissió Europea aprova el pla de recuperació i resiliència de Finlàndia de 2.1 milions d’euros

Full informatiu sobre el pla de recuperació i resiliència de Finlàndia

Proposta de decisió d'execució del Consell sobre l'aprovació de l'avaluació del pla de recuperació i resiliència de Finlàndia

Annex a la proposta de decisió d'execució del Consell sobre l'aprovació de l'avaluació del pla de recuperació i resiliència de Finlàndia

Document de treball del personal que acompanya la proposta de decisió d'execució del Consell

Instal·lació de recuperació i resiliència

Instal·lació de recuperació i resiliència: preguntes i respostes

Regulació de la instal·lació de recuperació i resiliència

Seguir llegint

Brussel·les

Seminari de Brussel·les per unir forces contra les sectes i els seus partidaris

publicat

on

Recentment, la FCCE va celebrar un seminari especial a Brussel·les, on convidats d'origen legislatiu, religiós i governamental van debatre sobre els temes del respecte, la protecció de les creences religioses i l'exposició dels perills de les sectes, escriu Laurent Jacques.

A la reunió, el periodista independent Roland Delcourt, que va seguir les activitats de les sectes, va introduir una secta anomenada "Déu Totpoderós" o "Llamp Oriental", que exposava clarament les diferències fonamentals entre religions i sectes.

Seminari especial de la FCCE a Brussel·les

Delcourt va afirmar que per créixer i augmentar el nombre de seguidors, l’Església del Déu Totpoderós es dedica a activitats dubtoses, discriminant i difamant altres sectes i diferents religions cristianes.

Al seu torn, els opositors cristians i els mitjans internacionals l’han descrit com una secta i fins i tot com una "organització terrorista".

Sembla bastant clar que aquest moviment no té res de cristià que el seu nom.

El Vaticà ha rebutjat la secta que es diu cristiana. L'abril de 2013, l'agència de notícies del Vaticà Agenzia Fides va fer les següents declaracions al respecte: "amb els seus mètodes d'abús i xantatge contra els caps de l'Església catòlica, utilitzats per muntar escàndols intel·ligentment construïts", L'Església del Déu Totpoderós "sembra confusió entre cristians evangèlics i catòlics ".

Roland Delcourt també va presentar un informe sobre el "Bitter Winter" i el seu fundador Massimo Introvigne, que ha defensat grups tan diversos com l'Església de la Unificació "Moonies", l'Església de Cienciologia, l'Església Xinesa de l'Est de Lightning (acusat de vincles amb l'assassinat de Wu) Shuoyanen el 2014), l'Orde del Temple Solar (responsable de 74 morts en suïcidis massius), Aum Shinrikyo (responsable de l'atac amb gas sarin de Tòquio de 1995) i Shincheonji "Església de Jesús", acusats d'haver afavorit la difusió de la pandèmia COVID-19 a Corea del Sud com a conseqüència del comportament poc ètic del seu seguidor.

Creu que Bitter Winter i Massimo Introvigne només troben una resposta favorable en cercles ultraconservadors i d'extrema dreta.

 Introvigne mai no és l’últim a l’hora d’atacar aquells que proposen mitjans per combatre el fenomen de les sectes, com Alain Gest, que va presidir una comissió d’investigació sobre les sectes i l’observatori del qual Guānchá Tái va ser creat arran de l’informe realitzat el 1995 per un comissió d’investigació parlamentària sobre sectes, presidida per Jacques Guyard i el seu relator.

Al seu llibre: Une Secte au cœur de la République, Serge Faubert ens revela, amb documents justificatius, l’abast de la infiltració de sectes a la classe política, els cercles econòmics, la defensa nacional i l’educació.

En un article publicat el 15 de març de 2021 sobre Bitter Winter, Introvigne ataca Luigi Corvaglia, membre de la junta directiva i del comitè científic de FECRIS (Federació Europea de Centres d’Investigació i Informació sobre el sectarisme), per afirmar que Bitter Winter és el l'única font que afirma que l'Església del Déu Totpoderós està sent perseguida a la Xina.

També castiga Luigi Corvaglia per haver organitzat, segons ell, una coalició antisecta en companyia de Gerry Armstrong (antic membre de l'Església de Cienciologia, perseguit per la secta), Alexander Dvorkin, vicepresident de FECRIS i pastor Thomas Gandow (que va ser el primer a establir el vincle entre les sectes i l'extrema dreta), durant una conferència a Salekhard, Sibèria.

Finalment, Delcourt va citar a Bruno Fouchereau (autor de: Mafia des Sectes) que va escriure a Le Monde Diplomatique: "El 90% de les sectes són d'origen americà o tenen la seu als Estats Units, i d'altres com Déu Totpoderós són d'Àsia però estan controlades remotament i finançat principalment des dels Estats Units. "

A la reunió, el senyor André Lacroix, un escriptor independent que ha estat al Tibet moltes vegades i ha publicat diversos llibres, va donar una visió especial de com alguns mitjans de comunicació occidentals enganyen la gent i utilitzen notícies falses i falses per cridar l’atenció i aconseguir un cert tipus de finalitat política. En particular, algunes organitzacions, sota la bandera de la llibertat de creences, estan fent la tasca d’ajudar les sectes, confondre el públic i crear factors d’inestabilitat per a la societat.

Ja sigui a Europa o a altres parts del món, hauríem d’estar sempre alerta i conscients de l’augment i les amenaces per a la societat de diverses organitzacions sectàries.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències