Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Poesia europea per gaudir dels viatgers de Dublín

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Parlament Europeu, la Comissió Europea, Poetry Ireland i Iarnród Éireann han llançat una nova iniciativa titulada 'Poetry in Motion'. A partir del 27 d'abril, Dia Nacional de la Poesia, Poesia en Moviment mostrarà poemes de 10 poetes d'arreu d'Europa.

La col·lecció de poemes estarà visible als serveis de DART & Commuter que operen a l'àrea metropolitana de Dublín fins a finals d'agost. Això també és per celebrar els 50 anys de la pertinença d'Irlanda al que ara és la UE.

Parlant a la presentació a l'estació de Connolly de Dublín Frances Fitzgerald, eurodiputada dit

Quan celebrem el 50è aniversari de la pertinença d'Irlanda a la Unió Europea, és important reconèixer la immensa influència cultural que la nostra pertinença ha aportat a Irlanda i en particular a les arts. La pertinença ha aportat una riquesa de diversitat a la nostra literatura que es reflecteix clarament en aquesta sèrie de poemes únics de tota la UE.

Vull donar la benvinguda a aquesta iniciativa entre Iarnród Éireann, l'Oficina d'Enllaç del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Irlanda per donar vida a aquest vibrant projecte cultural de la UE per als viatgers de tot el país".

La comissària europea Mairead McGuinness dit

Estic encantat d'ajudar avui a llançar la meravellosa campanya "Poesia en moviment" que marca els 50 anys de pertinença d'Irlanda a la UE. Aquests poemes són un gran recordatori de la diversitat lingüística i cultural d'Europa, amb la creativitat dels poetes que ens apropa. També proporcionen un gran motiu de reflexió per als viatgers i els viatgers, i aporten poesia d'arreu d'Europa a la nostra vida quotidiana.

anunci

Liz Kelly, directora de Poetry Ireland afegit,

La idea d'un poema com un missatge en una ampolla ens recorda que cap poema és una illa, necessita un lector per completar el procés. Els poemes esperen que el lector destapi l'ampolla i redescobri el poema, experimenti aquesta connexió íntima a través dels oceans i quilòmetres, reals i metafòrics. Un poema ha de ser compacte per flotar entre les parets del seu contenidor, però les possibilitats són miraculosament infinites, és una cançó però també pot explicar una història o una broma, pintar un quadre, aportar notícies, transmetre saviesa, donar refugi, consells. o coneixement, temps de viatge, elogis, lamentacions o incantacions: el lector només necessita obrir aquesta ampolla.

Mostrar poemes d'arreu de la UE en transport públic permet al lector, en un sentit real, fer un viatge amb el poema. Cada poema parla del tema de Missatge en una ampolla en un moment en què a tot Europa, els ciutadans valoren, més que mai, el sentit d'identitat i comunitat que encarna la UE. Els poemes escrits en llengües que no ens són familiars ens plantegen idees i maneres de veure el món intrigants i interessants. Les traduccions a l'irlandès i a l'anglès de cada poema els donen un cercle complet i ens permeten accedir a nous poetes i perspectives mentre fem el nostre dia a dia".

El conseller delegat d'Iarnród Éireann, Jim Meade va dir,

Iarnród Éireann està orgullós de col·laborar amb el Parlament Europeu, la Comissió Europea i Poetry Ireland per commemorar els 50 anys d'Irlanda com a membre del que ara és la Unió Europea. Els poemes de poetes d'arreu d'Europa es mostraran als nostres serveis de DART & Commuter durant tot l'estiu i estic segur que els nostres clients gaudiran de llegir-los mentre viatgen pels nostres serveis.

Els poemes han estat comissariats per Poetry Ireland i es poden veure els primers poemes que es van publicar aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències