Connecteu-vos amb nosaltres

Israel

El Congrés Jueu Mundial assegura el dret de presentar informació vital a la Cort Internacional de Justícia, salvaguardant-se del biaix anti-Israel

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

En una carta lliurada ahir (15 de maig) a la Cort Internacional de Justícia (CIJ), el Congrés Jueu Mundial (WJC) va reivindicar el dret, segons l'estatut del tribunal, de proporcionar informació crítica per ajudar-lo a decidir de manera justa en una Opinió Consultiva sobre Israel.

Com a veu global del poble jueu, el WJC té una perspectiva única que pot ajudar el tribunal a prendre la seva determinació, i l'absència d'aquesta informació podria contribuir a que el tribunal emeti una opinió que podria ser perjudicial per a la seguretat de l'Estat de Israel i comunitats jueves de tot el món.

A la carta, Menachem Rosensaft, conseller general i vicepresident executiu associat del WJC, afirma: "L'antisemitisme torna a augmentar a molts països del món, en gran part impulsat per una propaganda implacable que difama Israel". Més tard, va afegir: "El tribunal hauria de tenir el benefici d'una informació més completa, precisa i representativa abans d'emetre una opinió que podria afectar greument aquestes tendències globals alarmants".

El tribunal està considerant ara una sol·licitud de l'Assemblea General de les Nacions Unides per donar una opinió consultiva sobre una qüestió titulada "Conseqüències legals derivades de les polítiques i pràctiques d'Israel al territori palestí ocupat, inclosa Jerusalem Est". La resolució de sol·licitud del dictamen (77/247) fa nombroses afirmacions i presumpcions incorrectes o enganyoses que, de no ser impugnades, podrien portar el tribunal a emetre un dictamen sobre la base d'informacions i premisses profundament viciades. És fonamental que el poble jueu tingui veu en aquest procediment, el resultat del qual podria afectar la seva seguretat.

La qüestió de si el WJC és elegible per presentar una presentació depèn de si el tribunal la considera una "organització internacional" i/o si considera inherentment dins de la seva jurisdicció rebre aquesta presentació d'una organització fora d'aquesta definició. La carta d'avui presenta arguments convincents a favor d'ambdues proposicions i demana el consentiment del tribunal per rebre la presentació.

Sobre el Congrés Mundial dels Jueus

LA Congrés mundial jueu (WJC) és l’organització internacional que representa les comunitats jueves de 100 països a governs, parlaments i organitzacions internacionals.

anunci

www.wjc.org

Twitter | Facebook

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències