Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió multa a Conserve Italia amb 20 milions d'euros per participar en el càrtel de conserves de verdures

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha multat Conserve Italia Soc. coop. agricola i la seva filial Conserves France SA (conjuntament "Conserve Italia") un total de 20 milions d'euros per incompliment de les normes antimonopoli de la UE. 

La Comissió ha constatat que, durant més de 13 anys, Conserve Italia va participar amb altres participants del mercat en un càrtel per al subministrament de determinats tipus de conserves de verdures a minoristes i/o empreses de serveis d'alimentació a l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

In setembre 2019, la Comissió va adoptar una decisió de transacció contra Bonduelle, Coroos i Groupe CECAB per participar en el mateix càrtel. Conserve Italia va decidir no resoldre aquest cas amb la Comissió, a diferència dels altres tres participants. Com a resultat, la investigació de la Comissió contra Conserve Italia va continuar sota el procediment estàndard de càrtel.

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), responsable de la política de competència, va dir: “Amb la nostra decisió d'avui, podem posar una tapa al nostre cas al càrtel de conserves de verdures. Conserve Italia, l'únic productor que va optar per no conformar-se, va acordar amb els altres d'aquest càrtel dividir el mercat i fixar els preus de determinades conserves de verdures arreu d'Europa. Així que durant més de 13 anys els consumidors van patir menys competència i preus més alts. La multa que imposem avui a Conserve Italia reflecteix la gravetat del seu comportament anticompetitiu i la importància de la llei de la competència”.

anunci

Durant més de 13 anys, Conserve Italia i els altres participants del càrtel van fixar preus, van acordar quotes de mercat i quotes de volum, van assignar clients i mercats, van intercanviar informació comercialment sensible i van coordinar les seves respostes a les licitacions. El seu objectiu era preservar o reforçar la seva posició al mercat, mantenir o augmentar els preus de venda, reduir la incertesa per a la seva futura conducta comercial i controlar les condicions de màrqueting i comerç al seu avantatge.

La infracció va cobrir tot l'EEE i la participació de Conserve Italia en el càrtel va durar del 15 de març de 2000 a l'1 d'octubre de 2013.

La investigació de la Comissió va revelar l'existència d'una única infracció que consta de tres acords diferents:

anunci
  • Un acord que cobreix les vendes de conserves de verdures com mongetes verdes, pèsols, barreja de pèsols i pastanagues i macedoïna de verdures a minoristes de l'EEE;
  • un acord que cobreixi les vendes de blat de moro dolç en conserva a minoristes de l'EEE, i;
  • un acord que cobreix tant les vendes de marques pròpies com les vendes de marques pròpies (vendes sota les marques de detalls) de conserves de verdures als minoristes i al sector de la restauració específicament a França.

Conserve Italia va participar només en els dos primers acords.

Multes

Les multes es van fixar sobre la base de la Comissió Directrius sobre multes 2006 (Vegeu també MEMO).

A l'hora de fixar el nivell de les multes, la Comissió va tenir en compte diversos elements, com ara el valor de vendes a l'EEE aconseguit per Conserve Italia per als productes en qüestió, la gravetat de la infracció, el seu abast geogràfic i la seva durada.

Conserve Italia es va beneficiar d'una reducció del 50 % de la seva multa per la seva cooperació amb la investigació de la Comissió en virtut de la 2006 Comunicació sobre la cooperació. La reducció reflecteix el moment de la cooperació de Conserve Italia i fins a quin punt les proves que va aportar van ajudar a la Comissió a demostrar l'existència del càrtel en què estava involucrada.

Fons

Article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) i Article 53 de l'Acord EEE prohibeixen els càrtels i altres pràctiques comercials restrictives.

La investigació de la Comissió va començar amb inspeccions no anunciades l'octubre de 2013. El setembre de 2019, la Comissió va adoptar un decisió de liquidació contra tres empreses que van admetre la seva participació en el càrtel descrit a la decisió: Bonduelle, Coroos i Groupe CECAB. El total de les multes imposades va ser de 31 647 000 €. La investigació sobre Conserve Italia va continuar sota el procediment estàndard de càrtel.

Aquest és el segon cas de càrtel relacionat amb productes alimentaris enllaunats. Al cartell de bolets en conserva, a juny 2014, la Comissió va multar Bonduelle, Lutèce i Prochamp per un total d'uns 32 milions d'euros, i, en abril 2016, va multar Riberebro amb 5.2 milions d'euros.

Les multes imposades a les empreses que incompleixen les normes antimonopoli de la UE es paguen al pressupost general de la UE. Aquests diners no es destinen a despeses concretes, però les contribucions dels estats membres al pressupost de la UE per a l'any següent es redueixen en conseqüència. Per tant, les multes ajuden a finançar la UE i reduir la càrrega per als contribuents. D'acord amb l'article 141(2) de l'Acord de retirada UE-Regne Unit, aquest cas és un "cas de competència continuada". Per tant, la UE reemborsarà al Regne Unit la seva part de l'import de la multa un cop la multa sigui definitiva. El cobrament de la multa, el càlcul de la quota del Regne Unit i el reemborsament aniran a càrrec de la Comissió.

Trobareu més informació sobre aquest cas al número de cas AT.40127 a registre de casos pública sobre la Comissió competència un cop tractats els problemes de confidencialitat. Per obtenir més informació sobre l'acció de la Comissió contra els càrtels, consulteu el document lloc web de cartells.

Eina per denunciar

La Comissió ha creat una eina per facilitar que les persones puguin alertar sobre comportaments contraris a la competència mantenint el seu anonimat. L'eina protegeix l'anonimat dels denunciants mitjançant un sistema de missatgeria xifrat dissenyat específicament que permet comunicacions bidireccionals. L'eina és accessible a través d'aquesta enllaç.

Recurs d'indemnització

Qualsevol persona o empresa afectada per un comportament anticompetitiu tal com es descriu en aquest cas pot interposar la qüestió davant els tribunals dels Estats membres i sol·licitar danys i perjudicis. La jurisprudència del Tribunal i el Reglament 1/2003 del Consell confirmen que, en els casos presentats davant els tribunals nacionals, una decisió de la Comissió constitueix una prova vinculant que el comportament es va produir i que era il·legal. Tot i que la Comissió ha multat els participants del càrtel interessats, es poden concedir danys i perjudicis sense que es redueixin a causa de la multa de la Comissió.

L' Directiva danys en aquest camp, que els estats membres havien d'incorporar als seus ordenaments jurídics abans del 27 de desembre de 2016, ho fa més fàcil per a les víctimes de les pràctiques contràries a la competència per a l'obtenció de danys. Més informació sobre reparació de danys i perjudicis, incloent una guia pràctica sobre com quantificar el dany defensa de la competència, està disponible aquí.

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

Donació de prop de 100 milions de vacunes finançades per Team Europe com a part dels 500 milions anunciats pel president von der Leyen

publicat

on

Team Europe i Gavi Vaccine Alliance han anunciat una donació de 99.6 milions de dosis de la vacuna de Johnson & Johnson que es lliuraran abans de finals d'any. Això forma part del compromís de la Unió Europea de compartir almenys 500 milions de dosis de vacunes amb països d'ingressos baixos i mitjans fins a mitjans de 2022. Els primers lots s'estan lliurant ara a Níger (496,800), Djibouti (50,400), Nigèria (2,764,800), Togo (633,600), República Centreafricana (302,400), República Democràtica del Congo (230,400), República de Guinea (496,800), i Mauritània (144,000), i continuarà a altres països del continent africà durant les properes setmanes.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "L'equip d'Europa està impulsant l'esforç global de solidaritat contra la COVID-19. Aquests prop de 100 milions de dosis de Johnson & Johnson, que es lliuraran a través de COVAX, es troben entre els 500 milions de dosis que ens hem compromès a lliurar als països més vulnerables en els propers mesos. Les primeres dosis han arribat al Níger, i arribaran a altres països aquesta setmana. Continuarem compartint vacunes. Al mateix temps, estem donant suport a l'enfortiment de les capacitats mundials de fabricació de vacunes, especialment a l'Àfrica. Aquesta nova donació permetrà a COVAX accelerar els seus lliuraments el 2021 i principis del 2022. Team Europe continua amb el seu ferm compromís amb l'accés equitatiu a les vacunes".

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Comissió Europea

17a reunió ministerial UE-Àsia Central – Convertir els reptes en oportunitats

publicat

on

El 22 de novembre, l'alt representant/vicepresident Josep Borrell (A la foto) i la comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, van participar al 17th Reunió ministerial UE-Àsia Central, a Dushanbe (Tadjikistan). La reunió ha estat presidida per l'alt representant Borrell i acollida pel ministre d'Afers Exteriors del Tadjikistan, Sirojiddin Muhriddin, amb la participació dels ministres d'Afers Exteriors de Kazakhstan, Kirguizistan, Uzbekistan i el viceministre d'Afers Exteriors de Turkmenistan.

En una comunicat de premsa conjunt Els participants van confirmar el seu compromís d'enfortir la cooperació UE-Àsia Central per donar suport a una recuperació ecològica i sostenible post-COVID-19 i per treballar junts per afrontar alguns dels reptes que sorgeixen de l'evolució de l'Afganistan.

L'alt representant Borrell va dir: "Els països d'Àsia Central han aconseguit èxits notables des de la seva independència fa 30 anys. La UE té un gran interès a veure com l'Àsia Central es desenvolupi com un espai econòmic i polític més resistent, pròsper i més estretament interconnectat. La UE i Àsia Central comparteixen un fort compromís d'intensificar la cooperació per reconstruir millor després de la COVID-19. També volem intensificar els esforços conjunts per gestionar alguns dels reptes comuns derivats de la situació a l'Afganistan. La UE pot fer una gran contribució al futur de la regió si els estats d'Àsia Central mostren determinació en el seu compromís amb la reforma i la democràcia".

El comissari Urpilainen va afegir: "L'associació entre la UE i Àsia Central construeix un camí conjunt cap a una recuperació ecològica, resilient, inclusiva i sostenible després de la COVID-19. Volem reforçar la cooperació en matèria de clima, connectivitat, comerç i inversió, energia i seguretat. I ens comprometem amb la societat civil i els joves per desenvolupar una associació més estreta".  

anunci

La reunió ministerial va tenir lloc pocs dies després de l'Alt Representant Borrell va presidir el Consell d'Afers Exteriors en la formació de Desenvolupament, amb la participació del comissari Urpilainen, on van parlar dels reptes relacionats amb l'aigua i el desenvolupament sostenible a l'Àsia Central.

Durant la reunió ministerial, la UE va informar de les seves prioritats de cooperació regional, d'acord amb el 2019. Estratègia de la UE sobre Àsia Central: promoure la resiliència, la prosperitat i la cooperació regional.

La reunió també va oferir l'oportunitat d'intercanviar sobre la implementació d'una sèrie de programes finançats per la UE, com ara el Programa de gestió de fronteres a Àsia Central (BOMCA) i el projecte contra el terrorisme Law Enforcement in Central Asia (LEICA), així com a proposar noves iniciatives, inclòs un nou diàleg interregional sobre normes internacionals del treball. La UE i Àsia Central esperen organitzar durant el 2022 una conferència d'alt nivell sobre connectivitat.

anunci

Durant la seva visita a Dushanbe, alt representant Borrell i comissari Urpilainen també mantindrà consultes amb representants del govern tadjik i de la societat civil per promoure una cooperació més estreta i els esforços per gestionar els reptes relacionats amb l'Afganistan, com ara la situació humanitària, l'estabilitat, la seguretat, la radicalització, el terrorisme i el tràfic il·lícit de drogues. Després de la COP26 i a la llum de la gran capacitat hidroelèctrica del Tadjikistan, la UE també discutirà maneres d'avançar en la cooperació amb el país i la regió més àmplia en matèria d'aigua, energia i clima.

Fons

El 2019, la UE va adoptar una nova estratègia sobre Àsia Central (Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan), que posa de manifest la creixent rellevància estratègica de la regió per a la UE. La UE té participacions importants a Àsia Central, donada la ubicació geogràfica estratègica i el paper central de la regió en la connectivitat Europa-Àsia, els seus amplis recursos energètics (Kazakhstan és el quart proveïdor de cru de la UE), un important potencial de mercat (70 milions d'habitants, un 35% dels quals tenen menys de 15 anys) i el nostre interès per la seguretat regional i la migració, en particular a la llum de l'evolució a l'Afganistan.

Més informació

Full informatiu sobre les relacions UE-Kazakhstan

Fitxa informativa sobre les relacions UE-Tadjikistan

Fitxa informativa sobre les relacions UE-Uzbekistan

Fitxa informativa sobre les relacions entre la UE i la República Kirguisa

Fitxa informativa sobre les relacions UE-Turkmenistan

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Corona virus

La UE vol harmonitzar el període de validesa del certificat de vacunació

publicat

on

By

La Comissió Europea té com a objectiu harmonitzar la durada de la validesa del certificat de vacunació contra la COVID-19, inclosos els efectes de les injeccions de reforç, va dir dilluns (22 de novembre) la comissària de Salut, Stella Kyriakides, enmig d'un nombre rècord d'infeccions en alguns estats de la UE. escriu Sabine Siebold, Reuters.

"Estic totalment d'acord amb la urgència, i és per això que la Comissió Europea treballa amb la màxima urgència per reforçar la coordinació de la lliure circulació, inclosa la durada de la validesa i el paper dels reforçadors en la campanya de vacunació", va dir als legisladors europeus. Estrasburg.

Àustria es va convertir dilluns en el primer país de l'oest d'Europa que va tornar a imposar el bloqueig des que es van llançar les vacunes, tancant botigues, bars i cafeteries no essencials, ja que l'augment de la càrrega de casos va aixecar l'espectre d'un segon hivern consecutiu en gran congelació per al continent. Llegir més.

Kyriakides va dir que s'estaven discutint amb els estats membres de la UE sobre el certificat COVID i que la Comissió executiva del bloc tenia la intenció de presentar propostes aquesta setmana.

anunci

"Estem decidits a revertir l'onada actual... i també som conscients que hem de donar missatges clars i coherents als ciutadans", ha dit.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències