Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

La Comissió aprova un règim d'ajuda estatal italià de 450 milions d'euros per fomentar les inversions en el sector agrícola

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, un règim italià de 450 milions d'euros per donar suport al sector agrícola fomentant les inversions relacionades amb la producció agrícola primària, així com amb la transformació i comercialització de productes agrícoles.

El programa estarà obert a les empreses actives en la producció agrícola primària i la transformació i comercialització de productes agrícoles a Itàlia. En virtut de la mesura, que s'allargarà fins al 31 de desembre de 2025, l'ajuda es concretarà en préstecs subvencionats i cobreixen fins al 80% dels costos subvencionables.

L'objectiu del pla és millorar la competitivitat i la resiliència del sector agrari, fomentant projectes relacionats, entre d'altres, amb (i) la construcció, adquisició o millora de béns immobles; (ii) la compra de maquinària i equips; i (iii) la compra, desenvolupament o ús de solucions informàtiques.

La Comissió va avaluar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, en particular Article 107 (3) (c) TFUE, que permet als estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en determinades condicions, i el Directrius 2022 per a les ajudes estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals. La Comissió va comprovar que el pla és necessari i adequat fomentar les inversions rellevants en el sector agrari. A més, la Comissió va constatar que el pla és proporcional ja que es limita al mínim necessari, i tindrà un impacte limitat en la competència i el comerç entre els estats membres. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim italià d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.107521 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències