Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

La Comissió aprova el pla letó per donar suport a les empreses que consumeixen molta energia

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajudes estatals de la UE, un règim letó per compensar parcialment els usuaris que fan un consum intensiu d'energia per les taxes pagades per donar suport al finançament de la producció d'energia renovable. El règim substitueix un esquema anterior que la Comissió va aprovar pot 2017 i que va caducar el 31 de desembre de 2020. En virtut de l'anterior règim, les empreses actives a Letònia en sectors especialment electrointensius i més exposats al comerç internacional tenien dret a una reducció de fins a un màxim del 85% del suport de finançament del recàrrec elèctric. per a la producció d'electricitat renovable. Letònia va notificar a la Comissió la reintroducció del règim fins al 31 de desembre de 2021 amb algunes modificacions i un pressupost provisional de 7 milions d'euros per al 2021.

El règim notificat inclou les modificacions següents respecte al règim anterior: (i) l'ampliació de la llista de sectors que tenen dret a la reducció del recàrrec; i (ii) per tenir en compte les conseqüències econòmiques del brot de coronavirus, l'alleujament del requisit d'electrointensitat i la possibilitat que les empreses que van entrar en dificultats entre l'1 de gener de 2020 i el 30 de juny de 2021 continuïn com a elegibles per rebre suport l'esquema.

La Comissió va avaluar el règim notificat segons les normes de la UE sobre ajudes estatals, en particular, les Directrius de 2014 sobre ajudes estatals per a la protecció del medi ambient i l'energia, que permeten als estats membres concedir reduccions de les contribucions al finançament de la producció d'energia renovable en determinades condicions. L'objectiu és evitar que les empreses que es veuen especialment afectades per aquestes aportacions es trobin en un desavantatge competitiu important. En particular, es tracta d'usuaris intensius energètics en sectors que són especialment intensius energètics i/o exposats a la competència internacional.

La Comissió va constatar que, en virtut de l'esquema, la compensació només s'atorgarà a les empreses intensives en energia exposades al comerç internacional, d'acord amb els requisits de les Directrius. A més, la mesura promourà els objectius energètics i climàtics de la UE establerts a la UE Acord Verd Europeu sense distorsionar indegudament la competència. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que el règim s'ajusta a les normes de la UE sobre ajudes estatals. La versió no confidencial de la resolució estarà disponible amb el número d'expedient SA.61149 a la Registre d'ajudes estatals a la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències