Connecteu-vos amb nosaltres

Letònia

La Comissió presenta un dictamen sobre el projecte de pla pressupostari actualitzat de Letònia per al 2023

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha adoptat la seva Opinió a Letònia Projecte de pressupostos actualitzat actualitzat per al 2023. El Pla presentat per les autoritats letones va actualitzar el pla sense canvis de polítiques presentat pel govern sortint l'octubre de 2022.

Aquest dictamen considera que, en general, el projecte de pla pressupostari actualitzat de Letònia s'ajusta al Recomanacions del Consell de juliol de 2022. Letònia té previst finançar inversions addicionals a través de fons de la UE i preservar la inversió finançada a nivell nacional que està impulsant la política fiscal expansiva. També preveu finançar la inversió pública per a la transició verda i digital.

Tot i que Letònia va desplegar ràpidament mesures com a resposta a l'augment dels preus de l'energia, és important que Letònia se centre cada cop més aquestes mesures en les llars més vulnerables i les empreses exposades, per preservar els incentius per reduir la demanda d'energia, i retiri aquestes mesures a mesura que disminueixen les pressions dels preus de l'energia.

La Comissió també constata que Letònia ha fet alguns avenços en la part estructural de les recomanacions fiscals contingudes a les recomanacions del Consell de juliol de 2022 que exigien que Letònia ampliés la fiscalitat i reforcés l'adequació de l'assistència sanitària i la protecció social per reduir la desigualtat.

En el marc del semestre europeu, la Comissió emet dictàmens sobre els esborranys de plans pressupostaris dels estats membres de la zona euro cada any. L'Eurogrup discutirà ara l'opinió de la Comissió. Aleshores, el parlament nacional hauria de tenir en compte aquesta discussió abans d'aprovar el pressupost per al 2023.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències