Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#Moldova - La compra de l'aeroport de Chisinau pot posar l'empresari rus #Goncharenko a la llista mundial de Forbes

COMPARTIR:

publicat

on

Actualment, no és cap secret per a ningú que els requisits del món modern no es limiten a augmentar el nivell de complexitat i la quantitat d’informació que gairebé tots els adults necessiten per operar diàriament. Avui en dia, la necessitat de reduir els costos de temps associats amb el desplaçament d'un gran nombre de persones a distàncies importants, es redueix en un paper significatiu i cada vegada més gran, escriu Louis Auge.

El model de desenvolupament econòmic modern suposa que una persona pot viure en un lloc, treballar en un altre, relaxar-se al tercer i tots aquests llocs poden estar a grans distàncies entre si. Hi ha poques maneres de superar aquestes distàncies, tothom en sap, i totes es basen en l’ús d’un transport d’alta velocitat amb la condició d’accedir-hi còmodament i ràpidament. El tipus més habitual d’aquest transport és, naturalment, el transport aeri, que, a més de l’alta seguretat, té la propietat d’una extrema flexibilitat en la formació de la xarxa de rutes, ja que depèn gairebé exclusivament de la quantitat i la qualitat de la infraestructura de l’aeroport. terra.

Aeroport de Chisinau

Aeroport de Chisinau

Les modernes tecnologies de control del trànsit aeri tenen un subministrament suficient de compactació del trànsit i, per tant, la primera línia és la necessitat d’assegurar un accés còmode i ràpid d’una persona a l’aeroport més proper amb un bon mapa de xarxa de rutes. Per als residents de Moldàvia, els principals aeroports propers són els aeroports de Chisinau, Iasi, Odessa, i els aeroports de Bucarest i Kíev també es poden destacar amb les advertències que les distàncies fins a aquestes són encara importants. Els aeroports de Chisinau, Iasi i Odessa es poden considerar competidors directes, ja que el pas de la frontera no afecta significativament l'accessibilitat d'aquests aeroports.

L’avantatge principal de l’aeroport de Chisinau és la desenvolupada xarxa de rutes de vols, bon estat de les principals carreteres que porten a l’aeroport, un aparcament còmode, una imatge visual ben desenvolupada dels interiors de la terminal principal, que permet passar temps amb un grau augmentat. de comoditat i comoditat, així com procediments de servei de passatgers ben establerts, que permeten reduir el temps dedicat a les zones tecnològiques. Si parlem del conjunt de la regió designada, els darrers anys hi ha hagut una constant tendència de creixement del trànsit de passatgers. I l'aeroport de Chisinau no només no s'ha perdut en aquesta companyia d'aeroports, sinó que augmenta constantment el seu avantatge ampliant la xarxa de rutes, desenvolupant infraestructures terrestres, fent ajustaments estructurals i millorant les tecnologies de serveis.

L’últim període associat al trasllat de l’aeroport de Chisinau a la concessió es pot considerar un punt d’inflexió, ja que fins i tot tenint en compte l’augment del nivell d’inestabilitat política i econòmica a tot el país, l’empresa concessionària va poder demostrar que l’aeroport internacional de Chisinau pot esdevenir un exemple d’èxit en termes de desenvolupament d’infraestructures, augmentar el nivell de confort dels passatgers, creant condicions favorables per a les companyies aèries. Durant un període relativament curt, l’empresa concessionària, AVIA INVEST SRL va aconseguir modernitzar l’aeroport de Chisinau, convertint-lo en un aeroport còmode i modern, que és un actor important del mercat de serveis aeroportuaris de la regió del sud-est d’Europa.

Si fem una llista de les principals transformacions en infraestructures de l’aeroport de Chisinau durant el període passat, queda clar que totes tenien com a objectiu no tant el manteniment de la infraestructura com la preparació i l’adaptació a les exigències modernes i en constant creixement dictades pel mercat de serveis aeroportuaris, tenint en compte que l'horitzó de planificació operativa d'activitats aplicable a un mercat com aquest varia entre tres i deu anys.

anunci

Així doncs, durant els darrers sis anys, AVIA INVEST SRL, en matèria de modernització de l'aeroport, ha dut a terme les següents transformacions de fites:

– Ampliació i modernització de la terminal de passatgers existent. S'ha millorat tota la infraestructura de la terminal per tal de maximitzar la comoditat dels passatgers que creuen el seu llindar. En concret, es va ampliar el vestíbul d'arribada i la zona estèril, es va augmentar el nombre de taulells de registre per al servei de viatgers, es van ampliar les zones d'esbarjo per a passatgers amb nens, es va equipar una sala moderna i còmoda per a mare i fill, un panell amb múltiples pantalles d'informació. es va instal·lar, etc. Tot això va elevar l'aeroport de Chisinau a un nou nivell excel·lent de confort, tant per als passatgers com per a la sortida i la reunió dels hostes.

Avia Invest sorprèn agradablement als passatgers amb millores a l’aeroport internacional de Chisinau. Ara els passatgers podran aprofitar la major comoditat de la zona d’espera i sortida, que s’ha ampliat en més de 800 metres quadrats. L’àrea total de l’àrea de sortida de la terminal supera actualment els 2000 metres quadrats. La sala d’espera és el lloc on els passatgers passen la major part del temps i és per això que Avia Invest millora constantment les condicions, augmentant el confort i ampliant els espais reservats per als passatgers.
La zona de confort del segon pis està equipada amb cadires toves, proporciona unes condicions perfectes i compleix tots els requisits necessaris i les modernes tecnologies per crear un ambient de vol agradable. Aquí, els passatgers poden gaudir dels seus llibres preferits mitjançant la biblioteca electrònica, un altre projecte llançat a l'aeroport a principis d'aquest any. L’aplicació Bookmate permet accedir a més de 850 mil llibres de diverses matèries en 12 idiomes del món.

Un altre element de la modernització de la terminal és l'obertura d'un punt especial de control de seguretat per als viatgers en trànsit i l'ampliació del corredor de trànsit. Això permetrà separar els dos fluxos de passatgers i evitar la formació de cues als punts de control. Cal destacar la substitució completa del sistema de ventilació per un de més potent i modern. També s'han incrementat les capacitats del sistema d'aire condicionat, que cobreix tot el territori de la sala d'espera.

– La construcció d'un aparcament polivalent amb 800 places, amb una superfície total d'uns 24 mil metres quadrats. Aquest aparcament és, d'alguna manera, el primer projecte similar finalitzat amb èxit a la República de Moldàvia, i;

- Modernització de les infraestructures dels aeròdroms. Això va incloure la modernització de la plataforma, la posada en funcionament d'una nova pista, que s'utilitzarà durant la reconstrucció de la pista principal, la modernització de la infraestructura d'il·luminació de la pista, l'inici de la modernització i ampliació de les vies de rodada i la pista mateixa, la construcció d'un sistema de drenatge i altres.

Així, Avia Invest va invertir més de 6.5 milions d’euros en la modernització de l’enllumenat, adaptant el sistema a la tercera categoria més alta (CAT 3B), tot i que l’acord de concessió no ho preveia.

Els canvis tècnics realitzats per Avia Invest a l'aeroport augmentaran la categoria de CAT 2 a CAT 3B. D'acord amb els estàndards de l'Organització d'Aviació Civil Internacional, l'assignació de CAT 3B permet aterrar avions amb una visibilitat horitzontal de 75 metres i vertical - 15 metres. Això vol dir que l'equipament tècnic de l'aeroport garanteix la seguretat del vol fins i tot en condicions meteorològiques difícils. El CAT 3B s'assigna als millors aeroports del món, inclosos Londres Heathrow, JFK Nova York i Delhi.

La modernització de l’enllumenat consisteix en tot un ventall d’obres. En particular, la concessionària va substituir més de 200 quilòmetres de cables, va comprar els equips més recents de Hella-Induperm i va substituir tots els sistemes necessaris per la més recent.

Per assolir aquests objectius estratègics es necessitava inversions importants. Durant aquest període, AVIA INVEST va invertir 1.697.0 milions de lleis o 81.7 milions d'euros en la modernització de l'aeroport.

Totes aquestes inversions han suposat una millora important dels indicadors de rendiment de l'empresa. Entre ells, cal esmentar l'augment del trànsit anual de viatgers d'1.3 milions el 2013 a 2.8 milions el 2018 (o més de 2.2 vegades), i si es té en compte que fa 15 anys, el 2004 el trànsit de passatgers era només de 420 mil persones, el creixement va ser de 6.7 vegades. El nombre de destinacions servides també va augmentar de 30 el 2012 a 39 el 2018; el nombre d'operacions d'aeronaus (aterratge / enlairament) va augmentar de 17.555 operacions el 2013 a 27.451 operacions el 2018.

Durant el període de l'empresa concessionària, l'import de diversos impostos i pagaments al pressupost de l'Estat va ascendir a més de 834 milions de lleis.

Durant aquest període, el nombre d'empleats va augmentar significativament, passant de 585 el 2013 a 638 el 2018, malgrat que es van transferir uns 100 empleats a 3 empreses a les quals es van transferir alguns serveis en funció de la subcontractació.

En el període de concessió, el salari mitjà d'una empresa va passar de 11.3 milers de lleis el 2013 a 17.1 milers de lei el 2018. El fons salarial total va superar els 545 milions de lleis.

També cal destacar que el desenvolupament de l’aeroport de Chisinau, inclòs el desenvolupament de la seva component d’infraestructura, essent la base per al desenvolupament directe dels serveis de transport aeri, també actua com una mena de locomotora en el desenvolupament de mercats relacionats, com ara mercat de serveis terrestres, serveis de restauració a bord, serveis de transport de càrrega, control de trànsit aeri. també un mercat de construcció, un mercat de materials de construcció. Al seu torn, el desenvolupament d'aquests mercats relacionats desencadena els processos de transformació i creixement, contribuint al creixement de tot el segment de l'economia de la República de Moldàvia relacionada amb el transport aeri.

També cal entendre que la creixent comoditat i comoditat que ofereix als passatgers l'aeroport de Chisinau té un paper important a l'hora de donar forma a la impressió general dels passatgers estrangers que s'allotgen a Moldàvia, fins i tot com a turistes. Per exemple, en el desenvolupament de l'enoturisme, que recentment ha mostrat un creixement constant, és difícil sobreestimar el grau de comoditat i conveniència per als passatgers, ja que l'aeroport, de fet, deixa la primera i l'última impressió d'un turista estranger que va visitar Moldàvia, i que, posteriorment, forma una visió comuna i holística des del viatge al nostre país. Cal destacar que només l'últim esdeveniment, 'Wine Day', celebrat a l'octubre, segons algunes estimacions, va ser visitat per més de 9 mil turistes estrangers, la majoria dels quals van arribar amb transport aeri. Cal assenyalar que, al mateix temps, aquest turisme també estimula, al seu torn, el negoci de l'hoteleria i la restauració. L'alta i creixent qualitat dels serveis prestats als turistes al llarg del seu programa d'estada al nostre país n'estimula, naturalment, el seu creixement.

L’aeroport de Chisinau fa que el viatge de qualsevol turista sigui molt més agradable. La innovació i la comoditat del seu terminal van ser premiades en un prestigiós concurs internacional. El disseny del saló empresarial de l’aeroport de Chisinau, desenvolupat per ARCHFORM, va guanyar el premi Big See Tourism Award al festival Creative Tourism a Eslovènia. L’acte de lliurament del premi es va celebrar el 17 d’octubre a Ljubljana. El jurat va assenyalar la innovació, l’alfabetització i l’originalitat del disseny del saló de negocis. Un projecte desenvolupat per dissenyadors Archform complementa i desenvolupa l'estil sofisticat de l'aeroport internacional de Chisinau. La singularitat i el màxim confort personal que s’ofereixen als passatgers que transiten per l’aeroport de Chisinau proporcionen una experiència excel·lent de viatge. Els passatgers tenen accés a un bufet, un bany, cadires suaus i còmodes, taules cafè, preses i ports USB. Gràcies a la seva habitació espaiosa, els colors càlids i la il·luminació, aquesta zona aeroportuària ofereix al passatger el màxim nivell de confort. L’aeroport internacional de Chisinau és una targeta de visita del país i un promotor actiu de la República de Moldàvia com a destinació turística internacional. El festival eslovè, en què també va participar Avia Invest, està dedicat a l’originalitat i al disseny i és una plataforma que ofereix una oportunitat per avaluar, promoure i marcar els èxits del sud-est d’Europa en aquest àmbit. A l’edició del 2019 hi van assistir 18 països, entre ells Moldàvia, Itàlia, Grècia, Romania i Àustria.

L'aeroport és una "ciutat petita" amb les seves pròpies regles i ambient, avui l'aeroport internacional de Chisinau connecta una xarxa de rutes de més de 40 destinacions. Durant els darrers anys, l'empresa concessionària Avia Invest ha rebut nombrosos premis: com a aeroport amb més dinàmica, com a major inversor en el desenvolupament de l'aeroport. L'aeroport de Chisinau compleix els més alts requisits moderns. L'estratègia de desenvolupament d'Avia Invest s'ha desenvolupat d'acord amb les millors pràctiques de la indústria aèria i els requisits dels aeroports internacionals. Parlem d'equipaments d'última generació, tecnologies avançades per a l'escaneig d'equipatges i el tractament de les dades rebudes (sistemes de manipulació BHS) i un sistema de seguretat modern, que és un element molt important per a la comoditat i el confort dels passatgers.

Gràcies a la perseverança, com he dit anteriorment, som aviació. Em refereixo al fet que el resultat de les inversions a gran escala va ser el fet que era possible atraure l’atenció de jugadors significatius del camp de l’aviació i, al final, això va provocar grans resultats. L’aeroport de Chisinau va ser nominat pel Consell Internacional dels Aeroports al Premi al Millor Aeroport Europeu 2018. Aquest premi és un dels premis més prestigiosos de l’aviació mundial i només fa que tot l’equip estigui orgullós de cada pas que es faci cap a la modernització i desenvolupament de la aeroport.

El 2018, Avia Invest va representar l'aeroport de Chisinau i la República de Moldàvia a l'esdeveniment d'aviació més important del món: el Fòrum Mundial de Desenvolupament de Rutes.

Gràcies als premis rebuts els darrers anys, així com a referències a les competicions internacionals més prestigioses en el camp de l’aviació i el turisme internacional, l’aeroport de Chisinau es pot considerar un dels més competitius de la regió.

Avia Invest continua invertint en coses realment importants per a l'aeroport. Segons totes les previsions, el nombre anual de passatgers a curt termini superarà els 3 milions de persones. La construcció d’un nou terminal està a punt de començar. El nou projecte també preveu la construcció d’una zona d’aparcament, que cobrirà plenament les necessitats dels passatgers de la nova terminal en les places d’aparcament. En el futur, es realitzarà una nova modernització de la part restant de la pista, la seva part més difícil, la construcció d’un terminal de càrrega i altres projectes d’infraestructura a gran escala, inversions en les quals ascendeixen a més de 115 milions d’euros.

A mesura que el nombre de vols està en augment constant i es desenvolupa una xarxa de destinacions, hi ha la possibilitat que l’aeroport de Chisinau es converteixi en un pont entre Europa i Àsia i es converteixi en un centre internacional de transport aeri (parlant en terminologia de l’aviació, es convertirà en un hub). Així, els passatgers rebran vols de connexió rendibles i diversos.

Actualment, l’aeroport de Chisinau és una empresa pròspera amb una tendència de desenvolupament estable i de gestió dirigida a la millora contínua de la qualitat i la comoditat dels serveis prestats.

A partir de l’anterior, podem concloure que la concessió de l’aeroport internacional de Chisinau és un exemple reeixit d’un partenariat públic-privat conclòs a la República de Moldàvia, els principals beneficiaris dels quals són ciutadans i clients habituals de l’aeroport i la República. de Moldàvia en conjunt.

La composició dels accionistes d’Avia Invest ha canviat moltes vegades durant els darrers anys. Des del 2013, la companyia ha estat gestionada per inversors russos i, més tard, hi havia rumors que l’aeroport pertanyia a un polític i empresari moldan Ilan Shor.

Després del canvi del govern a Chisinau, el multimilionari anglès Nathaniel Rothschild s’ha convertit en el propietari de l’empresa, però el desembre d’aquest any va retornar la propietat als propietaris anteriors, segons els rumors que es devia a la incompatibilitat del treball amb el govern pro-rus. Més tard, segons es va conèixer per la premsa, un important empresari rus Andrey Goncharenko s’ha convertit en el propietari de l’aeroport.

Alguns ho atribueixen al fet que els russos van decidir prendre un objecte estratègic a Europa sota la seva influència, d’altres a una bona compra de negocis. No se sap tant sobre Goncharenko, només que és un propietari important de béns immobles a Londres. Segons els experts, en cas d’implementar totes les inversions, l’aeroport de Chisinau pot convertir-se en un dels centres més atractius de la seva regió i el seu cost arribarà als 3 milions d’euros, de manera que això podrà permetre a Goncharenko convertir-se en un dels membres de la llista mundial de Forbes.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències