Connecteu-vos amb nosaltres

Nigèria

Nigèria surt amb èxit de la recessió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L'economia de Nigèria ha mantingut una tendència mundial i ha sortit amb èxit de la recessió el quart trimestre del 2020, escriu Colin Stevens.

Segons dades de l'Oficina Nacional d'Estadística del país, el PIB va augmentar un 0.11% en el període octubre-desembre, recolzat principalment pel creixement de l'agricultura i les telecomunicacions, que es van expandir un 3.4% i un 17.6% respectivament.

Tot i que l’augment dels preus mundials del petroli va contribuir al creixement, les xifres també demostren la importància creixent del sector no cru per a la nació més poblada d’Àfrica i la diversificació de l’economia del país. Els analistes assenyalen que les xifres poden indicar un període sostingut de creixement més ràpid, ja que el món vigila veure quins països aconsegueixen una recuperació en forma de V després de la pandèmia.

anunci

El creixement del producte nacional també va rebre el suport del Pla de Sostenibilitat Econòmica del país, un ambiciós conjunt de polítiques anunciades per l’administració del president Buhari el juny del 2020 per fer front al repte immediat de la pandèmia COVID-19.

L'enfocament en infraestructures i creació d'ocupació en els sectors agrícola i en altres sectors intensius en mà d'obra ha donat els seus fruits i el Pla de Sostenibilitat Econòmica entrarà aviat en una nova fase, ja que la instal·lació d'energia solar a 5 milions de llars augmentarà encara més les oportunitats d'ocupació i accés al poder.

Femi Adesina, assessor especial del president Buhari sobre mitjans de comunicació, va dir que “la infraestructura és on Buhari deixarà les seves petjades més grans. Ponts. Carril. Aeroports. Gasoducte AKK. Tot a lliurar abans que surti l'administració el 2023 ".

anunci

Paral·lelament, al gener es va posar en marxa una nova iniciativa de creació d’ocupació dirigida als joves del país, que proporcionava pràctiques a més de 700,000 joves aturats.

Les xifres del PIB de Nigèria a finals del 2020 van desafiar les expectatives de les organitzacions internacionals i les tendències mundials. Els països amb paquets d'estímuls més grans, com els EUA i el Japó, van experimentar un creixement intertrimestral inferior al de Nigèria durant el període. A Europa, Espanya i Alemanya també experimentat augments inesperats del 0.4% i del 0.1% respectivament, mentre que el PIB de França va caure menys del previst, però es va mantenir negatiu.

Aquesta setmana també s'han vist informes la corrupció a Nigèria ha caigut dràsticament, amb BudgIT, una organització de defensa ciutadana centrada en assumptes de pressupostos i finances públiques, que ha informat que el pagament de fons públics en comptes personals ha disminuït un 94.75 per cent.

Tot i que la tendència a Nigèria és sens dubte positiva, els riscos de noves onades d’infecció i el desplegament lent de les vacunes amenacen la recuperació sostinguda del país i són difícils de mitigar. L'Agència Nacional per a l'Administració i Control d'Aliments i Drogues (NADFAC) de Nigèria va aprovar recentment la vacuna AztraZeneca per al país i ha sol·licitat 10 milions de dosis al programa Covax de l'Organització Mundial de la Salut. Tot i això, no està clar quan arribaran aquestes vacunes i es desplegaran a Nigèria.

Energia

La reforma del sector del petroli i el gas de Nigèria es convertirà en llei

publicat

on

La setmana passada, ambdues cambres del parlament de Nigèria van aprovar l’esperat Projecte de llei sobre la indústria del petroli (PIB), que entrarà en llei un cop rebi la signatura presidencial, que s’espera que segueixi les properes setmanes. La reforma important del sector del petroli i el gas s’ha estat considerant des de fa més d’una dècada i el nou projecte de llei conté disposicions importants per generar inversions molt necessàries i revitalitzar el sector energètic de Nigèria. escriu Colin Stevens.

La urgència de les reformes no ha estat mai més gran, com a conseqüència de la dependència de Nigèria del sector del petroli i del gas per obtenir ingressos de divises i ingressos del govern (que representen el 90% i el 60% respectivament). A mesura que la inversió del sector privat a nivell mundial es canalitza cada vegada més cap a fonts d’energia més netes, el conjunt d’inversions disponibles disminueix, agreujat per la pandèmia mundial. No obstant això, per a un país com Nigèria, que té la segona reserva de petroli més gran del continent, per passar dels combustibles fòssils, cal una inversió important per donar suport al desenvolupament de les infraestructures i el capital humà.

Compromís de l'administració actual amb la reforma

anunci

Com a conseqüència, l’administració del president Muhammadu Buhari ha convertit l’aprovació d’aquest projecte de llei en una prioritat fonamental durant aquest mandat, abordant els obstacles que, segons un Informe de KPMG, prèviament han impedit la seva aprovació el 2008, 2012 i 2018. El projecte de llei actual pretén introduir canvis en els acords de drets i en les condicions fiscals per apaivagar els productors estrangers de petroli, així com abordar les preocupacions de les comunitats on s’extreu petroli. Els productors estrangers de petroli com Chevron, ENI, Total i ExxonMobil, ho tenen tot van serd que s'ha mantingut una inversió per valor de milers de milions de dòlars a causa del lent progrés del projecte de llei, proporcionant confiança als grups d'interès locals que l'aprovació del projecte de llei conduirà a una onada d'inversions.

Un altre dels barris fonamentals que l'actual administració ha aconseguit navegar va ser la postura de les comunitats d'acollida, que prèviament havien estat alineades durant el procés i van intentar bloquejar el pas del projecte de llei. El Petroli Amfitrió de Desenvolupament de la Comunitat (PHCD) intenta abordar les seves preocupacions proporcionant beneficis econòmics i socials directes de les operacions de petroli a les comunitats d’acollida i creant un marc per donar suport al desenvolupament sostingut, mitjançant la creació d’un Trust, mitjançant el qual les comunitats reclamaran un 3 Percentatge de la riquesa petroliera regional generada per la producció.

Reformes de governança

anunci

La necessitat de reformes de governança també s’ha citat amb freqüència com un impediment per a la inversió interna del sector. Segons el nou projecte de llei, la Corporació Nacional de Petroli de Nigèria (NNPC) existent passarà d'una empresa estatal a una de responsabilitat limitada, cosa que permetrà una major transparència i eficiència. La segmentació formal de la indústria als sectors ascendent i mitjà i descendent, amb reguladors separats, també permetrà una supervisió més clara. L'aprovació del projecte de llei ha estat ben rebuda pel Centre de Defensa de la Transparència del país, que anomenat "un pas positiu" cap a una indústria energètica reformada.

Preparació per a la transició energètica

Abans que el projecte de llei fos aprovat, els comentaristes demanaven més disposicions que abordessin explícitament les preocupacions sobre el canvi climàtic i preparessin el camí cap a la diversificació cap a la producció d'energia sostenible. Les disposicions mediambientals, inclòs l'establiment de fons de remediació i el requisit per als plans de gestió ambiental, són passos positius, tot i que només compleixen i no superen els estàndards internacionals bàsics i, per tant, són no vist tan prou ambiciós.

Tot i això, el Projecte de llei sobre inversions en petroli té un clar potencial per generar importants ingressos governamentals, que després es poden invertir en el sector de les energies renovables. Iniciatives com el pla d’energia solar del govern, que sumarà 2.3 bilions de naires (aproximadament 4.7 milions d’euros) del fons de recuperació econòmica COVID dedicat a la instal·lació de cinc milions de sistemes solars, demostren la seva voluntat d’invertir en la producció d’energia baixa en carboni.

El resultat d’aquestes reformes, que responen en gran mesura a les principals crítiques al sector del petroli i el gas de Nigèria durant les darreres dècades, és una major claredat per als possibles inversors. Combinat amb l’obertura de l’economia mundial i un compromís més ampli amb la inversió en infraestructures i les iniciatives d’energia sostenible, l’aprovació del PIB és de bon auguri per a Nigèria.

Seguir llegint

Nigèria

Governador Yahaya Bello: fer una diferència a l'estat de Kogi, Nigèria

publicat

on

Quan es menciona Estat de Kogi, Nigèria es fa als mitjans de comunicació, es produeixen moltes insinuacions, insinuacions i corrents, sobretot a les xarxes socials sobre el modest i modest governador de l’Estat, el governador Yahaya Adoza Bello - escriu Babawale A. Ọmogbolahan

El governador de l'Estat de la Confluència, sempre somrient i somrient, té una personalitat diferent per a la gent diferent. De la mateixa manera que les diferents persones que toquen diferents parts d’un elefant descriuran l’animal gargantú en funció de la seva perspectiva, el personatge del governador més jove elegit democràticament a la història de Nigèria no és diferent del sil·logisme de l’elefant: el governador Yahaya Bello és el elefant de l'espai polític de Nigèria.

El cas del governador de l’Estat de Kogi, Yahaya Bello, GYB, com se l’anomena amb afecte, és el d’un kismet celestial que no es pot soscavar independentment de qualsevol embolic, ja sigui eteri o terrestre, per eludir-lo. El fet de convertir-se en el candidat eventual de tots els progressistes (APC) a les eleccions governamentals de l’Estat del 2016 va ser purament diví. No es nega l’incontestable fet que l’Estat de Kogi és un dels secrets més ben guardats de Nigèria amb mines d’or i fortunes. En els darrers cinc (5) anys, el governador ha donat la volta a les fortunes de l’Estat i encara millora. Des que va assumir el càrrec, l’Estat de la porta d’entrada al territori de la capital federal ha aconseguit un toc Midas sense precedents diferent del que era conegut per l’Estat.

anunci

Se sabia que l'estat de Kogi era el menys desenvolupat tot i ser el més dotat naturalment entre tots els estats de la federació. Amb més de 42 recursos minerals disponibles a l'Estat abans de l'ascendència del governador Yahaya Bello, l'estat de Kogi va ser descrit com a enrere i retrocedit al comitè d'Estats. Tot i estar estratègicament situat i viable per a la prosperitat, l’Estat era econòmicament comat, tòrpid socialment, empresarial lent i políticament inestable, ja que els assassinats, les defenses i els incendis eren l’altre del dia. L'aparició de Yahaya Bello va ser una benedicció disfressada per als kogites mentre va començar a accionar immediatament, va ser investit a l'oficina mitjançant la presentació d'un pla que posaria l'Estat en un camí de progrés constant. Els seus èxits més destacats es poden veure en seguretat, economia, finances, impuls d’inversions, infraestructures, salut, educació, política, compromís amb la diàspora, empoderament de les dones, entre d’altres.

SEGURETAT

Abans d’assumir el càrrec, la inseguretat a l’Estat estava al cim. El robatori i el segrest es van perpetrar amb un abandonament imprudent. Els viatgers que normalment passaven per l’Estat per enllaçar la part nord del país estaven sota un setge constant. Des d'Ibillo a Ogori Msgongo, Lambata a Okene, Kabba-Bunu a Lokoja, Idah passant per Ajaokuta, entre altres rutes, eren de malson per als viatgers en trànsit. Per si això fos poc, l’Estat era famós per ser la seu dels insurgents de Boko Haram. La capital de l'Estat, Lokoja, va ser utilitzada com a base pels extremistes religiosos per a eclosionar les seves nefastes activitats. De fet, l’estat de Kogi va ser on els vampirs de Boko Haram van produir els seus IED. I això havia succeït durant anys abans que la directa direcció del governador Yahaya Bello arribés a expulsar aquests criminals.

anunci

Avui, el governador Yahaya Bello ha canviat les narratives de seguretat. Va proporcionar més de 200 vehicles utilitaris per fer patrulles de seguretat contra activitats delictives a l'Estat, mentre que més de 500 motocicletes es van proporcionar per a operacions de seguretat per permetre als agents de seguretat l'accés als països interiors on es cometen la majoria dels delictes horribles. Els soldats vigilants i les dones utilitzen les motos per accedir a terrenys difícils on els delinqüents regnaven com a senyors del terror, ja que aquestes ubicacions són inaccessibles. A part d'això, l'administració del governador Bello va adquirir aparells sofisticats per a l'Operació Total Freedom (OPT) establerta per l'administració per eliminar les activitats delictives a l'Estat.

Aquesta forta inversió en aparells de comunicació i formació d’agents de seguretat, la introducció de la política de denunciants de seguretat va exposar a molts delinqüents. L’Operació del Servei de Vigilància (VSO) i la domesticació del Codi de Justícia Penal van ser fonamentals per a l’excel·lent seguretat de la vida i dels béns a l’Estat. El gest OPT va estimular encara més la recopilació d’Intel·ligència a mesura que es va convertir sense problemes i es van destruir les propietats que provenien de productes delictius per dissuadir els altres. Estadísticament, les activitats delictives a l’Estat van caure més del 92%, complementades amb la tolerància zero del governador cap a qualsevol forma de criminalitat i la seva insistència a no negociar amb els bandits. Una sinergia orientada a complementar els esforços del govern federal en matèria d’arquitectura de seguretat va suposar la construcció de bases de l’Operació Forward Army en diferents llocs de l’estat per millorar la seguretat de la vida i la propietat.

POLÍTICA

Després de l’aparició del llavors partit de l’oposició, All Progressives Congress, APC, l’Estat es va dividir bruscament segons les línies ètniques i fins i tot la coloració religiosa que es va agreujar encara més amb la desunió que els polítics van plantar en la ment del poble els uns contra els altres. No obstant això, en assumir el càrrec, els primers tres nomenaments del governador immediatament després de la seva investidura el 27 de gener de 2016 es van repartir pels tres districtes senatorials de l’Estat. En el seu primer mandat, Excmo. Edward Onoja de Kogi East, que avui és subgovernador, es va convertir en el primer cap de gabinet (CoS) de l’Estat que va sortir d’una zona política diferent de la del governador.

A diferència del que es podia obtenir amb els antics líders estatals abans de Yahaya Bello, ell donaria el vist-i-plau a alterar el statu quo. El seu secretari principal de premsa (CPS) va ser nomenat des de la part occidental de l’Estat, mentre que el seu assistent especial (SA) en mitjans va ser nomenat des de Kogi Central. Va ser una nova alba a l’estat de Kogi, un nou començament i un trencament de la norma. Era el moment d’eliminar les diferències individuals, remodelar la mentalitat del poble Kogi. La gent estava contenta de tenir un unificador, punt de reunió com a governador. Els projectes es van distribuir pels tres districtes senatorials de l’Estat i les institucions de govern es van introduir en un nou camí de creixement i desenvolupament. Tots els nomenaments sota la seva administració es van estendre per tot l'Estat, una situació que ha ajudat a trencar la barrera del masclisme ètnic.

SALUT

Un altre sector de l’Estat que ha rebut un enorme compromís del governador de l’Estat és el sector de la salut. Una assistència sanitària de qualitat ha rebut un gran suport del governador Yahaya Bello. A part del centre de diagnòstic mèdic d’última generació que està a punt de completar-se a l’Estat i que possiblement es convertirà en el millor del país, a l’Estat s’estan desenvolupant molts altres programes de beneficis sanitaris, un dels quals és el concepte Healthcare Plus que ha estat aplaudit com a esquema de salut per a la intervenció d’un xef d’obra a tota la Federació.

Healthcare Plus va ser un mecanisme d’intervenció introduït per ajudar les dones embarassades i les mares lactants. L'exministre de Salut, el professor Isaac Adewole, va descriure l'esquema com una de les millors polítiques sanitàries del país en general. El programa ha permès que les dones embarassades tinguin accés a serveis mèdics gratuïts a tot l’Estat. Es va concebre per afrontar l'enorme nombre de defuncions maternes i infantils que prevalia no a l'estat de Kogi, sinó a tot el país. Això no obstant la prestació de serveis mèdics gratuïts de maternitat i de nounats, incloses les derivacions on i quan sigui necessari.

L’administració dirigida pel governador Yahaya Bello a l’estat de Kogi ha iniciat una renovació massiva de tota la parafernàlia sanitària de l’Estat, alguns dels quals inclouen la renovació, remodelació i reequipament de 21 centres d’atenció primària de salut (un per govern local) amb sistemes solars. -forats i electrificació alimentats per ajudar a l'èxit del programa Healthcare-Plus. També s’afirma que Healthcare-Plus era un microcosmos del sistema d’assegurança mèdica estatal del governador (SHIS). L'administració ha realitzat moltes reclutaments, formació i reciclatge de personal sanitari en diverses especialitats.

Alguns dels altres programes d'intervenció del Governador inclouen, entre d'altres, els següents;

 • Finalització del fins ara abandonat Centre de Diagnòstic i Imatge Mèdic Avançat de Confluència (CAMDIC). Recentment es va adquirir equipament nou pagat i equipament addicional per servir les masses
 • Remodelació del Col·legi d'Infermeria d'Obangede amb un merescut rentat de cara. L’antic Col·legi d’Infermeria d’Obangede, una institució sanitària monotècnica de l’Estat, s’ha aprovat per convertir-lo en un Politècnic amb la introducció de nous cursos com Infermeria Dental i Matrona
 • Renovació de l'Hospital Zonal de l'Estat a Kabba (Kogi West), Idah (Kogi East) i Okene (Kogi Central). Això ha facilitat l'accés a una assistència sanitària de qualitat sense necessàriament assetjar les instal·lacions mèdiques de la capital de l'Estat
 • Construcció d’un hospital Cottage a Kpareke, sense oblidar la renovació massiva i la construcció de nous albergs i clínica a l’Escola d’Infermeria d’Obangede.
 • Construcció d’un bloc administratiu a l’Escola de Tecnologia de la Salut, Idah, per garantir el bon funcionament de la institució

AGRICULTURA

L’agricultura ha estat testimoni d’una revolució massiva i sense precedents sota l’actual administració de l’Estat de la Confluència. El govern de l'Estat, dirigit pel governador del governador Yahaya Bello, va incorporar-se a la política de renaixement agrícola del govern federal, que tenia com a objectiu garantir la suficiència alimentària i promoure un sector no petroli que permeti la transformació econòmica. Avui en dia, l'estat de Kogi s'ha convertit en el centre agrícola de Nigèria amb la provisió d'un entorn propici i el suport necessari per part del govern estatal per convertir el sector en el motor de l'economia estatal.

El lideratge liderat pel governador Yahaya Bello ha aconseguit animar els joves a incorporar-se a l'agricultura mitjançant l'orientació, la sensibilització, la mecanització, les aportacions de subvencions, els fertilitzants, la formació contínua i molts altres suports. A l’Estat actual, molts joves poden presumir d’una carrera agrícola i estan orgullosos de ser anomenats agricultors contràriament al que es podia obtenir en els anys passats. En efecte, això ha ajudat dràsticament a canviar l’opinió dels joves de les 21 àrees de govern local de l’Estat per dedicar-se a l’agricultura.

ECONOMIA

Reconeixent la tasca descoratjadora que tenia al començament de la seva administració el 2016, el governador necessitava un pla que orientés l’Estat cap al camí de l’el-dorado econòmic. Per tant, el governador reposicionaria l’oficina de col·laboració pública / privada (BP3) de l’Estat per involucrar el món privat en empreses que fins ara s’utilitzaven com a canonades de conducte per defraudar l’Estat. Avui, l’oficina ha estat capaç de facilitar alguns acords que han aportat un valor afegit a l’Estat, a més d’elevar la seva respectabilitat a la comunitat empresarial. El governador Yahaya Bello ha utilitzat la iniciativa BP3 per millorar l'acceptabilitat de l'estat de Kogi al món empresarial i a la comunitat internacional.

Les reformes fiscals de l’Estat sota l’administració de Yahaya Bello han tingut un impacte positiu en les finances de l’Estat. N’hi ha prou amb afirmar sense equivocacions que, sense les reformes, hauria estat impossible sobreviure a les moltes corrents subterrànies, sobretot quan el país mateix va caure en recessió. L'Estat hauria estat pitjor en haver estat destrossat per la depressió financera provocada per la imprudència de préstecs i robatoris del passat. Quan va assumir el càrrec, el governador va atorgar autonomia a la Junta Estatal d’Ingressos Interns. Es va convertir en el servei d’ingressos interns de l’Estat de Kogi (KSIRS). Amb la construcció d’una nova casa d’ingressos a part de la bellesa estètica per a la capital de l’Estat: Lokoja, es van emprar mans competents per impulsar la reforma fiscal de l’Estat que posteriorment augmentaria astronòmicament la base d’ingressos de l’Estat mitjançant una aplicació digital.

A partir d’avui, l’estat de Kogi s’ha traslladat a aquest estat amb un ridícul ingrés mensual d’ingressos generats internament (IGR) mensuals de 350 milions de milions de dòlars de l’administració anterior a 1.3 milions de milions. El resultat massiu de la base d’ingressos de l’Estat va ser el corol·lari d’un lideratge dirigit per un governador juvenil, amb una visió clara de reposicionament integral de l’Estat.

ENERGIA

La base de tota economia viable és l’accés al poder (energia). L’electricitat juga un paper molt fonamental en un intent de garantir la industrialització i el desenvolupament. El poder és un catalitzador de la reactivació econòmica i el manteniment de tots els governs. Això, l'executiu dirigit per Bello ho sabia i, per tant, no deixaria cap pedra en la intervenció en el projecte d'electrificació a l'Estat. Alguns dels projectes d'electrificació que ha iniciat el governador de l'Estat inclouen els sub-llistats;

 • Projecte d’electrificació de la ciutat d’Agassa, ubicada dins l’àrea de govern local d’Okene de l’Estat
 • Finalització del projecte d'electrificació de Lokoja (Banda) -Kotonkarfe que ha provocat el desenvolupament industrial per promoure la producció i generar llocs de treball, així com millorar el nivell de vida de les persones
 • Projecte d’electrificació d’Abejukolo a l’àrea de govern local d’Omala
 • Intervenció per restablir l'energia a la comunitat Ogori a Kogi Central
 • Kogi East abans de l'ascensió del governador Yahaya Bello a l'oficina era del 90% a les fosques. Avui, la història ha canviat, ja que al voltant del 80% de tot Kogi East gaudeix d’energia durant un mínim de 18 hores al dia amb la provisió d’un transformador de 33 KVA per al districte senatorial.

COMPROMÍS DIASPORA

Només recentment, en una conferència virtual altament subscrita, vConference, organitzada pel Capítol del Regne Unit del Congrés de tots els progressistes, APC sota la direcció del príncep Ade Omole mitjançant Zoom, el governador Yahaya Bello va ser un convidat on va mantenir tots els participants encantats sobre l'impuls inversor de la seva administració per atreure nigerians i inversors estrangers interessats a la diàspora a invertir a l'Estat. La reunió de l’ajuntament virtual de gran subscripció, de gran perfil, va veure com el governador va destacar la seva administració en els darrers cinc (5) anys, així com el que la seva administració té intenció de fer pel poble kogi a la darrera part del seu lideratge progressista.

A la conferència virtual a la qual van assistir nigerians residents a Alemanya, Rússia, Sud-àfrica, Regne Unit, Estats Units i altres països d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica, el governador va enumerar algunes de les àrees interessades pels inversors aprofitar l’entorn favorable al negoci del govern de l’Estat per incloure agricultura, energia, recursos minerals, cultura (confluència), salut, educació, entre d’altres.

EMPODERAMENT DE LES DONES

Si hi ha algun governador o govern estatal que hagi donat protagonisme a les dones en la política, ningú no pot rivalitzar amb el número uno de l’Estat de Confluència, el governador Yahaya Adoza Bello. L'autodenominat governador progressista de parla suau va sorprendre el país recentment quan va animar i donar suport a les dones com a diputades a presidents de governs locals de tots els homes de l'Estat. És mostrar el seu valor poc comú per empoderar la gent femenina.

A part d’empoderar les dones com a vicepresidents del govern local, l’ADC del governador Yahaya Bello i la secretària del govern de l’Estat (SSG) són dones, mentre que el responsable de l’Agència Estatal d’Inversions de Kogi, un govern parastatal independent del govern de l’Estat està sota la direcció d’una dona . Tots aquests moviments són indicadors del fet innegable que el senyor Governador és apte per a les dones.

EDUCACIÓ

Un dels punts focals de l’administració de Yahaya Bello és el sector educatiu. Això, el seu lideratge ha tingut un impacte greu i ha continuat incorrent en el sector educatiu. El governador ha demostrat per totes les normes que creu que el millor recurs de qualsevol societat i el baluard per al desenvolupament és l'educació. Si pogués funcionar per a Singapur i portés el dorado al país avui, el governador Bello creu que l'estat de Kogi no hauria de ser diferent. Alguns d'aquests avenços que el governador ha fet en el sector inclouen, entre d'altres, els següents;

 • Remodelació d'escoles antigues de tot l'Estat per complir els estàndards internacionals. Aquesta és una tasca en curs
 • Construcció de l’extensió de la biblioteca al Kogi State College of Education (Technical), Kabba
 • Construcció en curs de les escoles primàries model GYB als 239 barris de l’Estat
 • Finalització del projecte d’allotjament d’albergs a l’escola secundària Government Science, Icheke, àrea de govern local d’Omala
 • Diversos projectes de construcció a la Universitat Estatal de Kogi, Anyigba, així com a la Politècnica Estatal de Kogi, Lokoja
 • Reestructuració del Ministeri d'Educació i de totes les agències que hi pertanyen per garantir una educació sòlida i sòlida per als habitants de l'estat de Kogi.

STRIDES INFRASTUCTURALS

Una mirada als racons de l’Estat ha estat testimoni de projectes de carreteres quàntiques de l’agència estatal carregats d’aquesta responsabilitat. L’agència estatal de manteniment de carreteres de Kogi (KOGROMA) ha lliurat equips moderns i d’última generació per ajudar a la realització de projectes de primer nivell mundial. L’equip fins ara moribund i obsolet s’ha substituït per dotar l’Estat d’una infraestructura adequada després d’anys d’abandonament imprudent.

A continuació es mostra una llista d'alguns projectes de carreteres executats per l'administració de Yahaya Bello. Tot i això, és important afirmar que aquests projectes són exhaustius, ja que n’hi ha molts d’altres que encara reben atenció del govern de l’Estat;

 • Construcció de la carretera del municipi d’Ankpa
 • Construcció i rehabilitació de la carretera Ijowa-Jege-Ife-Olukotun
 • Rehabilitació de la carretera Shintaku-Gboloko-Dekina al govern local de Dekina, districte senatorial est de Kogi
 • Construcció i rehabilitació de la carretera del municipi de Lokoja

En conclusió, el governador de l’Estat de Kogi, Yahaya Bello, ha tingut un bon rendiment per a la gent de l’Estat. Les seves progressives i lloables activitats han estat greument infravalorades pels principals mitjans de comunicació. No obstant això, la maquinària de mitjans estatals, especialment el nou equip de xarxes socials, han fet tot el possible per projectar un governador d’envejable calibre i les seves fites en el panorama sociopolític i econòmic de l’Estat de confluència. Ara s’ha preparat l’escenari perquè el lleó blanc pugui rugir a nivell nacional.

Seguir llegint

EU

La UE dóna suport a la recuperació i la resiliència a #Nigeria, amb 50 milions d'euros addicionals

publicat

on

Als marges de 7th Conferència internacional de Tòquio sobre el desenvolupament de l’Àfrica (TICAD), Comissari Internacional de Cooperació i Desenvolupament, Neven Mimica (A la foto), va signar un nou paquet de 50 milions d'euros per millorar els esforços al nord-est de Nigèria. En aquesta ocasió, el comissari Mimica va dir: “L’acord signat avui augmenta la nostra cooperació bilateral amb Nigèria en 50 milions d’euros, cosa que fa que el suport total de la UE al país sigui de 562 milions d’euros per al 2014-2020. Aquest suport addicional es centrarà al nord-est del país. Ajudarà a enfortir la recuperació precoç i a generar resistència als conflictes en comunitats afectades i vulnerables dels estats de Yobe i Borno, a més de millorar el desenvolupament humà, la cohesió social i la resiliència de més de 26,000 llars i comunitats vulnerables de l’estat de Yobe ". Els projectes finançats amb aquest suport addicional ampliaran la ja extensa ajuda humanitària i de desenvolupament de la UE a les nombroses víctimes de violència i desplaçaments al nord-est de Nigèria, alhora que abordaran alguns dels motors subjacents de l’extremisme violent al país. Hi ha disponible una nota de premsa completa aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències