Connecteu-vos amb nosaltres

Pakistan

El ministre d'Afers Exteriors es dirigeix ​​a la Comissió d'Afers Exteriors del Parlament Europeu (AFET)

COMPARTIR:

publicat

on

El ministre de Relacions Exteriors Makhdoom Shah Mahmood Qureshi es va dirigir a la Comissió d'Afers Exteriors (AFET) del Parlament Europeu (PE) a invitació del seu eurodiputat David McAllister, el 26 de maig. El ministre d'Afers Exteriors es va unir a la Sra. Zartaj Gul, Ministre d'Estat Canvi climàtic; El Sr. Mian Farrukh Habib, ministre d'Estat d'Informació i Radiodifusió; Malik Ehsan Ullah Tiwana, president de la Comissió Permanent d'Afers Exteriors de l'Assemblea Nacional; Andleeb Abbas, secretària parlamentària d'Afers Exteriors; La senyora Maleeka Bokhari, secretària parlamentària de dret i justícia; Lal Chand Malhi, secretari parlamentari de Drets Humans; Secretari d'Afers Exteriors i alts funcionaris del Ministeri d'Afers Exteriors. Després de la intervenció del ministre d'Afers Exteriors es va fer un intercanvi de punts de vista amb els diputats al Parlament Europeu (eurodiputats) pertanyents a diferents grups polítics.

El ministre d'Afers Exteriors va agrair el president i els membres d'AFET per haver-lo convidat a dirigir-se al prestigiós comitè del Parlament de la UE. Va subratllar la importància dels intercanvis parlamentaris regulars entre el Pakistan i la UE.

En les seves declaracions, el ministre d'Afers Exteriors Qureshi va analitzar diversos aspectes de les relacions Pakistan-UE i els desenvolupaments regionals i internacionals. Va afirmar que el Pla Estratègic de Compromís Pakistan-UE (SEP) havia inaugurat una nova fase de l'associació proporcionant una base sòlida i un marc per a la cooperació multidimensional entre les dues parts.

Ressaltant l'enorme potencial de l'expansió dels llaços entre Pakistan i la UE en diverses esferes, va transmetre la disposició del Pakistan a continuar treballant per obtenir una associació productiva i constructiva.
Subratllant la importància del comerç i la cooperació econòmica, el ministre d'Afers Exteriors Qureshi va subratllar que les instal·lacions GSP Plus de la UE al Pakistan havien estat mútuament beneficioses i van tenir un paper important en el creixement del comerç entre les dues parts. Va reafirmar el compromís del Pakistan cap a la implementació efectiva dels convenis internacionals relacionats amb GSP Plus. També va agrair el suport de la UE al Pakistan en la lluita contra la pandèmia COVID-19.

Expressant la seva decepció per l’adopció d’una resolució del Parlament Europeu sobre les lleis de blasfèmia al Pakistan, el ministre d’Afers Exteriors Qureshi va destacar la importància d’entendre els sentiments especials i la reverència que els musulmans tenen per la personalitat del Sant Profeta (PBUH). La llibertat d’expressió no es podria utilitzar per ferir els sentiments religiosos d’altres persones i s’ha de prohibir universalment la provocació voluntària i la incitació a l’odi i la violència. El ministre d'Afers Exteriors va destacar que la xenofòbia i la islamofòbia augmentaven i el Pakistan i la UE haurien de treballar junts per a la convivència pacífica i l'harmonia interreligiosa i cultural.

El ministre d'Afers Exteriors, Qureshi, va subratllar que la pau i l'estabilitat a l'Afganistan són fonamentals per realitzar la visió del Pakistan sobre la integració econòmica regional. El Pakistan vol veure la fi del conflicte afganès mitjançant un acord polític negociat dirigit i afganès. El Pakistan ha jugat i continua jugant un paper clau en la facilitació del procés de pau afganès. El procés de pau actual és una oportunitat històrica i totes les parts afganeses haurien de treballar de manera constructiva per aconseguir una solució inclusiva, àmplia i completa.

El ministre d'Afers Exteriors, Qureshi, va afirmar que la disputa de Jammu i Caixmir continua sent el principal obstacle en la construcció d'una pau duradora i duradora al sud d'Àsia. En lloc de respondre positivament a les obertures de pau de Pakistan, l'Índia es va traslladar unilateralment i il·legalment a canviar l'estatus de IIOJK, que és un territori disputat reconegut per l'ONU, i va viciar el medi ambient. La responsabilitat corresponia a l’Índia crear un entorn favorable. El Pakistan continua compromès amb la resolució pacífica de la disputa de Jammu i Caixmir d'acord amb les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU i els desitjos del poble caixmir. Destacant la campanya de desinformació de l'Índia contra el Pakistan, tal com va donar a conèixer Disinfolab de la UE, el ministre d'Afers Exteriors va instar la UE a no permetre que els noms de les seves institucions fossin mal utilitzats per tercers països.

El president de l'AFET, eurodiputat David McAllister, va destacar en les seves declaracions la importància de les relacions entre Pakistan i la UE i l'interès del Parlament per enfortir encara més aquesta associació. Va agrair al ministre d'Afers Exteriors el seu intercanvi de opinions detallat amb el comitè AFET.

Membres del comitè AFET i caps de delegacions de relacions amb tercers països i regions van participar a la sessió. El Comitè AFET, de 71 membres, és un dels comitès més destacats i influents del Parlament Europeu. Supervisa i orienta la política exterior i de seguretat comuna de la UE i té un paper important en qüestions relacionades amb els drets humans i les llibertats fonamentals, així com en la finalització dels acords internacionals de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències