Connecteu-vos amb nosaltres

Pakistan

8a Ronda de diàleg polític Pakistan-Unió Europea celebrada a Brussel·les

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La vuitena ronda del diàleg polític Pakistan-Unió Europea es va celebrar a Brussel·les el 8 de novembre de 29. El secretari d'Afers Exteriors en funcions Jauhar Saleem i el Sr. Enrique Mora, secretari general adjunt del Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) van liderar els seus respectius bàndols. Ambdues parts van assenyalar la importància especial d'aquesta ronda de diàleg polític, que marca el 2022è aniversari de les relacions entre el Pakistan i la UE.

El diàleg va tractar una àmplia gamma de temes en el context de les relacions entre el Pakistan i la UE, així com els desenvolupaments regionals i globals. Ambdues parts van subratllar la importància que atorgaven a la seva multifacètica col·laboració. Expressant satisfacció per la trajectòria positiva de les relacions, van acordar continuar treballant junts per aprofundir i ampliar la cooperació bilateral.

El secretari d'Afers Exteriors en funcions va agrair l'assistència i el suport humanitaris oportuns i inestimables proporcionats per la Unió Europea a les víctimes de les inundacions massives induïdes pel clima al Pakistan. Va subratllar que, com a soci clau en el comerç i el desenvolupament, el suport continuat de la UE seria fonamental per ajudar el Pakistan a dur a terme els esforços de rehabilitació i reconstrucció de manera efectiva i per reconstruir la infraestructura danyada d'una manera resilient al clima.

Les dues parts van reconèixer que l'esquema GSP Plus de la UE ha estat una plantilla reeixida de comerç per al desenvolupament i cooperació comercial mútuament beneficiosa. Compartint la posició del Pakistan sobre la proposta del nou esquema GSP Plus, el secretari d'Afers Exteriors en funcions va expressar l'esperança que els objectius mutus, inclosos el desenvolupament sostenible, la mitigació de la pobresa i la generació d'ocupació es prioritzin adequadament en el nou esquema. També va transmetre la voluntat del Pakistan de diversificar l'abast del comerç, la inversió i la cooperació al desenvolupament entre el Pakistan i la UE.

Ambdues parts van acordar explorar oportunitats de cooperació en el marc dels programes emblemàtics de la UE com Global Gateway i Horizon Europe.

Les dues parts també han celebrat el recent llançament d'un diàleg global sobre migració i mobilitat. El diàleg proporcionarà una plataforma institucionalitzada per a vies legals per a la migració a Europa, buscarà col·laboracions de talent i permetrà una implementació efectiva de l'acord de readmissió entre el Pakistan i la UE.

El secretari d'Afers Exteriors en funcions va informar al secretari general adjunt de la terrible situació dels drets humans a Jammu i Caixmir ocupat il·legalment l'Índia (IIOJK). Va demanar a la comunitat internacional que utilitzi la seva influència per instar l'Índia a complir el seu compromís amb les resolucions del CSNU.

anunci

També va destacar que les accions il·legals i unilaterals de l'Índia del 5 d'agost de 2019 tenien com a objectiu soscavar les disputes reconegudes internacionalment i alterar l'estructura demogràfica de l'IIOJK va suposar una violació flagrant de les resolucions del CSNU, la 4a Convenció de Ginebra i el dret internacional.

El secretari d'Afers Exteriors en funcions va reiterar la posició de principis del Pakistan per a l'aplicació universal i coherent dels principis de la Carta de les Nacions Unides, inclòs el no ús o l'amenaça d'ús de la força, el respecte a la sobirania i la integritat territorial dels estats, la solució pacífica de disputes i la igualtat de seguretat per a tots els estats. per garantir la pau i la seguretat duradores. Va afegir que el Pakistan va continuar demanant el cessament immediat de les hostilitats i va subratllar la necessitat de diplomàcia i diàleg per a una fi ràpida i negociada al conflicte d'Ucraïna.

Prenent nota dels múltiples i complexos reptes als quals s'enfronta l'Afganistan, el secretari d'Afers Exteriors en funcions va reiterar la importància d'un compromís sostingut de la comunitat internacional amb el govern interí afganès per garantir el benestar del poble afganès.

Les dues parts van acordar celebrar la propera ronda del diàleg polític a Islamabad el 2023.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències