Connecteu-vos amb nosaltres

Polònia

Els líders europeus descriuen la independència del poder judicial com "absolutament fonamental"

COMPARTIR:

publicat

on

Tot i que l'estat de dret a Polònia no apareixia a les conclusions del Consell Europeu, ahir (21 d'octubre) es va discutir llargament, amb gairebé tots els líders europeus condemnant la situació actual i qualificant la independència del poder judicial com a "absolutament fonamental". 

Les discussions van ser qualificades de "serenes" pel president del Consell Europeu, Charles Michel, que va dir que el diàleg polític hauria de continuar. Tanmateix, la majoria de les accions previstes són que la Comissió continuï amb les seves accions legals i es prepari per a un possible ús del mecanisme de l'estat de dret.  

"L'estat de dret és el cor de la nostra Unió", va dir von der Leyen. “Tots tenim un interès en aquesta qüestió crucial, perquè sabem que l'estat de dret garanteix la confiança mútua. Dóna seguretat jurídica a tota la Unió Europea i dóna igualtat entre els estats membres i tots i cadascun dels ciutadans de la Unió Europea”.

Von der Leyen va continuar dient que la independència judicial era el pilar fonamental de l'estat de dret.  

anunci

Va dir que esperava que Polònia compleixi la sentència del Tribunal de Justícia de la UE que s'havia de revisar el règim disciplinari dels jutges i que els jutges destituïts il·legalment s'han de reincorporar, en cas contrari, el Tribunal de Justícia Europeu prendrà més mesures. 

També va exposar un procés paral·lel vinculat a la recent sentència del Tribunal Constitucional polonès (constituït inconstitucionalment) que va impugnar la primacia del dret de la UE. La Comissió encara està avaluant aquesta sentència.  

Quan se li va preguntar sobre l'ús del mecanisme de condicionalitat de l'estat de dret per a l'ús dels fons europeus, von der Leyen va dir que la Comissió encara estava establint les seves directrius i esperant el resultat del desafiament conjunt hongarès i polonès al nou reglament.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci

Polònia

El tribunal ucraïnès va desestimar les sospites de crim contra l'empresari ucraïnès Yevgeny Dzyuba, però continua detingut a Polònia

publicat

on

El setembre de 2021, EU Reporter va escriure sobre la detenció de l'empresari Yevgeny Dzyuba, buscat per la branca ucraïnesa de la Interpol. Avui, malgrat les recents sentències dels tribunals ucraïnesos, que van anul·lar les sospites contra ell en dos casos, Dzyuba continua detingut a Polònia. Abans de la seva detenció el 18 de març de 2020 a l'aeroport de Varsòvia, Polònia va rebre de l'oficina del fiscal general d'Ucraïna una sol·licitud d'extradició del senyor Dzyuba en relació amb les acusacions de la seva implicació en la comissió d'un delicte penal.

No obstant això, els documents presentats al tribunal polonès van resultar no només contradictoris, sinó una confirmació directa que les sospites s'havien plantejat sense fonaments. Segons documents oficials, el procés penal contra el Sr. Dzyuba va ser dut a terme per la part ucraïnesa fora dels terminis processals.

Els documents presentats a principis d'aquest any per la part ucraïnesa al tribunal polonès indiquen clarament que, d'acord amb el paràgraf 10 de la part 1 de l'article 284 del Codi de Procediment Penal d'Ucraïna, un investigador, investigador o fiscal ha de tancar qualsevol criminal. procediments quan el període d'investigació prèvia al judici determinat per l'article 219 del Codi de Procediment Penal d'Ucraïna, hagi expirat. En aquest cas, va caducar oficialment el novembre de 2017.

Malgrat això, cinc anys més tard, fora del termini màxim per a les investigacions prèvies que determina la llei, es va redactar un informe contra Yevgeny Dzyuba per sospita d'un delicte segons la part 5 de l'article 191 del Codi Penal d'Ucraïna. En conseqüència, la Comunicació especificada sobre sospita de delicte per la seva part va ser redactada en un procediment penal inexistent.

anunci

Totes les agències d'aplicació de la llei dels països europeus coneixen perfectament el treball de la Comissió per al Control dels Expedients d'Interpol, que és un òrgan d'apel·lació i supervisió en relació amb la Secretaria d'Interpol. Qualsevol persona pot familiaritzar-se lliurement amb la Constitució, el Reglament i el Reglament de la Interpol, així com amb la pràctica de les decisions preses per la Comissió de Control d'Expedients. Es tracta d'un conjunt de documents força gran, del qual no s'ha de desviar quan es preparen les peticions rellevants, independentment de l'estat de la instància que pren aquestes decisions: el dret internacional és el mateix per a tothom. Són aquests documents i Normes els que prohibeixen l'ús d'aquests canals amb finalitats de persecució política, militar, religiosa o racial.

No obstant això, a la pràctica, diverses organitzacions internacionals de drets humans sovint es troben amb casos en què l'estat sol·licitant manipula la informació, encobrint una persecució política o una disputa empresarial amb investigacions criminals descabellades amb tota mena de qualificacions. El cas de Yevgeny Dzyuba, segons els documents presentats per la part ucraïnesa, no és, malauradament, una excepció.

Sis mesos després de la detenció del senyor Dzyuba a Polònia, el col·legi de jutges d'Ucraïna, després d'haver estudiat els documents presentats inicialment per la investigació, va emetre una nova resolució ordenant “cancel·lar els informes, amb data 18.11.2020, de sospita de Yevgeny Nikolayevich Dzyuba. de cometre un delicte penal, i deixar l'apel·lació del fiscal de l'Oficina del Fiscal General Petrosyan AM - insatisfet” Aquesta decisió va ser sol·licitada i presentada al tribunal polonès pels representants del Sr. Dzyuba en compliment de totes les normes legals. Malgrat que el text íntegre de la Resolució es va publicar a la informació oficial i el recurs de referència del Registre Unificat de decisions judicials, i també va ser confirmat per la postil·la del Ministeri de Justícia, el Sr. Dzyuba continua detingut.

anunci

Les lleis de qualsevol país civilitzat donen a tothom el dret a la seva pròpia defensa, l'oportunitat de recórrer a advocats i organitzacions de drets humans, que sovint es troben amb delictes per als quals ja s'ha produït una requalificació, o on el cas s'ha tancat, o un delicte ha estat despenalitzat pel legislador. Al mateix temps, els organismes judicials i cossos de seguretat de l'estat requeridor no tenen la capacitat i el desig d'informar l'organització internacional d'aquest fet, argumentant que les investigacions triguen molt de temps, la posició de la investigació, les qualificacions del delicte o la els motius de processament poden canviar

Hi ha una vida humana darrere de cada cas, fins i tot amb l'observança de terminis formals per a l'intercanvi d'informació. Tots els termes de l'intercanvi oficial d'informació sobre el cas Dzyuba entre Polònia i Ucraïna han expirat. Durant més de sis mesos, apel·lant a les autoritats judicials poloneses, ha argumentat que no té la intenció ni s'amagarà. Des de fa més de sis mesos, representants de la família de Dzyuba i els seus advocats demanen un canvi de la mesura preventiva a causa de la seva malaltia. Durant tot aquest temps, la principal raó del retard en la presa de decisió va ser la insuficiència dels canals de comunicació entre els tribunals dels dos països, l'ajornament de la vista per la difícil i intensa feina dels tribunals durant la pandèmia en curs, els recessos judicials, etcètera.

Mentre implica la Interpol, la part ucraïnesa no ha d'oblidar que aquesta organització internacional garanteix la cooperació mútua de tots els cossos de policia criminal, realitzada en el marc de la legislació vigent i en l'esperit de la Declaració Universal dels Drets Humans, fins i tot en els casos en què hi hagi diferències o no hi ha relacions diplomàtiques entre països individuals.

Yevgeny Dzyuba no es va amagar i no va canviar el seu cognom, com han fet i encara ho fan els delinqüents reals. Sis mesos abans de la seva detenció, exercint el seu dret constitucional a la llibertat de moviments, va viatjar repetidament a diferents països, utilitzant el seu propi passaport, per tractar malalties cròniques de llarga durada. Diagnosticat amb cremades múltiples (60-80%) de braços, cames i tors, amb les consegüents complicacions, ha estat buscant tractament alhora que ha de cuidar els seus dos fills menors i la seva mare gran que va ser desplaçada internament de la ciutat de Donetsk. . La seva família gairebé sempre l'acompanyava. Després de la seva detenció, coneixent la malaltia de Yevgeny Dzyuba, la seva família i els seus col·legues van pagar la fiança requerida, que li hauria d'haver permès no estar a la presó, sinó sota arrest domiciliari a Varsòvia al costat de la seva família.

Pel que fa a la sospita en si, que ara ha estat desestimada, als tribunals dels dos països es va documentar que tampoc no se'n va notificar adequadament a Dzyuba, així com la seva inclusió a la llista de buscats, i també que no podia ser objecte d'aquesta ordre penal. Probablement, la part ucraïnesa encara no ha trobat l'oportunitat de comunicar adequadament al tribunal polonès la decisió del tribunal ucraïnès d'eliminar la sospita del Sr. Dzyuba.

Actualment, l'intercanvi obert de dades permet obtenir una imatge objectiva del que està passant amb qualsevol cas a qualsevol país de la UE. Les organitzacions de drets humans de tots els rangs tenen accés constant als resultats de nombrosos estudis sobre cada país concret del món. A més, es fan anàlisis de premsa, així com de declaracions dels agents de l'ordre, que sovint anomenen "delinqüents" aquells respecte als quals no hi ha sentència judicial. A més, sempre s'interpretaran contra ells les conjectures, suposicions i conjectures de la fiscalia. Cal tenir en compte que una sospita presentada per les forces de l'ordre corresponents de qualsevol país no és un veredicte i dóna dret a una investigació detallada del cas per part del país al qual s'ha fet la sol·licitud d'extradició.

En el moment de la detenció del polític georgià Mikheil Saakashvili, un dels eurodiputats més influents, l'exministra d'Afers Exteriors polonesa Anna Fotyga, va escriure al seu compte personal de Twitter: "Lamento la manca de bona voluntat i transparència per part del gvt. de Geòrgia i reiterem que encara hi ha possibilitats de resoldre aquesta situació".

És ben sabut que el polític georgià va optar per una mesura d'últim recurs, declarant una vaga de fam, que va agitar tota Europa. Els membres del Sejm i el Senat polonès van demanar als organismes de la UE dedicats a la protecció dels drets humans que prestin atenció al cas Saakashvili i que promoguin una solució legal de la situació. Sens dubte, el cas de l'empresari Yevgeny Dzyuba no és polític, ni tan ressonant com el de l'expresident de Geòrgia, sobre el qual van cridar l'atenció els polítics polonesos.

Legalment, es conclou, ja que Ucraïna no hauria de tenir cap reclamació contra Yevgeny Dzyuba. Després de la sentència del Tribunal d'Apel·lació de la ciutat de Kíev, que va entrar en vigor a partir de la data de l'anunci el 28 d'octubre de 2021 i no és susceptible d'apel·lació, el Sr. Dzyuba va quedar exempt de sospita.

En conseqüència, la qüestió de posar fi a la seva detenció a Polònia es basa en la manca de comunicació adequada entre els tribunals dels dos països, i segueix oberta, així com la qüestió de què pot fer una persona quan és absolta pel tribunal, però encara es manté. a la presó en un estat europeu.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Bielorússia

La UE promet unitat a Bielorússia mentre Polònia marca més incidents fronterers

publicat

on

By

Milers de persones encallades a la frontera oriental de la Unió Europea representen un intent de Bielorússia de desestabilitzar el bloc, més que una crisi migratòria, i com a tal demanen una resposta coordinada, va dir el cap de l'executiu de la UE aquest dimarts (23 de novembre). escriure Alan Charlish, Strauss marí, Pawel Florkiewicz, Anna Wlodarczak-Semczuk, Jan Strupczewski, Sabine Siebold, Andrius Sytas, Yara Abi Nader, Marko Djurica, Fedja Grulovic, Stephan Schepers, Felix Hoske, Sergiy Karazy, Andreas Rinke i Tomasz Janowsk.

Ursula von der Leyen va dir al Parlament Europeu que el bloc de 27 nacions es solidaritzava amb Polònia, Lituània i Letònia, que s'enduen el pes del que diu la UE és l'enginy del president Alexander Lukashenko per crear una crisi enviant migrants a Bielorússia i després empènyer-los a través de les fronteres de la UE.

"És la UE en el seu conjunt la que està sent desafiada", va dir von der Leyen. "Això no és una crisi migratòria. Aquest és l'intent d'un règim autoritari d'intentar desestabilitzar els seus veïns democràtics". Llegeix més.

El primer ministre polonès Mateusz Morawiecki va dir que els esforços diplomàtics de Varsòvia ajudaven a reduir el nombre de migrants que viatjaven a Bielorússia amb l'esperança d'entrar a la UE, però Polònia i els seus veïns van advertir que la crisi fronterera estava lluny d'haver acabat.

anunci

Morawiecki, parlant després de reunir-se amb els líders d'Hongria, la República Txeca i Eslovàquia a Budapest, va dir que Polònia havia estat en converses amb els governs de l'Iraq, Turquia, Uzbekistan i altres.

Polònia, enfrontada amb Brussel·les per les acusacions de subversió de l'estat de dret, també s'ha posat en contacte amb els seus socis europeus.

Un portaveu del govern va tuitejar que Morawiecki es reuniria amb el president francès, Emanuel Macron, dimecres i els mitjans polonesos van informar de plans per reunir-se amb la cancellera alemanya Angela Merkel i el primer ministre britànic Boris Johnson.

anunci

Reuters no va poder confirmar immediatament les reunions amb Merkel i Johnson.

Von der Leyen va dir que la UE també estava coordinant la seva resposta al repte de Lukaixenko amb els seus socis no comunitaris: els Estats Units, el Canadà i la Gran Bretanya.

Per dissuadir els intermediaris que transporten migrants a Bielorússia d'ajudar Minsk, la UE crearà una llista negra d'empreses de viatges implicades en el tràfic i el tràfic de migrants, va dir.

Proporcionaria a la UE una eina legal per suspendre o limitar les operacions de les empreses, o fins i tot prohibir-les de la UE si es dediquen al tràfic de persones, segons la comissària de la UE, Margaritis Schinas.

"Això no és una crisi migratòria, és una crisi de seguretat", va assenyalar Schinas. Segons la UE, el 40,000 es van evitar més de 2021 intents d'entrar a la UE per la frontera amb Bielorússia.

Un migrant camina amb un nen durant la nevada, en un centre de transport i logística prop de la frontera bielorússia-polonesa, a la regió de Grodno, Bielorússia, el 23 de novembre de 2021. REUTERS/Kacper Pempel
Els migrants es queden al centre de transport i logística Bruzgi, a la frontera bielorússia-polonesa, a la regió de Grodno, Bielorússia, el 23 de novembre de 2021. Andrei Pokumeiko/BelTA/Handout via REUTERS

La UE va colpejar Bielorússia amb sancions després de la violenta repressió de Lukashenko contra les protestes contra la seva disputada reelecció l'any passat, i Brussel·les a principis d'aquest mes va acordar ampliar-les a les companyies aèries, agències de viatges i persones implicades en el moviment de migrants.

Minsk va netejar els camps de migrants a la frontera i va acceptar els primers vols de repatriació en mesos la setmana passada i dimarts va informar que uns 120 migrants havien marxat el 22 de novembre i que havien de seguir-ne més.

Però les autoritats de Varsòvia van dir que els repetits incidents a la frontera mostraven que Minsk podria haver canviat de tàctica, però no havia renunciat als plans d'utilitzar els migrants que fugen de l'Orient Mitjà i d'altres punts calents com a arma en el enfrontament amb la UE.

La portaveu de la Guàrdia Fronterera, Anna Michalska, va dir que uns 50 migrants van intentar creuar dilluns al vespre, amb 18 que van creuar breument la barrera de filferro de pues.

Un altre grup de mida similar es va reunir, però finalment va abandonar l'intent de creuar en un altre lloc.

"Hi ha intents repetits de creuar la frontera i continuaran", va dir als periodistes Stanislaw Zaryn, portaveu dels serveis especials de Polònia.

Les autoritats poloneses estimen que uns 10,000 o més migrants podrien estar encara a Bielorússia, va dir, creant el potencial de nous problemes.

Lukaixenko, que nega l'acusació que va fomentar la crisi, ha pressionat la UE i Alemanya, en particular, perquè acceptin alguns migrants mentre Bielorússia en repatria d'altres, una demanda que el bloc ha rebutjat fins ara rotundament.

Les agències humanitàries diuen que fins a 13 migrants han mort a la frontera, on molts han patit en un bosc fred i humit amb poc menjar o aigua quan arriba l'hivern.

Reuters va estar present quan els germans sirians que havien creuat a Polònia des de Bielorússia van ser detinguts dimarts pels guàrdies fronterers prop de la ciutat de Siemiatycze, quan la primera neu de l'hivern va caure als boscos de la frontera. Llegeix més.

En un recordatori dur del cost humà de la crisi, l'imam del poble polonès Bohoniki va enterrar dimarts un nen no nascut que va morir a la frontera polonesa-bielorusa al ventre de la seva mare.

La mare d'Halikari Dhaker el va avortar mentre ella, el seu marit i els seus cinc fills van creuar la frontera a través de boscos densos i aiguamolls. Llegeix més.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Polònia

El nou mur fronterer de Polònia demostra que Bielorússia ha estat cancel·lada per la UE

publicat

on

El 14 d'octubre, es va presentar un projecte de llei per iniciar la construcció d'un mur a la frontera de Polònia amb Bielorússia va ser aprovat per la cambra baixa del parlament polonès. El senat del país votarà els plans en les properes setmanes amb el partit governant "Dret i Justícia" que hi ha posat el seu pes al darrere, clarament desesperat per frenar el flux de refugiats procedents de Bielorússia.

La font dels migrants és el president bielorús Alexander Lukashenko, el règim del qual va aguantar a una sèrie de sancions imposat pels EUA, el Regne Unit i la UE aquest estiu, àmpliament considerat com a ineficaç i contrari a la construcció. Lukaixenko ha identificat ara els refugiats vulnerables com una forma eficaç de contraatacar.

Tot i la provocació deliberada de Lukaixenko, la construcció d'un mur fronterer és una prova que els líders europeus han descartat un intent de resoldre la crisi per mitjans diplomàtics. En canvi, sembla que han renunciat a Bielorússia i la seva gent, amb el nou mur fronterer dibuixant una cortina de ferro a Europa una vegada més.

Sorgeix una crisi migratòria

anunci

A l'estiu, aïllat però no inclinat pel règim occidental de sancions comercials i financeres, Lukaixenko va començar a oferir entrada sense visat a Bielorússia als refugiats d'arreu del món. El seu govern ha establert connexions amb una xarxa de traficants de persones que transporten els migrants nouvinguts a la frontera oriental de la UE i després els asseguren l'entrada al bloc.

El govern bielorús fins i tot cobra una taxa per cada refugiat que proporcionen als contrabandistes, i com a resultat dels esforços d'ambdues parts, la força fronterera de Polònia ha S'ha informat que va haver d'aturar 16,000 migrants d'entrar al país des de l'agost. Tanmateix, les xifres mostren que un gran nombre encara aconsegueix eludir la detecció i arribar a Europa occidental.

Els migrants que són Els detinguts a la frontera estan sotmesos a condicions greus als centres de detenció de la UE, amb la resposta dolenta del bloc a l'actual onada de refugiats que recorda la crisi migratòria del 2016 i les vides perdudes al Mediterrani aquell any.

anunci

El desinterès de la UE per la diplomàcia

En trencar les relacions amb Bielorússia, la UE ha defugit el pragmatisme i, en canvi, ha escollit un mur fronterer com a mètode preferit de diplomàcia. Pel que fa al finançament del mur, un gran polític polonès comentat recentment que costaria més de 110 milions d'euros, però les estimacions oficials del govern van revelar que la xifra podria arribar als 350 milions d'euros.

Si bé el cost inicial i la interrupció inevitable del comerç simbolitzen les ramificacions econòmiques de construir un de facto presa entre l'Europa central i de l'est, és el poble bielorús qui, finalment, portarà la càrrega més gran.

L'aïllament econòmic d'Occident ha danyat les seves indústries, especialment les seves productors de clorur de potassi (potassa)., tot i no poder desallotjar el repressiu Lukaixenko. Com a conseqüència, el govern bielorús s'ha girat cap a l'est cap a Vladimir Putin, que ha estat massa feliç de proporcionar ajuda econòmica i militar, fent així Bielorússia més endins a la seva òrbita.

Aquest desenvolupament és un senyal nefast que la unió entre els dos països no està lluny i moltes figures dels cercles polítics de la UE demanen al bloc que replantegi la seva estratègia i que no anul·li Bielorússia encara. Gerald Knaus, president de la Iniciativa Europea d'Estabilitat (ESI), ha argumentat que amb Lukaixenko consolidat al poder i jugant dur, l'estratègia de la UE no pot ser simplement participar-hi "un concurs de brutalitat".

En canvi, Knaus ha demanat que s'iniciï un diàleg diplomàtic entre el bloc i Bielorússia, amb l'objectiu de "Protegir vides humanes i protegir la dignitat humana". La revocació de les sancions al govern de Lukaixenko a canvi de reformes democràtiques i humanitàries es considera la solució pragmàtica i moral a l'empitjorament de la crisi migratòria.

Un segon mur de Berlín

La UE es veu com una organització progressista i la Comissió Europea ho ha declarat explícitament la seva política exterior i de seguretat està "basada en la diplomàcia i el respecte a les normes internacionals". Enumera el comerç, l'ajuda humanitària i la cooperació al desenvolupament com al centre del que fa la UE a l'escenari mundial, però la crisi bielorussa explica una història diferent.

La diplomàcia il·lustrada, potser el valor fundacional bàsic de la UE, s'ha oblidat i la vida dels bielorussos comuns s'ha empitjorat com a resultat. Per garantir el retorn de les seves llibertats democràtiques, la UE hauria de fer cas als consells d'experts com Gerald Knaus, retirant-se de la seva frontera a l'estil de Trump i de la seva política de sancions ineficaç, i involucrar-se en negociacions constructives amb el règim de Lukaixenko.

L'erecció del mur de Berlín l'any 1945 va provocar gairebé mig segle de nivell de vida estancat a l'Europa de l'Est sota la mà de ferro del Kremlin i la UE està a punt de condemnar Bielorússia a una sort semblant.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències