Connecteu-vos amb nosaltres

Polònia

Enmig de la guerra energètica, el sector de la indústria eòlica polonesa està en desacord amb les regulacions governamentals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els representants de la indústria eòlica marina polonesa no estan satisfets amb l'esmena adoptada recentment que regula la certificació de projectes de parcs eòlics marí a les zones marítimes poloneses.

Oliwia Mroz, de l'Associació Polònia d'Energia Eòlica, va dir a EU Reporter que la nova esmena introdueix una càrrega excessiva per als inversors amb el seu nou sistema de certificació.

"Segons el contingut d'aquesta regulació, no només la part offshore de la inversió (fundació, turbina, cables d'energia offshore) ha de ser objecte de certificació, sinó també la part terrestre de la infraestructura d'evacuació elèctrica, inclosa la secció de la terra. cable i la subestació situada a terra. En cap lloc del món s'apliquen aquestes regulacions, ni als mercats emergents ni als mercats experimentats”, va dir.

L'oficina del president polonès veu les coses d'una altra manera. En una nota de premsa emesa dijous passat, el sistema de certificació ofereix "mecanismes adequats per a la supervisió del disseny, construcció i explotació" dels parcs i equips eòlics.

Els tres tipus de certificats que representen l'òs de la discordia entre la indústria i els responsables de la presa de decisions compleixen les funcions següents: un certificat de compliment del disseny que confirma el compliment del projecte constructiu amb les normes tècniques que ha de complir un parc eòlic; un certificat que confirmi la conformitat del procés constructiu amb el projecte de construcció; i un certificat de seguretat operativa, que confirmi l'exhaustivitat i correcció de la documentació en l'àmbit del bon manteniment i servei d'un parc eòlic marí o conjunt d'aparells.

La primera s'ha d'emetre per un període indefinit, la segona, per un període no superior a 5 anys, i la tercera, per un període no superior a 5 anys i s'ha de renovar com a màxim 3 mesos abans del venciment del termini. certificat de seguretat operativa.

L'Associació Polonesa d'Energia Eòlica, una associació que inclou empreses actives al mercat de l'energia eòlica a Polònia, va dir a EU Reporter que els certificats representen una càrrega excessiva per a l'inversor, així com grans complicacions organitzatives. Això es pot traduir tant en el cost i el calendari de les inversions com en l'assoliment dels objectius de la política energètica del nostre país, va dir PWEA a EU Reporter.

anunci

Polònia modifica la Llei de seguretat marítima

L'esmena a la Llei de seguretat marítima signada pel president polonès la setmana passada proporcionarà un nou sistema utilitzat per enviar energia des d'un parc eòlic marí fins a aterrar a la zona econòmica exclusiva polonesa del mar Bàltic.

Això modificarà la normativa relativa a les zones marítimes de Polònia i el sistema d'administració marítima.

Per ser més exactes, s'ha introduït un requisit que significa que ara es requereix un nou permís per a la construcció o l'ús d'illes artificials, estructures i dispositius a les zones bàltiques poloneses. Així mateix, l'autorització per a dispositius utilitzats per al transport d'energia al continent només es pot expedir després que el sol·licitant compleixi les condicions prèvies. L'acte entrarà en vigor als 14 dies següents a la data de la seva publicació.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències