Connecteu-vos amb nosaltres

Refugiats

El principal expert de la UE dóna una opinió sobre la crisi migratòria

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

És possible que les nacions europees estiguin al llindar d’una nova crisi d’immigrants que anodarà fins i tot la del 2015-16, escriu Martin Banks.

Aquest és un dels diversos missatges descarats que sorgeixen d’un llibre exhaustiu sobre migracions: People Power: per què necessitem més migrants - pel molt respectat comentarista sobre assumptes de la UE, Giles Merritt (a la foto).

L’espinosa qüestió de les migracions, per descomptat, ha estat rarament allunyada dels titulars durant anys, només ha estat alineada, i només temporalment, pel Brexit i la pandèmia sanitària.

Les imatges desconsiderades de més migrants que han intentat creuar recentment el Canal de la Mànega recentment, amb diversos graus d’èxit, han tornat a posar el tema cap enrere a l’agenda i a la mentalitat pública.

anunci

Sí, la lluita contra l'explotació i el contraban de migrants i la immigració "il·legal" continuen exercint la ment dels "grans i bons".

Fins i tot l’agència de guardacostes de la UE, Frontex, ha estat al centre d’al·legacions inquietants de violacions dels drets humans dels migrants a les fronteres externes de la Unió Europea.

En un esforç per injectar un pensament innovador i molt necessari en tot, Merritt ha realitzat un examen particularment detallat de la migració amb totes les seves formes.

anunci

En general, s’accepta, el contraban de migrants ha suposat un important repte humanitari i de seguretat per a la UE en els darrers anys. Per exemple, s’estima que els contrabandistes migrants van facilitar els viatges de la majoria dels més d’un milió de persones que van entrar irregularment a la UE el 1 i el 2015.

Alguns argumenten que, reduint el nombre de migrants "irregulars", Occident assegurarà una gestió d'asil i migració que sigui sostenible en el temps per fer front a futures crisis.

Merritt, antic cap de l’oficina de Brussel·les del Financial Times, parla de la urgència de reformar les lleis europees sobre migració, sobretot per prevenir la migració irregular i fer front al tràfic de persones.

Comença el que és un treball altament impressionant "explotant" el que ell anomena els "deu mites més enganyosos" sobre la migració, inclosa l'afirmació que Europa no necessita migrants

Altres "mites" que se solen dir, pretén dissipar de l'afirmació que els migrants "prenen feina" dels europeus nadius, que augmenten el risc de terrorisme gihadista i que "espongen" el benestar social dels europeus.

Tot molt equivocat i perillosament, diu Merritt.

Inicialment, les imatges esgarrifoses de les persones ofegades al Mediterrani o rescatades pels guardacostes i les operacions d’organitzacions no governamentals (ONG) autònomes van suggerir un nou estat d’ànim humanitari a Europa, assenyala.

"Però", continua dient, "aquestes respostes emocionals van demostrar ser menys fiables i duradores del que semblaven al principi".

De moment, els efectes del canvi de joc del coronavirus s'han d'afegir al debat sobre la migració, adverteix i, com Covid-19, la migració és un "terratrèmol global".

Vol dir que, "alimentada" per les problemàtiques seqüeles de Covid-19, la migració afectarà moltes de les estructures socioeconòmiques "més fonamentals" d'Europa i, per tant, "probablement alterarà els sistemes polítics nacionals en gran mesura consensuats".

Escriu: "Les perspectives d'immigració eren prou dolentes abans del coronavirus i ara són més tòxiques políticament que mai".

Hi ha, suggereix, quatre elements clau:

1. Malgrat que les cues de dòlars de Covid-19 s’allarguen, les forces econòmiques a llarg termini fan que Europa necessiti més migrants, no menys.

2. Les pressions generades per Covid-19 estan impulsant els refugiats i els migrants econòmics cap a Europa en un nombre sense precedents.

3. Les polítiques de recuperació econòmica post-coronavirus estan fent que la integració dels migrants sigui més dura i políticament més explosiva i

4. La geopolítica post-coronavirus està reformant el barri europeu.

Els europeus, lamenta, poques vegades mostren la mateixa actitud positiva envers les migracions que els nord-americans. Tot i que la crisi dels migrants del 2015-16 va provocar breument simpatia ciutadana pels refugiats "aviat es va convertir en amarges disputes entre els governs de la UE pel repartiment de càrregues".

I afegeix: "Aquests han estat a foc lent des de llavors i ara amenacen amb bullir furiós".

Sigui quin sigui l'estat de l'opinió pública, els governs europeus saben que han d'aprendre a gestionar més fluxos de nouvinguts, diu Merritt, l'impressionant currículum del qual inclou els seus molts anys amb el reconegut grup de reflexió Amics d'Europa que va fundar.

"La retòrica dels polítics, particularment però no exclusivament populista, es mantindrà hostil, alimentada per la recessió i els temors persistents de brots renovats de coronavirus, però els planificadors i funcionaris saben que s'han d'ajustar a les pressions demogràfiques que configuren el futur", prediu. .

També destaca la necessitat de distingir, que rarament es fa, entre els refugiats i els migrants econòmics.

Pel que fa a la UE, no només hi ha pressió de la Comissió Europea perquè els països membres acceptin més refugiats, sinó que també hi ha pressió de més enllà de la bombolla de Brussel·les per a un "replantejament" de la política existent de la UE sobre immigració i asil.

Merritt diu: "L'economia de les migracions té poca relació amb la seva política, com es va il·lustrar quan els líders nacionals europeus es van reunir a Salzburg el setembre del 2018 per discutir un acord molt trompetat sobre immigració.

"L'assenyalament amb els dits i la presència política van ser els trets poc edificants d'aquesta cimera especial".

Angela Merkel, la cancellera alemanya sortint, no s’escapa de les crítiques amb Merritt dient que la seva “brisa resposta a l’afluència, wir schaff en das! (ho podem fer), va tornar a perseguir-la. El reassentament de tanta gent va crear seriosos trastorns i va provocar una nova volatilitat política ”.

Però el seu país d'origen, el Regne Unit, tampoc no està exempt de culpa.

"Al Regne Unit, abans que el Brexit fes la seva llarga ombra, els estudiants estrangers aportaven més de 12 milions anuals de divises. Un nombre considerable d'ells, potser fins al 15-20%, s'havia quedat després de graduar-se per viure a Gran Bretanya. Però ara els controls de visats més estrictes, dissenyats per dissuadir tant la mà d'obra immigrant de la UE com la no europea, estan canviant això ".

La Comissió, segons ell, hauria de treballar per convèncer els governs membres que han d’augmentar substancialment les seves contribucions pressupostàries per a la migració, fins i tot si aquesta tasca es fa més difícil amb el Brexit i el dèficit de les contribucions financeres del Regne Unit.

El seu missatge?

“Europa ha de deixar de fingir que la immigració és un fenomen passatger. No és temporal, sinó que s’ha de reconèixer com un canvi de joc a llarg termini ”.

L’excepcionalment ben connectat Merritt és un veterà molt respectat i experimentat dels assumptes de la UE i, independentment de si hi esteu d’acord o no, es tracta d’una obra potentment impressionant i, sens dubte, les seves opinions mereixen molta atenció, sobretot en els passadissos del poder. . 

El llibre està a la venda a la llibreria Filigranes, a l’avinguda de les Arts 39-42 de Brussel·les, a la botiga electrònica Filigranes (+322 504 7839) o a Amazon, tant en versió de butxaca com en versió Kindle. 

Comparteix aquest article:

Comissió Europea

Avaluació a mig termini del mecanisme per als refugiats a Turquia: el suport de la UE va contribuir significativament al benestar dels sirians i d'altres que fugen dels conflictes de la regió

publicat

on

En el marc de la Marxa Declaració UE-Turquia 2016, la Unió Europea, a través del Facilitat per als refugiats a Turquia, ha mobilitzat 6 milions d’euros en assistència als refugiats a Turquia. L’avaluació independent constata que el Fons per als refugiats a Turquia ha contribuït significativament al benestar dels sirians i d’altres que fugen dels conflictes de la regió en àrees com la salut, l’educació, la protecció i el suport socioeconòmic. No obstant això, l'informe també constata que la UE ha de fer més per mitigar les tensions socials dels refugiats, inclòs el desenvolupament d'una estratègia de cohesió social. Com a presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen (A la foto) anunciada al Consell Europeu del 24 al 25 de juny, el pressupost de la UE proporcionaria 3 milions d'euros durant el 2021-2023, cosa que demostra la solidaritat continuada de la UE amb els refugiats i les comunitats d'acollida a Turquia.

El president von der Leyen va dir: "Deu anys després del conflicte sirià, els nostres socis de la regió encara porten la major part de la càrrega. El nostre repte col·lectiu és protegir els refugiats i donar suport als seus amfitrions ". El comissari de barris i ampliació, Olivér Várhelyi, va dir: "Aquesta avaluació és una valuosa font d'informació sobre el mecanisme de la UE per a refugiats a Turquia; ens inspirarem per orientar la mobilització dels 3 milions d’euros en suport socioeconòmic addicional als refugiats del pressupost de la UE perquè puguin guanyar-se la vida, una inversió clau per al seu futur i l’estabilitat de la regió i més enllà. Espero continuar amb la nostra bona cooperació amb Turquia en aquest esforç conjunt ".

A el comunicat de premsa està disponible en línia juntament amb el Informe principal de l'avaluació estratègica a mitjà termini, un full de dades, el cinquè informe anual i un visió general dels projectes sobre el mecanisme de la UE per a refugiats a Turquia.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Immigració

Asil i migració a la UE: dades i xifres

publicat

on

La pandèmia COVID-19 ha tingut un impacte sense precedents en els fluxos migratoris de la UE. Les restriccions de moviment establertes a la llum de la pandèmia del coronavirus han provocat una reducció de la migració, tant legal com il·legal, ja que els països han tancat fronteres, han restringit les rutes de migració legal i han reduït els programes per acollir refugiats.

Tot i això, es mantenen les falles del sistema d’asil de la UE exposades per l’arribada de més d’un milió de sol·licitants d’asil i migrants el 2015. El Parlament ha estat treballant en propostes per crear una política europea d’asil més justa i eficaç.

A continuació, trobareu totes les dades rellevants sobre migració a Europa, que són els immigrants, què fa la UE per fer front a la situació i quines implicacions financeres hi ha hagut.

Definicions: què és un refugiat? Què és un sol·licitant d’asil?

Els sol·licitants d’asil són persones que fan una petició formal d’asil en un altre país perquè temen que la seva vida estigui en perill al país d’origen.

Refugiats són persones amb un temor fonamentat de persecució per raons de raça, religió, nacionalitat, política o pertinença a un determinat grup social que han estat acceptades i reconegudes com a tals al seu país d’acollida. A la UE, el directiva de qualificació estableix directrius per assignar protecció internacional als que la necessiten.

Actualment, les persones de fora de la UE han de sol·licitar la protecció al primer país de la UE que entren. Presentar una reclamació significa que es converteixen en sol·licitants d’asil (o sol·licitants d’asil). Reben la condició de refugiat o una forma diferent de protecció internacional només una vegada que les autoritats nacionals han pres una decisió positiva.

Més informació sobre el causes de la migració.

anunci

Decisions d'asil a la UE

En els primers deu mesos del 10, n’hi va haver 390,000 sol·licituds d'asil a la UE, Un 33% menys que el mateix període del 2019. El 2018, hi havia 634,700 sol·licituds, significativament inferiors als més d’un milió de sol·licituds registrades el 2015 i el 2016.

Es van observar descensos particularment importants a Alemanya, França i Itàlia durant els primers set mesos del 2020. Hi va haver menys sol·licituds per primera vegada de Síria (135,000 menys que la mitjana del 2018 i del 2019, un 52% menys), Iraq (55% menys) i Nigèria (davallada del 58%).

anunci

No obstant això, les xifres van augmentar a Espanya i Romania, en part a causa de l'augment de sol·licituds procedents de països sud-americans, incloses Colòmbia (un 102% més que la mitjana dels dos anys anteriors) i el Perú (un 76% superior).

Un mínim de sis anys en passos fronterers irregulars

L' Border Europea i l'Agència de guardacostes recopila dades sobre els passos il·legals de les fronteres externes de la UE registrades per les autoritats nacionals.

El 2015 i el 2016, més de 2.3 milions de creuaments il·legalss es van detectar. El nombre total de travessies il·legals entre gener i novembre de 2020 es va reduir a 114,300, el nivell més baix dels darrers sis anys i va disminuir un 10% en comparació amb el mateix període del 2019. Tot i la caiguda del 55%, l'Afganistan continua sent un dels principals països d'origen de les persones detectades que feien un pas fronterer irregular, juntament amb Síria, Tunísia i Algèria.

La travessia per la Mediterrània va romandre mortal, amb 1,754 morts o desapareguts el 2020 en comparació amb 2,095 persones el 2019. Les arribades irregulars per la Ruta del Mediterrani Central (a Itàlia i Malta) van augmentar un 154% entre gener i novembre de 2020 en comparació amb el mateix període de 2019.

Hi va haver més de 34,100 arribades d’aquest tipus el 2020, enfront de prop de 11,500 el 2019, amb la majoria de persones que van arribar a Lampedusa. Les arribades a Espanya i, en particular, a Canàries, van augmentar un 46% (35,800) el 2020 en comparació amb el 2019.

Molts nouvinguts provenen de països que pateixen una recessió econòmica més que un conflicte. És probable que una disminució de les remeses mundials contribueixi a aquesta tendència. Fins que no es contingui la pandèmia i no es comenci la recuperació econòmica, les males perspectives d’ocupació i salut continuaran sent un incentiu per a la gent a la UE.

El que pensen els europeus

La migració ha estat una prioritat de la UE durant anys. S'han pres diverses mesures per gestionar els fluxos migratoris i per millorar el sistema d'asil.

Tot i que el Eurobaròmetre a partir del juny del 2019 es mostra que la migració era el cinquè major problema que va influir en les decisions de votació dels europeus a les eleccions de la UE d’aquest any, Enquesta de Parlemeter 2020 va registrar una davallada d’importància. Es considera com la principal àrea de desacord entre la UE i els governs nacionals per gairebé la meitat (47%) dels enquestats.

La UE va augmentar significativament la seva finançament per a la migració, polítiques d’asil i integració arran de l’augment de l’entrada de sol·licitants d’asil el 2015. 22.7 milions d’euros es destinen a la migració i la gestió de fronteres a el pressupost de la UE per al 2021-2027, en comparació amb 10 milions d’euros per a migracions i asil el 2014-2020.

Obteniu més informació sobre com gestiona la migració la UE.

Refugiats al món

Al voltant del món, el nombre de persones que fugen de la persecució, el conflicte i la violència ha arribat als 80 milions. Això equival a que gairebé tots els homes, dones i nens d'Alemanya són obligats a sortir de casa seva. Els nens representen aproximadament el 40% de la població mundial de refugiats.

Els països que acullen el major nombre de refugiats són Turquia, Colòmbia, Pakistan, Uganda i Alemanya. Només el 14% dels refugiats del món són allotjats per països desenvolupats.

Consulteu la infografia del 2019 Dades d'Eurostat sobre les sol·licituds d'asil a la UE així com Les dades de l’ACNUR sobre el nombre de refugiats als països de la UE.

Sessions informatives 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

EU

#ECJ destitueix el repte d'Eslovàquia i Hongria a la decisió de reubicació de migrants del Consell

publicat

on

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha desestimat la totalitat de les accions presentades per Eslovàquia i Hongria i recolzades per Polònia sobre la reubicació dels sol · licitants d'asil que necessiten protecció internacional. El Tribunal va decidir que el pla de reubicació ajudaria a Grècia i Itàlia a afrontar la crisi de la migració de 2015, escriu Catalina Feore.

Hongria i Eslovàquia van impugnar una decisió del Consell de la Unió Europea (caps dels governs UE-28) d'acceptar la reubicació de 120,000 a altres estats membres de la UE durant un període de dos anys. La República Txeca i Romania també van votar en contra de la decisió, mentre que Finlàndia es va abstenir, però va optar per no qüestionar el resultat del Consell.

Les xifres recents mostren que s'ha aconseguit menys de 28,000 de l'objectiu de reubicació 160,000. La Comissió ha de publicar el seu quinzè 'Informe sobre reubicació i reassentament' avui.

Weber va continuar piulant que ara hi ha una oportunitat real de curar la ferida oberta a la política migratòria de la UE treballant junts. També ha fet una piulada que la solidaritat no és un sentit únic, sinó que també cal atendre les preocupacions de la gent.

L'eurodiputat de Ska Keller i copresident dels Verds europeus va dir:

"Aquesta sentència és una fita per a la política europea de refugiats. El Tribunal de Justícia europeu ha demostrat que la solidaritat és el cor de la nostra política comuna de refugiats a Europa. No hi pot haver més excuses. Qualsevol Estat membre que s'hagi negat a ajudar a traslladar els sol · licitants d'asil haurà de lliurar o afrontar conseqüències.

“La solidaritat a la UE no pot ser un camí de sentit únic. Els aficionats a Viktor Orban no poden continuar exigint diners per protegir les fronteres mentre continuen bloquejant l’acollida de refugiats de Grècia i Itàlia. Si Hongria, Polònia i la República Txeca segueixen negant-se a acceptar refugiats, la Comissió Europea hauria de plantejar-se posar fi a les subvencions de la UE per al retorn dels sol·licitants d’asil rebutjats. La UE no hauria de finançar una política que només tingui com a objectiu desfer-se de la gent ".

 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències