Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Les innovacions a # Rússia vs. l'estranger: els canvis i les perspectives

COMPARTIR:

publicat

on

Segons les dades empresarials i econòmiques de 200 països, l’índex d’innovació de Rússia el 2019 se situava al nivell de 37,5 sobre 100 - escriu Ekaterina Petrova, directora de l’accelerador corporatiu de GenerationS.

L’índex d’innovació global recull elements de l’economia nacional que permeten activitats innovadores, com ara:

Institucions, capital humà i recerca, infraestructures, sofisticació del mercat, sofisticació empresarial

Dos pilars de sortida recullen les evidències reals dels resultats d’innovació són:

Sortides de coneixement i tecnologia, Productes creatius

Ekaterina Petrova, directora de GenerationS

Ekaterina Petrova, directora de GenerationS

L’informe complet, les dades i la documentació estan disponibles a l’índex d’innovació global. Fets interessants, però en comparació amb els resultats de Rússia de l'any passat, la xifra no va augmentar, per contra, va baixar alguns punts. Per analitzar per què hi ha aquesta tendència i per què els indicadors d’innovació són bastant baixos respecte d’altres països, hem de cavar més a fons.

anunci

Quan esmenta la paraula "start-up", automàticament teniu una associació amb Silicon Valley o Israel: dos llocs principals on les innovacions passen ràpidament i creixen més i les noves tecnologies estan florint i inspirant el món sencer. Vam escoltar moltes històries d’èxit sobre com les empreses emergents van aconseguir el seu “tiquet de menjar” i van escalar els seus negocis. I la majoria d’aquestes històries van passar fora de Rússia.

 

De vegades, les joves empreses que troben el seu inversor o el seu àngel empresarial, el que creuran en elles i en el seu negoci, esdevenen de vegades un procés difícil. Buscar el correcte és com buscar l’agulla al paller. I, com a accelerador, veiem quantes empreses emergents lluiten per trobar el suport i l’ajuda financera que permetin tirar endavant el seu negoci. I, en molts casos, les start-ups decideixen buscar aquest suport a l'estranger perquè l'activitat dels inversors a Rússia no hagi assolit encara el nivell occidental o europeu. Més de 70 antics alumnes de GenerationS (així anomenem empreses emergents que van superar el programa d’acceleració) van ampliar amb èxit els seus negocis a l’estranger. Així doncs, una de les principals raons per les quals veiem "fuga de cervells" de Rússia és la manca d'inversors per a empreses joves.

 

Rússia té moltes ciutats amb l’anomenada alta taxa d’innovació, de manera que no només parlem de Moscou i Sant Petersburg, Novosibirsk, Tomsk, Ekaterinburg i moltes altres ciutats regionals tenen un ecosistema d’innovació molt ben desenvolupat presentat per parcs tecnològics, incubadores, acceleradors i centres d’innovació. Aquestes institucions ajuden a les empreses en fase inicial, les orienten i també contribueixen en relació amb possibles inversors o socis industrials. Com a accelerador corporatiu, també intentem trobar totes les maneres possibles d’ajudar a les empreses emergents a fer créixer el seu negoci i assolir el nou nivell.

 

Veiem com l’enfocament de la innovació canvia a Rússia. Els programes destinats a desenvolupar innovacions en determinats camps, com la digitalització, s’aproven a nivell governamental. Cada vegada són més les empreses russes que admeten que per avançar i ser competitius han de “fer-se amics” de les empreses emergents i no només desenvolupar una estratègia d’innovació, sinó també integrar-la al pla de negoci, convertint una estratègia d’innovació en una de les seves claus pilars. A més, és important actuar i implementar solucions realment, adoptar un paradigma de ser realment innovador per no semblar innovador. Aquí vénen acceleradors corporatius que ajuden les empreses no només a buscar empreses adequades que millorin els processos empresarials, sinó que també aportin un cert coneixement en la cultura corporativa d’innovació. Com que totes les innovacions que s’implementen a l’empresa s’han d’entendre a tots els nivells: és crucial que tots els empleats coneguin i comprenguin la necessitat d’integrar noves tecnologies i solucions.

 

El 2018 GenerationS es va marcar com el millor accelerador corporatiu d’Europa segons Corporate Start-up Summit 2018 i el 2019 el nostre accelerador va entrar al TOP-5 dels millors acceleradors estatals del món segons UBI Global. Aquest reconeixement a nivell internacional significa molt per a nosaltres, perquè treballem pel resultat i el valor real tant per a les empreses com per a les start-ups. La cartera de nostres clients varia des de les millors empreses russes fins als gegants reals internacionals en l’àmbit de la FMCG i la indústria.

 

Diria que, quan es tracta d’innovacions i de desenvolupament d’un ecosistema d’innovació a Rússia, fent-ho més fàcil, diguem que la posada en marxa és amable i solidària, estem al principi del nostre viatge. Sí, no és tan ràpid com als EUA o Israel, però la mentalitat de la gent canvia, la mentalitat del govern canvia i la mentalitat de les empreses també canvia - amb tots aquests aspectes que canvien cap a la direcció positiva podem dir que anem cap a un futur innovador realment brillant ”.

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències