Connecteu-vos amb nosaltres

Rússia

La UE utilitzarà les noves sancions "Magnitsky" en resposta a l'enverinament i l'empresonament de Navalny

COMPARTIR:

publicat

on

El consell d'Afers Exteriors d'avui (22 de febrer), els ministres van tenir un debat exhaustiu i estratègic sobre les relacions UE-Rússia, en preparació per a un debat estratègic sobre les relacions UE-Rússia en el proper Consell Europeu. Durant el debat, va sorgir una avaluació compartida de que Rússia es desviava cap a un estat autoritari i fora d'Europa. 

Llei Magnitsky de la UE

Sobre Alexander Navalny, els ministres van acordar fer ús del règim mundial de drets humans de la UE recentment adoptat per primera vegada des dels seus inicis, l’anomenada Llei Magnitsky de la UE.

"En resposta als fets entorn de la situació del senyor Navalny, vam arribar a un acord polític per imposar mesures restrictives contra els responsables de la seva detenció, sentència i persecució. Per primera vegada utilitzarem el règim mundial de drets humans de la UE amb aquest objectiu ", Josep Borrell, alt representant per a afers exteriors i política de seguretat

A Borrell se li va preguntar si la UE estaria preparada per sancionar els oligarques propers a Putin, com ha demanat Navalny, però Borrell va respondre que només podia proposar sancions als implicats directament, en cas contrari es consideraria que les sancions eren il·legals. 

Fes enrere, conté, participa

Els ministres van discutir com hauria de tractar-se amb Rússia en les circumstàncies actuals. L'alt representant va exposar tres elements de l'enfocament de la UE. La UE recularà les infraccions del dret internacional i dels drets humans. Intentarà contenir la desinformació i els ciberatacs, però també participarà en qüestions d’interès per a la UE.

anunci

Els ministres també van acordar augmentar el suport a tots aquells que es dediquen a la defensa de les llibertats polítiques i civils a Rússia.

Comparteix aquest article:

Tendències