Connecteu-vos amb nosaltres

Rússia

La declaració internacional retira Rússia de SWIFT i reprimeix el Banc Central rus i els oligarques

COMPARTIR:

publicat

on

Aquest vespre, en una declaració conjunta, els líders de la Comissió Europea, França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, el Canadà i els Estats Units han anunciat noves mesures restrictives davant l'agressió de Putin. 

"Nosaltres, els líders de la Comissió Europea, França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, el Canadà i els Estats Units condemnem la guerra d'elecció i els atacs de Putin contra la nació sobirana i el poble d'Ucraïna. Estem al costat del govern ucraïnès i del poble ucraïnès en els seus herois esforços per resistir la invasió de Rússia. La guerra de Rússia representa un assalt a les regles i normes internacionals fonamentals que han prevalgut des de la Segona Guerra Mundial, que estem compromesos a defensar. Exigirem que Rússia sigui responsable i col·lectivament garantirem que aquesta guerra sigui un fracàs estratègic per a Putin.

"La setmana passada, juntament amb els nostres esforços diplomàtics i treball col·lectiu per defensar les nostres pròpies fronteres i per ajudar el govern i el poble d'Ucraïna en la seva lluita, nosaltres, així com els nostres altres aliats i socis d'arreu del món, vam imposar mesures severes a les institucions russes clau. i els bancs, i sobre els arquitectes d'aquesta guerra, inclòs el president rus Vladimir Putin.

"A mesura que les forces russes desencadenen el seu assalt a Kíev i altres ciutats ucraïneses, estem decidits a continuar imposant costos a Rússia que aïllaran encara més Rússia del sistema financer internacional i de les nostres economies. Implementarem aquestes mesures en els propers dies.

En concret, ens comprometem a prendre les mesures següents:

SWIFT

"En primer lloc, ens comprometem a garantir que els bancs russos seleccionats s'eliminin del sistema de missatgeria SWIFT. Això garantirà que aquests bancs estiguin desconnectats del sistema financer internacional i perjudiquin la seva capacitat d'operar globalment.

anunci

Restriccions del banc central rus

"En segon lloc, ens comprometem a imposar mesures restrictives que impediran que el Banc Central de Rússia desplega les seves reserves internacionals de manera que soscavingui l'impacte de les nostres sancions.

Passaports daurats reduïts

“En tercer lloc, ens comprometem a actuar contra les persones i entitats que faciliten la guerra a Ucraïna i les activitats nocives del govern rus. Concretament, ens comprometem a prendre mesures per limitar la venda de ciutadania —els anomenats passaports daurats— que permetin que els russos rics connectats amb el govern rus es converteixin en ciutadans dels nostres països i tinguin accés als nostres sistemes financers.

Grup de treball per cessar els actius dels funcionaris i les elits - I les seves famílies

En quart lloc, ens comprometem a llançar la setmana vinent un grup de treball transatlàntic que garantirà l'aplicació efectiva de les nostres sancions financeres mitjançant la identificació i la congelació dels actius de les persones i empreses sancionades que existeixen a les nostres jurisdiccions. Com a part d'aquest esforç, ens comprometem a emprar sancions i altres mesures financeres i d'execució a funcionaris i elits russes addicionals properes al govern rus, així com a les seves famílies i als seus facilitadors per identificar i congelar els actius que tenen a les nostres jurisdiccions. . També col·laborarem amb altres governs i treballarem per detectar i interrompre el moviment de guanys il·lícits i per negar a aquestes persones la capacitat d'amagar els seus actius en jurisdiccions d'arreu del món.

Finalment, intensificarem la nostra coordinació contra la desinformació i altres formes de guerra híbrida.

Estem al costat del poble ucraïnès en aquesta hora fosca. Fins i tot més enllà de les mesures que anunciem avui, estem disposats a prendre més mesures per exigir que Rússia sigui responsable del seu atac a Ucraïna".

Comparteix aquest article:

Tendències