Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Visita oficial del president del Parlament Europeu a #Sèrbia

COMPARTIR:

publicat

on

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, farà una visita oficial a Sèrbia avui (31 de gener).

Destaquen reunions amb la presidenta de l'Assemblea Nacional, Maja Gojković; la primera ministra Ana Brnabić; President de la República de Sèrbia Aleksandar Vučić, president de Sèrbia i primer viceprimer ministre i ministre d'Afers Exteriors Ivica Dačić.

Al matí, el president del Parlament pronunciarà un discurs al Convent de la UE, un fòrum de debat sobre l'adhesió de Sèrbia, entre representants d'organismes governamentals, partits polítics, ONG, experts, sindicats, sector privat i representants d'organitzacions professionals.

A la tarda, el president Tajani i el president Vučić obriran un esdeveniment sobre inversió, creixement i creació d'ocupació amb l'objectiu d'atreure oportunitats de negoci al país i facilitar la cooperació amb els empresaris de la UE. Entre els ponents hi ha el president d'Eurochambres, Christoph Leitl, el vicepresident del Banc Europeu d'Inversions, Dario Scannapieco, el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Sèrbia, Marko Čadež, el ministre d'Economia, Goran Knežević i el ministre d'Europa. Integració, Jadranka Joksimović.

Abans de la visita, el president va dir: “Serbia forma part d'Europa, no només per la geografia i la història, sinó també per la nostra cultura, identitat i valors comuns. Compartim interessos polítics, econòmics i de seguretat clau. És un dels capdavanters per assolir l'adhesió a la UE. Treballar conjuntament amb convicció és essencial per a la integració del mercat que condueixi a la prosperitat i ajudi a augmentar la seguretat, gestionar els fluxos migratoris i garantir l'estabilitat de la regió.

“La meva visita pretén subratllar el fort suport del Parlament Europeu a aquest procés en curs. Estic convençut que el futur de Sèrbia i els seus ciutadans està a la Unió Europea. Dono la benvinguda als esforços del país en aquesta direcció i estic optimista que tindrà èxit".

Programa de la visita

anunci

Dimecres, 31 Gener

9h Reunió amb la presidenta de l'Assemblea Nacional de Sèrbia, Maja Gojković

9h45 Punt de premsa

10h15 Discurs al Convent de la UE, un fòrum permanent per debatre l'adhesió de Sèrbia a la UE amb els òrgans polítics i la societat civil

11:15 Reunió amb la primera ministra Ana Brnabić

14h00 Reunió amb el president de la República de Sèrbia, Aleksandar Vučić

14h45 Punt de premsa

15h00 Acte empresarial sobre Inversió, Creixement i Creació d'Ocupació

16:00 Acte de signatura

16:45 Reunió amb la primera viceprimera ministra i ministra d'Afers Exteriors, Ivica Dačić

20 h Sopar a càrrec del president de la República de Sèrbia, Aleksandar Vučić

feu clic aquí per seguir la cobertura audiovisual de la visita del president Tajani a Sèrbia.

feu clic aquí per obtenir més informació sobre l'esdeveniment empresarial sobre inversió, creixement i creació d'ocupació.

Fons

Com a un dels dos favorits amb la perspectiva de l'adhesió a la UE per al 2025, s'espera que Sèrbia assoleixi un avenç substancial en l'estat de dret i la normalització de les relacions amb Kosovo, així com implementi plans d'acció, legislació i reforma constitucional relacionats amb la integració de la UE. . La Comissió Europea presentarà una estratègia per a l'adhesió exitosa de Sèrbia i Montenegro a la UE com a candidats favorits als Balcans Occidentals el 6 de febrer de 2018.

La cimera UE28-Balcans Occidentals tindrà lloc a Sofia, Bulgària, el 17 de maig de 2018.

Des de l'obertura de les negociacions d'adhesió a la UE el gener de 2014: s'han obert 12 dels 35 capítols, 2 tancats provisionalment. Sèrbia té com a objectiu tancar tots els capítols el 2022.

Sèrbia ha obtingut molt bons resultats amb l'estabilització macroeconòmica el 2017. Es preveu que l'activitat econòmica continuï impulsada per una major expansió de les exportacions i l'augment previst de la inversió privada, inclosa la inversió estrangera directa (2 milions d'euros el 2017 o el 6% del PIB).

El suport de la UE va millorar la gestió de les finances públiques i la reforma de l'administració pública mitjançant un suport pressupostari sectorial per valor de 80 milions d'euros. La Comissió Europea acaba de signar amb el BEI un contracte (per valor de 20 milions d'euros) per establir un mecanisme de garantia per a les pimes que hauria de reduir significativament el tipus d'interès dels bancs comercials participants.

Sèrbia participa amb èxit en diverses iniciatives de la UE com Erasmus+, COSME, Horizon2020, Europa Creativa i és un receptor reeixit de subvencions d'inversió de la UE en el marc de l'"agenda de connectivitat", l'objectiu principal de la qual és construir i connectar infraestructures de transport i energia com a motor de creixement i llocs de treball a la comarca.

feu clic aquí per obtenir informació detallada sobre l'ajuda financera de la UE a Sèrbia.

feu clic aquí per a la darrera resolució del Parlament Europeu sobre Sèrbia.

feu clic aquí per als últims avenços del país per part de la Comissió Europea en matèria d'adhesió negociacions.

Comparteix aquest article:

Tendències