Connecteu-vos amb nosaltres

Corea del Sud

Eleccions de l'OIT 2022: Kang Kyung-hwa, la primera dona directora general?

COMPARTIR:

publicat

on

Abans de l'elecció de director general de l'OIT el 2022, EU Reporter entrevista a un dels candidats principals per al càrrec, KANG Kyung-hwa de la República de Corea, qui també seria la primera dona a ser escollida en aquest càrrec, escriu Tori Macdonald.

Tot i que fins ara no tens experiència laboral directa relacionada amb el treball, què et va impulsar a postular-te per a la DG de l'OIT? A Corea, la Confederació Sindical de Corea, un dels sindicats més representatius, es va negar a donar suport a la teva candidatura, afirmant la teva manca d'experiència laboral adequada, quina és la teva posició al respecte?

Vaig exercir durant més de tres anys i mig com a membre principal del gabinet d'un govern que va començar sota la bandera del "respecte pel treball" i que ha fet molts passos significatius per millorar els drets laborals al país, inclòs el ratificació de tres convenis fonamentals de l'OIT, reducció de jornada, augments anuals del salari mínim i molts altres canvis legals i reglamentaris per millorar les condicions de treball i reforçar els règims de seguretat social dels treballadors i les famílies. 

Dins el meu propi àmbit, durant la meva etapa com a ministre d'Afers Exteriors, vaig estar content de veure la sindicació del personal administratiu a les nostres missions a l'estranger i vaig supervisar la primera negociació col·lectiva amb el sindicat. (See Kyung-hwa’s CV here)

Els avenços són insuficients i cal treballar molt més, però això no ha de disminuir els avenços fets fins ara. Compareo la situació dels treballadors al nostre país ara amb la de fa vint-i-tres anys, l'any 1998, quan el llavors president Kim Dae-jung, a qui vaig assistir molt en aquell moment, va establir el primer mecanisme tripartit del país per ponderar la política social i econòmica. -fer. I m'alegra veure els canvis que això ha comportat en termes de drets laborals i protecció social, tot i que l'economia ha crescut fins a convertir-se en el 10th més gran del món.

A més, quan vaig treballar durant sis anys com a Alt Comissionat Adjunt per als Drets Humans a Ginebra, vaig dirigir un gran treball de col·laboració entre l'Oficina i l'OIT. Els drets humans i els drets laborals es refereixen tant a la dignitat humana com a la justícia, i els drets humans i els drets laborals a la comunitat de les Nacions Unides es refereixen tant a l'establiment de normes globals com a la supervisió/vigilància de la seva implementació. Estic content de veure que la col·laboració entre les dues oficines s'ha reforçat al llarg dels anys. Per tant, "sense experiència directa" no és exacte. 

Si la qüestió és que no sóc una persona privilegiada de l'OIT, és cert. Però a mesura que l'organització entra en el seu 2nd segle, crec que l'OIT necessita un foraster amb molta experiència i una perspectiva més àmplia en lloc d'un insider amb opinions parcials o un àmbit d'experiència reduït si vol estar a l'altura de les enormes expectatives de la comunitat global.

anunci

Lamento que KCTU segueixi negant-se a donar suport a la meva candidatura. Però l'altra confederació paraigua FKTU ha donat suport des del principi. Espero que el KCTU també us doni suport al final. Continuo adreçant-me als membres de la KCTU, alguns dels quals han indicat el seu suport. 

Tampoc crec que l'"experiència laboral adequada", si això vol dir ser un mateix treballador o haver estat actiu en un sindicat, sigui una qualificació necessària per ser el DG de l'OIT. Molts antics DG van arribar al càrrec sense això, pel que puc veure. 

El tripartisme a la seu de l'OIT, que és l'ADN de l'organització, sembla esgotat d'energia i propòsit, amb molta desconfiança que divideix els electors tripartits, segons els nombrosos participants amb els quals vaig tenir l'oportunitat de parlar durant els últims mesos. Necessita un nou impuls. Per tant, en aquest punt, crec que la comunitat necessita un DG que assumeixi el càrrec amb imparcialitat, un profund compromís amb el mandat de justícia social de l'organització, un parell d'ulls nous, una nova energia i saviesa que provingui d'una àmplia experiència als nivells més alts de servei públic, fins i tot en la direcció de converses difícils.

El tripartisme i el diàleg social són l'ADN de l'OIT. Han d'afrontar els reptes d'aquests temps transformadors, a la seu de Ginebra i als països, si l'OIT vol seguir sent rellevant per a tota la humanitat en els 2nd segle. 

Quines serien les vostres prioritats com a propera directora general de l'OIT?

La meva visió per a l'OIT és ser més rellevant i impactant per a tota la humanitat, i això només es pot fer si l'organització esdevingui un actor central de l'ordre multilateral amb un abast molt més profund i més ampli sobre el terreny. I això està molt en línia amb la Declaració del Centenari de l'OIT de 2019 i l'Agenda 2030 del sistema de les Nacions Unides.

Les ambicions de la Declaració del Centenari per a un món del treball centrat en l'ésser humà s'han fet encara més urgents durant els dos últims anys de la pandèmia de la Covid-19. La prioritat immediata és la recuperació inclusiva, sostenible i resilient en el món del treball, tal com es va assenyalar a la Crida a l'Acció Global de la Conferència Internacional del Treball el juny de l'any passat i que va reafirmar l'Assemblea General de les Nacions Unides. 

Darrere de les xifres agregades que indiquen les caigudes econòmiques provocades per les mesures de contenció de la pandèmia hi ha centenars de milions de llocs de treball i mitjans de vida perduts i desenes de milions sense protecció social caigut en la pobresa. L'OIT ha d'unir forces amb altres agències de les Nacions Unides i institucions financeres internacionals i regionals per ajudar els països en el camí cap a una recuperació econòmica rica en llocs de treball i esquemes de protecció social reforçats, alhora que compleixen els objectius de transició justa en l'acció climàtica per a una acció centrada en l'ésser humà, món laboral verd i digital. Reconstruir millor ha de ser no només un eslògan sinó un objectiu real, i hi ha molts bons exemples arreu del món on aquest és el cas. La clau és l'ampliació, que requereix un esforç conjunt de totes les agències de les Nacions Unides i el BM, l'FMI, els bancs regionals de desenvolupament i les PPP, i l'OIT ha d'estar al centre dels esforços.

Com a primera dona DG, quina seria la vostra prioritat per promoure els drets de les treballadores, que semblen tenir una mala posició dins del mercat laboral?

De fet, malgrat dècades d'esforços de l'OIT per a l'establiment de normes, la supervisió i l'assistència tècnica per a la igualtat de gènere i la no discriminació en el lloc de treball, les dones estan mal posicionades als mercats laborals d'arreu del món. La persistència de la bretxa salarial de gènere, fins i tot a les economies més desenvolupades, n'és un indici clar. La pandèmia ha agreujat la divisió de gènere, amb les pèrdues d'ocupació i d'ingressos provocades per la pandèmia afectant molt més les dones treballadores que els homes. La desigualtat de gènere s'ha agreujat, ja que les dones han hagut de renunciar a les feines remunerades per oferir feina no remunerada a casa a causa del tancament d'instal·lacions assistencials i exposades a la violència domèstica a causa de les jornades més llargues a casa, i s'han fet feines en sectors informals on predominen les dones. reduït o acabat amb poca o cap protecció social.

Per a mi, la igualtat de gènere i els drets de les dones han estat un compromís irrenunciable en totes les meves funcions a la funció pública. Utilitzaré plenament tot l'abast de les eines de què disposa la DG de l'OIT, inclosa la defensa, per impulsar realment l'agenda transformadora per a la igualtat de gènere tal com es recull a la Declaració del Centenari, i fer incursions significatives per a les treballadores i micro, petites i mitjanes empreses. empresaris, especialment en sectors que fins ara han rebut poca atenció. Per exemple, grans parts de l'economia de la cura segueixen sent informals i la major part de les dones de molts països, inclòs el meu. Aquesta seria una àrea on l'OIT sota la meva DG dedicaria més atenció i recursos. També faria el que calgui per transformar l'Oficina com a empresari en un veritable model d'igualtat de gènere, tal com vaig fer com a màxim responsable del Ministeri d'Afers Exteriors de Corea.

Com col·laboraries amb l'ONU o altres organitzacions multilaterals?

L'OIT té una gran part de les responsabilitats de l'Agenda 2030 de la comunitat mundial per assolir els ODS i fer la transició audaç cap a la neutralitat de carboni l'any 2050. Recentment, l'Agenda s'ha centrat més per reflectir les interrupcions provocades per la pandèmia de la Covid19 en el La nostra agenda comuna (OCA) del secretari general, que conté desenes de punts d'acció, molts dels quals l'OIT ha de liderar o co-liderar. 

Tot això s'ha de fer alhora que es participa més activament i es contribueix a la reforma del sistema de desenvolupament de les Nacions Unides. En les etapes inicials de la reforma, crec que hi havia un cert grau de recel per part de l'OIT i altres organismes especialitzats per participar en la reforma. Per a l'OIT en particular, el tripartisme que és al nucli de l'Organització va plantejar la preocupació que aquesta identitat i mandat únics es poguessin perdre en el procés de reforma, i també dificultés la comprensió de l'OIT per a altres entitats de l'ONU.

Però després dels primers anys, sí que veig una gran obertura per part de la resta d'entitats de l'ONU, tant a nivell de la seu com sobre el terreny, per donar la benvinguda a l'OIT a la taula. Això és en gran part gràcies a la divulgació i el diàleg actius del DG Ryder amb el secretari general i altres líders de l'ONU. La següent fase consisteix a basar-se en aquest diàleg per millorar el perfil i la veu de l'OIT en els processos clau dels estats membres, fòrums de coordinació i altres debats sobre l'establiment de polítiques que tenen lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York. 

Sobre el terreny, el personal de l'OIT ha de treballar molt més estretament amb altres agències de les Nacions Unides i participar regularment a les reunions de l'equip de país de les Nacions Unides. Fins ara, sembla ser l'excepció que la norma. Treballant amb els socis del diàleg social, les oficines de camp de l'OIT han de crear sinergies amb altres entitats de les Nacions Unides i aprofitar l'autoritat i l'accés del coordinador resident per avançar en els programes nacionals de treball decent de l'OIT, especialment als països on l'OIT no té presència sobre el terreny. Si em trobo DG, coneixent els líders i com funcionen les coses a la seu de les Nacions Unides i tenint un coneixement profund de la tasca de l'ONU sobre el terreny, dirigiré amb vigor l'Oficina en aquesta direcció.

Read Kang Kyung-hwa’s vision statement here.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències