Connecteu-vos amb nosaltres

Corea del Sud

Aconseguir un equilibri: com Corea del Sud està encaminada per assolir l'objectiu de reducció d'emissions

COMPARTIR:

publicat

on

El ràpid creixement econòmic de Corea del Sud ha aportat prosperitat a la seva població, però també ha deixat el país molt dependent dels combustibles fòssils. Ara el govern coreà està marcant un rumb que reduirà un 40% les emissions de gasos d'efecte hivernacle el 2031, escriu l'editor polític Nick Powell.

A la COP27 a Sharm el Sheikh a Egipte, l'enviada presidencial de Corea del Sud, Na Kyung-won, va declarar que el seu país aconseguirà la seva contribució a la reducció de gasos d'efecte hivernacle canviant a un equilibri de fonts d'energia alternatives com les renovables i l'energia nuclear.

També va tornar a confirmar un compromís adquirit abans de l'elecció del president Yoon, a la COP26 de Glasgow a Escòcia l'any passat. Les emissions de gasos d'efecte hivernacle de Corea del Sud el 2030 no superaran el 60% del nivell del 2018.

Com a país que ha aconseguit una ràpida industrialització en les últimes dècades, Corea del Sud ha esdevingut molt dependent del carbó, el petroli i el gas. La diversificació de les fonts d'energia i una major eficiència són ara prioritats.

El director general de Canvi Climàtic del Ministeri de Medi Ambient, Se Chang Ahn, em va dir que establir el pla que posa Corea del Sud en el camí cap a la neutralitat de carboni per al 2050 havia estat un procés difícil. Un grup de treball format per experts, grups d'interès i corporacions empresarials va coincidir en la necessitat d'aconseguir un consens social.

Professor Eui-Chan Jeon i Nick Powell

La consciència pública de la necessitat d'afrontar el canvi climàtic havia anat creixent, sobretot pels seus efectes sobre el poble coreà, amb tifons i fortes inundacions a la península. Els joves havien contribuït molt al procés i el govern local també s'hi va implicar molt.

El govern de Corea del Sud està fent una inversió important en recerca i desenvolupament amb l'objectiu de promoure la neutralitat de carboni mitjançant la innovació tecnològica, així com crear un entorn que encoratja les empreses privades a fer inversions similars.

anunci

El director general va recordar que l'any 2014, quan era director de Transports del ministeri, el govern va reconèixer la importància d'invertir en vehicles elèctrics, per protegir l'avantatge competitiu de la indústria de l'automòbil. La tecnologia de l'hidrogen també està experimentant una inversió important.

Pel que fa a la generació d'energia, va subratllar que Europa estava més ben equipada per a la generació d'energia hidràulica i tenia més possibilitats per a l'eòlica. No obstant això, s'està intensificant el suport a les energies renovables, amb un objectiu de més del 20% d'energia renovable l'any 2030.

A la Universitat de Sejong, el professor Eui-Chan Jeon està especialitzat en canvi climàtic. Em va dir que un país que havia confiat per al seu creixement econòmic en indústries intensives en energia com ara l'acer, la petroquímica i la fabricació de motors tenia una gran tasca per davant. Esperava que la política nuclear del nou govern tingués un paper important.

També va considerar que la lluita contra el consum d'energia juga un paper important, amb un millor aïllament i altres mesures per reduir la pèrdua d'energia. La demanda s'hauria de gestionar amb diferents preus en diferents moments del dia amb l'objectiu de reduir els pics de consum.

El professor va assenyalar que Corea del Sud liderava el camí amb cotxes elèctrics i vehicles propulsats per hidrogen, amb les subvencions governamentals que hi jugaven. Esperava que la producció de motors de combustió interna s'acabés cap al 2042, i va assenyalar que la ciència dels motors propulsats per combustibles fòssils ja s'estava convertint en una assignatura obsoleta a les universitats, amb professors que ja no es contractaven per ensenyar-la.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències