Connecteu-vos amb nosaltres

Espanya

Espanya aprovarà el suport hipotecari per a més d'1 milió de llars

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

SEls funcionaris espanyols aproven dimarts (22 de novembre) mesures d'alleujament hipotecari, incloses pròrrogues de devolució del préstec de fins a set anys per a més d'un milió de llars vulnerables i familiars de classe mitjana, segons el ministeri d'Economia dilluns (21 de novembre).

Mentrestant, les negociacions amb les associacions bancàries espanyoles continuaven, el ministeri va indicar que les noves mesures seran aprovades pel consell de ministres.

Espanya té al voltant de tres quartes parts de la seva població com a propietaris. La majoria opten per les hipoteques a tipus variable per ser més vulnerables a les ràpides pujades dels tipus d'interès.

El marc permetrà als bancs oferir suport hipotecari a famílies amb baixos ingressos mitjançant un codi per a tota la indústria que descriu bones pràctiques. El llindar d'ingressos es va fixar en 25,200 €.

Les llars vulnerables poden reestructurar les seves hipoteques a un tipus d'interès més baix durant un període de gràcia de cinc anys, tal com estableix el codi de bones pràctiques del sector de 2012. Això és voluntari, però esdevé obligatori quan els prestadors ho segueixen.

Els períodes de gràcia permeten als prestataris la possibilitat d'ajornar els pagaments del principal del préstec, sense incórrer en comissions per demora ni provocar incompliments.

El ministeri va afirmar que el termini per a la cancel·lació del deute s'ha ampliat en 2 anys. També inclou la possibilitat de segona reestructuració si cal.

anunci

Hi ha un període de gràcia de dos anys disponible per a les famílies vulnerables que destinen més de la meitat dels seus ingressos mensuals a pagar la seva hipoteca. No obstant això, no han de superar l'increment del 50% de les quotes hipotecàries que estableix el codi anterior.

A més, el govern implementarà un nou codi de bones pràctiques per ajudar les famílies de classe mitjana amb alt risc de vulnerabilitat. El llindar d'ingressos es fixarà en menys de 29,400 euros.

Els prestadors han d'estar preparats per oferir aquestes opcions: un bloqueig de 12 mesos als reemborsaments; un tipus d'interès més baix sobre el principal ajornat; una pròrroga del préstec si la càrrega de la hipoteca supera el 30% dels ingressos del prestatari o el cost ha augmentat almenys un 20%.

La reducció de la hipoteca estarà vigent l'any vinent.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències