Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

L'estratègia de contenció de la COVID-19 de Taiwan utilitza tecnologia innovadora i cobertura sanitària universal

COMPARTIR:

publicat

on

Dos anys després de la pandèmia de la COVID-19, s'han registrat més de 510 milions de casos confirmats i més de 6.25 milions de morts a tot el món. A mesura que les nacions continuen lluitant contra la pandèmia, els èxits de Taiwan han estat àmpliament reconeguts. El 10 de maig de 2022, s'havien informat uns 390,000 casos confirmats i 931 morts a Taiwan, que té una població de 23.5 milions. I gràcies a un esforç conjunt del govern i la població, la taxa de creixement econòmic de Taiwan per al 2021 va arribar al 6.45%, escriu el ministre de Salut i Benestar de Taiwan, el doctor Shih-Chung Chen.

Cobertura sanitària universal

El sistema d'assegurança de salut nacional (NHI) de Taiwan, que es va posar en marxa el 1995, ha tingut un paper important en la lluita contra la pandèmia. El sistema NHI ofereix serveis de salut integrals i d'alta qualitat, aconseguint una cobertura universal (99.9%). Els sòlids sistemes sanitaris i NHI de Taiwan han protegit la gent i han garantit l'estabilitat social durant la pandèmia de la COVID-19. A més, la base de dades completa de l'NHI i altres sistemes d'informació actualitzats han estat fonamentals per garantir l'aplicació reeixida de la tecnologia digital per a la prevenció de malalties. El sistema sanitari de Taiwan va ocupar el segon lloc del món el 2021 CEO World. A l'enquesta anual de Numbeo, Taiwan va ocupar el primer lloc entre 95 països enquestats a la categoria de l'índex d'atenció a la salut per al 2021.

Ús de la tecnologia per a la prevenció d'epidèmies

Durant les primeres etapes de la pandèmia de la COVID-19 el febrer de 2020, per reduir el risc de transmissió comunitària, el govern va implementar el sistema de quarantena per a l'entrada integrant bases de dades NHI, immigració i duanes per permetre l'anàlisi de grans dades. Les dades es van introduir al sistema de seguiment d'esgrima digital, que utilitzava el sistema de posicionament als telèfons mòbils per controlar el parador de les persones en quarantena o aïllament domiciliari. A més, per garantir la privadesa, les dades personals capturades es van emmagatzemar durant un màxim de 28 dies i després es van suprimir.

Per garantir que tots els residents gaudeixin d'un accés equitatiu a les màscares mèdiques a mesura que augmentava la demanda, les persones havien d'utilitzar la seva targeta NHI per comprar màscares amb el sistema de distribució de màscares basat en noms, ajudant a prevenir un desequilibri en l'oferta i la demanda. Mentre es protegien les dades personals, es va afegir una nova funció per consultar l'historial de viatges i contactes dels pacients al sistema NHI MediCloud per integrar eficaçment les dades de salut. Això va ajudar el personal mèdic de primera línia a jutjar els riscos d'infecció i a prendre les mesures de control d'infeccions pertinents.

Vacunes i certificats digitals

anunci

Per digitalitzar els serveis sanitaris, es va llançar l'aplicació NHI Express. Ofereix funcions com ara cites de vacunació, dades personals de salut, registres mèdics, registres de vacunacions contra la COVID-19 i resultats de les proves. Taiwan es va unir al programa de certificats digitals COVID de la UE a finals de 2021 i va permetre als ciutadans sol·licitar certificats digitals de vacunació i certificats de prova. Aquest programa va ser un dels primers estàndards globals desenvolupats. Va ser adoptat per molts estats i va ser el primer que es va aplicar per viatjar internacionalment. La població de Taiwan pot entrar a 64 països, inclosos els estats membres de la UE, amb aquests certificats.

Història mèdica electrònica i telemedicina

Taiwan ha estat construint infraestructura d'informació sanitària des del 2010, com ara el sistema d'intercanvi de registres mèdics electrònics (EMR). Des del maig de 2021, Taiwan ha ampliat els seus serveis de telemedicina a les institucions sanitàries i ha inclòs aquests serveis a la cobertura del NHI com a mitjà per reduir el risc d'infeccions de clúster en aquestes institucions. Mitjançant els sistemes NHI MediCloud i EMR, la telemedicina de contacte zero permet al personal mèdic obtenir els registres mèdics dels pacients i oferir a les persones de zones remotes serveis adequats i integrals, ajudant al seu torn a assolir l'objectiu de salut per a tothom de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Nou model de Taiwan

Taiwan va poder contenir la pandèmia mentre feia que la gent feia una vida normal i aconseguia un creixement econòmic positiu mitjançant l'ús precís de la tecnologia, la transparència de la informació, els estrictes controls fronterers i la detecció precisa i la investigació de casos. Tanmateix, amb la difusió mundial de la variant Omicron des de finals de 2021, la transmissió comunitària també va començar a augmentar a Taiwan. Sembla que la variant és molt més contagiosa, però provoca símptomes lleus o nuls. Intentar bloquejar la transmissió de cada cas seria un esforç inútil que afectaria molt els mitjans de vida de les persones. Per tant, el govern ha optat per eliminar els casos greus, gestionar els casos lleus, minimitzar els impactes generals i atendre els casos moderats i greus des de l'abril de 2022. Aquest nou model de Taiwan pretén permetre a les persones portar una vida normal mentre es mantenen les mesures actives de prevenció d'epidèmies. lloc i el país s'està obrint constantment.

Enfortir la resiliència de les persones

Amb la introducció de kits de prova ràpida d'antígens, Taiwan ha escurçat les quarantenes i ha reduït les mesures de control, exigint que els casos confirmats notifiquin als seus contactes propers perquè es sotmetin a l'aïllament domiciliari i utilitzin la notificació electrònica de contacte durant el procés. A mesura que augmenta la demanda de proves ràpides, el govern ha requerit una quantitat fixa i ha adoptat un esquema de racionament basat en noms, distribuint proves a les farmàcies contractades per NHI perquè el públic pugui comprar amb les seves targetes NHI.

Preservar la capacitat assistencial

Taiwan ha adoptat un enfocament de triatge, amb casos de COVID-19 més lleus sotmesos a atenció domiciliària i reservant tractament hospitalari per als membres de grups d'alt risc, com els casos moderats i greus i la gent gran. Durant l'atenció domiciliària, les persones poden accedir a consultes mèdiques d'urgència a través d'aplicacions mòbils. S'ha creat una xarxa de farmacèutics i farmàcies comunitàries per oferir consultes i lliurar medicaments. A finals d'abril de 2022, al voltant del 80% de la població de Taiwan havia rebut una sèrie primària de la vacuna contra la COVID-19, mentre que el 60% havia rebut una dosi de reforç.

Taiwan pot ajudar i Taiwan està ajudant

El món d'avui continua enfrontant-se als reptes de la pandèmia, el subministrament de vacunes i la recuperació postpandèmica. Els països haurien de treballar junts i preparar-se per a possibles futures pandèmies. Taiwan és un soci indispensable per garantir una recuperació postpandèmica exitosa. Per contenir la pandèmia, Taiwan ha continuat cooperant amb altres països en la investigació i desenvolupament de vacunes i medicaments contra la COVID-19 i ha donat subministraments mèdics, com ara màscares mèdiques i medicaments, als països que ho necessiten. Això ha demostrat que Taiwan pot ajudar, i Taiwan està ajudant.

La 75a Assemblea Mundial de la Salut (AMS) se celebrarà al maig. Durant els últims cinc anys, Taiwan no ha estat convidat a participar a l'AMS. Per garantir que Taiwan no es quedi enrere i que no hi hagi cap bretxa de cobertura en salut global, Taiwan vol participar a l'OMS aquest any d'una manera professional i pragmàtica, de manera que pugui fer contribucions com a part de l'esforç global per fer realitat la visió de l'OMS. d'una xarxa global de prevenció de malalties perfecta.

Instem a l'OMS i a les parts relacionades que donin suport a la inclusió de Taiwan a l'OMS i li permetin participar plenament en les reunions, els mecanismes i les activitats de l'OMS. Taiwan continuarà treballant amb la resta del món per garantir que tots gaudeixin del dret humà fonamental a la salut tal com estipula la Constitució de l'OMS. En l'esperit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides, ningú no s'ha de deixar enrere.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències