Connecteu-vos amb nosaltres

Tailàndia

La UE i Tailàndia reinicien les negociacions comercials

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La UE i Tailàndia van anunciar el rellançament de les negociacions per a un acord de lliure comerç (TLC) ambiciós, modern i equilibrat, amb la sostenibilitat al centre. Aquest anunci confirma la importància clau de la regió Indo-Pacífic per a l'agenda comercial de la UE, obrint el camí per a llaços comercials més profunds amb la segona economia més gran del sud-est asiàtic i reforçant encara més el compromís estratègic de la UE amb aquesta regió en creixement.

L'objectiu del TLC serà impulsar el comerç i la inversió abordant un ampli ventall de qüestions com ara: l'accés al mercat de béns, serveis, inversió i contractació pública; procediments sanitaris i fitosanitaris ràpids i efectius; la protecció dels drets de propietat intel·lectual, incloses les indicacions geogràfiques, i l'eliminació d'obstacles al comerç digital i al comerç d'energia i matèries primeres, donant suport a la transició digital i verda. La sostenibilitat també estarà al centre d'aquest acord, amb disciplines sòlides i aplicables sobre comerç i desenvolupament sostenible (TSD). Aquests estaran d'acord amb el Comunicació de revisió de TSD de la Comissió de juny de 2022, donant suport a alts nivells de protecció dels drets dels treballadors, del medi ambient i l'assoliment d'objectius climàtics ambiciosos.

Fets clau del comerç

La UE i Tailàndia ja tenen relacions comercials ben establertes, amb un clar potencial per a una relació encara més estreta:

  • El comerç de béns va valer més de 42 milions d'euros el 2022, mentre que el comerç de serveis va superar els 8 milions d'euros el 2020.
  • La UE és el 4 de Tailàndiath soci comercial més gran.
  • Tailàndia, la segona economia més gran de la regió de l'ASEAN, és la 4a de la UEth soci comercial més important de la regió (i 25th a tot el món). 
  • La UE és el 3rd el major inversor de Tailàndia, que representa al voltant del 10% de la inversió estrangera directa (IED) total del país, i el 2nd la destinació més gran de la IED tailandesa, que representa gairebé el 14% del total de la IED tailandesa.

Malgrat l'alt rànquing de la UE en el comerç total i la IED de Tailàndia, la UE està infrarepresentada en termes d'inversors clau en sectors innovadors, com ara energies netes i renovables, vehicles elèctrics i béns crítics com els microxips. Les infraestructures i el canvi a una economia impulsada per la tecnologia i la innovació són prioritats clau en l'estratègia de desenvolupament econòmic de Tailàndia, que representen més potencial per als inversors i les empreses de la UE.

Propers passos

La UE i Tailàndia es comprometen a avançar ràpidament en les converses de l'ALC i tenen com a objectiu celebrar una primera ronda substantiva de negociacions en els propers mesos. Les propostes de text de la UE es publicaran després de la primera ronda de negociacions, d'acord amb la nostra política de transparència exemplar. La UE també encarregarà una avaluació d'impacte en la sostenibilitat en suport de les negociacions, per dur a terme una anàlisi dels possibles impactes econòmics, ambientals, de drets humans i socials de l'acord, i per oferir recomanacions sobre com maximitzar els efectes positius esperats, alhora que minimitzant els potencials negatius.

anunci

Fons

La UE i Tailàndia van iniciar per primera vegada les negociacions per a un TLC el 2013. Aquestes es van suspendre el 2014, després de la presa de possessió militar del país. El 2017 i el 2019, a la llum dels avenços de Tailàndia en el procés de democratització, el Consell va adoptar Conclusions que proposaven un enfocament de recuperació gradual, que va culminar amb la signatura de l'Acord d'Associació i Cooperació el desembre de 2022.

Pel que fa al comerç, les conclusions del Consell de 2017 i 2019 van demanar a la Comissió que explorés la possibilitat de reprendre les converses de l'ALC amb Tailàndia i va subratllar la importància de prendre mesures en aquesta direcció. El Estratègia Indo-Pacífic de la UE 2021 va confirmar encara més l'interès de llarga data de la UE a reprendre les negociacions de l'ALC amb Tailàndia. La UE ja té TLC d'última generació en vigor amb dos països de l'ASEAN: Singapur i Vietnam.

Més informació

Relacions comercials UE-Tailàndia

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències