Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La UE i Turquia van instar a arribar a un acord sobre la unió duanera "modernitzada".

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Foto: Aris Setya
Les relacions comercials entre la UE i Turquia necessiten urgentment una reforma "integral", segons una delegació empresarial d'alt nivell que visita Brussel·les aquesta setmana.

Una revisió hauria de cobrir una sèrie d'àmbits, que van des dels serveis, l'agricultura i el comerç electrònic fins a les ajudes estatals, la solució de disputes i la contractació pública.

La urgència d'aquesta modernització s'ha fet més evident atès que les primeres converses sobre el tema van començar l'any 2014. Des d'aleshores, hi ha hagut poc o cap avenç, diuen els responsables empresarials.

Actualment, el Reglament General de Protecció de Dades, o GDPR, el comerç digital i el Green Deal no formen part de l'agenda d'actualització de la Unió Duanera, però s'haurien de tenir en compte cadascun, es va dir.

En una conferència de premsa dimarts, líders empresarials de Turquia i dels països de la UE van parlar dels possibles guanys econòmics per a ambdues parts si es porta a terme una revisió d'aquest tipus.

Les estimacions de la Comissió Europea apunten a un guany previst per a la UE d'uns 5.4 milions d'euros, o al voltant del 0.01% del PIB de la UE. Turquia també beneficia d'aquesta revisió, fins a l'1.9% del seu PIB.

La visita va comptar amb una delegació de les cambres de comerç europees que va presentar un important informe sobre la millora de les relacions comercials entre la UE i Turquia. Més tard, es van reunir amb alts funcionaris de la UE i membres de la societat civil. Entre els participants hi havia els presidents de les Cambres Europees Bilaterals de Comerç i Indústria a Turquia.

anunci

L'objectiu final de la visita és subratllar els avantatges econòmics d'una major cooperació entre Turquia i la UE.

Un dels ponents principals de la sessió informativa, el doctor Markus Slevogt, president de la Cambra d'Indústria i Comerç germano-turca, va dir a la conferència que la modernització de l'actual unió duanera (CU) Turquia-UE podria proporcionar un "catalitzador per a una relació més forta. ” entre la UE i Turquia.

També milloraria, creu, la "integració" de Turquia a les cadenes de valor globals, "enriquint així el benestar econòmic d'ambdues parts".

No obstant això, els acords actualment vigents estan "antiquats i necessiten modernització i reforma", ha afirmat.

Recentment, Turquia i la UE han acordat que la seva unió duanera, que ha tingut un paper clau en la millora de les seves relacions, requereix una modernització integral. Arran dels esdeveniments globals, hi ha enormes reptes per al sector empresarial europeu:. les ramificacions econòmiques immediates de la invasió russa a Ucraïna; la recuperació dels aturades derivades de la pandèmia de coronavirus i les contínues amenaces geopolítiques i competitives de la Xina, van dir els representants.

Les empreses europees i les seves representacions, ara més que mai, han de vigilar de prop la legislació europea i les tendències del mercat, especialment en els camps del big data, el boom del comerç electrònic, els treballadors a distància i el pas cap a una fabricació més ecològica i sostenible. i processos de la cadena de subministrament. Hi ha a nou impuls a la a Sector empresarial europeu que està en constant remodelació, amb pràctiques innovadores, una major digitalització i bones pràctiques innovadores. En conseqüència, segons es va dir a la sessió informativa, la UE, els governs nacionals, les organitzacions internacionals i els responsables de la presa de decisions estan buscant maneres de facilitar i millorar els fluxos comercials entre països per crear resiliència a la cadena de subministrament i adherir-se als ambiciosos objectius de sostenibilitat. A causa d'aquest "mega- tendències", s'insta les empreses de la UE a canalitzar les oportunitats a Turquia, especialment pel que fa a la modernització de l'acord d'unió duanera UE-Turquia.

El doctor Slevogt va dir que les empreses alemanyes van començar a Turquia fa 160 anys i havien sobreviscut als sultans otomans, dues guerres mundials i una crisi econòmica. "Van sobreviure perquè, cada any, l'economia del país creix un 4.5%", va dir.

"La imatge que tenim avui hauria de ser més àmplia perquè Europa està cada cop més estreta entre els EUA i Àsia, Rússia i la Xina. Per tant, Europa ha de fomentar les relacions amb països més a l'est i Turquia té una bona posició geopolítica.

“Creiem que aquest país, tal com és, està substancialment infravalorat però es pot valorar.

"Europa va ser durant segles el camp de batalla més sagnant que ha vist el món. Així doncs, es va crear la UE, basada en el comerç, per mantenir la pau. El meu pare em va dir que no hi ha res més important que la pau que tenim a Europa perquè la pau és una anomalia. L'únic altre període prolongat de pau a Europa va ser fa 2,000 anys. La pau és ara un concepte més ampli, que inclou les relacions comercials que la UE manté amb els EUA i la Xina. Hem d'incloure també Turquia en aquest concepte?"

Va afegir: "Des del punt de vista econòmic, els inversors i qualsevol persona que vulgui un futur a Europa haurien de mirar a Turquia. La unió duanera era com un motor dièsel de 4 cilindres que funcionava bé, però des de llavors el comerç ha augmentat més d'un 400%

"Inversors estrangers importants han vingut a Turquia molt més que mai i les necessitats geoestratègiques ens mostren que la cadena de valor construïda al voltant dels països asiàtics, sigui la Xina o el Vietnam, s'ha d'apropar a Europa".

Va dir que el comerç alemany amb Turquia va ascendir a uns 41 milions d'euros el 2021, el que el converteix en el soci comercial més gran d'Alemanya.

"Però hi ha tantes barreres aranzelàries establertes a l'esquerra i a la dreta de la CU, que el motor ja no està a l'alçada dels nivells comercials actuals entre Turquia i la UE. Ni tan sols teníem internet quan es va implementar la CU i ara hi ha comerç electrònic, duanes i agricultura”.

Va continuar: "Turquia podria oferir una alternativa a Ucraïna i Rússia quan es tracta de productes agrícoles. Hi ha una correlació inversa entre guerra i conflicte i inversió i comerç. Com més comerç, menys guerra".

Livio Manzini, president de la cambra de comerç italiana d'Istanbul, també va parlar a la sessió informativa que va dir: "La cambra de comerç Itàlia-Turquia es va fundar fa més de 137 anys. S'ha continuat expandint en els bons i els mals moments. La relació ha continuat, s'ha expandit i s'ha aprofundit".

Veronique Johanna Maria van Haaften, secretària de les Cambres Bilaterals de Comerç i Indústria europees a Turquia, va ser un altre membre de la 6 forta delegació.

Va dir: "Totes les institucions aquí treballen amb el mateix objectiu, que és enfortir les relacions diplomàtiques entre Turquia i la UE. Treballem junts per estimular el comerç i facilitar el treball en xarxa. Esperem que aquesta visita creï una base sòlida per al diàleg futur”.

En una sessió de preguntes i respostes, el doctor Slevogt va dir a l'esdeveniment que Turquia està infravalorada i que qualsevol persona que vulgui aprofitar un actiu infravalorat hauria de posicionar-se aviat.

Franck Mereyde, president de la cambra de comerç francesa a Istanbul, va dir que els actius procedents de la Xina i els EUA triguen 2, 3 o 4 mesos i Turquia podria ser un proveïdor "més proper".

El benefici d'això es destaca, va dir, en el context de com la pandèmia va plantejar greus problemes de subministrament per a Europa.

De les 40 empreses a França, 35 tenen negoci a Turquia, ha assenyalat.

Manzini va dir que Turquia mai havia fallat des que es va crear "per la qual cosa ha demostrat ser un soci fiable".

Ha participat en totes les reunions de l'OTAN, "per la qual cosa no només ha demostrat ser financerament fiable, sinó també estratègic".

En termes geoestratègics, va dir, “han canviat moltes coses durant els últims anys. Un és la pandèmia i un altre és el desig de desvincular-se de la Xina.

"Turquia s'ha mantingut amb estàndards més alts que altres països", va afegir Manzini.

A la sessió es va saber que no serà possible arribar a una nova UC sense que Xipre la signi i, potencialment, això no podria passar mai.

Es va dir que, sobre això, les cambres mixtes feien pressió "amb tot el que tenim" i, just abans de la pandèmia, havien discutit amb l'excanciller alemanya Angela Merkel la importància de la CU.

El doctor Slevogt va dir: "Estem intentant molt dur abordar el tema. A més, totes les empreses individuals estan representades a Berlín i intenten fer pressió, però de vegades el problema va molt, molt més profund del que els buròcrates de la UE volen reconèixer".

Sobre el "problema no resolt de Xipre", Manzini va afegir que la UE vol que Turquia reconegui Xipre com a soci comercial.

Va afegir: "Però hi ha una absència de diàleg i palanquejament de la UE. Si hi hagués un diàleg, i la CU és una bona eina per obrir el diàleg, aleshores la UE podria recuperar una mica de poder sobre Turquia. Però tots sabem que fins que no es resolguin altres problemes, no començarem a parlar. Així, la UE podria tenir una certa influència sobre altres problemes, com l'estat de dret i Xipre. Si ambdues parts aconsegueixen el 70% del que volen, és un bon resultat".

Un altre comentari va venir de Mereyde, que va dir: "Millorar la CU no és una eina per a l'adhesió a la UE. El nostre objectiu és només millorar el negoci. Els negocis no són només diners, també són persones. Si tenim una UC millor, tindrem més gent treballant per a empreses de la UE i turques. Aquestes empreses han d'aportar els mateixos valors entre la UE i Turquia i això és un equilibri suau. Un cop més, estem aquí per la CU, no per la pertinença a la UE. La UC crearà una millor entesa entre la UE i Turquia".

També se'ls va preguntar als participants com afecta la religió a l'economia a Turquia.

Sobre això, Manzini va dir: "Sempre hi ha moviments marginals a qualsevol país, però no ho veig com un problema a Turquia. Té una gran penetració en l'avenç social i les xarxes socials i hi ha tots els colors de l'arc de Sant Martí a Turquia. Malauradament, la religió té un paper important en altres països i pot impedir l'avanç, però no ho veig com un problema a Turquia. ”

El doctor Slevogt va dir: "La CU també és un mecanisme d'intercanvi d'informació que aporta canvis al país. Com més comerç facis, més informació s'intercanviarà entre els països i aquest és el beneficiós desbordament de la CU".

Quan se li va preguntar sobre la incorporació dels alts estàndards de la UE en una CU actualitzada. El doctor Slevogt va dir: "Quan mirem la inversió alemanya, i estic segur que passa el mateix amb altres països, estan aplicant certs estàndards de sostenibilitat. Han de seguir aquestes regles. Les empreses estan aplicant tots els estàndards de les empreses mare. Desbordament Crec que és el millor terme per a això quan entres a determinats llocs de producció a Turquia. Els inversors estrangers també estan pressionant molt per la digitalització".

Nevzat Seremet, president de la cambra de comerç belga i luxemburguesa d'Istanbul, va afegir: "Turquia està preparada per augmentar els estàndards dels seus inversors amb la col·laboració de la UE. Crec que Turquia pot superar tots aquests reptes".

També es va preguntar als ponents sobre les perspectives realistes de l'agenda Turquia-UE, per exemple, d'aquí a un any.

Manzini va respondre: "Ningú està parat. Just després del Brexit, el primer acord comercial que va signar el Regne Unit va ser amb Turquia. Va trigar setmanes a negociar, no anys. Ens perdem el tren! Els EUA ho prenen, el Regne Unit ho pren, la UE s'ho està perdent".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències