Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

Brexit: 5 milions d’euros per ajudar els països de la UE a mitigar l’impacte social i econòmic  

publicat

on

La Reserva d’ajust del Brexit hauria de donar suport principalment als països i sectors més afectats per la retirada del Regne Unit de la UE.

Dimarts (25 de maig), el Comitè de Desenvolupament Regional va adoptar la seva posició sobre la Reserva d'Ajustament del Brexit (BAR), obrint el camí per iniciar negociacions amb el Consell sobre la forma final de l'eina. El projecte d’informe es va aprovar per 35 vots a favor, un en contra i sis abstencions.

El fons de 5 milions d’euros (els preus del 2018 - 5.4 milions d’euros en preus corrents) s’instal·larà com un instrument especial fora dels límits pressupostaris del marc financer plurianual (MFP) 2021-2027.

Els eurodiputats volen desemborsar els recursos en tres trams:

- prefinançament de 4 milions d'euros en dues quotes iguals de 2 milions d'euros el 2021 i el 2022;

- la resta de mil milions d'euros el 1, distribuïts en funció de les despeses comunicades a la Comissió, tenint en compte el prefinançament.

Mètode d'assignació

Segons aquest nou mètode, Irlanda serà amb diferència el major beneficiari en termes absoluts, seguida dels Països Baixos, França, Alemanya i Bèlgica.

Elegibilitat dels fons

Segons la proposta del Parlament, la Reserva donarà suport a la despesa pública realitzada de l'1 de juliol de 2019 al 31 de desembre de 2023, en comparació amb el període de l'1 de juliol de 2020 al 31 de desembre de 2022 proposat per la Comissió. L’extensió permetria als estats membres cobrir les inversions realitzades abans del final del període de transició, l’1 de gener de 2021, en preparació dels efectes negatius esperats del Brexit.

Els eurodiputats també van exigir que les entitats financeres i bancàries beneficiàries de la retirada del Regne Unit de la UE fossin excloses de rebre suport de BAR.

Per optar a l’ajut, cal establir mesures específiques en relació amb la retirada del Regne Unit de la Unió Europea, inclòs el suport a:

- Pimes i autònoms per superar l'augment de la càrrega administrativa i els costos operatius;

- la pesca a petita escala i les comunitats locals que depenen de les activitats pesqueres a les aigües del Regne Unit (almenys el 7% de l'assignació nacional per als països afectats), i

- ajudar els ciutadans de la UE que van deixar el Regne Unit a reintegrar-se.

"Hem de garantir que l'ajut de la UE arribi als països, regions, empreses i persones més afectades pel Brexit. Les empreses europees que ja pateixen la crisi del COVID-19 no haurien de pagar dues vegades per la debacle del Brexit. Per això, aquesta reserva és tan important i s’ha de pagar el més aviat possible, sobre la base de dades estadístiques i mesurables ”, va mantenir Pascal Arimont (EEP, BE), ponent.

Presidenta del Comitè de Desenvolupament Regional Omarjee jove (The Left, FR), va dir: “El comitè ha mostrat una unitat notable. Hem modificat el reglament per fer-lo el més operatiu possible, el més proper possible a les expectatives de les regions i sectors afectats per la retirada del Regne Unit de la UE. Estem decidits a avançar ràpidament i esperem que el Consell mostri la mateixa determinació i, per tant, sigui flexible en les negociacions per tal de concloure el tríleg a temps ".

Propers passos

S'espera que el Parlament confirmi l'esborrany del mandat durant la seva primera sessió plenària del juny. Les converses amb el Consell començaran immediatament amb l'objectiu de trobar un acord global amb la presidència portuguesa al juny.

Fons

El 25 de desembre de 2020, la Comissió va presentar el seu document proposta de la reserva d’ajust del Brexit, una eina financera per ajudar els països de la UE a contrarestar les conseqüències econòmiques i socials adverses de la retirada del Regne Unit.

Més informació 

Brexit

El Regne Unit exigeix ​​que la UE accepti el nou acord sobre el Brexit a Irlanda del Nord

publicat

on

By

Vista del pas fronterer entre la República d'Irlanda i Irlanda del Nord fora de Newry, Irlanda del Nord, Gran Bretanya, 1 d'octubre de 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

El Regne Unit va demanar dimecres (21 de juliol) un nou acord a la Unió Europea per supervisar el comerç posterior al Brexit que impliqués Irlanda del Nord, però va defugir de deixar unilateralment una part de l'acord de divorci tot i dir que es van incomplir les seves condicions, escriure Michael Holden William James.

El protocol d’Irlanda del Nord va ser acordat per Gran Bretanya i la Unió Europea com a part d’un acord sobre el Brexit del 2020, finalment segellat quatre anys després que els votants britànics donessin suport al divorci en referèndum.

Es va intentar evitar el gran enigma del divorci: com protegir el mercat únic de la UE, però també evitar fronteres terrestres entre la província britànica i la República d'Irlanda, la presència de la qual els polítics de totes bandes temen que pugui alimentar la violència en gran part el 1998 Acord de pau intermediat pels EUA.

El protocol requeria essencialment controls de mercaderies entre la regió continental britànica i Irlanda del Nord, però han demostrat ser pesants per als negocis i un anatema per als "unionistes" que donen suport fermament a la província que segueix sent part del Regne Unit.

"No podem continuar tal com som", va dir al parlament David Frost, ministre del Brexit, que va dir que hi havia una justificació per invocar l'article 16 del protocol que permetia a qualsevol de les parts prendre mesures unilaterals per prescindir dels seus termes si hi havia un efecte negatiu inesperat derivat de l'acord.

"És clar que existeixen les circumstàncies per justificar l'ús de l'article 16. Tot i així ... hem conclòs que no és el moment adequat per fer-ho.

"Veiem l'oportunitat de procedir d'una altra manera, de trobar un nou camí per intentar acordar amb la UE a través de negociacions, un nou equilibri en els nostres acords sobre Irlanda del Nord, en benefici de tots".

Seguir llegint

Brexit

El govern britànic intenta fer front a l'escassetat de mà d'obra

publicat

on

Cada vegada són més els treballadors d’Europa de l’Est que han tornat als seus països d’origen, ja que tant les restriccions del COVID com el Brexit posen una pressió sobre el mercat laboral britànic. L’escassetat ha empès el govern del Regne Unit a buscar alternatives i també a intentar convèncer els treballadors de no tornar a casa. Atreure nous treballadors de l’estranger sembla ser la nova prioritat del govern, així com imposar menys restriccions laborals als conductors de camions que vulguin treballar al Regne Unit, escriu Cristian Gherasim a Bucarest.

Els conductors de camions són ara demandats, ja que al voltant de 10,000 d’ells, molts provinents de l’Europa de l’Est, van perdre la feina després del Brexit i la pandèmia Covid. Però no només es necessiten conductors de camions, sinó que la indústria de l’hostaleria també es troba en un racó estret, ja que també depèn de la força de treball que prové especialment de l’Europa de l’Est i dels nous estats membres de la UE.

Els hotels i restaurants s’enfronten ara a la possibilitat que, un cop s’eliminin totalment les restriccions del COVID, no quedi personal per atendre els seus clients.

Segons diverses empreses logístiques del Regne Unit, gairebé el 30% d’elles busquen conductors de camions, un camp de treball que ha atret molts romanesos durant els darrers anys, però que ara lluita per satisfer les seves necessitats de plantilla.

Molts dels que abandonen el Regne Unit van dir que les condicions laborals menys favorables pesen molt en la seva decisió de tornar a casa. Alguns fins i tot van esmentar les complicades condicions de viatge, inclosos els temps d’espera als aeroports a causa del Brexit.

Els que no volen tornar als seus països d'origen diuen que, malgrat les condicions laborals més dures, encara prefereixen el Regne Unit per sobre dels seus països d'origen.

Els conductors de camions no són els únics que viuen afectats per la pandèmia i el Brexit. La decisió del Regne Unit d'abandonar la Unió Europea també va afectar els estudiants, i alguns van optar per tornar al seu país amb l'inici de la pandèmia. A causa de la decisió del govern de no permetre als que marxen per un període superior a sis mesos, mantenir el seu estat de residència, alguns estudiants s’abstenen de tornar al seu país d’origen.

Per als estudiants, la pandèmia significava traslladar cursos en línia. Molts han optat per continuar els seus estudis a casa.

Diversos empresaris del Regne Unit demanen al govern que implementi un programa de visats de treball per a treballadors procedents de diversos comtats europeus. Segons un estudi realitzat a principis d'aquest any pel Centre d'Excel·lència en Estadístiques Econòmiques de l'Oficina d'Estadístiques Nacionals, l'Institut Nacional d'Estadístiques Britànic, 1.3 milions de treballadors estrangers han abandonat el país des del començament de la pandèmia. Només la ciutat de Londres ha perdut el 8% de la seva població, aproximadament 700,000 treballadors procedents dels estats membres de la UE.

Seguir llegint

Brexit

El Tribunal Superior d'Irlanda del Nord rebutja la impugnació del Protocol Brexit

publicat

on

By

El Tribunal Superior d'Irlanda del Nord va rebutjar dimecres (30 de juny) un repte de les parts pro-britàniques més grans de la regió a una part de l'acord de divorci de Gran Bretanya amb la Unió Europea, afirmant que el Protocol d'Irlanda del Nord era compatible amb la legislació britànica i de la UE. escriu Amanda Ferguson.

El tribunal va dir que l'acord de retirada de la UE de Gran Bretanya, que va deixar efectivament Irlanda del Nord en l'òrbita comercial del bloc, era legítim ja que va ser aprovat pel Parlament britànic i va anul·lar parts d'actes anteriors, com l'Acta d'Unió del 1800.

El jutge Adrian Colton va rebutjar diversos arguments basats tant en la legislació britànica com en la de la Unió Europea, dient que cap justificava la revisió judicial del protocol sol·licitat per les parts.

Va rebutjar tant el principal cas presentat pels líders del Partit Unionista Democràtic, el Partit Unionista de l'Ulster i la Veu Tradicional Unionista, com un cas paral·lel presentat pel pastor Clifford Peeples.

Les parts tenen previst apel·lar contra la decisió, va dir a All Reuters el líder de la veu tradicional unionista Jim Allister a Reuters després de la decisió.

Un altre partit anomenat en el cas, l'exmembre del partit del Brexit al Parlament Europeu Ben Habib, va dir que el jutge havia pres una "decisió amb càrrega política".

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències