Connecteu-vos amb nosaltres

UK

Hem de protegir les persones i les institucions democràtiques que considerem sagrades

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

En el moment d'escriure aquest article, el govern britànic ha sancionat més de 1,600 entitats i individus russos relacionats amb el règim de Putin fent la guerra a Ucraïna. La setmana passada la secretària d'Afers Exteriors, Liz Truss anunciat que a les empreses russes se'ls prohibeix oficialment sol·licitar els serveis de comptadors, consultors de gestió i empreses de relacions públiques del Regne Unit, una sèrie de serveis que representen el 10% de les importacions russes en aquests sectors. 

No obstant això, una secció evidentment òbvia del món dels "serveis professionals" falta a les sancions fins ara; despatxos d'advocats.

Una vegada i una altra, els tribunals britànics han estat explotats i utilitzats per la cleptocràcia russa i la seva xarxa de companys.

I malgrat el paquet de sancions emeses contra el règim i els seus facilitadors en els últims mesos, despatxos d'advocats com CMS i Harbour, finançadors de litigis multimilionaris, s'estan beneficiant de les llacunes del sistema. 

Kevin Hollinrake, el diputat conservador, va escriure recentment una carta condemnadora al canceller Rishi Sunak demanant al govern que acabi amb la llei i altres empreses de serveis professionals que es beneficien de l'abús flagrant del dret internacional del Kremlin i el menyspreu de la sobirania estatal.

Segurament, una sèrie de despatxos d'advocats han abandonat els seus clients russos i han retirat les seves pràctiques de la nació exiliada, però, és evident que aquells el mantra dels quals segueix sent "l'efectiu és el rei" no estan disposats a recuperar el seu sentit moral i fer el mateix. .

En fer-ho, estan perpetuant la "corrupció" del sistema legal britànic, tal com va assenyalar Bob Seely MP als Comuns. 

anunci

No n'hi ha prou amb un dels nostres aliats més propers, una nació amb la qual pretenem mantenir una relació especial? prohibit sis principals advocats britànics d'entrar als Estats Units per "[habiliten] els oligarques de Putin participant en demandes abusives

Alguna conjectura sobre les empreses de les quals són aquests advocats? Si us plau, el CMS real s'aixecarà?

CMS ha citat "l'interès públic" com a motiu per continuar la seva croada en nom de la DIA, una entitat estatal russa encarregada de buscar fons i actius d'entitats de crèdit russes fallides i dels seus accionistes. Això planteja la pregunta de quin interès públic estan protegint, amb tot apuntant a la Mare Rússia. 

El que potser és més preocupant és que CMS ha guanyat diversos contractes estatals del Regne Unit mentre treballava en nom d'individus i entitats russes vinculades a les nefastes activitats del Kremlin. Més recentment, CMS va ser un dels sis proveïdors que va guanyar un contracte de 13 milions de lliures amb els departaments governamentals del Regne Unit que s'allargaria fins al gener de 2024. 

I no són els únics. Grant Thornton, la firma de comptabilitat britànica, també es dedica a treballar simultàniament en nom dels governs de Rússia i Regne Unit.

Mentre que els dies feliços de guanyar de Rússia podrien estar al final, encara és de gran preocupació que els departaments governamentals del Regne Unit Grant Thornton va estar involucrat amb qüestions de seguretat nacional.

Sí, ho has llegit bé. Grant Thornton s'ha adjudicat més de 200 contractes estatals del Regne Unit, que sumen més de 23 milions de lliures en valor agregat des del 2018, alhora que treballa en nom de creditors que inclouen entitats estatals russes... si això no us fa sentir incòmode, què serà ?

Una altra conjectura sobre qui està finançant la DIA i el CMS? Ding ding ding, Fons de Litigació Portuària! I què guanyaran amb la seva implicació... oh, només el 30% del total dels fons recuperats del procediment de fallida de la DIA contra Anatoly Motylev, l'antic propietari del Russian Credit Bank amb un deute de més de 2 milions de lliures a punt de trobar el camí de tornada al Kremlin a través de la DIA. 

Tot i que actualment no són "il·legals", aquestes empreses continuen fent-se les butxaques i contravinent els esforços de les comunitats globals més amples.

Sense més directrius del número 10 destinades a aturar aquestes activitats inicues, ho continuaran fent, sota els nostres nassos, i amb impunitat. 

L'Autoritat de Regulació d'Advocats ha de fer més que realitzar "controls puntuals" a les empreses que es diu que treballen per a oligarques russos i l'Oficina d'Implementació de Sancions Financeres (OSFI) ha de revisar el seu modus operandi actual d'emetre llicències d'advocats per actuar en nom dels clients sancionats a tornar per una tarifa raonable. 

No cal dir que l'actual règim de sancions ha ofegat i continua ofegant les capacitats de les forces armades russes a Ucraïna, però, com a comunitat global, hem d'anar més enllà per protegir les persones i les institucions democràtiques que considerem sagrades als nostres propis països.

De cara al futur, els governs aliats han de mirar d'orientar la xarxa d'empreses de serveis professionals i persones que són utilitzades per la xarxa de camarades de Putin per promoure els seus crims contra la humanitat. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències