Connecteu-vos amb nosaltres

UK

El nou informe legal innovador expressa les principals preocupacions sobre el règim de sancions del Regne Unit

COMPARTIR:

publicat

on

Un nou informe jurídic escrit pel principal advocat britànic Dean Armstrong KC de Maitland Chambers i l'International Legal Forum (ILF), una coalició internacional d'advocats compromesos amb la lluita contra el terrorisme i la promoció de l'estat de dret, ha trobat grans defectes en el règim de sancions del Regne Unit. considerant-lo altament ineficaç i presentant serioses preocupacions per la falta de degut procés.

Una de les eines principals que utilitza el Regne Unit per avançar i assolir els seus objectius de política exterior és la designació de sancions a persones i entitats, tant ciutadans del Regne Unit com estrangers.

L'informe afirma que el règim de sancions del Regne Unit és generalment ineficaç per assolir l'objectiu de dissuadir els països i les persones objectiu de participar en les activitats que van provocar la imposició de les sancions unilaterals. A més, aquestes sancions unilaterals ineficaces, i sovint arbitràries, basades en els capricis de ministres individuals, poden tenir conseqüències imprevistes i perjudicials per a persones innocents que no tenen influència sobre l'estat que és el veritable objectiu de les sancions.

Les sancions molt àmplies que s'han introduït a Rússia després de la invasió d'Ucraïna per part del país, estableixen un perillós precedent d'esdevenir una eina altament polititzada en altres conflictes, que ja es pot observar amb l'aplicació de sancions contra individus i grups israelians.

L'informe fa una sèrie de recomanacions sobre com el Regne Unit pot crear un règim de sancions més fort amb transparència que consagra el respecte al degut procés i als drets individuals.

anunci
  1. Les regulacions de sancions unilaterals amb finalitats diferents de la seguretat nacional haurien de descriure la seva necessitat i eficàcia i preveure una fase de revisió anual per part dels tribunals i/o una autoritat reguladora.
  • A l'hora de designar persones, s'hauria d'establir un vincle probatori clar amb l'estàndard penal entre l'objectiu i la situació que es tracta.
  • El procediment per a la designació de les persones nominals ha de tenir la posició per defecte que la notificació obligatòria de la persona objectiu és presentada pel ministre corresponent, anar acompanyada d'un procediment clar d'impugnació, que permeti el temps i les proves suficients per a una defensa adequada davant la s'emet la designació i proporcioneu a la persona destinataria les raons completes per escrit de la designació.
  • La divulgació d'informació no classificada hauria de ser obligatòria en tots els casos que no estiguin relacionats amb la seguretat nacional.
  • La designació, ja sigui per nom o per descripció, ha d'anar acompanyada d'un procediment clar que la persona objecte de la sanció pugui seguir per deixar de cometre la conducta sancionada. 
  • Constitució d'un grup d'experts per assistir el ministre en els tràmits d'incorporació i revisió de les sol·licituds de baixa.

Dean Armstrong KC:

"El règim del Regne Unit, sovint impulsat per ministres individuals, no té coherència, claredat de procés i proporcionalitat i no aconsegueix els seus objectius en castigar els mals actors. En canvi, són evidents conseqüències imprevistes, per les quals el règim defectuós afecta persones i entitats innocents que els lliguen extraterritorialment.".

Arsen Ostrovsky, advocat de drets humans i director general de The International Legal Forum:

"L'arbitrarietat i la politització flagrants del règim de sancions vigent s'evidencia cada setmana des del 7 d'octubreth massacre per Hamàs, ja que els mateixos líders que van designar israelians per a les sancions, van optar per no designar ni un dels britànics o estrangers que van demanar la Gihad i la Intifada als carrers de Londres, o els extremistes i funcionaris palestins, que continuen incitant a la violència. i l'odi racial".

Si bé Armstrong KC i l'ILF creuen fermament en la necessitat d'un règim de sancions com a eina clau de la política exterior i la seguretat nacional, advoquen per un sistema més sòlid, dirigit i transparent, que s'ajusti a les obligacions del Regne Unit en virtut del dret internacional i el respecte a la principis del degut procés i dels drets individuals.

https://www.eureporter.co/wp-content/uploads/2024/06/A-legal-review-of-the-UK-sanctions-regime-2.pdf

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències