A #Ukraine, el nou govern demostra lluitar contra l'economia d'ombra i la corrupció

| Setembre 26, 2019

El president d'Ucraïna, Volodymyr Zelenskyi, i el parlament han començat a introduir activament canvis en la legislació fiscal destinada a descongelar l'economia, combatre els esquemes de corrupció i reduir la pressió sobre els negocis. Al mateix temps, la llei sobre la creació d'una nova agència, la "Oficina d'Investigacions Financeres", va causar algunes preocupacions d'experts i del públic, escriu Graham Paul.

D'acord amb FMI estima que el nivell d’economia d’ombra a Ucraïna és de 44.8% i segons Ucraïna tax expertscom a mínim 50% del PIB. Els estudis de PWC, World Economic Crime i Fraud Research 2018: Enquesta d’organitzacions ucraïneses, va mostrar que dos dels primers cinc tipus de delictes econòmics a Ucraïna són corrupció i malversació, i segons les estadístiques de les respostes dels enquestats a Ucraïna, els casos de corrupció van augmentar en 2018 fins a 73% en comparació amb 56% en 2016.

El cap de la comissió parlamentària de finances, fiscalitat i política duanera, Ja ho ha anunciat Daniil Getmantsev la simplificació de l’administració de l’IVA i la introducció de l’impost sobre el capital retirat.

No obstant això, la projecte de llei de creació d’un nou departament fiscal per substituir la policia fiscal va sorgir la crítica dels diputats, els experts i el públic del poble. En particular, l'expert fiscal Andrei Gmyrin va assenyalar que la nova factura té diversos riscos Això podria conduir al fet que el departament d’impostos promès pot no ser veritablement independent.

“L’adopció del projecte de llei“ A la Oficina d’Investigacions Financeres ”registrat al lloc web de la Verkhovna Rada afectarà negativament les empreses i els ciutadans, perquè el nou òrgan fiscal tindrà una funció exclusivament punitiva i dependrà del govern o del ministre de Finances. A més, el projecte de llei no preveu una competència per al lloc de cap de restriccions legislatives a altres agències policials per fer front a delictes en matèria de finances públiques, control i similars ", va dir.

Com a alternativa, l’expert va suggerir que els diputats creessin una nova agència tributària amb un estatus especial que garantís la seguretat nacional del país en l’àmbit econòmic.

"El Consell de Seguretat i Defensa Nacional, que encapçala el president d'Ucraïna, hauria de coordinar i regular el nou servei independent d'ingressos de l'Estat (el nom no és important). Les activitats del nou departament fiscal han de ser el més independents possibles de les autoritats estatals, els fiscals, els partits polítics, les associacions públiques. El control sobre les activitats del Servei l’ha de realitzar el parlament i el consell públic supervisor especialment creat dins del Servei. Els òrgans anticorrupció ja existents de la NABU i l'Oficina Estatal d'Investigacions són suficients per investigar les possibles violacions dels empleats del Servei: poden fer front efectivament a tasques com l'abús d'autoritat, la corrupció, la negligència dels empleats ", va explicar Gmyrin.

També l'expert polític Taras Semenyuk va assenyalar que la llei té alguns defectes que s’haurien d’eliminar. Per separat, va destacar la proposta de l’expert fiscal Gmyrin.

"La reorganització i la integració de les autoritats fiscals existents, les seves funcions i bases d'informació en un sistema d'informació únic, on tota la cadena de circulació de fons serà immediatament visible, permetrà prevenir i investigar qualitativament els delictes econòmics. És a dir, la coordinació de les accions dels empleats del departament fiscal s’ha de dur a terme des d’un “centre únic”. Fusions i optimització similars de les autoritats fiscals es van utilitzar en altres països i es van demostrar efectives. Ha arribat el moment de realitzar una reforma fiscal qualitativa, però no, com sempre, crear un organisme a canvi d’un altre ”, va dir Semenyuk.

D'acord amb TNS: recerca sociològica a l'Oficina de Disseny del Consell Nacional de Reforma, només el 17% dels ciutadans ucraïnesos confien en els treballadors de l'autoritat fiscal que opera a Ucraïna. La història de les reformes fiscals als països desenvolupats demostra que, sense la creació d’una agència tributària independent, és impossible investigar de manera transparent i eficaç els delictes econòmics, especialment dels funcionaris del TOP. Potser les autoritats d’Ucraïna haurien de considerar les opinions de la comunitat d’experts per no repetir els errors de l’anterior parlament.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, destacat, les article, política, Ucraïna

Els comentaris estan tancats.