Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Ucraïna: la Comissió proposa normes sobre la congelació i la confiscació de béns dels oligarques que violen les mesures restrictives i dels delinqüents

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea proposa afegir la violació de les mesures restrictives de la UE a la llista de delictes de la UE. La Comissió també proposa noves normes reforçades sobre recuperació i confiscació d'actius, que també contribuiran a l'aplicació de les mesures restrictives de la UE. Tot i que l'agressió russa a Ucraïna continua, és fonamental que les mesures restrictives de la UE s'apliquin completament i que la violació d'aquestes mesures no tingui fruits. Les propostes d'avui pretenen garantir que els béns de les persones i entitats que incompleixin les mesures restrictives puguin ser confiscats de manera efectiva en el futur. Les propostes es troben en el context de la Grup de treball "Congelar i capturar"., creat per la Comissió al març.

Fer de la violació de les mesures restrictives de la UE un delicte de la UE

En primer lloc, la La Comissió proposa afegir la violació de les mesures restrictives a la llista de crims de la UE. Això permetrà establir un estàndard bàsic comú sobre delictes i sancions penals a tota la UE. Al seu torn, aquestes normes comunes de la UE facilitarien la investigació, la persecució i la sanció de les violacions de les mesures restrictives a tots els estats membres per igual.

La violació de les mesures restrictives, compleix els criteris establerts a l'article 83, apartat 1, TFUE, com a és un delicte en la majoria dels estats membres. També és un delicte especialment greu, ja que pot perpetuar les amenaces a la pau i la seguretat internacionals, i té un clar context transfronterer, que requereix una resposta uniforme a nivell europeu i mundial.

Acompanyant la proposta, la Comissió també estableix com podria ser una futura Directiva sobre sancions penals en a Comunicació amb un annex. Els possibles delictes penals podrien incloure: participar en accions o activitats que pretenen eludir directament o indirectament les mesures restrictives, fins i tot ocultant actius; no congelar els fons que pertanyen, tenen o controlen una persona/entitat designada; o participar en el comerç, com ara importar o exportar béns coberts per prohibicions comercials.

Un cop els estats membres de la UE acordin la iniciativa de la Comissió d'ampliar la llista de delictes de la UE, la Comissió presentarà una proposta legislativa basada en la comunicació i l'annex que l'acompanyen.

Reforç de les normes de la UE sobre recuperació i confiscació d'actius a les mesures restrictives de la UE

anunci

En segon lloc, la Comissió presenta una proposta per a Directiva sobre recuperació i confiscació de béns. L'objectiu principal és garantir que la delinqüència no pagui privant els delinqüents dels seus guanys il·lícits i limitant la seva capacitat per cometre més delictes. Les normes proposades també s'aplicaran a l'incompliment de les mesures restrictives, garantint el rastreig, congelació, gestió i decomisament efectius dels productes derivats de la violació de les mesures restrictives.

La proposta es modernitza Normes de recuperació d'actius de la UE, entre d'altres, per:

  • Pròrroga del mandat de Oficines de recuperació d'actius per rastrejar i identificar ràpidament els actius de persones i entitats subjectes a mesures restrictives de la UE. Aquestes competències també s'aplicaran als béns delictius, inclòs la congelació urgent de béns quan hi hagi risc que els béns puguin desaparèixer.
  • Ampliant les possibilitats a confiscar béns d'un conjunt més ampli de delictes, inclosa la violació de les mesures restrictives de la UE, un cop s'adopti la proposta de la Comissió per ampliar la llista de delictes de la UE.
  • Establir Oficines de gestió d'actius a tots els estats membres de la UE per garantir que la propietat congelada no perdi valor, permetent la venda d'actius congelats que es podrien amortitzar fàcilment o que siguin costosos de mantenir.

La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "S'han de respectar les sancions de la UE i castigar els que intenten evitar-les. La violació de les sancions de la UE és un delicte greu i ha de tenir conseqüències greus. Necessitem normes a escala de la UE per establir-ho. Com a Unió defensem els nostres valors i hem de fer pagar el preu els que mantenen la màquina de guerra de Putin en marxa".     

El comissari de Justícia i Consumidors, Didier Reynders, va dir: "Hem de garantir que les persones o empreses que salten les mesures restrictives de la UE tinguin compte. Aquesta acció és un delicte que hauria de ser sancionat amb fermesa a tota la UE. Actualment, les definicions penals i les sancions divergents pel que fa a la vulneració de les mesures restrictives encara poden conduir a la impunitat. Hem de tancar les llacunes i proporcionar a les autoritats judicials les eines adequades per perseguir les violacions de les mesures restrictives de la Unió”.

La comissària d'Afers Interiors, Ylva Johansson, va dir: "Els caps del crim utilitzen la intimidació i la por per comprar silenci i lleialtat. Però normalment la seva cobdícia significa l'adopció d'un estil de vida ric. Això sempre deixa rastre. Ara, la Comissió Europea proposa noves eines per lluitar contra el crim organitzat seguint aquesta pista d'actius. Aquesta proposta permet als agents de recuperació d'actius rastrejar i congelar: rastrejar on es troben els actius i emetre una ordre de congelació urgent. El rastreig permet trobar actius i la congelació urgent dóna temps perquè els tribunals actuïn. Aquesta proposta inclourà nous tipus de delictes, com ara el tràfic d'armes de foc i l'extorsió, per un import de 50 milions d'euros. La nostra proposta també persegueix una riquesa inexplicable. Els que estan al capdavant de les bandes criminals ja no estaran aïllats del processament. Finalment, la criminalització de la violació de les sancions fa que el temps de reacció contra els actors canalla sigui molt més ràpid".

Fons

Les mesures restrictives són una eina essencial per a la defensa de la seguretat internacional i la promoció dels drets humans. Aquestes mesures inclouen congelació d'actius, prohibicions de viatges, restriccions a la importació i exportació i restriccions a la banca i altres serveis. Actualment, hi ha més de 40 règims de mesures restrictives vigents a la UE i les normes que criminalitzan les violacions d'aquestes mesures varien entre els estats membres.

La Unió ha establert una sèrie de mesures restrictives contra persones i empreses russes i bielorusses, així com mesures sectorials, algunes de les quals es remunten al 2014. La implementació de mesures restrictives de la UE després de l'atac rus a Ucraïna mostra la complexitat d'identificar els actius. propietat d'oligarques, que els amaguen en diferents jurisdiccions mitjançant complexes estructures legals i financeres. L'aplicació inconsistent de les mesures restrictives soscava la capacitat de la Unió de parlar amb una sola veu.

Per tal de millorar la coordinació a nivell de la Unió en l'aplicació d'aquestes mesures restrictives, la Comissió va crear el 'Grup de treball Congelar i capturar. A més de garantir la coordinació entre els estats membres, el grup de treball busca explorar la interacció entre les mesures restrictives i les mesures de dret penal. Fins ara, els estats membres van denunciar actius congelats per valor de 9.89 milions d'euros i bloquejat transaccions per valor de 196 milions d'euros. A 11 abril, Europol, conjuntament amb els estats membres, Eurojust i Frontex, van llançar l'operació Oscar per donar suport a les investigacions financeres i penals dirigides a actius delictius propietat de persones físiques i jurídiques cobertes per les sancions de la UE.

Les mesures restrictives només són efectives si s'apliquen de manera sistemàtica i plena, i les infraccions es sancionen. Els estats membres ja estan obligats a introduir sancions efectives, proporcionades i dissuasives per a les infraccions de les mesures restrictives. Tanmateix, alguns estats membres utilitzen definicions molt més àmplies, d'altres tenen disposicions més detallades. En alguns estats membres, la violació de les mesures restrictives és un delicte administratiu i penal, en alguns un delicte purament penal, i en alguns, les violacions de les mesures restrictives actualment només donen lloc a sancions administratives. Aquest mosaic permet que les persones subjectes a mesures restrictives puguin eludir-les.

La Comissió també ha publicat un informe de progrés sobre l'aplicació de l'Estratègia de la Unió de Seguretat de la UE, que posa de manifest les amenaces a la seguretat derivades de la guerra no provocada i injustificada de Rússia contra Ucraïna. L'informe subratlla la necessitat d'un enfocament coordinat de la UE en una sèrie de qüestions i destaca que la lluita contra el crim organitzat és una de les principals prioritats de la UE per garantir una Unió de Seguretat per a tothom.

Més informació

Q & A

Full de dades

Cap a una Directiva sobre sancions penals per la violació del dret de la Unió sobre mesures restrictives

Proposta de decisió del Consell sobre l'ampliació de la llista de delictes de la UE per incloure la violació de les mesures restrictives de la Unió

Comunicació i Annex

Recuperació i confiscació de béns

Proposta per a una Directiva sobre recuperació i confiscació d'actius

Estratègia de la UE per combatre el crim organitzat per al període 2021-2025

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències