Connecteu-vos amb nosaltres

Ucraïna

El sisè lloc d'Àustria en l'estructura d'inversions a Ucraïna és un bon exemple de com el nostre negoci pot cooperar després de la guerra.

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Entrevista a Vitaly Kropachov, empresari ucraïnès i propietari del grup d'empreses Ukrdoninvest.

Periodista: Us agraeixo el vostre temps per a aquesta entrevista. El tema del nostre conversa és la reconstrucció d'Ucraïna després de la guerra. Com se sent avui el negoci ucraïnès? Especialment els negocis que no es limiten a una empresa o un camp d'activitat.

Vitaliy Kropachov: A causa de la guerra i dels processos que l'acompanyen, veiem clarament una disminució del ritme de desenvolupament econòmic. S'ha tornat pràcticament impossible fer plans de desenvolupament, que normalment els fa qualsevol empresa. Un gran nombre de grans empreses industrials s'han aturat. Les empreses no tenen prou llum, gas o aigua. A això s'afegeix el problema de la sortida de persones, especialment agut a les zones on hi ha operacions de combat actives o que limiten amb aquests territoris. Moltes empreses ucraïneses tenen por d'invertir en la reconstrucció i desenvolupament dels seus negocis. Però quant de temps durarà aquesta tendència depèn únicament de la durada de la guerra. Quan acabi la guerra, les empreses tindran l'oportunitat de reconsiderar els seus plans de desenvolupament i començarà el creixement econòmic.

- Què passa amb les vostres empreses avui? Queden inactius?

Algunes empreses estan en peu, d'altres en territori ocupat. Per exemple, a Kreminna estàvem desenvolupant una empresa de producció de gas, però avui Kreminna es troba en una zona de combat activa.

- Fins a quin punt pots planificar avui, com a empresari, el funcionament de les teves empreses després de la guerra?

Teòricament és possible. Coneixent els nostres actius, el grau de destrucció de les nostres empreses i les tendències generals de la nostra indústria, entenem quanta inversió addicional hem de fer per portar-les al nivell d'abans de la guerra. Encara veig un problema més greu, al qual s'enfronten moltes empreses avui, no en inversions, sinó en la sortida de mà d'obra. Molta gent ha marxat d'Ucraïna, i el govern tindrà una tasca seriosa per estimular el seu retorn. I en general, pel que fa a la inversió, no ens hem aturat ni un minut, perquè les indústries en què treballem requereixen un desenvolupament constant, si avui parem, d'aquí a un any no començarem.

anunci

- Parles ara de la mineria del carbó?

La indústria del carbó és una d'elles. Tenim projectes que tècnicament no podem aturar. Encara que estan a prop de la zona de combat activa. Però en qualsevol cas, invertir és un procés llarg.

- Si parlem del conjunt de l'economia ucraïnesa, per on hem de començar la seva recuperació?

Si parlem del conjunt de l'economia, el primer que caldrà és començar amb un recurs financer barat. Un recurs europeu barat. Amb això vull dir les regles, els tipus de descompte, els tipus d'interès dels préstecs que existeixen avui als països europeus. Després, hi ha la necessitat de restaurar les infraestructures. Començant per la infraestructura energètica, que està sota l'amenaça de destrucció cada dia. Fins i tot ara mateix, mentre parlem, s'ha declarat una alerta aèria a tot Ucraïna. I els objectius de l'atac podrien tornar a ser les infraestructures. Actualment hi ha una gran escassetat de recursos energètics. I serà necessari crear una nova forma, un nou sistema de distribució i producció d'energia a Ucraïna. És inequívoc. I el següent pas és augmentar la producció nacional de gas i petroli. És la necessitat d'un nou enfocament governamental per canviar les tarifes, les regles de les facilitats de crèdit. A Ucraïna, hi ha grans reserves provades de gas, i l'economia ucraïnesa pot proveir-s'hi completament. També hi ha grans reserves de petroli no desenvolupades o, diguem-ne, poc desenvolupades del tot correctament.

 És a dir, una de les tasques de la recuperació econòmica és la independència de les importacions d'energia, en particular del mercat del gas, on fins ara Rússia ha estat un important proveïdor?

Sí, tens raó, i veiem la mateixa situació al mercat de productes petroliers. L'any passat vam tenir escassetat de gasolina i gasoil. Hi havia cues enormes. Però després vam aconseguir augmentar l'oferta de productes petroliers d'altres països i la situació es va normalitzar una mica. Fins i tot vam rebre productes derivats del petroli d'Àustria, cosa que no havia passat mai abans. I molts altres països d'Europa ens van donar la seva capacitat de trànsit i van començar a subministrar productes petroliers a Ucraïna per primera vegada.

Quins sectors de l'economia d'Ucraïna tenen més possibilitats de modernització? I no parlo de restauració o recreació idèntica del que hi havia abans, sinó de la possibilitat de modernització.

Quan parlem de modernització, hauríem de començar per canviar l'enfocament mateix de la inversió de les empreses estrangeres. Històricament hi ha hagut una situació en què els sectors prioritaris per a la inversió a Ucraïna han estat les indústries de matèries primeres. És a dir, indústries amb baix valor afegit i manca de processament profund. Ucraïna té grans reserves de matèries primeres, però el desenvolupament d'aquestes indústries farà poc per reforçar la seva competitivitat. Recordeu, per exemple, quins grans volums de fusta s'exportaven des d'Ucraïna, i va ser en forma de matèries primeres, fusta, i no el producte final. Hem de desenvolupar l'exportació de matèries no primeres. La creació de parcs tecnològics pot esdevenir un esquema de desenvolupament d'indústries, que pot donar un producte d'alt valor afegit. Com a exemple, fa un temps, juntament amb els nostres socis italians, estàvem considerant la possibilitat de modernitzar la planta d'alumini de Zaporozhye. I el projecte més efectiu per a la seva modernització va resultar ser una variant quan la planta es va complementar amb un parc tecnològic. En aquest cas la planta produiria alumini primari, i dins del tecnoparc s'utilitzaria per produir peces d'alt valor afegit. En el nostre cas, serien peces de cotxe. A Àustria n'hi ha molts exemples. Produïu caixes de canvis per a tot el món, per exemple.

- Quin paper poden jugar els empresaris estrangers que inverteixen en l'economia d'Ucraïna en la seva recuperació?

En qualsevol cas, històricament Ucraïna sempre ha atret de manera estable la inversió estrangera. Després de l'inici de la guerra, hi va haver una caiguda comprensible del seu volum, però segons el Ministeri d'Hisenda, ja en el segon trimestre de l'any passat aquella baixada va ser substituïda per creixement. I a finals d'any, teníem un balanç d'inversió positiu. Per cert, vull assenyalar que Àustria és el sisè país més gran pel que fa a projectes d'inversió. És interessant que fins i tot països com Polònia, que ha prestat una ajuda enorme a Ucraïna des de l'inici de la guerra, siguin inferiors (10è lloc). La nostra relació amb les empreses austríaques és un bon exemple de com les empreses poden cooperar després de la guerra.

- Necessita Ucraïna inversions estrangeres addicionals per recuperar el creixement econòmic més ràpid després de la guerra? L'exemple de Grècia mostra que les inversions estrangeres tenen pros i contres. Els experts han assenyalat que després de la crisi financera a Grècia, una gran part de l'economia local va acabar en mans d'inversors estrangers. Si aconsegueixen massa control sobre l'economia del país, pot frenar el seu creixement econòmic.

La situació a Ucraïna és una mica diferent. L'arribada d'inversors europeus significa sens dubte estabilitat dins del país. Si hi ha diners europeus a Ucraïna, ja és una garantia de suport, incloses les qüestions de guerra i pau. El model "us donem els nostres diners, tracteu vosaltres mateixos els vostres problemes" no ens convé. Ucraïna busca ser membre de la UE, vol integrar-s'hi. La UE és una gran família on tothom està unit i interconnectat. Per això necessitem les vostres tecnologies, necessitem joint ventures amb empreses europees. Assolir un nivell econòmic completament diferent i garantir tant la seguretat d'Ucraïna des del punt de vista militar com la seva competitivitat a nivell europeu i mundial. Estic impressionat per l'enfocament de les empreses europees. És una relació de socis, i moltes empreses europees i austríaques tenen empreses col·laboradores a tot el món. També tenim aquesta experiència. Vam establir una empresa conjunta amb el grup Sany de la Xina i sé que aquesta empresa també treballa amb Palfinger d'Àustria.

- Heu esmentat una empresa xinesa anomenada Sany Group. En quins àmbits esteu col·laborant?

La cooperació amb Sany Group és la cooperació en la producció d'equips miners. Aquesta empresa també produeix equips per a la construcció i la generació d'energia eòlica.

- Heu esmentat la generació eòlica. Estàs interessat en invertir en fonts d'energia alternatives?

Sí, estem interessats en aquestes inversions i amb el temps aquesta zona a Ucraïna es desenvoluparà activament. Però, malauradament, avui en dia és realment impossible participar en energies alternatives a Ucraïna. La majoria dels fabricants ni tan sols consideren aplicacions per a la producció d'aquests equips, en particular, per a l'ús de l'energia eòlica i el seu lliurament al nostre país. A més, l'impacte negatiu és la incapacitat d'aprofitar plenament les oportunitats dels ports del Mar Negre. El mateix es pot dir de l'energia solar, a causa dels danys a les línies elèctriques. L'eòlica i la solar poden convertir-se definitivament en una alternativa al 100% a les fonts d'energia tradicionals, però avui construir una planta d'aquest tipus a Ucraïna és problemàtic. I encara que aconseguim construir-ne un, també serà un problema per lliurar energia als consumidors. Tot i que hi ha escassetat d'energia al sistema energètic d'Ucraïna.

- Però teniu previst invertir-hi en el futur?

Actualment a Ucraïna hi ha diversos projectes de parcs eòlics que es podrien construir. Actualment a les regions occidentals més tranquil·les es treballa en la recollida d'informació, l'anàlisi de possibilitats, el desenvolupament de projectes. Però cal entendre que fins i tot als països més desenvolupats d'Europa es necessiten almenys dos anys per construir parcs eòlics. Estic segur que aquest sector es desenvoluparà activament després de la guerra, però de moment aquesta construcció és poc probable per la simple logística de lliurament. Un lliurament difícil significa un augment significatiu del cost de l'energia produïda, especialment en comparació amb el que es pot construir a la UE. Al mateix temps, si parlem del nostre grup d'empreses, tenim un projecte de parc eòlic, que començarem a construir just després de la guerra. També vam comprar una xarxa de punts de recàrrega elèctrica. Estaran equipats amb les unitats de càrrega de vehicles de 350 quilowatts més potents d'Europa. Tenim previst instal·lar les primeres estacions ja aquest mes. Aquest projecte començarà a Kíev.

- Tornem a les preguntes sobre política. Si compares la política estatal abans i després de la guerra, què ha de canviar a nivell estatal perquè l'economia es desenvolupi?

Podem parafrasejar les paraules d'or de Churchill: "En un país en guerra, no comentaré mai sobre el meu govern. Hi ha algunes coses que no es discuteixen. Agradi o no a algú. Zelensky és el president d'un país en guerra. Qui està fent tot el que està a les seves mans per acostar la victòria, no sé quan s'acabarà la guerra, però tots donarem suport a les polítiques que segueix el govern avui.

- I si parlem de l'economia ucraïnesa en termes més generals? Només cal comparar l'economia d'Ucraïna abans de la guerra i després que va començar? Després de tot, Ucraïna ja ha passat per moltes reformes relacionades amb el desig d'entrar a la UE. Què es necessita per al seu desenvolupament posterior?

En primer lloc, perquè l'economia es desenvolupi, la guerra ha d'acabar; sense això, l'economia d'Ucraïna no començarà a funcionar. En segon lloc, Ucraïna ha de complir els requisits establerts a l'Acord d'Associació de la UE tan aviat com sigui possible. Es tracta d'aquests set punts que tots coneixem i parlem tant. I finalment, després o de camí cap a la UE, Ucraïna ha de tenir un accés just al mercat europeu. Això és especialment important perquè a escala mundial, tothom ja ha vist el paper crucial d'Ucraïna en el subministrament de cereals i aliments. En aquest sentit, és molt interessant l'exemple d'Àustria, que s'aprové del 91% dels seus propis aliments. I, tanmateix, fins i tot en temps d'abans de la guerra hi havia subministraments de productes agrícoles d'Ucraïna a aquest país.

- Com controlar els fons que s'assignaran a Ucraïna? Són suficients els mètodes tradicionals de control per a aquesta finalitat? S'han considerat diverses opcions dins de la UE, inclosa la creació per part d'Ucraïna d'una nova agència, reforçada per un consell de supervisió, que inclouria representants de la UE.

Aquesta pregunta té un cert rerefons. Ucraïna és avui membre de l'OTAN? De jure no, de facto sí. Segons el nombre d'armaments que aconseguim, segons els estàndards als quals canvia el nostre exèrcit, de fet ja som membres de l'OTAN. I no podem imaginar el desenvolupament d'Ucraïna sense l'OTAN. Però hi ha procediments estrictes per a aquesta adhesió. Hi ha normes i s'han de respectar. Ucraïna és ara membre de la UE? Encara no, però de totes maneres hi serem, és qüestió de temps. Pot Ucraïna recuperar-se per si mateixa avui? Definitivament no. Necessita ajuda, inclosa la UE. Aleshores, per què hem de tenir por del control de la UE si volem formar-ne part nosaltres mateixos? El control sobre l'ús dels fons és tant l'assistència del vostre costat com l'ajuda militar, financera o humanitària. I pel que fa als aspectes tècnics, al meu entendre, aquest control s'hauria d'exercir dins d'un únic òrgan. En aquesta qüestió, els països de la UE haurien d'anar com a bloc, no per separat. De la mateixa manera que ens ajuden a lluitar, ens ajuden amb les armes, de la mateixa manera haurien de prendre decisions sobre finances i control.

- Tradicionalment, quan la UE assigna fons, exigeix ​​el compliment de les reformes al mateix temps. Aquesta opció és adequada per a Ucraïna?

Durant tots els darrers anys, Ucraïna ha manifestat el seu desig de formar part de la UE. És per això que la creació d'un òrgan estatal, que controlarà l'ús dels mitjans, dir quins mecanismes són necessaris en el sistema judicial, l'aplicació de la llei, els mitjans de comunicació - és un gran avantatge per a Ucraïna. Ens allunyarem dels escàndols de corrupció interna. Tindrem un model en el qual arribarem a Europa més ràpidament. I Europa, no en sentit geogràfic, sinó en sentit mental. Sens dubte accelerarà el nostre procés d'integració. A més, la creació d'un únic cos ens permetrà exercir el control amb més eficàcia i no encallar-nos en els detalls. Quan tothom és responsable d'alguna cosa, no hi haurà ordre. Volem superar el camí cap a la UE el més aviat possible, i la mentalitat és el principal factor per accelerar aquest procés.

- Vostè ha esmentat que el problema del creixement econòmic és el gran nombre de persones que han marxat d'Ucraïna. Què s'ha de fer per animar la gent a tornar a casa?

Les dades sociològiques sobre quin percentatge de persones que han marxat d'Ucraïna estan disposades a tornar a casa no són del tot fiables. Aquestes persones es poden dividir en molts grups diferents: persones de zones on hi ha lluita activa. Gent de zones més tranquil·les que volia protegir els seus fills i famílies. Persones que han perdut la seva llar i no tenen on viure. Què es pot fer per tornar-los? En primer lloc, proporcionar habitatge a aquestes persones. En segon lloc, oferir-los feina. Per la nostra banda, per exemple, ja hem començat a desenvolupar aquestes solucions. La nostra idea és crear conjunts residencials amb cicles de producció. No només per tornar a la gent, sinó per oferir-los feina. El nostre projecte pilot es posarà en marxa a la regió de Kíev, però aquests complexos es poden llançar a tot el país. El país no pot esperar i la seva economia s'ha de desenvolupar. Així que és hora de fer alguna cosa avui en zones on no hi ha operacions militars actives.

- I una pregunta a part sobre el teu canal de televisió. Quan comença a emetre?

El canal comença a emetre l'1 de febrer. Tot i que la nostra aplicació està sota consideració pel Consell Nacional de Televisió i Radiodifusió, el canal emetrà la marató de notícies d'Ucraïna "Notícies Unides" només en format digital. I després de la reemissió de la llicència, el canal començarà amb el logotip de Ukraine World News i ampliarà la seva emissió per satèl·lit.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències