Connecteu-vos amb nosaltres

Ucraïna

Ucraïna, un any després: els eurodiputats debaten sobre les perspectives energètiques amb la Comissió i l'AIE  

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els ponents van destacar que si bé la UE va aconseguir estalviar energia i diversificar el seu subministrament, ara ha de desenvolupar la seva pròpia producció i adaptar-se a una nova realitat energètica.

Podeu veure la gravació del debat i la conferència de premsa.

En una reunió de la Comissió d'Indústria, Recerca i Energia (ITRE), els ponents van fer balanç de la situació del mercat energètic un any després de l'inici de l'agressió russa contra Ucraïna i van debatre les perspectives de futur.

President de la comissió ITRE Cristian Bușoi (PPE, RO) va dir: "És una certesa que el món tal com el coneixíem ha canviat i que l'armamentització de l'energia per part de Rússia ja des del 2021 ha tingut conseqüències enormes al món en general, però a la Unió Europea en particular.

"Per això és important, en un context on ens hem d'afrontar amb reptes per a la seguretat del subministrament, l'augment dels preus de l'energia i els colls d'ampolla de les infraestructures, que tinguem en compte que aquesta crisi no s'ha acabat. Tots els nostres esforços haurien d'anar a consolidar. les accions ja fetes i garantir que la nostra indústria segueixi sent competitiva".

Comissionat d'Energia Kadri Simson (a la foto) va dir: "Fa un any, la Comissió va presentar el Pla REPowerEU per acabar amb la nostra dependència dels combustibles fòssils russos i diversificar les nostres fonts. Des de llavors hem sancionat el carbó i el petroli i hem reduït dràsticament les nostres importacions de gas, tot mantenint el rumb pel que fa als nostres compromisos en virtut de el Pacte Verd Europeu.De fet, les emissions de carboni a Europa van baixar un 2.5% l'any passat, segons l'Agència Internacional de l'Energia.Aconseguir-ho ha estat un esforç conjunt -el Parlament Europeu és un aliat important en la nostra tasca, que dista molt de ser. Fet! També vull reconèixer els milions d'europeus que van demostrar solidaritat i unitat ajustant els seus estils de vida quan Europa es va veure afectada per la crisi energètica més greu en dècades".

Agència Internacional de l'Energia Director Executiu Fatih Birol va dir: "Cal felicitar a Europa per com ha resistit la crisi energètica, sobretot pel que fa a com ha reduït tant la seva dependència de l'energia russa com les seves emissions, alhora que gestiona els impactes socials i econòmics. Però no hi ha lloc per a la complaença. Assegurar el subministrament de gas natural podria ser encara més difícil l'hivern vinent, i encara cal fer molt més per augmentar la base industrial de tecnologia neta d'Europa".

anunci

Durant el debat, els eurodiputats van destacar la necessitat de posar més esforç en les mesures d'eficiència energètica, que són una part important de la combinació de polítiques de la UE. Diversos eurodiputats van demanar mesures a curt termini per reduir els preus de l'energia per a les llars i les petites empreses. Altres van dir que l'esforç per assegurar el subministrament de gas no hauria de frenar la inversió en energies renovables. Alguns eurodiputats també van advertir dels possibles efectes de la intervenció del mercat, o contra l'intercanvi d'una dependència energètica per una altra quan es tracta de l'augment de les importacions de GNL de la UE.

Fons

Amb la guerra russa contra Ucraïna, l'enfonsament dels lliuraments de gas a Europa des de Rússia i el deteriorament del mercat energètic, la UE va introduir al llarg del 2022 una sèrie de mesures d'emergència: la ompliment urgent de reserves estratègiques, El REpowerEU pla, mesures d'estalvi energètic, I un mecanisme temporal per limitar els preus excessius del gas. Es preveu que en les properes setmanes es presentin o s'adoptin més mesures, com ara a reformar el mercat elèctric europeu, així com a facilitar el desplegament d'energies renovables.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències