Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió paga 1.5 milions d'euros més en ajuda a Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha pagat avui 1.5 milions d'euros en virtut del Assistència macrofinancera + paquet per a Ucraïna, amb un valor de fins a 18 milions d'euros. Amb aquest instrument, la UE pretén ajudar Ucraïna a cobrir les seves necessitats de finançament immediates, amb un suport financer estable, previsible i important el 2023. Amb el pagament d'avui, Ucraïna ha rebut fins ara 13.5 milions d'euros aquest any en el marc d'Assistència macrofinancera +.

Aquest suport ajudarà a Ucraïna continuar pagant sous i pensions, i mantenir en funcionament els serveis públics essencials, com ara hospitals, escoles i habitatges per a persones reubicades. També permetrà a Ucraïna garantir l'estabilitat macroeconòmica i restaurar la infraestructura crítica destruït per Rússia en la seva guerra d'agressió, com ara infraestructures energètiques, sistemes d'aigua, xarxes de transport, carreteres i ponts.

El pagament d'avui arriba després que la Comissió ho constatés el 25 de juliol Ucraïna va continuar fent un progrés satisfactori cap a la implementació de les condicions de la política acordada i complir els requisits d'informació, que tenen com a objectiu garantir l'ús transparent i eficient dels fons. Ucraïna ha aconseguit notablement un avenç important millorar l'estabilitat financera, enfortir l'estat de dret, millorar el seu sistema de gas, fomentar l'eficiència energètica ipromoure un millor clima empresarial.

La presidenta Ursula von der Leyen va dir: "Enguany, vam pagar 13.5 milions d'euros per ajudar Ucraïna a mantenir hospitals, escoles i altres serveis en funcionament. Mes rere mes, el nostre suport continu també ajuda Ucraïna a pagar salaris i pensions. Aquesta assistència ràpida i flexible s'adapta a les necessitats del país i també promou reformes transformadores a Ucraïna. El nostre compromís d'estar al costat d'Ucraïna és inquebrantable i continuarem fent el nostre paper per reconstruir un país modern i pròsper".

En general, des de l'inici de la guerra, el suport a Ucraïna i ucraïnesos és d'aproximadament 81bn €. Això inclou el suport financer, humanitari, pressupostari d'emergència i militar a Ucraïna de la UE, els estats membres i les institucions financeres europees, així com els recursos disponibles per ajudar els estats membres a cobrir les necessitats dels ucraïnesos que fugen de la guerra. Més informació disponible a aquesta fitxa tècnica.

El 20 de juny, la Comissió proposat establir un mecanisme específic que ofereixi suport coherent, previsible i flexible a Ucraïna durant el període 2024-2027, per un import global de fins a 50 milions d'euros.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències