Connecteu-vos amb nosaltres

US

La UE espera un avanç en el comerç a la cimera UE / EUA de la setmana que ve

COMPARTIR:

publicat

on

Per davant de la cimera del G7 i la UE-EUA, Economia El vicepresident executiu, Valdis Dombrovskis, va informar els eurodiputats sobre la propera cimera UE / EUA. La cimera tractarà qüestions comercials mundials, però com a part d’una mesura de confiança i consolidació de confiança, la UE espera resoldre almenys algunes de les disputes comercials actuals entre la UE i els EUA. 

Els presidents de la Comissió i del Consell, Ursula von der Leyen i Charles Michel, es reuniran amb el president dels Estats Units el 15 de juny a Brussel·les. La UE espera que les seves relacions amb els Estats Units es revigoritzin i pretén construir una agenda comuna que cobreixi el comerç, l’economia, el canvi climàtic, així com altres preocupacions de política exterior mútua basades en interessos i valors compartits.

La UE espera que la cimera pugui oferir una agenda comercial més positiva i un compromís renovat per abordar col·lectivament els reptes derivats de les economies no de mercat. 

Dombrovskis va dir: "Volem fer un progrés decisiu per resoldre les nostres disputes bilaterals sobre el deute dels avions i els aranzels nord-americans sobre l'acer i l'alumini. En aquest darrer cas, vam enviar un clar senyal als EUA sobre la nostra voluntat de resoldre aquest problema de manera justa i equilibrada, suspenent la duplicació automàtica de les nostres contramesures legítimes. Ara correspon als Estats Units seguir la conversa ".

Sobre les perspectives més globals, Dombrovskis va dir: "També esperem forjar una aliança amb la UE per cooperar en la reforma de l'Organització Mundial del Comerç. Hem d’aconseguir aquest llibre de normes de comerç mundial fins a la data, ajudant-nos a afrontar molts reptes als quals ens enfrontem ”.

La UE i els EUA també discutiran una cooperació més estreta en tecnologies verdes i digitals. Amb aquest propòsit, la UE ha proposat establir un Consell de Comerç i Tecnologia per assolir el lideratge transatlàntic en aquesta àrea comercial. 

Com a part de la seva primera visita a Europa, Joe Biden arribarà a Brussel·les abans de la cimera per reunir-se amb els caps d’estat o de govern de l’OTAN el dia abans.

anunci

Comparteix aquest article:

Tendències