Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

Cada augment de COVID-19 representa un risc per als treballadors de la salut: TEPT

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La infermera registrada a la UCI, Pascaline Muhindura, porta EPI mentre treballa al Research Medical Center enmig de la pandèmia de la malaltia del coronavirus (COVID-19) a Kansas City, Missouri, EUA, en aquesta fotografia sense data. Pascaline Muhindura / Document a través de REUTERS
Les infermeres de la UCI de la malaltia de Coronavirus (COVID-19) mostren tatuatges que tots han de commemorar el seu vincle com a treballadors de primera línia i les persones que han perdut, a l’Hospital Providence Mission de Mission Viejo, Califòrnia, EUA, el 8 de gener de 2021. REUTERS / Lucy Nicholson

Els genolls de l’infermer Chris Prott salten, el cor li batega, la boca s’asseca i la ment s’envaeix de records foscos quan parla de treballar a la unitat de cures intensives (UCI) del centre mèdic de Milwaukee VA durant pandèmia sobretensions, escriu Lisa Baertlein.

Prott comparteix una lluita comuna per a molts dels veterans militars als quals ha cuidat durant anys: símptomes del trastorn per estrès posttraumàtic (TEPT).

Prott es trobava entre una dotzena de membres de la UCI que van explicar a Reuters símptomes com despertar de malsons banyats de suor; flashbacks als pacients moribundos durant el els primers dies de la pandèmia; còlera encesa; i pànic al so de les alarmes mèdiques. Aquells els símptomes dels quals duren més d’un mes i són prou greus com per interferir en la vida quotidiana es poden diagnosticar de TEPT.

anunci

La creixent variant de Delta està acumulant nous traumes a mesura que els Estats Units i altres nacions comencen a estudiar el TEPT en treballadors de la salut. Les dades ja van demostrar que els treballadors sanitaris dels Estats Units estaven en crisi abans del COVID-19.

Tot i que el TEPT es relaciona amb el combat, pot sorgir entre civils després de desastres naturals, abusos o altres traumes. Els treballadors de la salut poden ser reticents a equiparar la seva experiència amb la dels soldats que tornen.

"Em sento com un ximple que l'anomena TEPT", va dir Prott. "Em va costar molt parlar amb algú perquè veig nois amb TEPT real. El que tinc, no és res en comparació, de manera que us sentiu culpables de pensar-ho".

anunci

El psiquiatre Dr. Bessel van der Kolk ho sap millor.

"A la superfície, una infermera del vostre hospital local no semblarà un noi que torni d'Afganistan", va dir l'autor de "The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma". "Però a sota de tot, tenim aquestes funcions bàsiques determinades per la neurobiologia que són les mateixes".

Els estudis previs a la pandèmia van mostrar que les taxes de TEPT en treballadors sanitaris de primera línia van variar del 10% al 50%. La taxa de suïcidi entre els metges va ser més del doble que la del públic en general.

L'American Medical Association (AMA) ha aprovat un psicòleg militar i el Centre Nacional per al TEPT del Departament d'Afers dels Veterans (VA) per ajudar-lo a mesurar l'impacte de la pandèmia.

El Dr. Huseyin Bayazit, resident de psiquiatria del Centre de Ciències de la Salut de la Universitat de Texas Tech, i investigadors de la seva Turquia natal van enquestar 1,833 treballadors sanitaris turcs la tardor passada. Els resultats, presentats al maig en una reunió de l'Associació Americana de Psiquiatria, van mostrar una taxa de TEPT del 49.5% entre els no mèdics i del 36% per als metges. Les taxes de pensaments suïcides van augmentar a mesura que els treballadors passaven més temps en unitats COVID-19.

Els sindicats volen mitigar els traumes establint normes nacionals sobre el nombre de pacients sota l'atenció de cada infermera. Els treballadors diuen que no haurien de pagar per la teràpia, la medicació i altres intervencions.

L’AMA i altres grups volen més confidencialitat per als metges que busquen serveis de salut mental. La majoria del personal de la UCI que va discutir el TEPT amb Reuters va demanar anonimat per por a les repercussions a la feina.

El sistema sanitari Mount Sinai de Nova York i el sistema sanitari Rush University de Chicago ofereixen serveis de salut mental confidencials i gratuïts.

El nou Centre d’Estrès, Resiliència i Creixement Personal del Mount Sinai ofereix un programa d’ajuda entre iguals de “Battle Buddies” d’inspiració militar. Un capellà del programa "Road Home" de Rush per a veterans dirigeix ​​un grup de suport al dol de "creixement postraumàtic" per a infermeres de la UCI.

El sistema VA proporciona assessorament de salut mental a curt termini i gratuït a través del seu programa d’ajuda als empleats. Moltes instal·lacions locals de VA complementen aquelles amb equips d’assessorament espiritual i resposta a incidents de crisi, va dir un portaveu.

Al voltant de 5,000 metges nord-americans deixen de fumar cada dos anys a causa d'un esgotament, va dir la doctora Christine Sinsky, vicepresidenta de l'AMA. El cost anual és d’uns 4.6 milions de dòlars, incloses les pèrdues d’ingressos per vacants i despeses de contractació, va dir.

Els resultats de l'enquesta hospitalària al març van portar el Departament de Salut i Serveis Humans a advertir que "l'escassetat de personal ha afectat l'atenció al pacient i que l'esgotament i el trauma han afectat la salut mental del personal".

El cirurgià traumàtic, la Dra. Kari Jerge, es va oferir voluntàriament per treballar a la sala COVID-19 de Phoenix durant la onada de l'hivern passat. Va rebutjar substancialment més sous per tornar a la UCI després de l'augment de la variant Delta.

Jerge anima els altres a prioritzar la "autoconservació", però es preocupa per la pèrdua de coneixements. "Hi ha un valor infinit en una infermera que treballa a la UCI des de fa 20 anys i que té una sensació intestinal quan alguna cosa va malament amb un pacient", va dir.

La infermera Pascaline Muhindura, de 40 anys, que té cura de pacients COVID-19 a Kansas City (Missouri), ha defensat la seguretat dels treballadors sanitaris des que va perdre un company de feina per la malaltia al principi de la pandèmia.

"Segueix empitjorant. Tornem a aquest lloc, que va despertar aquestes emocions de nou", va dir Muhindura, que va afegir que molts empresaris no ofereixen una cobertura d'assegurança adequada per a la teràpia.

Una UCI fomenta el tipus de companyerisme forjat en la batalla. Un grup d’infermeres del sud de Califòrnia COVID-19 van tenir tatuatges coincidents. Els treballadors de la salut es comprometen a plorar cap a casa després de canvis difícils, es donen suport mútuament a les xarxes socials i empenyen els companys a buscar ajuda.

"No hi ha res dolent en sentir-se així", va dir la infermera de VA Prott. "Tanmateix, cal fer-hi front".

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències