Connecteu-vos amb nosaltres

Uzbekistan

Reforç de les institucions democràtiques: agenda de futur

publicat

on

Actualment, els instituts democràtics de les països occidentals exerceixen un control sobre l'estat, incloent-hi l'activisme poliològic. Aquí, la influència dels partits polítics i l’activitat dels instituts d’autogovern estan creixent i es valora la llibertat individual com el valor més alt. Per exemple, als Estats Units d'Amèrica, Gran Bretanya i Austràlia, aquest principi no permet que l'estat interfereixi en la vida de la societat civil, escriu el doctor Tokhir Khasanov, professor associat a l'Acadèmia d'Administració Pública, sota la presidència de la República d'Uzbekistan.

Als Estats Units, l'atenció seriosa es paga a les normes, principis i directrius de millorar les interaccions de les agències de govern i les ONG a l'hora d'abordar els problemes urgents del desenvolupament social-ecològic de la societat. I, les activitats i mecanismes de control públic sobre la implementació d’actes legislatius per part de les autoritats públiques d’aquest país s’han millorat significativament.

Els instituts de societat civil, que treballen a les països occidentals, presten especial atenció a la creació d'una societat civil, garantint la seva participació efectiva en l'administració pública. la societat i l’administració pública, per desenvolupar encara més la convivència entre les estructures públiques i les agències de govern sobre la base d’una associació social. La convivència de l’estat amb organitzacions no governamentals i no professionals permet algunes oportunitats dels principis d’obertura i transparència, així com una anàlisi sistemàtica en profunditat dels processos que tenen lloc a l’àmbit civil.

A França, per exemple, l’Estat involucra activament les organitzacions no governamentals en les polítiques de govern, i els cossos establerts sota els ministeris i les agències funcionen eficaçment amb institucions cíviques que contenen altres activitats i mètodes [4].

La funció dels instituts democràtics al Japó es basa en el principi de la funció científica i responsable. El model de la societat estatal (mercat) i la societat civil també és una prioritat. Al Japó, els governs locals tenen el dret d’aconseguir nous edificis entre els NGO per anunciar diversos programes i projectes destinats a resoldre els problemes socials [5].

Des dels primers anys d’independència, es va atendre una atenció especial a la creació d’un marc polític i legal per garantir la participació de la gent en la governança estatal a Uzbekistan. En un breu període de temps, el sistema “ciutadà-societat-estat” es va establir al país. En aquesta societat, la realització pràctica de tots els drets humans, en particular, la participació en assumptes públics, la llibertat de la religió, la llibertat de l’assemblea, es converteix en una realitat puritària. ”Han estat eliminats i ha sorgit la seva responsabilitat per la gestió de la resposta estatal i la responsabilitat de l’estat pels ciutadans.

En particular, l’article 32 de la República d’Uzbekistan que “els ciutadans de la República d’Uzbekistan tenen el dret de participar directament en la gestió pública i en els assumptes de l’Estat i a través dels seus representants” [1]. Una comunitat així es pot evitar amb el desenvolupament d’institucions democràtiques en societat.

Els instituts democràtics són un conjunt d’organitzacions i estructures que serveixen per establir principis democràtics en la vida de la societat. Històricament, es poden dividir en institucions tradicionals, sòlides i polítiques (partits estatals, polítics, organitzacions públiques, mitjans de comunicació) que tenen un significat democràtic tradicional, i diversos no orgànics, com els drets humans, així com els drets humans. [2].

Els criteris de la democràcia són polifacètics, incloent la llibertat política, els drets civils, la creació d’estats i societats, els processos de governança, la participació en debats socials, la participació en l’elecció dels representants que no són elegibles per a les seves actuacions, les seves responsabilitats i les seves responsabilitats. continuarà fins i tot millorant i millorant-se tan bé com ho valorin els ciutadans que entenguin la necessitat de fer-ho. En aquest sentit, hi ha un criteri important que caracteritza la societat democràtica a Uzbekistan.

Aquests són quant els ciutadans són conscients del procés de presa de decisions, quanta decisió de govern es troba introduïda per la gent i quant els ciutadans habituals s’involucren en el govern del país. Si fem una anàlisi comparativa dels canvis que tenen lloc al país en totes les esferes de societat, la diferència entre una societat demоcràtica en aquests tres criteris, no és difícil entendre la següent diferència important.

En una societat democràtica, la participació de ciutadans en la gestió i societat estatal requereix directament la referència a les estructures polítiques, econòmiques, socials i culturals de la societat. Els instituts no polítics també influeixen en la vida política amb les seves pràctiques pràctiques.

Aspectes democràtics de la participació ciutadana en el govern de l’estat i la societat:

- allotjament per part de la gent;

- harmоniоus reflecteix sobre els drets de diferents grups socials;

- garantir els drets de tots els ciutadans;

- eleccions lliures;

- la igualtat dels ciutadans abans de la llei;

- la justícia, i;

- Sobre fons importants, com ara la diversitat d'institucions, opinions i ideologies polítiques.

La independència ha donat una idea clara, sobre la reflexió i la veritable naturalesa demogràfica de l'administració pública i estatal, i els ciutadans han estat capaços d'exercir els seus drets de llibertat, els seus drets polítics o indirectament. Aquest dret, com l’Uzbekistan, s’ha convertit en un tema de relacions internacionals, permet als ciutadans moderns determinar el seu propi destí a la pràctica. Com a resultat, la democràcia es va començar a basar en el principi que el govern hauria de servir a la gent.

En una societat democràtica, els ciutadans tindran la oportunitat de gaudir plenament dels seus drets i llibertats com a següents:

- seleccionar i implementar una activitat gratuïta de laboratori;

- participació en diversos instituts de la independència i la independència de l'estat;

- activitat gratuïta a les esferes de la vida social, i;

- Per ser conscients dels canvis en la vida política, social i cultural, tenir llibertat per expressar les seves opinions sobre diferents punts de vista i opinions, així com assumir certes responsabilitats.

Uzbekistan ha establert una nova fundació per a la llibertat de parla, reunió i ciència dels seus ciutadans. Això va crear una base democràtica per a tothom per exercir els seus drets per igual com a ciutadans, independentment de la seva naturalesa, religió, estatus de gènere. Això garanteix pràcticament l'activitat gratuïta de tots els ciutadans que viuen a la República en la vida política i social del país.

Una de les característiques importants d'un estat democràtic és la democràcia representativa. La democràcia representativa és l’exercici de les institucions elegides per part de les persones que uneixen els interessos dels ciutadans i els donen el dret absolut de fer lleis i decisions. Segueix que la realització d'una democràcia realment representativa està directament relacionada amb l'adhesió del procés electoral als principis de drets humans. Es pot incloure que la democràcia i les eleccions estan indissolublement relacionades amb conceptes.

A través de les eleccions, els ciutadans participen en la formació de les autoritats públiques i, per tant, exerceixen el seu dret institucional a passar la nit.

En connexió amb la independència de la República, ha començat un nou període de desenvolupament del sufragi. La legislació electoral actualment està experimentant un procés de millora i, per a la seva perfecció, s’estan prenent els aspectes positius de l’experiència de les principals democràcies. El més important per a qualsevol llei és el mecanisme de la seva implementació a la pràctica. Per tant, juntament amb el contingut de les lleis aprovades, s'estan millorant els mecanismes d'implementació. Al mateix temps, és important confiar en les característiques històriques del nostre estat natural i en l’experiència positiva obtinguda en el conducte de les eleccions, aconseguir la prioritat de les millors pràctiques i els principis de la democràcia com a tasca molt responable.

Com a resultat de les reformes implementades al país, la participació dels ciutadans en règim de govern com a procés s’enriqueix amb un nou centre. Això està directament relacionat amb els diversos instituts democràtics sorgits a la societat. Aproximant-nos a aquest punt de vista, veiem que avui s’està expandint el rol d’institucions cíviques en la vida sonoma, ecològica, política i espiritual de la societat. Si el 1991 es van registrar 95 ONG al país, avui podrem veure que el seu nombre ha superat els 9200.

Les referències dirigides a la formació d'un sistema multipartidista a Uzbekistan han jugat un paper important a l'hora de determinar el futur desenvolupament de principis democràtics en la societat. En aquest sentit, el 1991, l'adopció de la Llei "Associacions públiques a la República d'Uzbekistan" el 15 de febrer va ser la primera base legal de la idea de construir una societat civil. La importància de la llei és que estipula que l'assistència pública funciona independentment de l'estat i que els oficials no poden interferir en les seves activitats. Va ser en aquesta llei que per primera vegada es va equiparar la responsabilitat dels partits polítics i la organització pública per a la destinació del país amb les organitzacions estatals.

El desenvolupament gradual del sistema multipartidista a Uzbekistan dóna fe del fet que durant els anys d’independència s’ha creat la base jurídica de les electròniques electròniques al país i s’estan implementant lleis electorals. Al mateix temps, les campanyes periòdiques van tenir un impacte significatiu en l'augment de la cultura jurídica i política popular dels ciutadans com a extensions plàstiques dels partits.

La institució mahalla és un "mirall" de la vida sociopolítica, una manifestació brillant de les millors tradicions i costums del nostre poble, en particular la bondat, la misericòrdia, que garanteix la unitat de la nació en casaments i funerals. Durant els anys de la independència , en el procés de reformes a gran escala dutes a terme per construir un estat democràtic governat per l’estat de dret i la societat civil, s’ha prestat molta atenció al desenvolupament de la institució mahalla. La creació del marc legal de la institució mahalla, la seva millora d'acord amb els requisits moderns, s'ha convertit en un factor important per enfortir l'estatus d'aquesta estructura única com a part integral de la vida política, econòmica i espiritual de la nostra societat. Com a resultat, avui aquesta estructura realitza més de 30 funcions, que anteriorment estaven sota l'autoritat de les autoritats estatals locals. Sens dubte, la protecció social és líder entre ells. L’article 105 de la Constitució de la República d’Uzbekistan inclou disposicions sobre la institució mahalla i en defineix el mandat.

Avui al nostre país, les assemblees de ciutadans tracten qüestions de significació local, garantides per la Institució i les lleis de la República d’Uzbekistan, basades en els seus propis interessos, les característiques històriques del desenvolupament, així com els valors naturals i espirituals, els costums i les tradicions locals. suport social, desenvolupament de l’emprenedoria privada a les mahallas, incloses empreses familiars i artesania, conservació dels drets i interessos legítims de les entitats empresarials dels regions i del control públic sobre la qualitat dels serveis públics per part dels serveis públics, emplaçament dels serveis no exemplificats.

El rol d’autogovern dels ciutadans en la societat s’està reforçant com a resultat de les mesures pràctiques preses per promoure el desenvolupament integral de l’institut mahalla, que és un antic i únic centre de govern, per ampliar encara més les seves torres i utilitzar-les de manera efectiva. pоwers previstes per la legislació.

La importància de la regla de la llei en una societat demòcrata és molt important. La importància de la regla de la llei també és important en els interessos de les relacions personals, socials en la societat, l'organització dels afers públics i altres qüestions similars.

Per tal d'aconseguir la regla de la llei, és necessari desenvolupar-les al mateix temps en el procés d'adopció, en la mesura que puguin beneficiar la societat en el futur. A més, en el procés de fer lleis, és necessari prendre en compte si la societat, la gent sent la necessitat d'aquesta llei o no. És aquesta qüestió la que determina la mesura en què una llei promulgada no beneficia la societat a la vida.

La regla de la llei és la base per construir una societat democràtica. Al mateix temps, és una mesura de justícia. Com que la justícia prevaldrà només si s’assegura la regla de la llei, la gent assolirà la igualtat en la naturalesa, l’idioma, els costums, les tradicions, els valors, les creences religioses, el gènere, l’estatus social i la sol·licitud. És la base per assegurar l'estabilitat en la vida ecològica, sòlida-política i espiritual del país. En un país on la llei es viola, es perd la desigualtat, la injustícia, la violència i es produeix un nombre d’altres fenòmens negatius. És per això que la regla de la llei ha pujat al nivell dels valors universals. Aconseguir que la regla de la llei esdevingui la visió general de la natura és un aspecte important del desenvolupament natural.

En qualsevol societat, la informació sempre és un mirall del desenvolupament del país, un dels principals mitjans per donar forma a la capacitat de coneixement de la gent, a la vista, a nivell polític. Per tant, la necessitat vital de la informació, la informació dels fets que serveixen per satisfer-la, s'ha ocupat a un dels principals llocs en cada etapa del desenvolupament humà.

Durant els anys d’independència, s’han consolidat les necessàries convencions legals, solidàries i ecològiques per a les activitats dels mitjans lliures. Es continuen les referències per al desenvolupament dels mitjans de comunicació com a institut de societat civil. No és de res que el públic s’hagi adonat que és impossible construir una societat democràtica i garantir la llibertat i els drets humans sense el desenvolupament d’un mitjà de comunicació lliure.

A més dels mitjans públics i estatals, s'ha establert un sistema de mitjans no governamentals i un nombre d'organitzacions destinades a donar suport a les seves activitats.

No s'hauria de notar que el procés democràtic s'ha aprofundit i que, en les països desenvolupats, on hi ha una premsa de respostes, s'ha alliberat la parla i l'opinió ha entrat gradualment en el seu corrent. L'adopció de tals lleis en ordre per reformar radicalment la societat, per trencar les novetats de segles, per convertir el pensament lliure en una forma de vida ha esdevingut un gran esdeveniment polític, cultural i legal per a Uzbekistan. Al mateix temps, demostra que l’adaptació de l’esfera informativa a normes antigues, ensenyant als ciutadans a pensar lliurement i, sobre aquesta base, la reconstrucció de la societat sobre la base del sentit comú ha pujat al nivell de la publicitat. Avui, els mitjans de comunicació de la república cobreixen àrees polítiques, socials, legals, mèdiques, educatives, femenines, socials, educatives, espirituals, espirituals i moltes altres àrees.

Per tal d’informar la comunitat interna- cional sobre la vida del nostre país, la pro- gresa feta en la implementació de les reformes, per satisfer les necessitats informatives de la població i reforçar la interacció entre els ciutadans i les agències de govern, els llocs web estan disponibles. a Internet. No s'hauria de tenir en compte que, a més dels llocs web de govern, el nombre d'altres llocs web també augmenta. Com a resultat de la introducció gradual de les tecnologies més modernes a la indústria, estan entrant al sistema infraestructures mediàtiques completament noves, com ara la televisió digital, mòbil i Internet. S’han explorat versions electròniques d’unes 200 publicacions a la xarxa global [6].

Durant els anys d’independència, s’han creat garanties integrals per garantir l’estat de dret amb la finalitat de formar una societat democràtica a l’Uzbekistan. Per descomptat, s’està fent una extensa feina per millorar de forma constant les garanties legals i els mecanismes legals institucionals i augmentar-ne l’eficàcia. No s'hauria de tenir en compte que garantir la primacia de la constitució i les lleis és també una garantia ecològica, plàstica, moral i espiritual del desenvolupament del país.

A la conclusió, la participació dels ciutadans en la gestió de la societat també els exigeix ​​que tinguin un alt nivell de cultura cívica. Com més alta és la cultura cívica, més processos demоcràtics es desenvolupen en la societat. Per tant, Uzbekistan, que té com a objectiu construir una societat democràtica basada en la norma de la llei, també prioritza el desenvolupament de la cultura i cultura dels seus ciutadans. Inclou una elevada espiritualitat com a fet important en la construcció d'una societat democràtica.

La República d'Uzbekistan porta a terme altres reformes persistents destinades a construir un estat demòcrata regit per la norma de la llei i les fundacions de la societat civil. Aquestes referències tractaven tots els aspectes de la vida de l'estat i de la societat. En particular, hem aconseguit procedir en el camp de la construcció i l'estat de l'estat, garantint la resposta de les persones, reforçant els principis democràtics en les activitats d'autoritats públiques. Les reformes en aquesta àrea mostren la seva significació i resultats positius, a més de ser àmpliament reconegudes per la comunitat mundial.

referències

  1. Cоnstitutiоnоf la República d'Uzbekistan. www.lex.uz
  2. Ма'naviyat - аsosiy tushunchalar izohli lug'ati. Т .: G.G'ulom. 2010. 19 b.
  3. О'Cоnnell, Brian. La societat civil: els fonaments de la democràcia americana. Medfоrd, Mass: Tufts University Press, 1999.
  4. Чилкот Рональд Х.Теории сравнительной политологии. В поисках парадигмы / Пер. с англ. - М .: ИНФРА-М, Издательство «Весь Мир», 2001.-560с.
  5. Мавлонов Ж. Гражданское общество: от концепта к концепциям и парадигмам (социально-философский анализ). Монография. Ж.Мавлонов. - Ташкент: Истиқлол нури, 2014. - 224 с.
  6. Zamonaviy меdiatexnologiyalar va taraqqiyot. // Хаlq so'zi. - 2019.

Uzbekistan

Digne dels monuments atemporals del passat gloriós: el 2022 Uzbekistan veurà la gran inauguració de Silk Road Samarkand, un complex turístic únic

publicat

on

In 2022, Silk Road Samarkand, un complex turístic multifuncional dissenyat per convertir-se en una atracció moderna no només de la ciutat de Samarkand, sinó també de tota l'Àsia Central, voluntat be obert per visitants. El complex combinarà instal·lacions culturals, gastro, mèdiques i de turisme de negocis.

El nou complex acollirà hotels de classe mundial, hotels boutique especialitzats, espais públics contemporanis, parcs, zones d’esbarjo i esports, autèntics restaurants, cafeteries i bars, a més d’una sala de congressos internacional i llocs d’interès cultural. El projecte d’última generació desenvolupat per un equip internacional d’arquitectes i enginyers permetrà combinar diverses zones temàtiques en un conjunt arquitectònic equilibrat sense paral·lel a tota la regió d’Àsia Central.

L’escala i la importància de la ruta de la seda de Samarcanda fan que sigui un merescut seguiment dels sublims monuments del passat i un motor del desenvolupament turístic a la regió. El nom del centre va ser seleccionat deliberadament: les rutes de la Gran Ruta de la Seda passaven pel territori de l’actual Uzbekistan des del segle II aC fins al segle XV, i l’antiga Samarcanda era una de les parades més importants per a les caravanes comercials.

La localització

El nou complex està situat a la part oriental de la ciutat i té una superfície d’unes 260 hectàrees. Se centra al voltant de l’afluent curs fluvial del canal de rem de Samarcanda, que a l’època soviètica servia de base d’entrenament per a la selecció nacional de l’URSS i de competició de la Unió.

El complex inclou diverses zones. Al nord del canal de rem hi ha un Business Cluster, que inclou una sala de congressos i quatre hotels exclusius amb territoris embellits. El Clúster del Sud inclou quatre hotels boutique, cadascun operant a la seva pròpia àrea d’activitat mèdica i sanatòria, a més d’un eco-poble, el complex històric i etnogràfic de la Ciutat Eterna i algunes zones comercials.

El clúster empresarial

Silk Road Samarkand té vuit hotels, quatre cadascun als marges nord i sud del canal de rem. Oferiran un total d’unes 1,200 habitacions. A l’esquerra de la sala de congressos, s’instal·larà un hotel Samarkand Regency de cinc plantes de 22 plantes amb 234 habitacions, incloses suites executives i dues suites presidencials. Es tracta del primer i únic hotel d'Àsia Central que forma part de LHW, l'associació hotelera més important del món.

Savitsky Plaza, un hotel que porta el nom d’Igor Savitsky, un artista honorat de l’Suzbek Uzbek i col·leccionista d’objectes d’art d’avantguarda, es distingeix pel seu disseny interior únic i disposa de 179 habitacions disponibles per als hostes.

Altres hotels de la màxima categoria inclouen Silk Road by Minyoun amb 242 habitacions i Stars of Ulugbek by Lia. Minyoun, que porta el nom del gran astrònom i matemàtic de l'era timúrida, compta amb 174 habitacions. Tots dos edificis estan gestionats per l'hostaleria asiàtica líder Minyoun Hospitality.

Tots els hotels tenen sales de conferències, sales de reunions, restaurants, bars, gimnasos, SPAs i piscines.

La sala de congressos

A la sala de congressos internacional, hi haurà una sala multifuncional, sales presidencials i VIP, sales per a delegacions i sales de reunions, així com sala de banquets i sala d’exposicions.

El clúster mèdic

El clúster mèdic de Marakanda Park Hotels estarà situat al sud del canal de rem. Cadascun dels quatre hotels boutique està especialitzat en un cert tipus de serveis mèdics: medicina preventiva, desintoxicació, tractament de les articulacions i de la columna vertebral i medicina pulmonar. La segona planta dels hotels es destina a centres de salut. A més de sales mèdiques i de tractament, els hostes de l'hotel disposaran de serveis de cosmètic, massatge, teràpia de fang, dutxes terapèutiques, sauna d'infrarojos, cambra de pressió. Els programes oferts es desenvolupen durant 3, 7, 10 i 14 dies d’estada. Els hotels del clúster tindran un total de 366 habitacions.

L' Etern ciutat

Al llarg de més de 10 hectàrees, s’ha recreat la imatge d’una ciutat antiga que convida els hostes del complex a experimentar la història i les tradicions de les terres i pobles d’Uzbekistan. Artistes, artesans i artesans s’establiran als carrers estrets. Els visitants de la ciutat podran tastar cuina nacional de diferents èpoques i regions del país i veure autèntiques representacions al carrer. La Ciutat Eterna oferirà als hostes una oportunitat excepcional per trobar-se a la frontera de les cultures part, hel·lenística i islàmica i observar la diversitat del patrimoni dels segles passats amb els seus propis ulls. L’autor i comissari del projecte és el famós artista uzbek Bobur Ismoilov.

El lloc d’atracció

Els clients del complex gaudiran de zones verdes per a vianants, espais oberts i un entorn ben dissenyat. L’entrada estarà decorada amb motius tradicionals que recordin els majestuosos arcs de Registan. Els parcs esportius i els carrils bici, l’aigua aquàtica Volcano amb piscines i una gran varietat de cafeteries i bars esdevindran un lloc d’atracció. Hi haurà lloguer de bicicletes.

“Samarcanda va ser una parada important a la Gran Ruta de la Seda, un lloc on es van creuar civilitzacions senceres. Creiem que la ruta de la seda de Samarcanda es convertirà en un centre de turisme internacional, on residents de la ciutat, turistes, viatgers i homes de negocis de tot el món podran passar temps amb plaer i beneficis. Estic segur que l'obertura del complex llançarà una nova era en la història del turisme a Samarcanda ", va dir Artiom V. Egikian, CEO de l'empresa gestora de Silk Road Samarkand.

Accessibilitat

El complex és fàcilment accessible en transport: es triga 20 minuts en cotxe per arribar-hi des del centre històric de la ciutat, a 15 minuts de l’aeroport internacional i a 25 minuts de l’estació de tren. El projecte inclou la construcció d’un nus de carretera i un pont de derivació. Podeu arribar al complex tant en cotxe (hi ha aparcaments disponibles) com mitjançant llançadores especials que es posaran en marxa quan s’obri el centre.

Seguir llegint

Uzbekistan

Desenvolupament de l’economia d’Uzbekistan a la primera meitat del 2021

publicat

on

Tot i la pandèmia en curs al món, l’economia d’Uzbekistan ha assolit taxes de creixement rècord. Segons el Comitè Estadístic Estatal de la República d’Uzbekistan, el producte interior brut durant els primers sis mesos d’aquest any va augmentar un 6.2%. En comparació: durant el mateix període de l'any passat, a causa de la pandèmia i els bloquejos, l'economia va créixer només l'1.1% i, durant els primers tres mesos del 2021, el 3%, escriu Ruslan Abaturov, Centre de Recerca i Reformes Econòmiques.

Al mateix temps, cal assenyalar que l'economia dels principals socis comercials d'Uzbekistan s'estabilitza al final dels sis mesos i torna a la trajectòria del creixement. Així, el PIB de Kazakhstan va augmentar un 2.2%, enfront del descens del mateix període de l'any passat un 1.8%. L’economia kirguisa va disminuint gradualment, al gener-juny, la taxa de descens es va desaccelerar fins a l’1.7% enfront del 5.6% del primer semestre del 2020. La Xina manté un creixement dinàmic aquest any, on es registra un augment del 12.7% del PIB al primer semestre curs. A Rússia, el PIB va créixer un 3.7% entre gener i maig.

A Uzbekistan, inflació al sector dels consumidors continua alentint-se, tot i les greus pujades de preus de certs productes bàsics com la pastanaga i l'oli vegetal. Segons els resultats de sis mesos, els preus van augmentar un 4.4% mentre que el 2020 durant el mateix període, un 4.6%. Al maig de 2021, els preus van disminuir un 0.2% a causa de l’estacionalitat. El major augment dels preus s’observa en els productes alimentaris: un 5.7% (al primer semestre del 2020, un 6.2%). La pujada dels preus dels productes no alimentaris també s’alenteix: un 3% enfront del 3.6% del gener-juny del 2020.

L'entrada de inversió el primer trimestre d’aquest any ha mostrat una dinàmica positiva. La inversió en actius fixos va augmentar un 5.9%, contra un descens de gairebé un 10% en el mateix període de l'any passat. Les inversions del pressupost van disminuir un 8.5%. Les inversions i els préstecs atorgats sota la garantia del govern van disminuir més del 36% i la seva participació en el volum total de les inversions va caure fins al 8.9%. L'entrada d'inversions procedents de fonts no centralitzades ha augmentat notablement, un 14.9%. Les inversions a costa de la població i els fons propis de les empreses van augmentar de manera insignificant, un 4.4% i un 4.7%, respectivament. Un important flux d’inversions es deu al creixement de crèdits atrets de bancs comercials, inversions estrangeres directes i fons de crèdit de l’estranger.

La dinàmica positiva de producció es nota a tots els sectors de l’economia. Els principals motors són la indústria i el sector serveis.

El sector industrial al gener-juny va demostrar taxes de creixement elevades: el 8.5%, contra un descens del 0.3% respecte al mateix període de l'any passat. La indústria minera va créixer un 7.5% (un descens del 18% el gener-juny del 2020), la indústria manufacturera (un 8.6% (4.9%), l'electricitat, el gas i l'aire condicionat) un 12.1% (8.4%). La producció de béns de consum va augmentar un 7.7% enfront del creixement de l'1.2% del mateix període de l'any passat, amb la dinàmica avançada en la producció de productes alimentaris.

L' sector serveis, com ara el turisme, la restauració i l’allotjament, demostra una dinàmica impressionant: un augment del 18.3% la primera meitat de l’any enfront d’un increment del 2.6% al gener-juny del 2020. El sector del transport es recupera activament després de la davallada de l’any passat: facturació de mercaderies va augmentar un 14.1% i la facturació de passatgers un 4.1%. El comerç al detall al període analitzat va augmentar un 9%.

Una desacceleració en relació amb l'any passat es constata a agricultura a l'1.8% contra el 2.8%, cosa que es deu a les condicions meteorològiques difícils d'aquest any i a la manca d'aigua. Les taxes de creixement del sector de la construcció també es van desaccelerar fins al 0.1% enfront del 7.1% del primer semestre del 2020.

Comerç exterior també va aconseguir superar la recessió. La primera meitat d’aquest any, les vendes van créixer un 13.6%, fins als 18 milions de dòlars. En el mateix període de l'any passat, es va produir un descens significatiu del 18%. Durant el període analitzat, les exportacions van créixer un 12%, fins als 7.1 milions de dòlars, i les importacions un 14.4%, fins als 11 milions de dòlars. En el segon trimestre, Uzbekistan va vendre or a l'estranger en el context de condicions positives de preus al mercat mundial. Tot i això, cal assenyalar que en els primers sis mesos el volum d’exportacions sense or va augmentar un 36.4% i va assolir els 5.7 milions de dòlars.

En l’estructura de les exportacions, el volum de subministraments d’aliments a països estrangers va augmentar un 6.3%, productes químics un 18.6%, productes industrials un 74.4% (principalment tèxtils, metalls no ferrosos), maquinària i equips de transport es van duplicar.

Al mateix temps, hi ha un augment de les importacions de productes alimentaris un 46.2%, de productes industrials un 29.1% (principalment productes metal·lúrgics) i de productes químics un 17%. Les importacions de maquinària i equips amb major volum van augmentar un 1.4%.

Així, segons els resultats del semestre, l'economia d'Uzbekistan està superant activament les conseqüències de la crisi i assolint la dinàmica anterior als indicadors anteriors a la crisi.

Seguir llegint

Uzbekistan

Uzbekistan és un país turístic

publicat

on

Des de l’antiguitat, Uzbekistan es troba al centre de la Gran Ruta de la Seda i té un gran patrimoni històric, cultural i arquitectònic. Samarcanda, Bukhara i Khiva són les marques de l'antiga cultura d'Orient. Els paisatges de muntanyes i deserts d’Uzbekistan criden l’atenció i l’admiració de la comunitat d’Internet. Per tant, el potencial turístic d’aquest país difícilment es pot sobrevalorar i el govern està fent importants esforços per desenvolupar-lo, escriu Khasanjon Majidov, investigador principal del Centre de Recerca i Reformes Econòmiques.

Desenvolupament explosiu del turisme

A principis del 2016 es va iniciar a Uzbekistan un procés de reforma radical de la indústria turística. Es van adoptar més de 60 normatives relacionades amb el desenvolupament de la indústria turística durant el 2016-2020.

El règim de visats entre els països es va simplificar. El 2018, Uzbekistan va introduir un règim sense visats per a ciutadans de 9 països, el 2019 per a ciutadans de 47 països, entre el 2020 i el 2021 altres 5 països. A partir del 10 de maig de 2021, el nombre de països per a ciutadans als quals es concedeix un règim sense visats a la República d’Uzbekistan és de 90 països.

A més, els ciutadans d’uns 80 països tenen l’oportunitat de sol·licitar un visat electrònic de manera simplificada. S'han introduït cinc nous tipus de visats per a estrangers: "Compatriot", "Student", "Academic", "Medicine" i "Pilgrimage". Segons el Ministeri de Turisme i Esports de la República d’Uzbekistan, la simplificació del règim de visats ha donat resultats positius. En particular, el 2019, si el creixement mitjà del nombre de turistes estrangers va ser del 26%, la taxa de creixement entre els països on es va introduir el règim sense visats va arribar al 58%.

El govern va prendre mesures integrals per desenvolupar-les infraestructures turístiques. En primer lloc, s'han cancel·lat 22 tipus de requisits que regulen les activitats dels albergs relacionats amb el tipus d'habitatge econòmic. En particular, s'ha cancel·lat el procediment per a la certificació obligatòria dels serveis hotelers prestats pels albergs i s'ha introduït la pràctica de treballar amb un registre unificat de cases d'hostes i hostals. En segon lloc, per tal d'augmentar el nombre de petits hotels, es va proporcionar als empresaris vuit projectes estàndard de petits hotels de fins a 8 habitacions de forma gratuïta i aquesta mesura es desenvolupa a partir de l'experiència de Turquia i Corea del Sud.

Com a resultat, el nombre d’ubicacions al país ha augmentat dràsticament. En particular, des del 2016 fins al 2020, les places d’allotjament van augmentar des de 750 de 1308 i el nombre de cases d'hostes va augmentar 13 vegades a 1386. Es preveu augmentar el seu nombre a 2.

Com a resultat de les reformes al sector turístic del 2016 al 2019, el nombre de turistes va augmentar de 2.0 milions a 6.7 ​​milions. La dinàmica de l’increment del nombre de turistes estrangers el 2019 en comparació amb el 2010 va ascendir a un rècord del 592% (un augment de més de 6 vegades). Cal destacar que el creixement del nombre de turistes de diferents regions es va produir de maneres diferents. Per exemple, el nombre de visitants de països d'Àsia Central va augmentar un 22-25% de mitjana anual, mentre que el creixement anual entre els turistes de països que no pertanyen a la CEI va ser del 50%. Al mateix temps, es van observar resultats positius en el turisme intern. En comparació amb el 2016, el nombre de turistes nacionals el 2019 gairebé es va duplicar i va ascendir a 14.7 milions.

Impacte de la pandèmia

Cal tenir en compte que, a causa de les restriccions imposades en el context de la pandèmia del coronavirus i de les conseqüències de la crisi mundial, la indústria del turisme ha patit greus pèrdues. En particular, el nombre de turistes estrangers que visiten Uzbekistan va disminuir més de 4.5 vegades, fins a 1.5 milions, i el volum de serveis turístics es va reduir a 261 milions de dòlars el 2020.

Tenint en compte la situació actual, es va desenvolupar el “projecte Uzbekistan”. Viatge segur garantit ("Uzbekistan. Viatge segur garantit"), que és un nou sistema de seguretat sanitària i epidemiològica per als turistes basat en els estàndards mundials. Certificació d'objectes turístics i infraestructures relacionades, serveis turístics basats en els nous requisits sanitaris i higiènics per a tots els llocs fronterers estatals; estacions aèries, ferroviàries i d'autobusos; objectes de patrimoni cultural tangible, museus, teatres, etc. Per mitigar les conseqüències de la pandèmia per a la indústria turística, es va constituir el Fons per al turisme segur a costa d’una contribució inicial del Fons anticrisi, així com dels pagaments per passar certificació voluntària implementada en el marc del programa “Uzbekistan. Viatge segur GARANTIT ".

Els agents turístics van rebre diversos avantatges i preferències per mitigar l’impacte de la pandèmia de coronavirus. El tipus d’impost sobre la renda es va reduir en un 50% de les taxes establertes, es van eximir del pagament de l’impost sobre la terra i l’impost sobre béns immobles de les persones jurídiques i es va establir l’impost social a un tipus reduït de l’1%. També van reemborsar parcialment les despeses d'interessos dels préstecs prèviament emesos per bancs comercials per a la construcció d'instal·lacions d'allotjament i les despeses de renovació, reconstrucció i ampliació de la base material i tècnica. Es subvencionen les instal·lacions d’allotjament per un import del 10% del cost dels serveis hotelers des de l’1 de juny de 2020 fins al 31 de desembre de 2021. En total, 1,750 entitats turístiques van rebre avantatges sobre l’impost sobre la propietat, el sòl i els impostos socials per un import aproximat de mil milions d’ànims.

Diversificació de direccions

En els darrers anys, Uzbekistan s'ha centrat en la diversificació de serveis turístics i el desenvolupament de nous tipus de turisme. En particular, es presta molta atenció per augmentar el flux de turistes Turisme MICE, que organitza diversos tornejos, reunions, conferències i exhibicions a Uzbekistan. S'han celebrat el tradicional torneig esportiu "Joc d'herois" a Khorezm, el festival "Art of Bakhchichilik" a Surkhandarya, la concentració "Muynak-2019" a Karakalpakstan i altres. El govern va aprovar el pla d'acció per al desenvolupament del turisme MICE a Uzbekistan.

Turisme cinematogràfic és una eina important per donar forma a la imatge del país, proporcionant informació als turistes potencials. Per al desenvolupament del turisme cinematogràfic a Uzbekistan, s'ha desenvolupat una regulació sobre el procediment per reemborsar part dels costos ("bonificació") de les empreses cinematogràfiques estrangeres en crear productes audiovisuals al territori d'Uzbekistan. A més, companyies de cinema estrangeres han estrenat pel·lícules com Basilik, Khuda Hafiz i Al Safar. L’any passat, companyies de cinema estrangeres van rodar 6 llargmetratges a Uzbekistan.

Turisme de peregrinació. JoPer tal de crear una comoditat especial per a aquells que visiten Uzbekistan amb l'objectiu del turisme pelegrí, s'han introduït nous requisits per als hotels, s'ha desenvolupat un mapa de les mesquites del país i s'ha publicat a l'aplicació mòbil. El primer Fòrum de Turisme de Peregrinació es va celebrar a Bukhara i hi van participar 120 convidats estrangers de 34 països.

Turisme mèdic. A Uzbekistan, s’estan prenent mesures per desenvolupar el turisme mèdic i atreure més turistes a les organitzacions mèdiques. El 2019, el nombre de ciutadans estrangers que van visitar Uzbekistan amb finalitats mèdiques va superar els 50 mil. De fet, aquest nombre pot ser superior, ja que determinar la quantitat de turistes que visiten clíniques mèdiques privades encara és una tasca difícil.

Conclusió

En els darrers anys, The Guardian, l’Uzbekistan ha estat reconegut com la millor destinació de viatges del món, el país amb més creixement als ulls de Wanderlust i la destinació turística amb millor creixement segons el Gran viatge. Com a resultat de mesures implementades constantment, l’Uzbekistan ha pujat 10 posicions (22 places) a l’índex mundial de turisme musulmà, compilat per Crescent Rating. A més, l’Organització Mundial del Turisme va situar l’Uzbekistan en el 4t lloc de la llista dels països amb més creixement del sector turístic.

En conclusió, cal tenir en compte que el turisme d’Uzbekistan necessita transformar els seus models de negoci mitjançant la innovació i la digitalització. Cal desenvolupar segments de mercat com l'agro i l'etnoturisme.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències