Connecteu-vos amb nosaltres

Uzbekistan

A Taixkent es consideraran les oportunitats de "connectar" l'Àsia central i del sud

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els països de l’Àsia central i del sud no estan units per rutes de transport fiables, cosa que dificulta la realització del seu potencial de cooperació econòmica. La conferència internacional “Àsia central i del sud: connectivitat regional. Desafiaments i oportunitats ”, que està previst que se celebri del 15 al 16 de juliol a Taixkent, ajudarà a desenvolupar la visió i les direccions de les regions, escriu el Centre d'Investigacions i Reformes Econòmiques sota l'administració del president de la República d'Uzbekistan.

Els caps d'Estat, governs i afers exteriors dels països d'Àsia central i del sud, representants d'altres països, inclosos Rússia, els Estats Units i la Xina, així com organitzacions internacionals estan convidats a participar a la conferència, que proporcionarà l'oportunitat de debatre a una proposta específica d'alt nivell per a la implementació pràctica de la cooperació mútua entre els països, àrees clau com el transport i la logística, l'energia, el comerç i la inversió i cultural-humanitària.

Prioritat regional d'Uzbekistan

anunci

La nova política exterior d'Uzbekistan amb els països veïns va ser designada pel president d'Uzbekistan immediatament després de la seva elecció i els països d'Àsia Central (CA) hi han tingut prioritat. El cap d'Estat també va començar les seves primeres visites estrangeres oficials amb els països d'Àsia Central i posteriorment va iniciar la creació d'un format de reunions consultives periòdiques dels líders de la regió. i es va crear un format de reunions consultives periòdiques dels líders del.

Com a resultat de la cooperació de l’Uzbekistan amb els països de l’Àsia Central durant els darrers 4 anys, la facturació comercial amb ells s’ha duplicat més de 2.5 milions de dòlars a 5.2 milions de dòlars, inclòs el Kazakhstan 1.8 vegades, Kirguizistan 5 vegades, Turkmenistan 2.7 vegades i Tadjikistan 2.4 vegades i la participació dels països de la CA en el comerç exterior d'Uzbekistan va augmentar del 10.2% al 12.4%.

Els indicadors d'exportació també van augmentar gairebé dues vegades, passant de 2 milions a 1.3 milions de dòlars i la participació dels països d'Àsia Central en les exportacions totals d'Uzbekistan va augmentar del 2.5% al 10.8%. Durant els primers cinc mesos del 14.5, el volum d’exportacions als països de la CA va augmentar un 2021% en comparació amb el mateix període de l’any passat, i la proporció dels països de la CA en les exportacions totals (excloent l’or) va augmentar fins a una cinquena part.

anunci

Amb el creixement del comerç, la cooperació inversora s’està expandint, s’han obert empreses conjuntes per a la producció d’electrodomèstics, automòbils i tèxtils amb la participació de capital uzbek als països de la regió amb la participació de capital uzbek. A la frontera uzbek-kazakh, ha començat la construcció del Centre Internacional de Cooperació Econòmica i Comercial "Àsia Central", s'han signat acords sobre l'establiment del "Fons d'inversió Uzbek-Kirguiz" i "Companyia d'inversió Uzbek-Tadjik".

Perspectives de cooperació entre les regions

L’Àsia Central és un mercat amb una població de 75.3 milions d’habitants i el PIB total és de 300 milions de dòlars. Al mateix temps, les taxes de creixement del PIB als països de la CA en els darrers anys han estat elevades, amb una mitjana del 5-7%.

El 2020, la facturació total del comerç exterior dels països de la CA va ascendir a 142.6 milions de dòlars, dels quals 12.7 milions de dòlars o el 8.9% corresponen al comerç intraregional, que seria molt superior si excloem les exportacions de productes primaris, que subministra principalment la regió. a tercers països.

Les principals rutes comercials dels països de la CA es situen en direcció nord, per tal de diversificar el comerç exterior, una direcció prometedora és el desenvolupament de la cooperació econòmica amb els països del sud d’Àsia.

Els països del sud d’Àsia són un mercat amb una població d’uns 1.9 milions d’habitants (el 25% del món), amb un PIB total de més de 3.3 bilions de dòlars. (3.9% del PIB mundial) i facturació del comerç exterior superior als 1.4 milions de dòlars.

Actualment, la facturació comercial dels països asiàtics centrals amb els països asiàtics del sud té pocs volums, el 2020: 4.43 milions de dòlars, que és només el 3.2% de la facturació total del comerç exterior. Al mateix temps, la facturació del comerç exterior de Kazakhstan és del 2.3%, Uzbekistan - 3.8%, Turkmenistan - 3.4%, Tadjikistan - 4.0% i Kirguizistan - 1.0%.

Els càlculs mostren que hi ha un potencial no realitzat per al comerç entre els països de l'Àsia central i del sud a 1.6 milions de dòlars, dels quals des del centre fins al sud d'Àsia (uns 0.5 milions de dòlars).

Tot i el poc volum de comerç, els països de la CA estan interessats en implementar grans projectes d'inversió amb la participació dels països del sud d'Àsia. Per exemple, Kirguizistan i Tadjikistan en la implementació del projecte internacional 'CASA-1000', que preveu la construcció de línies de transport per al subministrament d'electricitat per import de 5 milions de kW / h a Afganistan i Pakistan; Turkmenistan en la construcció del gasoducte Turkmenistan-Afganistan-Pakistan-Índia (TAPI) amb una capacitat de 33 milions de metres cúbics de gas a l'any; Kazakhstan en el desenvolupament del corredor de transport internacional 'Nord-Sud', utilitzant el port iranià Chabahar per augmentar el comerç amb l'Índia i altres països del sud d'Àsia.

Uzbekistan està establint una ruta de transport cap al sud

Ampliant la cooperació amb els països del sud d'Àsia, sobretot, Afganistan obre nous mercats prometedors i rutes de transport per a Uzbekistan.

El 2020, les exportacions a l'Afganistan van ascendir a 774.6 milions, a l'Índia - 19.7 milions i al Pakistan - 98.3 milions, les importacions d'aliments i productes industrials, així com l'energia. L'Afganistan representa els majors volums d'exportació per la seva ubicació geogràfica, així com per la seva forta dependència de les importacions d'aliments, béns industrials i recursos energètics. En aquest sentit, Uzbekistan té previst elevar el volum anual de comerç mutu amb l'Afganistan a 2 milions de dòlars el 2023.

Al territori de l'Afganistan, es preveu implementar el projecte d'inversió "Construcció d'una línia de transmissió d'energia de 500 kW" Surkhan - Puli-Khumri ", que connectarà el sistema d'energia d'Afganistan al sistema d'energia unificat d'Uzbekistan i Àsia Central .

Actualment està en marxa la implementació del projecte per a la construcció de la línia de ferrocarril Mazar-i-Sharif-Herat, que es convertirà en una extensió de la línia de ferrocarril Hairaton-Mazar-i-Sharif i formarà un nou corredor de transport transafganès.

Es preveu desenvolupar un projecte per a la construcció del ferrocarril Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar, que ja es va debatre en una reunió d’un grup de treball trilateral amb la participació de delegacions governamentals d’Uzbekistan, Pakistan i Afganistan al febrer any a Taixkent.

La construcció d’aquest ferrocarril reduirà significativament el temps i el cost del transport de mercaderies entre els països del sud d’Àsia i Europa a través d’Àsia Central.

En conclusió, cal assenyalar que augmentar el volum del comerç entre els països d’Àsia Central i els països del sud i sud-est asiàtic depèn en gran mesura de la creació de rutes de transport fiables per al lliurament de mercaderies.

En aquest sentit, el projecte per a la construcció del ferrocarril Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar té un paper important per als països de les regions, ja que els permetrà reduir significativament els costos de transport per al lliurament de mercaderies als mercats estrangers.

Cal assenyalar que la implementació d'aquests projectes econòmics conjunts preveu la participació activa de l'Afganistan, que exerceix el paper d'una mena de pont entre les dues regions.

Al mateix temps, els esdeveniments recents a l'Afganistan introdueixen incertesa en les perspectives per a la implementació de projectes econòmics internacionals al seu territori.

En aquest sentit, es convida la propera conferència internacional sobre el tema de la cooperació entre Àsia Central i del Sud, entre d'altres, el president de l'Afganistan Ashraf Ghani i el primer ministre del Pakistan Imran Khan, si també hi participen representants del moviment talibà, juguen un paper important en la determinació de noves perspectives de cooperació entre els països de les dues regions.

Uzbekistan

Esforços d’Uzbekistan per donar suport als joves i promoure la salut pública

publicat

on

A iniciativa del president de la República d’Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, l’any 2021 s’ha declarat al país com “L’any del suport a la joventut i l’enfortiment de la salut pública”, amb reformes a gran escala i accions nobles que s’estan implementant a tot el país. país.

Val a dir que diversos ministeris i organismes d'Uzbekistan participen activament en aquestes iniciatives juntament amb el públic en general del país.

Un d'aquests nobles projectes ha estat implementat recentment pel Ministeri de Defensa de la República d'Uzbekistan. Per tal de donar suport a la iniciativa del president de la República d’Uzbekistan, el comandant en cap suprem de les forces armades Shavkat Mirziyoyev, el Ministeri de Defensa d’Uzbek va proporcionar una ajuda pràctica a la senyora Maftuna Usarova, ciutadana uzbek que va ser diagnosticada amb una malaltia extremadament rara: la síndrome de Takayasu fa diversos anys.

anunci
Maftuna Usarova

Des del 2018, Maftuna ha seguit diversos cursos de tractament en diversos hospitals d’Uzbekistan, inclòs l’Hospital Clínic Militar Central del Ministeri de Defensa, i el seu estat ha millorat significativament. Tot i això, per continuar el procés de tractament sense interrupcions i consolidar els progressos assolits, Maftuna necessitava un tractament amb l’ús de tecnologies d’última generació que només estan disponibles a alguns països del món.

Amb l'objectiu d'executar de manera eficient les tasques definides pel comandant en cap, el Ministeri de Defensa va assegurar que Maftuna fos ingressada a l'Hospital Asklepios Klinik Altona d'Alemanya per rebre el tractament que necessitava.

L'Asklepios Klinik Altona és la principal empresa mèdica d'Europa, que cobreix totes les àrees d'especialitzacions mèdiques i té més de 100 institucions mèdiques a la seva disposició. Només a Hamburg, hi ha sis clíniques amb gairebé 13,000 professionals mèdics, inclosos 1,800 metges.

anunci

Gràcies a l’esforç del Ministeri de Defensa de l’Uzbekistan, Maftuna Usarova es va sotmetre a un curs de tractament de dues setmanes a l’agost de 2021 a Asklepios Klinik Altona i va poder millorar significativament el seu estat. Al mateix temps, els metges tractants van expressar la seva disposició a proporcionar les recomanacions mèdiques adequades quan fos necessari fins i tot després de l'alta de Maftuna i el retorn a Uzbekistan.

El personal de les ambaixades de la República d’Uzbekistan a Bèlgica i Alemanya van participar estretament en aquest noble projecte. En particular, les missions diplomàtiques van proporcionar suport per garantir que el pacient gaudís de serveis de la més alta qualitat.

En conclusió, es podria dir que les reformes a gran escala iniciades pel president Shavkat Mirziyoyev donen els seus resultats amb milers de persones que ara gaudeixen de serveis mèdics d’alta qualitat.  

Seguir llegint

Uzbekistan

És probable que les eleccions presidencials d’Uzbekistan siguin una prova àcida per al futur curs del país

publicat

on

Com que l’Uzbekistan està a la vora de les properes eleccions presidencials previstes per al 24 d’octubre, la comunitat internacional està preocupada per l’evolució política del país. I per una bona raó, escriu Olga Malik.

Els canvis introduïts per l'actual president Shavkat Mirziyoyev demostren una autèntica ruptura amb el passat del país. Publicat el 2017, l’Estratègia de desenvolupament de Mirziyoyev per al període 2017-2021, tenia com a objectiu “modernitzar i liberalitzar totes les esferes de la vida”, per exemple, l’Estat i la societat; estat de dret i sistema judicial; desenvolupament econòmic; política social i seguretat; política exterior, nacionalitats i polítiques de religió. Els passos proposats van incloure l'eliminació dels controls de divises, la reducció de tarifes, la liberalització del règim de visats i molts més.

Aquests canvis tan ràpids contrastaven amb el conservadorisme de l'Islam Karimov, l'expresident del país i es convertiren ràpidament en el punt d'interès dels països europeus i dels Estats Units. A principis del mes passat, el secretari d'Estat Antony Blinken durant la reunió amb el ministre d'Afers Exteriors d'Uzbekistan, Abdulaziz Kamilov subratllar el "progrés d'Uzbekistan en la seva agenda de reformes, inclòs quan es tracta de combatre la trata de persones, protegir la llibertat religiosa i ampliar l'espai per a la societat civil". No obstant això, ell també trucat per "La importància de promoure la protecció de les llibertats fonamentals, inclosa la necessitat de tenir un procés electoral lliure i competitiu", en al·lusió al règim polític autoritari del país. Les autoritats del país i els ministeris confirmen que cada any reben un munt de recomanacions dels socis occidentals sobre com assegurar i mantenir un sistema de la societat civil més autònom.

anunci

Tot i així, aquest "excés de cura" per a la democràcia i la llibertat de l'Uzbekistan que prové de l'exterior podria provocar un efecte invers tenint en compte l'orgull nacional i l'esperit independent. Per exemple, l’empenta per a la integració de valors socials com el suport a les minories sexuals i els matrimonis gais habituals als països europeus i occidentals pot conduir a la divisió de la societat, ja que aquestes normes segueixen sent allunyades de la mentalitat uzbeca. El camí de liberalització de l’Uzbekistan depèn en gran mesura de les opinions del líder nacional, mentre que els mètodes externs de poder suau només funcionaran quan la gent local encara tingui prou llibertat per atraure la brúixola del país. Les properes eleccions seran probablement una prova àcida per al futur del país.

A càrrec d’Olga Malik

Per a la UE Reporter

anunci

Seguir llegint

Uzbekistan

Transformació del procés electoral a Uzbekistan: èxits i reptes durant 30 anys d’independència

publicat

on

"Uzbekistan és un país amb una rica història i un present en desenvolupament dinàmic, amb la seva prioritat per avançar cap a una societat democràtica oberta. Els drets i llibertats humans i civils on s’escolta la veu de tots els ciutadans són les prioritats d’una societat democràtica. Existeix una societat democràtica quan el poder es forma legítimament mitjançant sufragi universal i eleccions lliures. La societat democràtica i la democràcia s’exerceixen més sovint com un fenomen polític i social; els seus fonaments jurídics estan recollits en actes jurídics normatius ". escriu la doctora Gulnoza Ismailova, membre de la Comissió Electoral Central d’Uzbekistan.

"El preàmbul de la Constitució de la República d'Uzbekistan afirma el seu compromís amb els ideals de democràcia i justícia social. L'article 7 de la Constitució de la República d'Uzbekistan estableix:" El poble és l'única font del poder estatal. Aquesta norma reflecteix l'essència de la construcció de l'estat a la República d'Uzbekistan. La gent i la seva voluntat són el nucli de la democràcia.

"Reconeixent la prioritat de les normes generalment acceptades del dret internacional Uzbekistan ha implementat normes internacionals a la seva legislació. La Constitució del nostre país ha implementat aquesta disposició, que reflecteix l'article 32: Tots els ciutadans de la República d'Uzbekistan tindran el dret de participar a la gestió i administració dels assumptes públics i estatals, tant directament com a través de la representació. Poden exercir aquest dret mitjançant l'autogovern, els referèndums i la formació democràtica dels òrgans estatals, així com el desenvolupament i la millora del control públic sobre les activitats dels òrgans estatals. .

anunci

"En les democràcies modernes, les eleccions són el fonament del principi de la democràcia, són la principal forma d’expressió de la voluntat dels ciutadans i una forma de realització de la sobirania popular. La participació a les eleccions permet exercir el dret a participar gestió dels assumptes de la societat i de l’Estat, així com per controlar la formació i les activitats d’òrgans tant del poder representatiu com executiu. Document de l'OSCE de Copenhaguen de 1990 estableix que la voluntat del poble, expressada lliurement i equitativament mitjançant eleccions periòdiques i genuïnes, és la base de l'autoritat i la legitimitat del govern. En conseqüència, els Estats participants respectaran el dret dels seus ciutadans a participar en el govern del seu país, ja sigui directament o mitjançant representants lliurement escollits per ells mitjançant processos electorals justos. L’article 117 de la Constitució de la República d’Uzbekistan garanteix el dret a vot, la igualtat i la llibertat d’expressió.

"A punt de celebrar el 30è aniversari de la independència de la República d'Uzbekistan, mirant cap enrere, podem observar el seu brillant avenç en el camp de la transparència i l'obertura en els darrers cinc anys. Uzbekistan ha adquirit una nova imatge en l'àmbit internacional Per a les eleccions del 2019 celebrades sota el lema "Nou Uzbekistan - Noves eleccions" és una prova real d'això.

"En primer lloc, cal assenyalar que les eleccions del 2019 van tenir una importància històrica, cosa que va testificar la irreversibilitat del camí de les reformes adoptades. Per primera vegada, les eleccions es van celebrar sota la direcció del Codi Electoral, adoptat el 25 de juny de 2019, que regula les relacions relacionades amb la preparació i la realització de les eleccions i estableix garanties que asseguren la lliure expressió de la voluntat dels ciutadans de la República d’Uzbekistan. L’adopció del Codi Electoral va servir per unificar 5 lleis i molts documents reguladors El Codi electoral s’ha ajustat plenament a les normes internacionals.

anunci

"En segon lloc, les eleccions de 2019 es van celebrar en el context de l'enfortiment dels principis democràtics en la vida de la societat, l'obertura i la transparència, la liberalització significativa de l'entorn sociopolític i l'augment del paper i l'estatus dels mitjans de comunicació. El principi de transparència i obertura és un dels principis fonamentals de les eleccions. Aquest principi està recollit en molts acords i documents internacionals. Les seves característiques principals són la promulgació de decisions relacionades amb la realització de les eleccions, l’obligació de l’òrgan electoral (comissió electoral) de publicar les seves decisions sobre els resultats de les eleccions, així com la capacitat de dur a terme una observació pública i internacional de les eleccions.

"Després de les estadístiques, uns 60,000 observadors de partits polítics, més de 10,000 observadors dels organismes d'autogovern dels ciutadans (Mahalla), 1,155 representants de mitjans locals i estrangers van participar en el procés de seguiment. A més, juntament amb observadors locals, primer es va concedir l'acreditació a una missió d'observador de ple dret de l'OSCE / ODIHR i es van registrar un total de 825 observadors internacionals.

"Per a una avaluació objectiva, podem fer referència a un exemple a l'informe final presentat per la missió OSCE / ODIHR, que diu que les eleccions es van celebrar en el context d'una millora de la legislació i una major tolerància a les opinions independents. L'informe va avaluar el treball de la CEC de la República d'Uzbekistan positivament va dir que "va fer grans esforços per a una millor preparació de les eleccions parlamentàries". És sorprenent veure els resultats de la feina feta.

"L'any de la celebració del 30è aniversari de la independència de l'Estat, el nostre país continua transformacions cardinals destinades a crear un Nou Uzbekistan, on els drets humans, les llibertats i els interessos legítims siguin del més alt valor. Entre les direccions més importants del país són transformacions democràtiques destinades a liberalitzar la vida social i política i la llibertat dels mitjans de comunicació.

"Actualment, els treballs preparatoris estan en ple desenvolupament per a un important esdeveniment polític: l'elecció del president de la República d'Uzbekistan. Tots els processos es duen a terme de manera oberta, transparent i basada en la legislació electoral nacional i els terminis que s'hi especifiquen. El El temps per a l'acció electoral és el temps polític i legal. Els canvis i les addicions següents s'han introduït recentment al Codi electoral:

"Principalment, aquest any, per primera vegada, les eleccions presidencials se celebraran el primer diumenge de la tercera dècada d'octubre, segons les esmenes a la Constitució de la República d'Uzbekistan introduïdes per la llei amb data del 8 de febrer d'aquest any. una gran campanya política es va iniciar el 23 de juliol d’aquest any.

"En segon lloc, s'ha introduït un procediment per a la inclusió a la llista de votants dels ciutadans d'Uzbekistan que viuen a l'estranger. Poden votar independentment que estiguin inscrits al registre consular de missions diplomàtiques o no, i una base legal per als votants a l'estranger quan facin servir s’han creat urnes portàtils al lloc de residència o de treball. Aquesta pràctica es va implementar per primera vegada a les eleccions parlamentàries del 2019.

"En tercer lloc, aquesta campanya electoral funciona i es basa en els principis basats en la publicitat; per primera vegada es va presentar obertament una estimació de les despeses de preparació i realització de les eleccions del president de la República d'Uzbekistan. El procediment exacte per pagar salaris i compensacions als membres de les comissions electorals, s’ha calculat els seus salaris. Per garantir la transparència en l’ús dels fons assignats a la campanya preelectoral d’acord amb la Llei de finançament dels partits polítics, s’està introduint un procediment per anunciar una informe provisional i un informe financer final després de les eleccions, així com anunciar els resultats d'una auditoria de les activitats dels partits per part de la Cambra de Comptabilitat.

"En quart lloc, per evitar la recepció de queixes reiterades contra les comissions electorals i l'adopció de decisions contradictòries, s'ha introduït la pràctica que només els tribunals consideren queixes sobre les accions i decisions de les comissions electorals.

"El 2019, durant les eleccions, el sistema d'informació de gestió electoral (EMIS) i la llista electrònica unificada de votants (EECI) es van introduir amb èxit al sistema electoral nacional. La regulació d'aquest sistema basada en el Codi Electoral garanteix la implementació de votants unificats registre i el principi "un votant - un vot". Fins ara, més de 21 milions d'electors s'han inclòs a l'EESI.

"L'organització d'eleccions presidencials al Nou Uzbekistan és una continuació lògica de les reformes democràtiques a gran escala en curs al país. I esdevindran una confirmació vívida de la implementació de les tasques definides a l'Estratègia d'Acció per a les cinc àrees prioritàries de desenvolupament de la República d’Uzbekistan.

"La participació de representants d'organitzacions internacionals i observadors estrangers en la celebració de les eleccions presidencials és important ja que la campanya es basa en principis democràtics d'obertura i publicitat. En els darrers anys, el seu nombre i participació han augmentat significativament a Uzbekistan, en comparació amb les eleccions anteriors.

"Milers de representants de partits polítics, òrgans d'autogovern dels ciutadans i centenars d'observadors internacionals, periodistes, inclosos els internacionals, observaran el procés de preparació i realització de les eleccions presidencials, inclosa la votació dels votants.

"Al maig, van visitar Uzbekistan experts de la Missió d'Avaluació de les Necessitats de l'Oficina per a Institucions Democràtiques i Drets Humans (ODIHR) de l'OSCE, que van valorar positivament la situació preelectoral i el procés de preparació de les eleccions, les mesures preses per garantir la celebració de les celebracions com a resultat, van expressar la seva opinió sobre l'enviament d'una missió de ple dret per observar les eleccions presidencials.

"Crec que aquestes eleccions són d'importància històrica, cosa que testimoniarà la irreversibilitat del camí de les reformes adoptades, destinades a enfortir la nostra democràcia".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències