Connecteu-vos amb nosaltres

Uzbekistan

La següent etapa d'investigació sobre la metodologia per mesurar la pobresa multidimensional a Uzbekistan

COMPARTIR:

publicat

on

Investigadors del Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques realitzaran una enquesta entre la població de totes les regions del país per determinar l'índex, que revelarà les característiques de la pobresa multidimensional.

El Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques, en col·laboració amb UNICEF, està duent a terme un estudi sobre "Metodologia per mesurar la pobresa multidimensional a Uzbekistan". Sobre la base de la metodologia desenvolupada, s'introduirà l'índex de benestar familiar a Uzbekistan.

El 29 de desembre, el Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques va acollir una taula rodona sobre les especificitats de la pobresa multidimensional a Uzbekistan, que es va convertir en la següent etapa de l'estudi.

L'acte va comptar amb la presència d'empleats dels ministeris i departaments pertinents, així com d'un expert internacional del Centre de Recerca d'UNICEF (Innochenti) Gwyther Rees, que va oferir informació sobre l'experiència internacional i les millors pràctiques per mesurar la pobresa multidimensional.

La taula rodona va ser organitzada per l'Oficina d'UNICEF a Uzbekistan amb el suport de l'Oficina Regional d'UNICEF per a Europa de l'Est i Àsia Central i el Centre de Recerca d'UNICEF (Innocenti).

L'objectiu principal de la taula rodona és debatre un projecte inicial desenvolupat per experts del Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques per determinar les mesures de la pobresa multidimensional en les condicions d'Uzbekistan. Es realitzarà una enquesta arreu del país per definir un índex que identifiqui les característiques de la pobresa multidimensional. Els experts van discutir la metodologia i el qüestionari del proper estudi. En concret, s'han fet una sèrie de propostes fonamentades i importants, tenint en compte aquests suggeriments, es concretarà el qüestionari.

A finals de maig de 2021, per primera vegada a Uzbekistan, es van publicar estimacions preliminars de la despesa mínima en consum de la població. Així, es va intentar mesurar la pobresa monetària del país.

anunci

“És ben sabut que el terme “pobresa” no té una definició universal. Cada estat manté una definició nacional basada en les seves pròpies característiques. Amb el mateix propòsit, a la taula rodona d'avui hem discutit què és la pobresa multidimensional des del punt de vista de les especificitats d'Uzbekistan i quines dimensions s'han d'incloure. L'experiència internacional demostra que té en compte la disponibilitat d'aliments suficients, una llar que compleixi uns estàndards, l'accés a l'electricitat, la sanitat i l'educació. Quin és el nivell mínim exacte, quin ha de ser el nivell de qualitat, es determinarà mitjançant consultes a nivell nacional. Per exemple, la introducció d'un indicador nacional de pobresa mesurarà el nivell de benestar de la població d'Uzbekistan, reflectint les particularitats del seu estil de vida”, va dir el Sr. Umid Aliyev, assessor de polítiques socials d'UNICEF a Uzbekistan.

És important mesurar el nivell de pobresa entre els nens, ja que al voltant del 33% de la població d'Uzbekistan són nens. Per primera vegada el 2017, el president va plantejar la qüestió de la pobresa. Des de llavors, el Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques ha realitzat una sèrie d'estudis sobre la mesura de la pobresa.

“Per què és important mesurar la pobresa? Avui, segons el Banc Mundial, al voltant del 9.2% de la població mundial, o 689 milions de persones, viu en la pobresa extrema amb menys d'1.90 dòlars EUA al dia. A 107 països en desenvolupament, ara hi ha almenys 1.3 milions de persones que viuen en pobresa multidimensional (segons els criteris de pobresa multidimensional). Això vol dir que la pobresa multidimensional es mesura no només pels ingressos, sinó també per molts altres indicadors, com ara les condicions de vida, la salut, el sanejament i les infraestructures a l'espai vital, i el nivell de seguretat.

La pobresa infantil és molt més important que la determinació de la pobresa per a la població adulta. Perquè un defecte adquirit a una edat jove afecta negativament les activitats d'una persona al llarg de la seva vida. En particular, els estudis científics han demostrat que la pobresa té un impacte negatiu en l'activitat cerebral humana i el nivell de domini és relativament baix entre els nens pobres. A més, s'ha demostrat que el nivell d'ingressos és relativament baix al llarg de la vida", va dir Hasan Majidov, investigador del Centre d'Investigació i Reformes Econòmices.

 Per determinar el llindar de pobresa s'utilitzen mètodes monetaris i no monetaris. Bàsicament hi ha dues eines per mesurar la pobresa no monetària, la primera de les quals és el mètode d'anàlisi de privacions superposades multidimensionals (MODA) d'UNICEF. Bàsicament, aquesta és una metodologia per mesurar la pobresa entre els nens. El segon és MPI (Índex de pobresa multidimensional). Un dels nostres objectius principals a Uzbekistan avui és desenvolupar una metodologia per mesurar la pobresa multidimensional no monetària tant entre adults com entre nens, combinant aquests dos indicadors. En la metodologia MODA, els indicadors d'edat es donen per separat, és a dir, quan es fan les enquestes, es formulen preguntes separades per a la població d'infants a 5 anys, de 5 a 17 anys i majors de 17 anys. MPI no té aquesta opció. Per tant, s'estan desenvolupant mesures combinant les dues metodologies.

Durant la taula rodona, Karomat Nurullayev va presentar els resultats d'un estudi realitzat a Armènia que mesura la pobresa no monetària multidimensional utilitzant ambdues metodologies.

A l'hora d'elaborar indicadors per al qüestionari, els participants de la taula rodona van proposar desenvolupar-los per separat per als segments de la població rural i urbana, així com per als segments de la població que viuen en edificis de diverses plantes i patis. El Sr. Ravshan Isamutdinov, expert del Ministeri de Mahalla i Suport a la Família, va suggerir la realització d'estudis separats sobre gènere (per separat per a dones i homes). En segon lloc, va proposar desenvolupar un indicador de la disponibilitat de talents i habilitats entre la població. Això ajudarà a reduir l'atur i la pobresa, va dir l'expert.

Com que cada país difereix en les seves pròpies condicions i peculiaritats, segons l'expert, en molts països desenvolupats la manca d'accés il·limitat a Internet per a les llars també és un dels indicadors de pobresa, però l'ús d'aquest indicador a Uzbekistan no ens ajudarà a determinar el nivell real de pobresa.

Es preveu que el seminari sigui la base per al desenvolupament i la implementació d'una metodologia nacional per mesurar la pobresa multidimensional i calcular l'índex de benestar familiar. Aquestes mesures proporcionaran informació útil per identificar mesures integrals per reduir la pobresa i millorar el benestar de les famílies a Uzbekistan.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències