Connecteu-vos amb nosaltres

Uzbekistan

L'any de la demostració de les capacitats del model uzbek de lluita contra la pobresa

COMPARTIR:

publicat

on

Uzbekistan té una política social forta. Tal com es va assenyalar en el discurs del president a l'Oliy Majlis i al poble d'Uzbekistan el 20 de desembre de l'any passat, l'objectiu es va establir per construir un Nou Uzbekistan basat en el principi d'un "estat social", per crear igualtat d'oportunitats per a la gent. realitzar el seu potencial i les condicions necessàries per a una vida digna i reducció de la pobresa - escriu Obid Khakimov, director del Centre d'Investigació Econòmica i Reformes.

Uzbekistan té una política social forta. Tal com es va assenyalar en el discurs del president a l'Oliy Majlis i al poble d'Uzbekistan el 20 de desembre de l'any passat, l'objectiu es va establir per construir un Nou Uzbekistan basat en el principi d'un "estat social", per crear igualtat d'oportunitats per a la gent. realitzar el seu potencial i les condicions necessàries per a una vida digna i reducció de la pobresa. Per tant, les despeses del país en política social a Uzbekistan estan augmentant d'any en any, per exemple, el 2018 van ascendir a 35 bilions de sumes, el 2019 - 61.3 bilions de sumes, el 2020 - 74.2 bilions de sumes, el 2021 - 85.3 bilions de sums, el 105.5 - 2022 bilions de sumes i es preveuen despeses de XNUMX bilions de sumes per al XNUMX.

Un lloc especial en la política social d'Uzbekistan l'ocupa la solució del problema de la pobresa, una lluita activa contra la qual va començar el 2020 quan Uzbekistan va reconèixer obertament el problema de la pobresa. Es van constituir bases de dades de col·lectius socialment vulnerables de la població per tal de donar-los un suport més orientat, l'any 2021 es va introduir un mecanisme de comptabilització de les persones amb rendes baixes incorporant-los al sistema d'informació “Registre Únic de Protecció Social”. sistema per a una comptabilitat més completa dels que necessiten assistència va portar al fet que si el 2017 - 500 mil famílies de baixos ingressos van rebre assistència social, ara hi ha més de 2.2 milions. El volum de fons assignats va augmentar 7 vegades i va arribar als 11 bilions de sumes per any.

En el context de la situació global insuficientment favorable en l'àmbit de la reducció de la pobresa, les accions d'Uzbekistan en aquest sentit l'any passat tenen un gran èxit. Tal com va assenyalar el president en una reunió el 25 de gener d'enguany, la taxa de pobresa va disminuir del 17 al 14% l'any passat. Es va prestar especial atenció a la creació de nous llocs de treball. Durant l'any passat, es van crear unes 200 mil entitats econòmiques, es van ampliar les activitats de 10 mil i es va restaurar la capacitat de producció d'11 mil empreses. Gràcies a la implementació de programes estatals, formació professional de persones, assistència per establir emprenedoria directament a les makhallas, 1 milió de persones van sortir de la pobresa.

Dinàmica del nivell de pobresa el 2022

Segons l'enquesta realitzada a finals de 2022, el nivell de pobresa a Uzbekistan va disminuir aproximadament un 3% en comparació amb l'any anterior i va ascendir al 14.1% (el 2021 era del 17%). La reducció més gran del nivell de pobresa durant l'any es va aconseguir a les regions de Taixkent, Kashkadarya i Jizzakh. Però, al mateix temps, el nivell de pobresa ha augmentat a les regions de Fergana, Navoi, Surkhandarya i la ciutat de Taixkent.

L'anomenat coeficient de Gini o índex de desigualtat d'ingressos el 2022 en conjunt va disminuir a l'Uzbekistan fins a 0.327 en comparació amb 0.329 el 2021, cosa que indica que l'estratificació de la propietat amb l'aprofundiment de les relacions de mercat també és inherent a Uzbekistan i al món sencer, però és força moderada, cosa que indica enfocaments inclusius en la política governamental.

anunci

L'estructura de la renda de la població també ha canviat durant l'any. La proporció dels salaris va ser del 63.3%, els ingressos per pensions de vellesa – 13.3%, ajudes socials – 3.4%, ingressos de petites empreses – 2.1%, ingressos per remeses de fora – 2.6%.

Al mateix temps, la proporció dels salaris va augmentar a les regions de Taixkent, Navoi, Syrdarya i Ferghana i va representar principalment la classe mitjana, mentre que s'observa una alta proporció dels ingressos de les petites empreses en el grup d'ingressos baixos, que va augmentar fins al 2.9. % respecte al 0.6% del 2021.

En l'estructura dels ingressos de la població, s'observa un augment de les pensions i prestacions socials en relació amb els salaris, fet que indica un augment significatiu del suport social en condicions econòmiques difícils l'any passat. A més, s'observa un augment significatiu de la proporció dels ingressos de les petites empreses, proporcionada pel suport actiu de l'Estat a aquest sector mitjançant préstecs i subvencions en condicions favorables. Així, per tal d'estimular encara més l'emprenedoria familiar, el 12 es van destinar uns 2022 bilions de sumes de préstecs en condicions favorables.

La participació de la renda familiar procedent de l'agricultura també va augmentar significativament, arribant al 10.4%, mentre que el 2021 era del 3.4%. El creixement més gran es va aconseguir a Syrdarya (fins al 9.8% vs. 0.1% el 2021), Taixkent (6.6% vs. 1.6%), Samarcanda (10.5% vs. 1.9%), Jizzakh (13.1% vs. 2.9%) regions i a la República de Karakalpakstan (10.3% vs. 1.7%). 

Lluita contra la pobresa el 2022

En conseqüència, en les difícils condicions de l'any passat, amb una forta pressió inflacionista, Uzbekistan va aconseguir no només evitar un augment del nivell de pobresa, sinó també aconseguir una reducció prou significativa del mateix. Això es va aconseguir mitjançant una política coherent de reforç de la protecció social i mesures destinades a reduir la pobresa.

El 3 de desembre de 2021 es va emetre el Decret Presidencial "Sobre les direccions prioritàries de la política estatal per al desenvolupament de l'emprenedoria, l'ocupació i la reducció de la pobresa a la Makhalla", segons el qual, a partir de gener de 2022, el càrrec d'assistent del districte (ciutat ) khokim per al desenvolupament de l'emprenedoria, l'ocupació i la reducció de la pobresa a cada ciutat, poble, aul es va introduir, així com a cada makhalla. Per coordinar les activitats de les noves institucions amb les estructures de govern, s'ha creat una comissió republicana per organitzar les activitats dels assistents dels khokims. És a dir, l'any passat, en poc temps, es va formar un sistema integral d'un nou mecanisme de lluita contra la pobresa i el desenvolupament econòmic de les regions i zones rurals, arribant a cada localitat, a cada makhalla.

Durant l'any, aquest sistema "makhallabay" ha demostrat la seva eficàcia i eficiència. L'estat va destinar 12.5 bilions de sumes (1 milions de dòlars) de recursos financers per resoldre els problemes identificats sobre el terreny, reforçar la protecció social, garantir l'ocupació i donar suport a les iniciatives empresarials en el marc d'aquest sistema. A causa de l'ús d'aquests fons, 1.2 milions de residents van ser emprats per a treballs permanents, 997 mil persones van poder convertir-se en autònoms, 101 mil persones (juntament amb empleats) es van registrar com a empresaris individuals, 158 mil persones estaven implicades en el sector públic remunerat. obres, 418 mil ciutadans se'ls va assignar terrenys en règim de lloguer.

Per primera vegada en la història del país, les pensions i les prestacions socials es van incrementar a un nivell no inferior a la despesa mínima dels consumidors l'any 2022. Si 500 mil famílies de baixos ingressos van rebre assistència social el 2017, a finals de 2022 ja n'hi ha més. més de 2 milions. El volum de fons assignats va augmentar 7 vegades durant el mateix període i va arribar als 11 bilions de sumes per any.

El Decret presidencial "Sobre mesures per implementar reformes administratives del Nou Uzbekistan" adoptat a finals de l'any passat també és important per millorar encara més l'eficàcia de les mesures per reduir la pobresa. Com a part de la reforma administrativa en curs, 5 departaments responsables de la reducció de la pobresa s'han transformat en un sistema únic del Ministeri d'Ocupació i Reducció de la Pobresa de la República d'Uzbekistan, que s'ha dotat de totes les capacitats organitzatives i recursos financers. La concentració de qüestions de naturalesa mútuament superposada com el manteniment de registres dels recursos laborals i l'atur, el suport a l'ocupació i el desenvolupament de l'emprenedoria a makhallas, dins d'un mateix ministeri, contribuirà sens dubte a la seva solució més eficaç i integral en el futur.

En conseqüència, l'any passat es va constituir un sistema organitzatiu integral, holístic i integrat destinat a reduir la pobresa a Uzbekistan, que va aconseguir mostrar la seva alta eficiència en només un any.

La trajectòria de la reducció de la pobresa enguany

En el discurs presidencial a l'Oliy Majlis i al poble d'Uzbekistan el 20 de desembre de 2022, també es van descriure les prioritats de la política de reducció de la pobresa el 2023.

Per tant, es continuaran fent esforços per millorar les condicions de vida i superar la pobresa a nivell de makhalla, en particular, tots els programes d'inversió estatals es formaran en el context de makhallas. Per augmentar la independència dels makhalla en termes financers, com a part de la implementació del sistema "Pressupost Makhalla", a partir de l'1 de gener d'enguany, part dels ingressos de l'impost sobre béns immobles i l'impost sobre la terra romandrà al propi makhalla. L'any 2023 es destinaran gairebé 3 vegades més fons, o 8 bilions de sumes, per a la implementació de projectes iniciats per la població.

Al mateix temps, el president de l'Uzbekistan va aclarir i concretar mesures destinades a reduir la pobresa l'any 2023. Es va plantejar la tasca de desenvolupar i aprovar més a fons els programes d'ocupació per al 2023 en el context dels districtes.

En una primera fase, es combinaran en un únic sistema el “quadern de ferro”, el “quadern jove” i el “quadern de la dona” i es desenvoluparà un únic passaport digital per a cada família. En una segona fase, s'elaboraran programes individuals per sortir de la pobresa per a cada família. En una tercera fase es posaran en marxa projectes de formació professional i emprenedoria. Amb aquests propòsits, s'ha iniciat la creació de 300 microcentres a makhallas. S'ha encarregat al Ministeri de Reducció de la Pobresa i Ocupació, juntament amb la Cambra de Comerç i Indústria, el desenvolupament d'un programa de desenvolupament empresarial per a cada districte.

El president també ha indicat les direccions a les quals cal prestar especial atenció. En primer lloc, per tal d'estimular encara més l'emprenedoria familiar, s'ampliarà l'escala de suport financer. Enguany, s'assignaran 12 bilions de sumes per al programa d'empreses familiars i augmentarà l'import màxim d'aquests préstecs. En concret, el 25 de gener es va emetre el Decret Presidencial "Sobre mesures addicionals de suport als programes de desenvolupament de l'emprenedoria familiar", segons el qual l'any 2023 es destinaran fons per valor de 300 milions de dòlars per finançar projectes en el marc dels programes de desenvolupament de l'emprenedoria familiar. , Agrobank, Mikrokreditbank i Halq Bank a una taxa del 10 per cent durant un període de 7 anys amb un període de gràcia de 3 anys.

Un altre àmbit és l'agricultura, que és una important font d'ocupació. El president va ordenar destinar les parcel·les en llocs convenients per a la població i establir-hi el cultiu dels productes demanats pel mercat. "Amb l'ús eficaç d'aquestes terres, és possible produir productes per valor de 1 milions de dòlars", va assenyalar.

Conclusió

Si a la majoria dels països del món la lluita contra la pobresa es porta a terme a partir de receptes ja fetes d'acord amb les recomanacions d'organitzacions internacionals formades sobre la base de l'experiència internacional acumulada, llavors a Uzbekistan es va formar un model organitzatiu original de reducció de la pobresa. en poc temps, que es va presentar l'any passat i que ja ha donat molt bons resultats positius.

No es pot dir que l'experiència estrangera no es va utilitzar en el model uzbek, perquè durant el seu desenvolupament es va estudiar i comprendre profundament l'experiència dels EUA dels anys 60, que va permetre igualar el nivell de vida dels estats desenvolupats i deprimits, els residents. de ciutats i pobles; l'experiència de Corea del Sud dels anys 70 sobre el desplegament del “Moviment per un poble nou”; així com el caràcter nacional de les accions de lluita contra la pobresa a la Xina durant les últimes dècades. No obstant això, el sistema "makhallabay" avui dia és una estructura organitzativa única tant pel que fa a les fonts de finançament com en termes de cobertura i eficiència de la població. És a dir, és un producte nacional d'Uzbekistan, que fins ara no té anàlegs al món.

Els experts estrangers ja s'han interessat molt pel sistema uzbeko "makhallabay". És a dir, els representants de l'institut líder mundial per a la lluita contra la pobresa J-PAL, Cillian Nolan i Karla Petersen, que van visitar Uzbekistan, van assenyalar que l'institut d'assistents als khokims és una àrea molt interessant per a la investigació on és millor centrar els esforços a garantir protecció social dels segments vulnerables de la població, ja que les autoritats locals sempre disposen de molta informació sobre aquests temes.

I el funcionament exitós i eficaç d'aquest sistema l'any passat permet assegurar-se que els objectius marcats a l'"Estratègia per al desenvolupament del nou Uzbekistan per al període 2022-2026" en l'àmbit de la reducció de la pobresa, és a dir, eradicar la pobresa extrema i reduir a la meitat el nivell de pobresa relativa s'aconseguirà amb èxit

Obid Khakimov
Director del Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques[1] sota l'administració del president de la República d'Uzbekistan


Per tant, les despeses del país en política social a Uzbekistan estan augmentant d'any en any, per exemple, el 2018 van ascendir a 35 bilions de sumes, el 2019 - 61.3 bilions de sumes, el 2020 - 74.2 bilions de sumes, el 2021 - 85.3 bilions de sums, el 105.5 - 2022 bilions de sumes i es preveuen despeses de XNUMX bilions de sumes per al XNUMX.

Un lloc especial en la política social d'Uzbekistan l'ocupa la solució del problema de la pobresa, una lluita activa contra la qual va començar el 2020 quan Uzbekistan va reconèixer obertament el problema de la pobresa. Es van constituir bases de dades de col·lectius socialment vulnerables de la població per tal de donar-los un suport més orientat, l'any 2021 es va introduir un mecanisme de comptabilització de les persones amb rendes baixes incorporant-los al sistema d'informació “Registre Únic de Protecció Social”. sistema per a una comptabilitat més completa dels que necessiten assistència va portar al fet que si el 2017 - 500 mil famílies de baixos ingressos van rebre assistència social, ara hi ha més de 2.2 milions. El volum de fons assignats va augmentar 7 vegades i va arribar als 11 bilions de sumes per any.

En el context de la situació global insuficientment favorable en l'àmbit de la reducció de la pobresa, les accions d'Uzbekistan en aquest sentit l'any passat tenen un gran èxit. Tal com va assenyalar el president en una reunió el 25 de gener d'enguany, la taxa de pobresa va disminuir del 17 al 14% l'any passat. Es va prestar especial atenció a la creació de nous llocs de treball. Durant l'any passat, es van crear unes 200 mil entitats econòmiques, es van ampliar les activitats de 10 mil i es va restaurar la capacitat de producció d'11 mil empreses. Gràcies a la implementació de programes estatals, formació professional de persones, assistència per establir emprenedoria directament a les makhallas, 1 milió de persones van sortir de la pobresa.

Dinàmica del nivell de pobresa el 2022

Segons l'enquesta realitzada a finals de 2022, el nivell de pobresa a Uzbekistan va disminuir aproximadament un 3% en comparació amb l'any anterior i va ascendir al 14.1% (el 2021 era del 17%). La reducció més gran del nivell de pobresa durant l'any es va aconseguir a les regions de Taixkent, Kashkadarya i Jizzakh. Però, al mateix temps, el nivell de pobresa ha augmentat a les regions de Fergana, Navoi, Surkhandarya i la ciutat de Taixkent.

L'anomenat coeficient de Gini o índex de desigualtat d'ingressos el 2022 en conjunt va disminuir a l'Uzbekistan fins a 0.327 en comparació amb 0.329 el 2021, cosa que indica que l'estratificació de la propietat amb l'aprofundiment de les relacions de mercat també és inherent a Uzbekistan i al món sencer, però és força moderada, cosa que indica enfocaments inclusius en la política governamental.

L'estructura de la renda de la població també ha canviat durant l'any. La proporció dels salaris va ser del 63.3%, els ingressos per pensions de vellesa – 13.3%, ajudes socials – 3.4%, ingressos de petites empreses – 2.1%, ingressos per remeses de fora – 2.6%.

Al mateix temps, la proporció dels salaris va augmentar a les regions de Taixkent, Navoi, Syrdarya i Ferghana i va representar principalment la classe mitjana, mentre que s'observa una alta proporció dels ingressos de les petites empreses en el grup d'ingressos baixos, que va augmentar fins al 2.9. % respecte al 0.6% del 2021.

En l'estructura dels ingressos de la població, s'observa un augment de les pensions i prestacions socials en relació amb els salaris, fet que indica un augment significatiu del suport social en condicions econòmiques difícils l'any passat. A més, s'observa un augment significatiu de la proporció dels ingressos de les petites empreses, proporcionada pel suport actiu de l'Estat a aquest sector mitjançant préstecs i subvencions en condicions favorables. Així, per tal d'estimular encara més l'emprenedoria familiar, el 12 es van destinar uns 2022 bilions de sumes de préstecs en condicions favorables.

La participació de la renda familiar procedent de l'agricultura també va augmentar significativament, arribant al 10.4%, mentre que el 2021 era del 3.4%. El creixement més gran es va aconseguir a Syrdarya (fins al 9.8% vs. 0.1% el 2021), Taixkent (6.6% vs. 1.6%), Samarcanda (10.5% vs. 1.9%), Jizzakh (13.1% vs. 2.9%) regions i a la República de Karakalpakstan (10.3% vs. 1.7%). 

Lluita contra la pobresa el 2022

En conseqüència, en les difícils condicions de l'any passat, amb una forta pressió inflacionista, Uzbekistan va aconseguir no només evitar un augment del nivell de pobresa, sinó també aconseguir una reducció prou significativa del mateix. Això es va aconseguir mitjançant una política coherent de reforç de la protecció social i mesures destinades a reduir la pobresa.

El 3 de desembre de 2021 es va emetre el Decret Presidencial "Sobre les direccions prioritàries de la política estatal per al desenvolupament de l'emprenedoria, l'ocupació i la reducció de la pobresa a la Makhalla", segons el qual, a partir de gener de 2022, el càrrec d'assistent del districte (ciutat ) khokim per al desenvolupament de l'emprenedoria, l'ocupació i la reducció de la pobresa a cada ciutat, poble, aul es va introduir, així com a cada makhalla. Per coordinar les activitats de les noves institucions amb les estructures de govern, s'ha creat una comissió republicana per organitzar les activitats dels assistents dels khokims. És a dir, l'any passat, en poc temps, es va formar un sistema integral d'un nou mecanisme de lluita contra la pobresa i el desenvolupament econòmic de les regions i zones rurals, arribant a cada localitat, a cada makhalla.

Durant l'any, aquest sistema "makhallabay" ha demostrat la seva eficàcia i eficiència. L'estat va destinar 12.5 bilions de sumes (1 milions de dòlars) de recursos financers per resoldre els problemes identificats sobre el terreny, reforçar la protecció social, garantir l'ocupació i donar suport a les iniciatives empresarials en el marc d'aquest sistema. A causa de l'ús d'aquests fons, 1.2 milions de residents van ser emprats per a treballs permanents, 997 mil persones van poder convertir-se en autònoms, 101 mil persones (juntament amb empleats) es van registrar com a empresaris individuals, 158 mil persones estaven implicades en el sector públic remunerat. obres, 418 mil ciutadans se'ls va assignar terrenys en règim de lloguer.

Per primera vegada en la història del país, les pensions i les prestacions socials es van incrementar a un nivell no inferior a la despesa mínima dels consumidors l'any 2022. Si 500 mil famílies de baixos ingressos van rebre assistència social el 2017, a finals de 2022 ja n'hi ha més. més de 2 milions. El volum de fons assignats va augmentar 7 vegades durant el mateix període i va arribar als 11 bilions de sumes per any.

El Decret presidencial "Sobre mesures per implementar reformes administratives del Nou Uzbekistan" adoptat a finals de l'any passat també és important per millorar encara més l'eficàcia de les mesures per reduir la pobresa. Com a part de la reforma administrativa en curs, 5 departaments responsables de la reducció de la pobresa s'han transformat en un sistema únic del Ministeri d'Ocupació i Reducció de la Pobresa de la República d'Uzbekistan, que s'ha dotat de totes les capacitats organitzatives i recursos financers. La concentració de qüestions de naturalesa mútuament superposada com el manteniment de registres dels recursos laborals i l'atur, el suport a l'ocupació i el desenvolupament de l'emprenedoria a makhallas, dins d'un mateix ministeri, contribuirà sens dubte a la seva solució més eficaç i integral en el futur.

En conseqüència, l'any passat es va constituir un sistema organitzatiu integral, holístic i integrat destinat a reduir la pobresa a Uzbekistan, que va aconseguir mostrar la seva alta eficiència en només un any.

La trajectòria de la reducció de la pobresa enguany

En el discurs presidencial a l'Oliy Majlis i al poble d'Uzbekistan el 20 de desembre de 2022, també es van descriure les prioritats de la política de reducció de la pobresa el 2023.

Per tant, es continuaran fent esforços per millorar les condicions de vida i superar la pobresa a nivell de makhalla, en particular, tots els programes d'inversió estatals es formaran en el context de makhallas. Per augmentar la independència dels makhalla en termes financers, com a part de la implementació del sistema "Pressupost Makhalla", a partir de l'1 de gener d'enguany, part dels ingressos de l'impost sobre béns immobles i l'impost sobre la terra romandrà al propi makhalla. L'any 2023 es destinaran gairebé 3 vegades més fons, o 8 bilions de sumes, per a la implementació de projectes iniciats per la població.

Al mateix temps, el president de l'Uzbekistan va aclarir i concretar mesures destinades a reduir la pobresa l'any 2023. Es va plantejar la tasca de desenvolupar i aprovar més a fons els programes d'ocupació per al 2023 en el context dels districtes.

En una primera fase, es combinaran en un únic sistema el “quadern de ferro”, el “quadern jove” i el “quadern de la dona” i es desenvoluparà un únic passaport digital per a cada família. En una segona fase, s'elaboraran programes individuals per sortir de la pobresa per a cada família. En una tercera fase es posaran en marxa projectes de formació professional i emprenedoria. Amb aquests propòsits, s'ha iniciat la creació de 300 microcentres a makhallas. S'ha encarregat al Ministeri de Reducció de la Pobresa i Ocupació, juntament amb la Cambra de Comerç i Indústria, el desenvolupament d'un programa de desenvolupament empresarial per a cada districte.

El president també ha indicat les direccions a les quals cal prestar especial atenció. En primer lloc, per tal d'estimular encara més l'emprenedoria familiar, s'ampliarà l'escala de suport financer. Enguany, s'assignaran 12 bilions de sumes per al programa d'empreses familiars i augmentarà l'import màxim d'aquests préstecs. En concret, el 25 de gener es va emetre el Decret Presidencial "Sobre mesures addicionals de suport als programes de desenvolupament de l'emprenedoria familiar", segons el qual l'any 2023 es destinaran fons per valor de 300 milions de dòlars per finançar projectes en el marc dels programes de desenvolupament de l'emprenedoria familiar. , Agrobank, Mikrokreditbank i Halq Bank a una taxa del 10 per cent durant un període de 7 anys amb un període de gràcia de 3 anys.

Un altre àmbit és l'agricultura, que és una important font d'ocupació. El president va ordenar destinar les parcel·les en llocs convenients per a la població i establir-hi el cultiu dels productes demanats pel mercat. "Amb l'ús eficaç d'aquestes terres, és possible produir productes per valor de 1 milions de dòlars", va assenyalar.

Conclusió

Si a la majoria dels països del món la lluita contra la pobresa es porta a terme a partir de receptes ja fetes d'acord amb les recomanacions d'organitzacions internacionals formades sobre la base de l'experiència internacional acumulada, llavors a Uzbekistan es va formar un model organitzatiu original de reducció de la pobresa. en poc temps, que es va presentar l'any passat i que ja ha donat molt bons resultats positius.

No es pot dir que l'experiència estrangera no es va utilitzar en el model uzbek, perquè durant el seu desenvolupament es va estudiar i comprendre profundament l'experiència dels EUA dels anys 60, que va permetre igualar el nivell de vida dels estats desenvolupats i deprimits, els residents. de ciutats i pobles; l'experiència de Corea del Sud dels anys 70 sobre el desplegament del “Moviment per un poble nou”; així com el caràcter nacional de les accions de lluita contra la pobresa a la Xina durant les últimes dècades. No obstant això, el sistema "makhallabay" avui dia és una estructura organitzativa única tant pel que fa a les fonts de finançament com en termes de cobertura i eficiència de la població. És a dir, és un producte nacional d'Uzbekistan, que fins ara no té anàlegs al món.

Els experts estrangers ja s'han interessat molt pel sistema uzbeko "makhallabay". És a dir, els representants de l'institut líder mundial per a la lluita contra la pobresa J-PAL, Cillian Nolan i Karla Petersen, que van visitar Uzbekistan, van assenyalar que l'institut d'assistents als khokims és una àrea molt interessant per a la investigació on és millor centrar els esforços a garantir protecció social dels segments vulnerables de la població, ja que les autoritats locals sempre disposen de molta informació sobre aquests temes.

I el funcionament exitós i eficaç d'aquest sistema l'any passat permet assegurar-se que els objectius marcats a l'"Estratègia per al desenvolupament del nou Uzbekistan per al període 2022-2026" en l'àmbit de la reducció de la pobresa, és a dir, eradicar la pobresa extrema i reduir a la meitat el nivell de pobresa relativa s'aconseguirà amb èxit.

Obid Khakimov
Director del Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques[1] sota l'administració del president de la República d'Uzbekistan


[1] El Centre d'Investigació i Reformes Econòmiques (CERR) sota l'administració del president de la República d'Uzbekistan és alhora un centre de recerca i un accelerador de reformes socioeconòmiques. El CERR ofereix comentaris i assessorament sobre suggeriments de programació socioeconòmica i polítiques dels Ministeris per resoldre els principals problemes de desenvolupament d'una manera ràpida, operativa i eficient. El CERR es troba al Top-10 d'Àsia Central segons el «Global Go To Think Tank Index Report 2020» (EUA).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències