Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

L'educació i la formació de la UE mostra algunes tendències encoratjadores, però encara hi ha reptes, revela un nou informe

COMPARTIR:

publicat

on

Cada cop són més els joves europeus que obtenen un títol terciari i el nombre mitjà de persones que abandonen prematurament l'educació i la formació està disminuint. Aquests són alguns dels desenvolupaments encoratjadors revelats per l'edició 2023 de la Comissió Monitor d’Educació i Formació, llançat per Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut Comissionat Iliana Ivanova (A la foto) al Cimera Europea d’Educació la setmana passada.

El Monitor també mostra que gairebé dos terços dels graduats recents d'educació i formació professional (FP) van experimentar un aprenentatge basat en el treball. D'altra banda, l'informe destaca els reptes restants, com ara el baix rendiment predominant en competències bàsiques, la desigualtat generalitzada en l'accés i el rendiment a l'educació, la bretxa de gènere en les qualificacions terciàries i la manca de dones en disciplines STEM.

L'edició de 2023 de l'informe fa un zoom sobre l'escassetat de professors a Europa i els diferents esforços per fer més atractiva la professió docent. L'escassetat de professors és una preocupació creixent i, en alguns països, s'espera que empitjori a causa de l'envelliment de la població docent. També es pot trobar informació més detallada sobre la professió docent a la nova creació quadre de comandament del professorat.

La publicació anual analitza l'evolució dels sistemes d'educació i formació de la UE i informa sobre el progrés cap a l'assoliment d'objectius a nivell de la UE acordats conjuntament com a part de la cooperació dels Estats membres en el Espai Europeu d'Educació. El Monitor inclou a anàlisi comparativa, 27 informes de països i una en línia Caixa d'eines del monitor, amb les dades i fonts més destacades sobre sistemes d'educació i formació a la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències