Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

L'acord comercial entre la UE i Xile no té cap aspecte de benestar animal

COMPARTIR:

publicat

on

L'acord de lliure comerç modernitzat UE-Xile, aprovat pel Parlament Europeu aquesta setmana, inclou compromisos amb el benestar animal, com ara el reconeixement de la sensibilitat animal, l'eliminació gradual dels antibiòtics utilitzats com a promotors del creixement i un llenguatge sobre la cooperació en el benestar animal.

Tot i que aquestes disposicions són benvingudes, no s'han d'ignorar els impactes negatius de la liberalització comercial incondicional: La UE i Xile haurien de maximitzar el llenguatge sobre la cooperació en matèria de benestar animal dins de l'acord per garantir un progrés significatiu per al benestar dels animals.

L'any 2002, quan la UE i Xile van concloure el seu primer acord comercial, van afegir, per primera vegada, disposicions sobre la cooperació en matèria de benestar animal. No obstant això, va seguir una intensificació creixent en els sectors de la ramaderia i l'aqüicultura xilenes a causa de l'augment de les oportunitats comercials. Hi ha un alt risc que aquest acord modernitzat impulsi aquesta tendència, ja que atorga més accés al mercat per als productes animals xilens augmentant les quotes per a aus de corral, porc, ovella i vedella. sense cap condició de benestar animal. Aquesta condició podria haver contribuït a millorar els estàndards de benestar animal a Xile, sobretot tenint en compte això Els productors xilens creuen que l'acord comercial generaria més seguretat per a les inversions destinades a exportar a la UE.

El TLC sí que inclou un capítol sobre sistemes alimentaris sostenibles amb disposicions sobre la cooperació en matèria de benestar animal, tot i no ser compromès. La futura cooperació UE-Xile en matèria de benestar animal, com a socis afins, s'ha de centrar en iniciatives concretes com l'eliminació gradual de les gàbies per a porcs i aus de corral, juntament amb menors densitats de ramaderia per a aus de corral. Altres àrees inclouen el transport d'animals, l'ús d'anestèsia per a les mutilacions i plans d'acció conjunts per eliminar gradualment l'ús d'antibiòtics en la producció animal.

És decebedor que el nou enfocament de la UE sobre els capítols de comerç i desenvolupament sostenible (TSD) encara no s'apliqui a aquest acord comercial. El procés de revisió del capítol TSD hauria d'incloure un llenguatge detallat sobre el vincle entre el benestar animal i el desenvolupament sostenible, la conservació i el tràfic de vida salvatge, i la importància de garantir el benestar en l'aqüicultura. Pel que fa a l'aplicació, la UE i Xile haurien de crear fulls de ruta clars, identificar problemes prioritaris i incloure sancions d'últim recurs.

El novembre de 2021, el president xilè Gabriel Boric va signar un Compromís Animalista amb la Fundació Veg durant la seva campanya. El document inclou 10 punts per millorar la vida dels animals criats per al consum.

"Malauradament, després de dos anys de govern, s'ha avançat molt poc en el compliment d'aquest compromís, ja que només s'ha treballat en un dels 10 punts. Demanem al president Boric que compleixi la seva paraula i millori la vida de milions d'animals a Xile, implementant aquests punts tant en els acords comercials com en la legislació nacional. Aquest TLC podria haver reforçat els esforços nacionals similars a l'impacte del primer acord comercial UE-Xile, que va portar a l'adopció de la llei xilena de benestar animal el 2009.", va comentar Ignacia Uribe, fundadora i CEO de la Fundació Veg.

anunci

"Fins que la UE tingui requisits d'importació basats en el benestar dels animals, la UE hauria de negociar condicions ambicioses de benestar animal amb tots els socis comercials i replicar l'enfocament que va seguir a l'acord comercial UE-Nova Zelanda. La UE no hauria de permetre que la seva agenda comercial congeli el camí cap a sistemes alimentaris de més benestar. Adoptar les condicions de benestar animal en alguns TLC i ometre-les en altres seria sens dubte incoherent”, va comentar Reineke Hameleers, CEO de l'Eurogrup per als Animals.

Eurogrup per als Animals i l'organització amb seu a Xile Fundació Veg lamentem que la modernització d'aquest acord comercial no ho garanteixi El comerç UE-Xile no té un impacte perjudicial sobre els animals, i fomentar la transició efectiva cap a sistemes alimentaris sostenibles en què es promogui i es respecti el benestar dels animals.


Eurogroup for Animals representa més de noranta organitzacions de protecció animal a gairebé tots els estats membres de la UE, el Regne Unit, Suïssa, Sèrbia, Noruega i Austràlia. Des de la seva fundació l'any 1980, l'organització ha aconseguit encoratjar la UE a adoptar estàndards legals més alts per a la protecció dels animals. L'Eurogrup per als Animals reflecteix l'opinió pública a través dels seus membres i té l'experiència científica i tècnica per oferir assessorament autoritzat sobre qüestions relacionades amb la protecció dels animals. Eurogroup for Animals és membre fundador de la Federació Mundial dels Animals que uneix el moviment de protecció animal a nivell mundial.

Fundació Veg és una organització internacional sense ànim de lucre que treballa a Amèrica Llatina per promoure dietes basades en plantes i reduir el patiment dels animals de granja. A través del seu projecte Observatori Animal treballa amb empreses i governs per millorar la vida dels animals criats per al seu consum. També fa diverses investigacions per conscienciar la ciutadania.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències