Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

Els ministres de Finances donen el pas endavant per impulsar la indústria de seguretat i defensa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els ministres de Finances de la UE reunits a Luxemburg han acollit amb satisfacció el pla d'acció del president del Banc Europeu d'Inversions, Calviño, per actualitzar la definició de projectes de doble ús i ampliar les línies de crèdit del BEI a pimes i startups innovadores en seguretat i defensa. El El BEI adaptarà la seva política de préstecs al sector de la seguretat i la defensa alhora que salvaguarda la seva capacitat de finançament. Un grup de treball i una "finestra única" agilitzaran els processos del Grup BEI i acceleraran les inversions, amb 6 milions d'euros destinats a projectes en aquest sector. El Grup BEI també reforçarà la cooperació amb l'Agència Europea de Defensa i altres socis per augmentar l'impacte, les sinergies i la complementarietat.

El Grup del Banc Europeu d'Inversions (Grup BEI) actualitzarà les seves polítiques i marc de préstecs a la indústria de seguretat i defensa. Això inclou una actualització de la definició de béns i infraestructures de doble ús, així com suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) i startups, i el compromís d'accelerar el desplegament de fons per enfortir les capacitats de seguretat i defensa d'Europa.

Impulsar el suport del Grup BEI per salvaguardar la pau i la seguretat d'Europa és una de les principals prioritats estratègiques esbossades pel president Calviño i avalades pels ministres de Finances de la UE, a la seva reunió de febrer i pel Parlament Europeu. Aleshores es va acordar que a l'abril es discutirien propostes concretes.

La presidenta del BEI, Nadia Calviño, va presentar el Pla d'acció per a la indústria de seguretat i defensa del Grup BEI a la reunió dels ministres de Finances de la UE (ECOFIN) a Luxemburg. El Pla d'Acció segueix dos mesos d'intens compromís amb els accionistes del Banc, els principals grups d'interès i els mercats, i compleix el recent mandat del Consell Europeu de millorar encara més l'accés al finançament de les empreses de defensa europees, alhora que es salvaguarda la capacitat de finançament del Grup BEI.

"Intensificarem i accelerarem el nostre suport a la indústria europea de seguretat i defensa alhora que salvaguardem la nostra capacitat de finançament i els estàndards ambientals, socials i de governança més alts. Com a braç financer de la UE, hem de contribuir a garantir la pau i la seguretat d'Europa. El Pla d'Acció posat en marxa avui millorarà les condicions de finançament dels projectes europeus. Treballarem conjuntament amb els estats membres i les institucions de la UE per accelerar projectes que assegurin el benestar dels nostres ciutadans”, va dir el president Calviño.

En el futur, el Banc renunciarà al requisit que els projectes de doble ús obtinguin més del 50% dels seus ingressos previstos de l'ús civil. D'aquesta manera, el Grup BEI alinearà les institucions financeres públiques que limiten igualment el seu finançament a equips i infraestructures que serveixen a la defensa militar o policial i també a necessitats civils, com ara reconeixement, vigilància, protecció i control de l'espectre, descontaminació, investigació i desenvolupament, equipament, mobilitat, control de fronteres i protecció d'altres infraestructures crítiques, i drons.

A més, el Grup BEI actualitzarà les seves normes per al finançament de les pimes del sector de la seguretat i la defensa. Això obrirà línies de crèdit dedicades a un gran nombre d'empreses més petites i startups innovadores, que requereixen finançament per a projectes de doble ús.

anunci

El Grup BEI també té previst reforçar immediatament les associacions i la col·laboració amb les parts interessades clau, fins i tot mitjançant la signatura i l'actualització de memoràndums d'entesa amb l'Agència Europea de Defensa i altres socis.

De manera crucial, el Banc també té previst racionalitzar i millorar els seus processos interns, creant un grup de treball dedicat i una finestreta única per a projectes de seguretat i defensa que estarà operativa l'1 de maig de 2024. Això accelerarà les inversions i l'accés al Grup BEI. finançament per als clients del sector de la seguretat i la defensa d'Europa per desplegar els 6 milions d'euros de finançament disponibles en el marc de la Iniciativa Estratègica de Seguretat Europea (SESI) i, així, potenciar encara més el suport ja considerable del BEI a la indústria europea de seguretat i defensa en el marc existent. Les propostes estan subjectes als processos d'aprovació interna del Grup BEI.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències