Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Noruega va demanar augmentar la preparació per a les malalties infeccioses de les aus

COMPARTIR:

publicat

on

Un informe publicat per l'Autoritat de Vigilància de l'EFTA (ESA) recomana que Noruega reforci els controls de les malalties infeccioses de les aus. L'informe segueix una auditoria de Noruega del 9 al 18 d'octubre de 2023.

L'objectiu de l'auditoria era verificar que Noruega compleix la legislació de sanitat animal aplicable de l'EEE que regula el control de dues malalties dels ocells: la grip aviària altament patògena i la malaltia de Newcastle.

L'ESA va trobar que l'autoritat competent de Noruega va gestionar amb èxit diversos brots de malalties d'aus de granja entre el 2021 i el 2023. Va comptar amb el suport del Laboratori Nacional de Referència, que proporciona assistència científica i tècnica. El servei de diagnòstic de brots de malalties sospitoses a les aus de corral va ser ràpid, però l'ESA va trobar retards en les proves i informes de mostres d'altres aus de corral i aus salvatges, fet que redueix la possibilitat d'introduir mesures de control primerenques.

L'ESA va concloure que els plans de contingència no descriuen completament totes les accions necessàries per donar una resposta ràpida a un brot de malaltia. Això va provocar retards en l'inici de determinades mesures de control de malalties.

En resposta a l'esborrany d'informe de l'ESA, Noruega ha proporcionat un pla d'acció preliminar per abordar totes les recomanacions. Aquest pla s'adjunta a l'informe.

Seguretat alimentària a l'EEE

La llei de l'EEE estableix estàndards elevats per a la seguretat dels aliments i els pinsos i per a la salut i el benestar dels animals.

L'ESA és responsable de supervisar com Islàndia i Noruega implementen les normes de l'EEE sobre seguretat alimentària, seguretat dels pinsos i salut i benestar dels animals.

En conseqüència, l'ESA realitza auditories periòdiques als dos països, mentre que Liechtenstein està subjecte a un sistema de vigilància diferent de la seguretat alimentària.

Podeu trobar l'informe de l'ESA aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències